OUTLANDER.ONLINE - Magyarország első számú Outlander rajongói oldala

Sorozatkibeszélő

>> Archívum <<
/régebbi hozzászólások/

Beszélgess, oszd meg véleményedet, vitasd meg a legújabb részeket, spoilerezz!

Figyelem! Ez a modul spoilereket (főleg könyvbeli) tartalmaz, így csak saját felelősségre olvassátok! 

Kérlek, figyeljünk arra, hogy az oldalt ne húzzuk szét a hozzászólásokkal, bemásolt illetve beillesztett szövegekkel, nektek is könnyebb olvasni, ha rendezett:) Köszönöm!

527 hozzászólás
Idézet
tegnapelőtt 18:24
Parafa

Nos én is megnéztem a Sorozatbaráton a 2. részt. Szem jól összeszedték, tömöritették a lényeget. De Clair tényleg rém önfejű !   Mivel olvastam a könyvet, tudtam, hogy nem történik bajuk, de még igy is izgultam !

Idézet
tegnapelőtt 15:20
Timi

Mire ezt leírtam megtaláltam a 4x01-et is, pedig előtte mennyit kerestem.

Idézet
tegnapelőtt 15:00
Timi

Zsuzsa az indavideo letöltésnél a 3 pontra kell kattintani és ott jelenik meg a letöltés nyíl.

Az első részt ha valakinek sikerült letöltenie írja meg nekem, hogy mi volt a linkje, mert azt nem találom. Előre is köszönöm. Itt már hiába keresem, valamiért nincs fent.

Nekem tetszett a 4x02 rész. Claire és Jamie megint hozta a formáját, de ezek után mondjuk én sem  maradnék River Runba. Várom a harmadik részt. Kedvelem Rogert és Briannát.

Idézet
2018.11.14. 13:20
Zsuzsa

Timi, köszönöm szépen. Ki fogom próbálni.

Idézet
2018.11.13. 16:23
Timi

Zsuzsa! Nekem a gép beállításakor tették rá, mert kértem az oldalt https://indavideo.nxu.hu az elérhetősége. Ez nekem a könyvjelzőben van és ha kell megnyitom. A linket átmásolod a letöltés sorra, letöltés és a film alatt lesz egy lefelé mutató nyíl, arra kell kattintani és indul a letöltés. Lehet, hogy nem pontosan ez a sorrend, mert régebben használtam már. Az igazság az, hogy csak az Outlandert szoktam leszedni, a többit online nézem. Próbáld ki.

Idézet
2018.11.13. 14:16
Zsuzsa

Indavideóról , hogy lehet letölteni filmeket?

Idézet
2018.11.13. 09:15
Timi

Beri! Akkor a hiba nem az én "közvetítő vonalamban" volt. Bár nálam még annyi sem jelent meg, mint Neked. Ez azért érdekes. A  3. és 4. könyv nekem is sorszámos volt és véleményem szerint az 5. is az lesz majd, ha megérem, hogy megjelenjen. De még mindig nem értem, hogy ahogy itt is olvasom oldalt az eredeti könyv 992 oldal azt miért kell szétbontani két kötetre és az elsőt kiadni 2018-ban míg a másodikat csak 2019-ben. Gondolom anyagi okai vannak és nem a rajongókat akarják vele meglepni karácsonyra, hogy valamit mégis csak kapjanak idén. Ezek a könyvek jó áron mennek és igen népszerűek / lásd a kiadó eladási listáját/, így le lehet róla húzni két bőrt is, hiszen aki az 1. kötetet megvette az nyilván a 2. kötetre is kíváncsi, ami ugye eredetiben csak egy könyv. Nagyon szemét dolog ez, de az üzlet, az üzlet.

Indavideón nem lesz a sorozat? Szeretném már letölteni.

Idézet
2018.11.13. 08:26
beri

Igen. Én is ránéztem az oldalra, és azt hittem az én gépemmel, vagy a hálózattal van valami probléma. Nekem az oldalt felhozta, de  a felső menúsor nem töltődött be, és az egész oldal össze-vissza kuszálódott. Sem keresni, sem oldalt váltani nem tudtam. Ezért nem is értettem a dolgot és kérdeztem rá Tőled Timi. Most már megnyugodtam, hogy helyrejött a dolog. De szerintem Zaphire nem tette volna meg szó nélkül, hogy csak úgy cserbenhagyja az Outlander-ért rajongókat.

A könyvre visszatérve, nagyon várom és várjuk már mindannyian!  Nem értem egyszerűen a kiadót!  Ha készen van, és ekkora rá a kereslet, akkor miért "tököl" annyit vele? Az előző kötet sorszámozott volt, nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyet kaptam! Nem tudom várhatunk-e ilyet az 5. kötettől is?

 

Idézet
2018.11.12. 21:29
Timi

Most valami olyat láttam a Könyvmolyképző honlapján, hogy ledobtam az ékszíjat. Az 5. könyv 2. kötete csak jövőre fog megjelenni!!!

Ezt már tényleg nem lehet űberelni!!!

Visszatérve a szombati napra. Volt valaki, aki este akart ránézni az oldalra és neki sem jött be, vagy csak engem szivatott meg a Gportál?

Idézet
2018.11.12. 11:31
Timi

Szombaton ránéztem az oldalra és nekem azt hozta ki, hogy ZÁRÁS! Fogalmam nincs róla mi történt, mert ma hála Istennek itt van. Vagy a portál szórakozott, vagy azt a lapot dobta be a kereső, amikor Zaphire abba akarta hagyni/ dátum nem volt mellette/, de az tény, hogy ez az oldal bárhogy kerestem rá nem volt sehol nálam. Aztán feljött a kibeszélő, de több nem és ezért írtam nektek.

Most megnyugodtam.

Idézet
2018.11.11. 18:00
beri

Timi!   Miről maradtam le?

Idézet
2018.11.10. 22:18
Timi

Sziasztok!

Megszűnt az oldal ? Ez nem lehet igaz! És pont most, amikor itt a 4. évad. Kíváncsi vagyok ez megjelenik-e és megtaláljátok.

Idézet
2018.11.10. 11:14
beri

Az új évad kapcsán talán szívesen elidőztök Ti is a kezdetekről, mint ahogy én is tettem, az alábbi linkkel:

https://www.youtube.com/watch?v=O6uXGo73BXA

 

Idézet
2018.11.09. 10:38
Timi

Örülök, hogy nem az én hallásommal van baj és nektek sem tetszett a zene. A történetnek már az elején elkezdték a kicsavarását, de remélem nagyon mélyen nem nyúlnak majd bele. Valóban nincs már az az érzése az embernek, hogy olyan a sorozat, mint az elején volt, de az Outlander akkor is jó és jó is lesz nálam ha csak nem követnek el katasztrófális bakit. A színészeket jól választják ki, a könyvhöz képest van változtatás, de nem az igazán fontos dolgokban /a gyűrűért most nagyon haragszom/ és lássuk be a könyvet terjedelme miatt nem lehet halál pontosan visszaadni egy sorozatban, főleg 13 részben nem. Nekem hiányzott a "nadrágletolós" rész, amiért Jamie beszólt Clairenek. Már megint a történet mulatságos részei maradnak el. Aztán kíváncsi vagyok Murtaghra is. Szerintetek látjuk még, hiszen a kolóniákra küldték? A könyvben meg ugye nem is szerepel már. Érdekes évad elé nézünk. Engem Brianna és Roger is nagyon érdekel. Már alig várom a nagy találkozást Bree és az apja között, ami a címből ítélve szerintem a 6. részben lesz. És jó lenne az indavideón is látni, mert onnan le is tudom tölteni.

Idézet
2018.11.09. 08:21
beri

Sikerült végre feliratosan is megnéznem és teljesen egyetértek veletek. Még nem tudom hová tenni és megfogalmazni azokat az érzelmeket, amiket kihozott belőlem a film. A szereplők játékai itt-ott egy kicsit nekem is mesterkéltnek tünnek. Mintha a természetesség  eltünni látszana belőle több helyen is.  A zene, meg egyszerűen nem illik bele a 18.sz. történetébe. Bonnet, mint egy új karakter -  nagyot alakított szerintem. Jó "gonosz" figura lesz, mint annakj idején BJR.  Előbb-utóbb őt is a pokolba fogjuk kívánni.   A könyv pedig megmarad egy másik történetnek. Úgy látom Timi sem ért egyet azzal, hogy megváltoztatják a cselekmény szálait, ami más jellegű bonyodalmakhoz vezet, mint amit várunk, ill. olvastunk. Kiváncsian várom a folytatást!

Idézet
2018.11.08. 23:04
Parafa

A rohadék ...! Mikor a könyvet olvastam, akkor is teljesen ki voltam akadva, ekkora tetűség láttán. De a zene nekem sem igazán tetszett, amit a támadás alatt adtak. De szenzációsan játszottak a színészek. Jamie, továbbra is a kedvencem, az orgánuma pedig fantasztikus !  A korábbi jelenetekben Clair játéka nem igazán tetszett, bocsi.. de kicsit nyálasnak, mesterkéltnek éreztem, de a végén szenzációsat játszott, teljesen átjött a megalázottsága, félelme, kétségbeesése. Nagyon jó rész volt, alig várom a folytatást.

Idézet
2018.11.07. 23:06
Timi

Most néztem meg feliratosan. Természetesen tetszett, jó újra elmerülni ebbe a világba, csak a zenékkel van egy kis bajom. Sem a főcímhez sem a megtámadásukhoz adott zenétől nem vagyok elájulva. Majd megszokom, de az eredetinek nincs párja. És miért kellett azon változtatni, hogy melyik gyűrűt viszi el az a szemét? Néha nem értem az írókat. Közben az is megfordult a fejemben, hogy a temetőben kellett volna lecsapni a lapáttal és mindjárt el is hantolni azt a nyavalyást. Persze akkor minden másként alakult volna. Várom a folytatást.

Idézet
2018.11.07. 22:56
Parafa

Sziasztok ! Lsz. segitsen valaki!!!! Eddig nem itt, hanem a sorozatbaráton néztem a részeket, de sajnos nem tudom már ott nézni, mert letiltja a virusirtóm. Szóval innen a torrentre kattintva letöltöttem a filmet és rákattintottam a magyar feliratra is, letöltöttem azt is. De most itt a kérdés, hogy tudom a filmet és a feliratot összetársítani ? Bocsi ha butatásgot kérdeztem, de csak használom a szg-et, sajnos nem értek hozzá.

Idézet
2018.11.07. 19:56
felpenzes

Uhh megláttam a nyitóképet az https://www.visitscotland.com/see-do/attractions/tv-film/ oldalon, akkorát dobbant a szívem: már jártunk ott pár éve, ez a Skye sziget része. Gyönyörű!! Skócia csodaszép hely! Csak ajánlani tudom...

Idézet
2018.11.06. 13:56
Timi

Én is a feliratra várok. Gondoltam ha eddig kibírtam ez a pár nap is menni fog, de lehet, hogy megszegem a fogadalmamat. De hol van már az a könyv? Viszont remélem egyben jön a Poldarkkal és így a kettőt egyben vehetem meg.

Idézet
2018.11.04. 22:44
Parafa

Én addig nem nézem meg, amíg valaki le nem forditja. Szóval várom a magyar feliratot !

Idézet
2018.11.04. 21:58
Ani
Kinek hogy tetszett a 4. Èvad?
Idézet
2018.10.20. 21:40
Beáta Pinczés

Sziasztok!

Lehet, hogy most virtuálisan meglincseltek, de alig egy hónapja én tíz gyönyörű napot töltöttem el Skóciában, és több Outlander forgatási helyszínt is megkerestünk a párommal.... Természetesen fotóztam is....  Még mindig rendezgetem a képeket és videókat, nagyon sok.... Esetleg később szívesen megmutatom annak, akit érdekel. 

Egyébként a héten jött meg egy rendelésem, egy Outlander-kiadványt vettem online: https://www.dcthomsonshop.co.uk/outlander-country, nagyon jó, 82 oldalas gyönyörűség 7 fontért.

Idézet
2018.10.14. 18:43
beri

Köszi Timi!

Most tettem egy körutazást én is virtuálisan Skóciában. Nagyon tudnám élvezni, ha élőben is sikerülne egyszer bejárni ezt az utat. 

Közeledik a november 4-e. Remélem meg tudjuk majd mi is nézni, illetve a fordítóink is ügyesek lesznek!

Idézet
2018.10.03. 11:23
Timi

Nem tudom láttátok-e, de a skótok olyan turisztikai térképet adtak ki, ami a náluk forgatott sorozatok és filmek helyszíneiről készült. Térképek, képek, látnivalók és egyéb érdekességek nyitvatartással. Már régen letöltöttem, de csak ma néztem meg jobban. Most tettem meg egy 12 napos utazást az Outlander túrán , persze csak virtuálisan, de tök jó volt. Akit érdekel a www.visitscotland.com/see-do/attractions/tv-film/ oldalon érhető el. 

A várt könyvünk még mindig csak előkészületben van és sajnos nem a kezemben, de lassan /nagyon lassan/ érkezik a 4. évad is, amiről nagyon klassz kedvcsinálókat láttam. Na nem mintha nekem ehhez kedvet kellene csinálni. Naggggyon várom már! Gondolom és remélem, hogy ti is.

Idézet
2018.09.22. 23:44
beri

Kedves Katalin! A Könyvmolyképző  honlapján.

https://konyvmolykepzo.hu/

Már alig várjuk, hogy kézbe vegyük!

Idézet
2018.09.22. 16:30
Katalin

Sziasztok szeretnék érdeklődni, melyik kiadónál láttátok az árazás alatt információt.

Köszönöm szépen.

Katalin

 

Idézet
2018.09.21. 15:52
Timi

Lesem az 5. könyvet és ma végre kitették, hogy árazás alatt, de se megjelenési dátum, se oldalszám nincs még. Most már nagyon reménykedem, hogy végre kézbe vehetem.

Idézet
2018.08.28. 11:33
Vera
*turn off
Idézet
2018.08.28. 11:32
Vera
Szia Marcsi, ez biztos, hogy fordítási baki. Az angol nem hasznája a villany szót az elektromos lámpa lekapcsolásakor sem. Turn of the light. " lekapcsolni a fényt'
Idézet
2018.08.27. 18:26
marcsi

Sziasztok!
Most olvasom újra az első részt és ezt találtam: "Egy
órával később visszajött, amikor már leoltottam a villanyt és
lefeküdtem," Miután Jamie megverte Claire-t. Ezt nem lehetett volna korhűen megoldani?

Idézet
2018.07.09. 11:33
Timi

Köszönjük Vera! Jó, hogy éjjeli bagoly vagy.

Idézet
2018.07.08. 22:45
beri

Egy NAGY PUSZI NEKED VERA!  Nekem pedig az éjszakám lesz szebb!

Most olvasom újból a 4. részt ráérősen, komótosan, csak azért hogy jobban képben legyek, amikor megérkezik a film. Valahol korábban egy könyves kibeszélős blogban azt olvastam, hogy az írónő túlságosan hosszúra nyújtotta a leírásokat. Nos, én ezt most máshogy látom. Nagyon tetszenek a tájleírások, gyönyőrűnek találom a fordítást, az évszakok változását a hegyekben szerintem nem is lehetne szebben leírni. Mindez a Claire és Jamie kapcsolatát még jobban kiemeli, hiszen a természetben eleinte csak ők vannak, és csak lassan hódítják meg a vadont. Most itt tartok az olvasással.

Szerintem érdemes újból elolvasni annak, akinek van kedve és ideje rá. Az első olvasás egy kicsit gyors és "mohó" volt a részemről, annyira kiváncsi voltam az eseményekre. Úgyanígy leszek az 5. kötettel is, ha végre megjelenik. De attól tartok, hogy ez  még messze van!

 

 

 

Idézet
2018.07.08. 09:05
Ani
Köszönet, szebb lett a mai reggelem:-)
Idézet
2018.07.08. 00:53
Vera

Sziasztok, ma is tudtam egy picit összegezni.

Tüzes Kereszt
I.3. Különleges Humor

Abel távozása hirtelen véget vetett a reggelinek, mindenki elment a dolgára, Bree pedig éppen visszatért Rogerrel az oldalán. Ők Jacostánál reggeliztek, az elszenderedő Jemmyt pedig ott hagyták nála, így Bree, annak ellenére, hogy az esküvőjére kellene készülnie,  tudott Claire-ek segíteni a reggeli orvoslásban. Bree megnyugtatja az anyját, hogy minden jó úton halad, így van ideje segíteni. Az előkészületek közben Bree a fogamzásgátlásról kérdezi Claire-t, aki elárul egy-két módszert, de az egyetlen biztos módszernek a cölibátust tartja. Claire viszont elgondolkodott azon, hogy vajon miért nem szeretne Bree még gyereket, majd eszébe jutnak a Nayawenne által adott magvak, amit ugyan ők még nem próbáltak ki, de az indiánok hatásosnak vélik. Női növénynek hívják, ami nem engedi a megtermékenyülést, mert az indiánok szerint az csak akkor jöhet létre, ha a férfi szelleme erősebb a nő szelleménél. Bree továbbra is aggódó kinézetet kelt, Claire pedig nagy-nehezen kiszedi belőle, hogy attól tart Stephen Bonett nem fertőzte-e meg valami nemi betegséggel, olyannal, ami nem azonnal látszik, mint pl. a szifilisz. Az anyja viszont megnyugtatta, hogy ebben, az esetbe már Roger rég tüneteket produkált volna. Claire továbbra is azon spekulál, hogy miért tart a gyerekáldástól Bree, majd arra a következtetésre jut, hogy Jemmyt félti. Ha ugyanis lenne egy második gyerekük, aki biztosan Roger utóda, akkor talán Roger annak ellenére, hogy elismerte és szereti a kisfiút, megváltozna. Így bölcsebb lehet várni egy második csemetével, hogy addigra erős kötődés alakuljon ki Jemmy és Roger között, vagy, hogy valami konkrét bizonyítékot találjanak a rokonságra.
Claire elkezdi a rendelést, először egy másnapos férfit hánytat meg, majd egy májzsugoros férfi jelentkezik kezelésre, akin Claire nem tud segíteni az ottani eszközökkel. A közelben álló Murray eret akart rajta vágni, ezért meg akarta óvni a rozsdás pengétől és a vérmérgezéstől. A májbetegséget a túláradó humorosságának titulálta, és varázslatnak mutatta be az egyszerű forralt vizes fertőtlenítést.
Ezután egy csalánkiütéses lányt kezelt.

Idézet
2018.07.05. 21:30
beri

Igazán nagyon hálásak vagyunk Neked Vera! Nagyon köszönjük!

Felcsigázod az érdeklődésünket! Úgy látom ebben a könyvben is lesznek természet feletti események, már alig várom a folytatást!

Idézet
2018.07.01. 17:21
Ani

Köszi Vera, hogy a nyár ellenére is figyelsz Ránk!

Idézet
2018.07.01. 00:35
Reni

Sziasztok
ki  olvasta a 4. kotetet angolul ? bocsi ha mar volt vagy beszeltetek rola csak valami kis izelitot esetleg h mirol fog szolni igy nagyvazlatokba  vagy esetleg a tobbi mert else birom kepzelni mit tortenhet meg a tobbi 4 konyvbe . de mar  arra  vagyok kivancsi hogy mikor a sorozatba az elso resznel ott allt a ferfi es nezte clairet (mindenbizonnyal jamie ) nem merek belekepzelni h HOGY kerul oda xd

Idézet
2018.06.30. 01:59
Vera

vv vv Sziasztok, egy kis összegzés a Tüzes Keresztből. vv vv  

Idézet
2018.06.30. 01:55
Vera

I. 2. Kenyerek és halak

(folyt.)

Visszaérve Chisholms, a lányok által megetetve éppen indulóban volt, és végre Claire is nekiláthatott a reggelinek, amit Jamie Jacostától hozott, majd azon töprengett mi lesz a nap hátralevő részében. Számba vette a gyógynövény készletét, és figyelte a tábor eseményeit. Lizzie Privat Ogilive-t etette, Marshali a bébi Joant szoptatta, közben a petíció benyújtásáról beszélgettek, amit Hobson másnap fog elvinni New Bernbe a kormányzóhoz. Abel MacLennan elárulja, hogy a felesége meghalt. Mindenki nagyon szomorú miatta, majd Abel elmeséli a történetét. Az adó megfizetése jelentett nehézséget nekik, mert azt pénzben kellett volna leróni, de ezen a környéken nem igen használnak pénzt az emberek a kereskedésre, hanem egyszerűen árut árura cserélnek. Az értékeket csak a 40 mérföldre levő Salemben tudják pénzre váltani, de ezt a hosszú utat mindenki el szeretné kerülni. A felhalmozott áruik jóval többet értek, mint az adó 6 shillingje, de az adószedő ragaszkodott hozzá, hogy pénzt adjanak. A takarmányt viszont be kellett takarítani, így Abel nem tudott azonnal elmenni, a serif pedig hozott egy felszólítást, hogy az adót nem fizették meg. Emiatt mégis el kellett mennie Salembe, a feleségét pedig otthon hagyta. Amire visszaért a pénzzel a házát eladták a serif apósának, a felesége pedig eltűnt. Abel tudta, hogy nem menne messzire, mert a (a már meghalt és eltemetett) gyerekeiket nem hagyná el. Abel a dombtetőn a síroknál talált rá, egy paplanba burkolódzva, már lázasan reszketett, a gyerekeik sírját védve. Abel érkezésekor sem volt hajlandó lemenni a házukhoz segítséget kérni azoktól, akik kisemmizték, és az éjszaka folyamán a láztól meg is halt. A kezében egy batyu volt, amit megengedtek, hogy elvigyen a házból. Semmi más nem volt benne csak a halotti leple. Abel eltemette a legfiatalabb gyermekük mellé, majd elgyalogolt a két mérföldre lakó Hobsonhoz, hogy elmondja mi történt. Ott találta Hornettset, Flowlest és Traverst akik ugyanígy jártak. Az estét és az éjszakát is ott töltötte, ahol különös álomban volt része, úgy érezte a körülötte levő világ megszűnt, ő pedig már nem létezett többé, de a tudata nélkül beszélt. A többiek elhatározták, hogy elmennek Hillsboroughba jogorvoslatért, de Abel már akkor halottak érezte magát. A történet elmesélése után átnyúlt Jamie arcához és végig simítva azon megkérdezte tőle, hogy ő akkor nem halott? Jamie azt felelte, hogy nem, még nem. Abel megköszönte a reggelit, majd távozott.

Idézet
2018.06.28. 11:46
beri

Sziasztok!

Nos ezt én sem értem teljesen. Inkább a 3. kötetnek lenne aktualitása, hiszen dec.1-én lesz 25 éve, hogy kiadták.  Én sem rendelem meg, mivel már beszereztem az összes hiányzó kötet.

Az elején a barátnőmmel úgy olvastuk, hogy kettőnknek volt meg a teljes eddig kiadott sorozat.

Nekem hiányzott a 2. és a 3. kötet, amit szerettem volna valahol kedvezményesen megvásárolni. Nagyon kellemetlenül éreztem magam, mikor  egy hírdetési oldalon akartam volna mindkettőt megvásárolni személyes átvétellel és nem előre utalással. Az eladó hölgy úgy kiosztott, hogy ugyan mit is képzelek magamról? Nos ezek után úgy döntöttem, hogy kerül amibe kerül, megvettem egy könyvesboltban. Így nem lett olcsóbb, de nem is éreztem magam kellemetlenül.

Idézet
2018.06.28. 08:53
Timi

Sziasztok!

Nem tudom láttátok-e, de a 2. könyv filmes borítóval most fog megjelenni július 2.-án és előjegyezhető. Tök jól néz ki, viszont akkor miért a 2.  és nem az 1. könyvel kezdik ? Nekem eddig bejött az egységes formátum ezért nem biztos, hogy megrendelem.

Idézet
2018.06.20. 20:10
Monika

én benne lennék :)

Idézet
2018.06.19. 23:30
Reni

hany ember jonne ? 

Idézet
2018.06.16. 21:08
Ani
Legèny azaz leâny legyen a talpàn,aki ezt megszervezi!
Idézet
2018.06.15. 21:26
Monika

Sziasztok!

Lehet kéne szervezni jövőre egy csoportos "Outlander" túrát  :D

Idézet
2018.06.14. 07:04
Ani
Szia Reni! Falkland (Inverness), Midhope Castle (Lallybroch),Blackness Castle (Leoch). Ha rákeresel a forgatási helyszínekre,mind segítség lesz számotokra. Érezzétek jól magatokat Skóciában!!
Idézet
2018.06.14. 02:33
Reni
sziasztok. most el döntöttük miis a barátommal hogy megyünk skóciába de meg tervezzük es jo lenne ha segítenetek hogy milyen helyeket lenne erdemes megnézni az outlander altal . 😁
Idézet
2018.06.12. 20:12
Monika

Köszönöm Ani  :)  Írok majd élménybeszámolót.

Idézet
2018.06.12. 06:51
Ani
Mónika! Jó utat kívànok Skóciàba ès csodàs időtöltèst!
Idézet
2018.06.10. 18:40
Monika

Sziasztok!

Az Outlander olyan szinten ragadott magával, hogy szeptemberben elutazom Skóciába....  :)  Már gyerekkorom óta vonzódom ide csak akkor még nem tudtam, hogy pontosan hova is. Talán van aki emlékszik még a Kidnapped (Emberrablók) sorozatra, így 30 év után állt össze a kép, nagyon várom már, hogy élőben is megcsodálhassam ezt a varázslatos helyet, és kicsit odaképzeljem a történtet. Alig várom a folytatást, és a könyveket is folyamatosan olvasom. 

Idézet
2018.05.24. 02:39
Reni
Koszonom szepen ! 🤗
Idézet
2018.05.23. 08:34
beri

Szia Reni!

 Üdvözlünk a körünkben!  Jó hogy vannak új Outlander rajongók az oldalon! Aki egy kicsit is romantikus alkat, azt teljesen megfertőzi a történet. Így nem csoda, hogy lelkiekben  azóta is Skóciában vagyunk. Egyszer remélem személyesen is eljutunk mindannyian oda!  Reni! Te pedig ne halogasd az utat! Vágj bele és meséld el nekünk is!

Idézet
2018.05.22. 17:18
Ani
Szia Reni! Ha jól beszèled az angolt,akkor bizony szerencsès vagy,mert meg tudod venni az Outlander köteteket ès előbb fogod ismerni az egèsz törtènetet,mint azok akik nem ismerik a nyelvet. Èn ha Angliâban laknèk,akkor mâr âtruccantam volna egy kis ismerkedèsre Skóciâba. No de ami kèsik,nem múlik... Bizonyâra nem sokâra màr Te is lâtni fogod ezt a csodaszèp orszâgot!
Idézet
2018.05.22. 01:18
Reni
sziasztok . uj vagyok itt es orulok h ratalaltam erre az oldalra es ilyen aktivak vagytok :) en sorozattal kezdtem es teljesen megfogott utana olvastam most tartok a 4. kotetnel ♡ azota enis skociaba vagyok xd de majd betervezem mert angliaba elek es innen nem olyan messze van :) de amint lattom egyszerubb lesz ha az angol tudasomat erositem mert az lesz a vege hogy eredeti nyelven kell olvasnom .
Idézet
2018.05.19. 23:32
beri

Birigli!

Mivel én is jártam már így,  mielőtt az elküldésre kattintok, egy  "ctrl+c"- t előtte nyomok. Ha nem jelenik meg a szövegem, így egy új lapon csak ctrl+v.  Ennnek a beillesztésnek szerintem  működnie kellene a a world-ben megírt szövegnél is, Ezt azért merem mondani, mert én is alkalmaztam már ezt a módszert. Ha nem, akkor nem tudom mi segít!  Pedig kiváncsian várjuk ám azt a  beszámolót!

 

Idézet
2018.05.19. 20:17
Birigli

Többször jártam már úgy, hogy egy-egy hosszabb hozzászólásom elszállt. Hogy a skót út élménybeszámolójával ne járjak így, elkezdtem wordbe írni, gondolva, hogy részenként bemásolom.
...és akkor most jött a nagy meglepetés!  Nem tudom beilleszteni a szöveget. Nem azért, mert a szövegbeillesztés menetét nem ismerem, hanem egyszerűen nem jelenik meg a szöveg.
Van valakiek valami ötlete, hgy mi lehetennek az oka? Vagy tényleg rosszul csinálnék valamit?

Idézet
2018.05.15. 16:16
Birigli

Bocsánat, Lányok, hogy el vagyok tűnve, de....
Természetesen folytatom a beszámolót - bár túl hosszúra nyújtani nem gondoltam, hiszen van olyan hely, aminek meg sem bírtam jegyezni a nevét.
Jelentkezem, és köszönöm az érdeklődést és a türelmet.

Azt olvastátok már, hogy nov. 4-én kezdik vetíteni a 4. szériát?
...és ha jól olvastam, berendelték az 5. és 6. szériát is.

Idézet
2018.05.15. 14:08
Ani
Èn most sem vagyok elâjulva Cat hajàtól. Szebb az arca,amikor nincs frufuja. Szerintem ősszel meg fog jelenni a könyv. Legyünk optimistâk! Èn annak is örülök,hogy berendeltèk a következő 2 èvadot.
Idézet
2018.05.15. 08:43
Timi

Beri tényleg jobb egy kicsit ez a frizura, a ruhája pedig érdekes, de szerintem a filmes kosztümjei jobbak. Nem mondom, hogy a mai világban olyan ruhákban kellene járnia, de rajta nagyon jól állt mindegyik.

Az új évadoknak én is örülök, de való igaz a könyv fordítása botrányos. Ahogy a kiadó válaszából kivettem lehet idén nem is lesz belőle semmi. Én értem, hogy hosszú mindegyik mű, de azért nem kirívó, ahogy a mostanában megjelent könyveket nézem. Lehetne ezt jobban is csinálni. Amiért viszont igazán csalódott vagyok az az, hogy nálunk tv-ben nem láthatjuk. Reménykedem, hogy talán az EPIC Drama majd műsorra tűzi, mert ez pont olyan sorozat, ami az ő sorozataikhoz passzol. Csupa kosztümös, ami nekem bejön.

Vera mikor jelentkezel a következő összefoglalóval?

Idézet
2018.05.14. 21:46
beri

Teljesen jók a friss hírek!

Megnéztem a "Kém, aki dobott engem" című film előzetesét. Jónak tűnik, meg fogom nézni! Köszi Timi az infót!

Örülök a két berendelt új évadnak is, csak ami elszomorít az, hogy valószínűleg a filmet hamarabb fogjuk látni, mint a könyvet olvasni. Pedig én inkább könyvmoly vagyok.

A leghújabb képeket elnézve, sokkal jobb állapotban van Cat, mint korábban. Jobb a ruhája, és a haja is kezd nőni, ami szerintem sokkal előnyösebb neki, mint a rövid. Mit szóltok hozzá?

Birigli! Várjuk a további beszámolókat a skóciai útról!

Parafától pedig szintén várunk majd egy hosszabb beszámolót ősszel! Remélem akad még olyan vállalkozó szellemű útitárs, aki imádja az Outlandert!  Szívből kívánom, hogy összejöjjön, és és nagyon jól sikerüljön az utazás!  De gondolj ránk is, ha olyan helyen jársz, ami a könyvekből is visszaköszön!

 

Idézet
2018.05.11. 15:50
mimi
Juhujjjj ez nagyon jónak tűnik Parafa! Köszi a linket 😊
2018.05.08 17:05
Parafa

„ Ááááá, most találtam:

https://www.bonuszbrigad.hu/skocia-autobusszal-b106284?gclid=CjwKCAjwlcXXBRBhEiwApfHGTQk8cQC-p_qfD0U-B6X3vFlPnQy1VQYlUf5NolF3V3ZZ9pJVyOD-DBoCbpsQAvD_BwE

Igaz a Fehérvár Travelos út sokkal komplexebb, de ez is elég jól hangzik és legalább elfogadható az ára.

Néhány Outlanderes helyszínt azért érint.

Szeptemberi időpontban nincs kedve valakinek eljönni velem ? Ha igen irj a belluka56@gmail.com címre.

Idézet
2018.05.11. 11:39
Timi

Sam filmjének magyar címe: A kém, aki dobott engem

Magyarországi premier : augusztus 16 és van már szinkronos előzetes is.

Idézet
2018.05.08. 17:05
Parafa

Ááááá, most találtam:

https://www.bonuszbrigad.hu/skocia-autobusszal-b106284?gclid=CjwKCAjwlcXXBRBhEiwApfHGTQk8cQC-p_qfD0U-B6X3vFlPnQy1VQYlUf5NolF3V3ZZ9pJVyOD-DBoCbpsQAvD_BwE

Igaz a Fehérvár Travelos út sokkal komplexebb, de ez is elég jól hangzik és legalább elfogadható az ára.

Néhány Outlanderes helyszínt azért érint.

Szeptemberi időpontban nincs kedve valakinek eljönni velem ? Ha igen irj a belluka56@gmail.com címre.

Idézet
2018.05.08. 16:47
Parafa

Birigli ! Bocsi az átkeresztelésért ! :)

Idézet
2018.05.08. 16:45
Parafa

Húúúú Brigili ! Én is nagyon "irigykedem". Skócia - az Outlander elött is már - nagy vágyam, csak sajnos eddig nem sikerült utitársra lelnem, pedig oda talán magánszervezésben egyszerűbb (olcsóbb) eljutni, mint utazási irodával. Na mindegy, csak csatlakozni akartam Timihez, hogy légyszi oszd meg velünk az élményeidet. Biztos más is örülne neki.

Idézet
2018.05.04. 10:11
Timi

Birigli örülök, hogy teljesült a vágyad. Mint korábban én is írtam ha valaha eljutok Skóciába akkor biztosan más is érdekelne az Outlanderen kívül, mert az a táj és azok a városok meseszépek és én az a turista vagyok, aki folyton megy, hogy többet és többet láthasson.

Idézet
2018.05.02. 12:04
Birigli

Szia 'beri'!
Köszi az érdeklődést, igyekszem összeszedni a bennem tornyosuló élményeket, ha egy kicsit lehigadtam. :-)
Írtam, hogy az Outlander okán, pontosabban az Outlander első könyve/első szériája okán keletkezett bennem egy elnyomhatatlan vágy, hogy Skóciába el kell jutnom. Azt tudni kell, hogy én nem szeretek külföldre járni, mert azt vallom, hogy aki a hazáját nem ismeri, az ne nagyzoljon külföldi utazásokkal. (A másik nagy szerelem Erdély.)
A munkatársnőm úgy indult el 2013. április elején, hogy fél évre megy ki nyelvet gyakorolni, de magával ragadta mindaz, ami Skócia. Nem szervezett úton voltam, mindent ő intézett - az én nyelvismeretem hiányában. Tehát valahol az ő szemén keresztül láttam amit láttam, de attól még szuper volt.

Az Outlanderrel nem tudott mit kezdeni, mert nem ismeri, így ami helyeket a történet miatt kerestünk fel, nem mondott neki semmit. Az országon belül utaztunk vonattal (na, nem MÁV!) és kocsival - az utóbbival főleg miattam (kényelem :-) ).
Poggyászom nem volt sok, mert egyforma magasak és testalkatúak vagyunk - csak ő 20 évvel fiatalabb. :-)
Folyt.köv.

 

Idézet
2018.04.30. 20:09
beri

Kedves Birigli!

Igazán örülök, hogy részt vettél egy olyan utazáson, amiről én, és még elég sokan csak álmodozunk. A reményt még én sem adtam fel, talán majd egyszer összejön.

Egy élménybeszámolót is csatolhatnál, hol jártál és mit néztél meg. Én szívesen látnám, lévén hogy most olvastam újból az első könyvet, ami ismét megérintette a lelkem. Hiába olvasok más könyveket is, a sorozat egy kötete mindig kéznél van a lakásban, vagy a telefonomon, vagy a gépemen, csak úgy hogy ha egy kis időm van, belenézzek. Az is igaz, hogy a jó idő eljöttével sajnos egyre kevesebb időm jut erre.

 

Idézet
2018.04.29. 23:59
Birigli

Legalább 10 éve lehetett, hogy azt mondtam "addig nem halhatok  meg, amíg a Zorbára nem tanulok meg táncolni". Megtanultam.
Aztán megismertem az Outlandert és annak világát, és azt mondtam "addig nem halhatok meg, amíg Skóciába ki nem jutok". Egy volt munkatársnőm Edinburgh-ben él és dolgozik  5 éve. Az ő segítségével és kalauzolásával ez is megtörtént. Meghalhatok. Nagyon sok gyönyörűség van a Földön, sok-sok képet láttam már, de Skócia... A volt munkatársnőm segítségével olyan részleteket is láthattam - az Outlander főbb helyszínein kívül -, amelyek úgy lenyűgöztek, hogy el sem lehet mondani szavakkal.
Lányok!
Aki teheti, menjen el ebbe az országba, ebbe a "világba". Bámulatos.

Idézet
2018.03.30. 22:48
Ani
http://www.dianagabaldon.com/books/outlander-series/book-nine-outlander-series/ Igazad van Vera! itt irja az irónö, h remėli:2018-ban be tudja fejezni a 9. kötetet. Ez nem túl jó hìr, hisz akkor mėg jó pâr ėv, mire megjelenik a 10. kötet. TIMI sajnâlom, h nem tartjâk elėg jónak a sorozatot ahhoz, h szinkronizálják. (bâr ėn egyėbkėnt szeretem angol nyelven ės magyar felirattal. A magyar szinkron kiakasztott, h Jamie ės Claire magázódtak.) Én most abban remėnykedem, minden ėvben vagy max. 2 ėvente megjelenik egy uj kötet, továbbâ bizom abban, hogy a Starz tovâbbra is berendeli a filmes folytatást.
Idézet
2018.03.30. 13:06
Vera
Ani, sajnos Diana még nem fejezte be a 9. Könyvet sem. Nemrég (03.27-én)válaszolta egy rajongónak a twitteren, arra a kérdésre, hogy "úgy érti még nem fejezte be a 9. Könyvet?" hogy "ha igy lenne nem tudná csendben tartani"
Idézet
2018.03.29. 19:16
Timi

Szomorú hírem van azoknak, akik a 3. évadot szinkronosan várják /velem  együtt/ a csatorna ugyanis nem vásárolta meg a jogokat és nem is tervezik, így a Sony Maxon biztosan nem láthatjuk kedvenceinket. Hogy egy másik csatorna valaha műsorra tűzi-e azt persze nem tudhatom, de nagyon csalódott vagyok a hírtől. Ezt az infót közvetlenül tőlük kaptam így abszolút hiteles forrásból tudom.

Idézet
2018.03.26. 21:35
Ani
http://www.deszy-konyv.hu/2018/03/lesz-5-outlander-evad.html?m=1. Itt kapunk vâlaszt pár dologra:hogy miėrt tart sokaig egy könyv fordìtâsa, hogy lesz 5. ėvados forgatás es hogy az utolsó 10. rėsz vėgėn tudjuk meg, hogy Jamie mit keresett Claire ablaka alatt az 1.ėvad 1 rėszėben. (Az ironö most fejezte be a 9. kötetet. Az elsö kötet 25 ėvvel ezelött iródott.....
Idézet
2018.03.26. 11:48
Timi

Írtam a kiadónak és azt a választ kaptam, hogy az 5. könyv már egy éve fordítónál van és a megjelenése várhatóan ősz, vagy az év vége, de még ez sem biztos. Egyszerűen nevetségesek ezek és ezt a válaszban meg is írtam nekik.

Felhívtama Sony Maxot is a 3. évad szinkronos verziója miatt. Ott az ügyintéző nem tudott válaszolni és azt ígérte majd visszahív. Na azóta is itt tartunk. Miért kell ennyire nyögve nyelősen mennie itt mindennek?

Idézet
2018.03.25. 18:02
beri
Igen. Teljesen egyetértek veletek. Az első epizód után az interjúkban láthattunk közöttük egy nagyon nagy összhangot, vibrálást,  szavak nélküli megértést.  Mintha úgy éreztem volna, hogy a saját magukból, a közöttük lévő érzelemekből tudtukon kívül átadtak volna nekünk is egy kicsit. Amikor egymásra néztek, vibrált a tekintetük, csillogott a szemük és tele voltak érzelmekkel egymás iránt. Nekem ez jött le akkor. Ma már nem látom bennük ezt az összhangot, ezt a fajta egymásra nézést. A tekintetük kevésbé lett érzelemes.  Sajnos beálltak abba a filmes szerepkörbe, amikor már nem mindig magukat adják a kamera előtt.  Mi pedig, akik nagyon szeretjük őket félő, hogy csalódunk, mert valljuk be őszintén,  számunka mindig is egy párt fognak alkotni! Bár úgy látom a videókban, a forgatások helyszínein még mindig nagyon kedvesek a rajongókkal. Odamennek hozzájuk, autogramot osztogatnak és nagyon kedvesek.
Idézet
2018.03.25. 12:24
Ani
Sajnos nem tudhatjuk, hogy mikėppėn ėlik meg a szemėlyes dolgaikat egymâs irânyâban, de biztos nem lehet egyszerű egy szerelmi kapcsolat utân "csak" filmbeli szerelemre hangolódni. No de ezėrt szìnėszek, hogy ezt megoldjâk. Cat menyasszony, Samnek is van barátnöje. Ilyen az ėlet, minden megy a maga utjân.
Idézet
2018.03.25. 00:04
Ani
Mindkettönek van párja. Mindkettõ partnert sokan kritizálják. Szerintem el kell fogadni, hogy az ėletben nem egy pârt aljotnak ės az a lėnyeg, hogy a filmben hitelesen tudnak együtt játszani. Cat frizuja nekem sem tetszik. Ruha ügyben pedig gondolom nem Ô dönt, hanem a reklám, vagy szponzor stb.
Idézet
2018.03.22. 21:09
Timi

Elnézve az utóbbi időben készült képeket két dolog jut eszembe. Cat borzalmasan néz ki ezzel az idióta frizurával és ezekkel a ruhákkal. Sokkal öregebbnek néz ki, mint a filmben közel 50 évesen! Ezt mondjuk már kitárgyaltuk itt. De a másik...Itt olvastam még régen, hogy a két szereplő között volt valami kis affér /vagy csak az illető szerette volna?/ és elnézve az első évad során készült képeket mindig volt közöttük összhang, de most úgy néznek ki, mintha kényszerből állnának egymás mellé. Mint, amikor egy világsztárt elkap egy rajongója egy közös fotóért és túléli a nemszeretem dolgot. Teljesen más a testbeszédük. Nem vagyok otthon a magánéletükben, de nekem ez most nem kerek. Ti tudtok valamit erről a témáról?

Idézet
2018.03.06. 22:04
Ani
Timi! Valószinűleg azėrt lett hâromszorozva, mert ennyire örültėl a jó hìrnek😀😀😀😀
Idézet
2018.03.06. 17:33
Timi

Könyörgöm miért teszi ezt velem a technika? Miért tűnik el az egyik írásom, míg a másikat megháromszorozza?

Idézet
2018.03.06. 17:14
Timi

Köszönjük Vera ! Már alig várom a folytatást.

Idézet
2018.03.06. 17:14
Timi

Köszönjük Vera ! Már alig várom a folytatást.

Idézet
2018.03.06. 17:14
Timi

Köszönjük Vera ! Már alig várom a folytatást.

Idézet
2018.03.06. 11:22
Vera
Berri, szívesen. Én ejszakai bagoly vagyok.🦉 A feltöltés után is még fent voltam, úgy éjjel fél háromig...😁
Idézet
2018.03.06. 10:08
beri

Nagyon köszönjük ezt a kis ízelítőt Vera!  Felcsigáztad az érdeklődésünket, és már alig várjuk az új könyvet!  Most fejeztem be újra a 2. könyvet, megdöbbentem hogy mennyi mindent elfelejtettem, pedig úgy éreztem teljesen rendben vagyok vele. Bosszantott, hogy bizonyos részekre már nem, vagy csak alig-alig emlékeztem vissza.

Vera! Remélem azért aludtál is egy kicsit, a feltöltött időpont nagyon korainak, vagy későinek? tűnik.

Idézet
2018.03.06. 06:54
Ani
Vera, köszönjük!
Idézet
2018.03.06. 00:46
Vera

Sziasztok egy kicsit megkésve, de itt a folytatás.

I. A dolgok közepébe vágva (In medias res)
1.Boldog a menyasszony a nap süt rá (folytatás 2.)

 Jamie szerint Roger jó és kedves ember, sajátjaként szereti Jemmy-t és Bree akkor is hozzámenne, ha hottentotta lenne. Claire nagyon szeretné, ha tudna rá bizonyítékot találni, hogy valóban ő Jemmy apja. Jamie tudta, hogy Roger nem fog átkeresztelkedni, de azt mindenképpen szeretné, ha a kicsi katolikus lenne. Úgy gondolta, ha már Roger esetében morgolódik miatta, akkor a végén kiegyeznek abban, hogy neki nem kell, de azért Jemmy mégiscsak katolikus legyen. Claire szerint ezt Bree átlátta.

Claire gondolatai a közelgő háború körül forognak, eszébe jut, amikor húsz éve ilyen helyzetben kellett elhagynia Jamiet, amit most nem kell, nem fog újra megtenni.

 Jamie újabb 14 telepes várható érkezését említi Clairenek, akik még a tél előtt megérkeznek Fraser’s Ridgebe, de már itt vannak a találkozón és Claire a mai reggelire is számíthat rájuk… Jamie elviszi magával Jemmy-t míg kölcsönkért kávéért és kenyérért megy, hogy Claire el tudja készíteni a reggelit. Ahogy elindul a dolgára maga Hayes szegődik mellé és számonkéri, hogy Jamie miért nem kereste még fel. Claire azt találja ki, hogy talán elment Campbellel beszélni. akit Hayes szintén magához hívatott. Ezzel a hadnagy megelégszik és tovább megy Claire pedig elmormol egy „a fenébe ist az orra alatt.” miközben a reggeli után néz.

 

I. 2. Kenyerek és halak

A gyűlés miatt családias hangulat alakult ki az otthonuktól távollevő katonák és a vendégszerető skót családok között. Mire Jamie visszatér a holmikkal egy katona várja, Private Andrew Ogilvie. Jamie bemutatja Clairenek. A katona elmeséli, hogy nemsokára hazamennek Skóciába, mert most nincs rájuk szükség, már tíz éve véget ért a hétéves háború (a függetlenségi háború ideje pedig még nem érkezett el). Az utolsó, 67. felföldi ezredet feloszlatják. A hadnagy azt mondja, nem az utolsó felföldit, hanem az angol korona utolsó ezredét. A katonák nagy része a kolóniákon marad civilben. Marshali megállapítja, hogy a korona védtelenül hagyja őket az indiánokkal szemben, mire a hadnagy megnyugtatja, hogy béke van, és mostanában nem várható veszély. Jamie megszorítja Claire kezét, hogy nehogy elárulja, amit tud a jövőről. Amikor ketteseben maradnak, Claire elmondja Jamienek, hogy Lizzie is nővé vált és Jamie rögtön férjet akar neki szerezni, Claire szerint korai, még csak tizenöt éves. Jamie rámutat, hogy pont annyi, mint amennyi Marshali volt, amikor Fergussal elszökött. Hayes szándékairól beszélgetnek, de Jamie nem akar aggódni miatta, majd, ha eljön az ideje úgyis tudatja vele. Amit szeretne az az, hogy a 3 hordó whiskyt fejsze fejekre, ekevasra, egy lóra és 10kg cukorra cserélje, azután pedig haza szeretne menni, Claire-t az ágyba tenni és egész nap azon gondolkodni, mit is csináljon ott vele. Archie (Hayes) pedig játszon csak a saját golyóival. Claire szerint ez remek gondolat és azt javasolja, hogy esetleg ezt személyesen mondja el neki.

Ekkor bukkan fel John Quincy Myers és Jamie segítségét kéri, mert egy közös ismerősük egy leendő telepes Robbie McGillivray fiát téves váddal börtönbe akarják vinni. Fergus is a segítségükre siet, hogy a félreértést tisztázzák. Claire utánuk szalad. A hivatásos tolvajfogót ( thief-taker, ekkor még nem volt hivatalos rendőrség) aki felismerte a fiút, a család megkötözte és meg akarja ölni, mivel a fiú csak véletlenül keveredett bele egy rablás utáni kavarodásba. Jamie garantálja nekik, hogy ha a tolvajfogó ( Harley Boble) elviheti a fiút, ő segíteni fog neki tisztázni magát. Az anyja belemegy, mert ő sem akarja megölni a tolvajfogót, de ha muszáj lesz akkor megteszi. Végül a tojvajfogó, miután eloldozzák és Jamie beszél vele, önként elengedi

Idézet
2018.03.05. 10:00
Ani
Vera, nem is kezdõdhetne jobban ez a hėt a bejelentėsedtöl. Elöre is köszi!
Idézet
2018.03.04. 22:45
Timi

Ani én nem is kezdem el ide felsorolni, hogy mi mindent nézek, de maradjunk annyiban, hogy sokat. A krimiket nagyon szeretem és a kosztümös sorozatokat. Végre egy ismerőstől kaptam Sorozatbarát meghívót, így most jó dolgom van. Jelenleg ott nézem a The Alienist sorozatot, ami mindkét kritériumnak megfelel és olvasom a könyvet is. Az Origon volt az ajánlója / jó dolgok vannak azon az oldalon/ és rákaptam. Ha látok egy jó kis ajánlót megnézem, de ha már ott sem tetszik a dolog akkor kasza van bármennyire is tolják mások az arcomba. Ez nem romantikus és elég morbid is helyenként, de várom a keddeket az új feliratos részekért.

Vera örülök, hogy köztünk vagy. Ugye eddig nem maradtunk le összefoglalókról ezen az oldalon?

Idézet
2018.03.04. 21:54
Vera
Sziasztok! Én éppen összegzést írok nektek. 😉 Talán holnap v. holnapután kiteszem. 😁
Idézet
2018.03.04. 21:36
Ani
The Spy Who Dumped Me c. filmje 2018.júliusaban lesz a mozikban. Nekem is van olyan ismerõsõm, akinek nagyon unalmas az Outlander. Nem vagyunk egyformâk... Én is sok filmet/sorozatot nėzek. Plul:Outlander (milyen meglepõ), Trónok harca, Poldark, Suits, Mentalista, Tudorok, Katedrâlis, Templomosok, Vikingek stb ....Az idöutazós, reinkarnâciós filmeket is szeretem, plul a Tegnap gyermekei, Kate es Leopold stb.
Idézet
2018.03.04. 19:45
Timi

Na jó akkor legyen nagyobb a betűméret. Ani! És ezeket a filmeket moziban is játszák majd vagy csak tv filmeknek forgatták? Egyébként Cat-et is láttam már jó pár mozifilmben és szerintem mindegyik szerepben hiteles volt.

Én is ajánlottam már az Outlandert pár ismerősömnek, de nekik sajnos nem jött be. Igaz, hogy nekem meg azok a sorozatok nem, amilyen tippeket tőlük kaptam. Hát istenem izlések és pofonok. Én imádom, ahogy a könyveket is. Most azt tervezem, hogy kinyomoztam a Sony Max számát és megkérdezem mikor jön szinkronosan. Sajnos email címük nincs a honlapon.  Remélem műsorra tűzik, mert tudtommal nagy siker volt és bízom a folytatásban. Ti egyébként milyen sorozatokat néztek még, ha egyáltalán néztek tv-t /lásd Beri/. Én sorozatfüggő vagyok / a Dél-Amerikai és magyar szappanoperákat utálom/ de a kedvencemet már tudjátok. Aztán a férjemmel nagy filmőrültek is vagyunk így sokat járunk moziba is ha időnk engedi.

Idézet
2018.03.04. 15:57
Ani
Biztos vârjâk a tavaszt! Timi olyan betűmėretet vâlassz, ami Neked a legjobb. Sam az Oxford c. filmben kapott föszerepet Melissa Benoist oldalán. Ez romantikus film. 2018.februar 14.-ėn pedig megjelent az új filmjėnekek " When The Starlight Ends-nek az elözetese. Ezt mėg 2016-ban forgattâk
Idézet
2018.03.04. 12:54
beri

Szia Timi! Örülünk, hogy Te is itt vagy!  és olvasod a hozzászólásokat!   Én nem láttam Tobiast más szerepekben, mert nagyon kevés televízóműsort nézek meg. (Ez alól csak az Outlander volt kivétel) De felkeltettétek a figyelmemet, és rákeresek ezekre a műsorokra. Kiváncsi vagyok rá, milyen más filmek "főgonosz" szerepeiben. Ezzel csak az a baj a színészi pályán, hogy beskatulyázzák és nehéz belőle kitörni. Más karakterszerepeknél is csak azt látja benne az ember, hogy gonosz és nem mer hinni neki még akkor sem ha jó. De igazad van, Tobiasnak ez nagyon jól áll. Csodálatos az a mimika, közönyösség, érzéketlenség ahogy eljátssza a szerepeit.  Más: Nem tudjátok mi annak a filmnek a címe, amit tavaly Sam itt forgatott Budapesten, és lehet-e már valahol látni?

  Timi! Nyugodtan válloztasd meg a betűtípust, hiszen azért vannak ezek a lehetőségek. Engem nem zavar, de szerintem másokat sem! 

 

Idézet
2018.03.04. 12:10
Timi

Én is itt vagyok és olvasom a hozzászólásaitokat. Egyébként Tobiast én a Kisvárosi Gyilkosságokból, amiben Sam is játszott, James Bond: Casino Royale-ból, és az Éjszakai szolgálat sorozatból ismerem. Úgy látszik előszeretettel adnak neki szemétláda szerepeket / a Bond kivételével/. Valahogy illik is hozzá.

Más: nektek nincs bajotok ezzel a betűmérettel? Nekem nagyon rossz a szemem és ezt alig tudom elolvasni. Egyszer próbáltam nagyobb méretre váltani, de az meg hogy néz ki a többi között?  Míg ezt írom kifolyik a szemem, szóval ez is gátol abban, hogy folyton ide írogassak, de olvasni olvaslak benneteket.

Idézet
2018.03.04. 11:03
beri

Nos Ani, mi itt jól elbeszélgetünk egymással, és úgy látom tényleg összhangban vagyunk.De hol vannak a többiek? Timi, Vera, Hamupipacs és a többiek?

Idézet
2018.03.03. 18:56
Ani
Beri, úgy lâtom Te az ėn emberem vagy 😀. Amikor meglâttam a fülbevalóját, kiakadtam. Valahogy nem illik hozzá. Az a szìnėsz, akit a szerepe miatt szìvbõl utâlsz, mert annyira hitelesen tud alakìtani - na az az igazi jó szìnėsz! És Tobias ilyen pasi. Olyan jól jâtszott, hogy azóta ha levendulât lâtok, ėrzek vagy csak beszėlnek róla, rögtön BJR jut róla eszembe. A pasas egyėbkėnt tetszett nekem ės ismerõs volt. Râjöttem, hogy a Trónok harcâban szerepelt, onnan volt ismerös. A patak melletti szerep nagy hatâssal volt râm, mert ott lâthattam elöször Franket, akiröl ugye kiderült, hogy Jack. És döbbenetes volt a kėt különbözõ jellem. A filmben annak is örültem, hogy idõt szântak a vėgsõ összecsapâs bemutatâsâra Jamie ės Jack között. Ott is ahogy nėzte Jamiet az hihetetlen, a gyűlölet ės a szerelem csodás egyvelege volt. Szóval râėbredtem arra, hogy amit eddig is sejtettem; piszok nehėz meló a szìnėszet. 😁😆😁
Idézet
2018.03.03. 10:37
beri

Ebben teljesen egyetértek veled. Mind a két karakterében nagyon nagyot alkotott. Nem is tudom miért nem jelölték valamilyen filmes díjra, hiszen az a kettősség amit produkált, az egy nagyszerű  alakítás. Nagyon találó volt a rendezők részéről ez a színész , mint ahogy a többi is. Az egyik legmeghatározóbb jelenete számomra, amikor Clair-rel találkozik az erdőben és ránéz, amikor Claire azt kérdi tőle, hogy Frank? Na ebben az arckifejezésben minden benne volt,  a gúny, a gőg, a lenézés, a meglepetés, hogy egy nővel találkozik. Egyszerre hiányzik is meg nem is, de a 4. kötetben is ott van Jamie rémálmaiban, úgy hogy  nem kizárt,  hogy találkozunk vele a filmes feldolgozásban.

Láttam egy-egy nyilatkozatát, Sam-el és Cat-el. Ott viszont nagyon szimpatikus, szolíd, visszafogott figura. Ami nem tettszett benne, az a  fekete fülbevalója. Na az egyáltalán nem illett neki. 

 

Idézet
2018.03.02. 20:15
Ani
Az is igaz, hogy Tobias piszok jól alakìtotta mindkėt szerepėt.
Idézet
2018.03.02. 19:19
beri

Nagyon aranyos vagy ANI!  De hidd el, semmi közös nincs bennünk, ami felkeltené az érdeklődésünket egymás iránt. Nekem nem szimpatikus figura, őt pedig inkább a saját neme érdekli.  Megszelídülni ez az ember akkor sem tudna, ha korbáccsal ütnék!  Viszont minden történetben kell egy rossz karakter, őt az írónő nagyon tökéletes főgonosszá gyúrta össze.  

 

Idézet
2018.03.02. 18:31
Ani
Beri! Az nagy baj lett volna, ha Jack Randall marasztalt volna. Bár, ki tudja: köztudott, hogy a magyar csajok nagyon szėpek 😀😀😀. Lehet megszelidült volna melletted🐑🐑🐑
Idézet
2018.03.02. 15:49
beri

Vagy Jack Randall nem engedett volna vissza.

Idézet
2018.03.02. 15:04
Ani
Lehet a druidâk marasztaltak volna a rėgmúltban😀😀😀
Idézet
2018.03.02. 12:33
beri

Szerintem is simán megoldható a forgatás, ha Cat terhes lenne. Az újabb könyvekben pedig úgy tájékozódtam, hogy nem is nekik, hanem inkább a fiataloknak jut nagyobb szerep. No de minden más is lehetséges, hiszen láttuk a sorozatokban, hogy nem követték hűen a könyv sorait.

Lányok olyan jó lenne egy skóciai utazás! A múlt héten olvastam egy nagyon jó , egyéni szervezési utazási ajánlatot, ami végig követte volna a könyvünk helyeit, többek között Inverness-t is. Sajnos betelt, de amúgy sem tudtam volna elmenni.  Én biztos visszamennék egy kis időre a múltba, de nem örökre, csak egy kis leskelődésre, mit csinálnak, hogyan élnek. Aztán gyorsan vissza!

Idézet
2018.03.02. 09:54
Ani
Minden lehetsėges, csak eljátszottam a gondolattal. Én el sem tudnâm kėpzelni az ėletemet gyerekek nėlkül, persze ez nem azt jelenti, hogy mâs is igy van vele. Igazad vvan, a terhessėget bö ruhâval el lehet takarni. No mindegy, egyelöre "szerencsėnkre" Cat nem terhes. Fura, hogy egyre idösödnek a szerepük szerint. Tudom, h ez a termėszetes, de szãmomra mėg mindig az elsö ėvad a legeslegjobb, amikor elöször törtėnik minden:az elsö egymásra nėzės, az elsö csók, az esküvõ... Most meg felnõtt lânyuk van. És mennyi izgalomban lesz mėg rėszünk...
Idézet
2018.03.02. 09:02
Timi

Nos a terhesség megint szerződés kérdése. A sorozatba egyáltalán nem tudják beleírni a történet miatt, de szerencsére ez egy kosztümös film  és a ruha itt sok mindent eltakar/na/. Bár a szexjeleneteknél azért látszana. Lehet azért duplán veszik  fel az évadokat, hogy szükség esetén legyen közte annyi szünet, hogy amikor már nagyon látszódna a terhesség az már a forgatás szünetébe essen. Láttunk már ilyet több sorozat színésznőinél is. De mivel az utolsó könyv még nincs kész tudomásom szerint, ott lehet egy kis üresjárata. És mi van ha nem is akar gyereket ?

Idézet
2018.03.01. 20:51
Ani
Na akkor nagy az egyetėrtės Cat frizurâja ügyėben!! 😀😀. Mostanâban nem a legelönyösebb ruhâkat adjâk rá. Szerintetek vâllalni fog gyereket Cat a közeljövõben? Mert ha igen, akkor veszėlyben a sorozat. Most, hogy igy belendültek az ėvadok gyârtâsâban, csak remėlni merem, hogy minden ėvben kijön egy újabb könyv feldolgozâs. Ha ez igy lesz, akkor 5 ėv múlva az egėsz törtėnetet megismerhetjük. Ez elėg pozitivnak tűnik. A könyvkiadó (Magyarorszâgon) is úgy gondolom azėrt jelentet meg újabb köteteket, mert tartani akarja a versenyt a könyv eladâs terėn. Nagyon sokan vannak, akik megelégszenek a filmes feldolgozâssal, de szerintem itt a többsėg egyarânt mind a kettõt imâdja. Én el coltam keseredve, amikor megtudtam, h mostanâban irja a befejezõ (10.kötetet) az irónõ. Mi akkor mėg csak a 2. kötetnėl tartottunk. De szerencsėre beindult a gėpezet 😀😀😀 Nos, ha Cat esetleg terhes lesz, akkor nehezebb lesz folytatni. Benne van a korban, ugy hogy minden lehetsėges. Mi a vėlemėnyetek?
Idézet
2018.03.01. 20:35
Timi

Nekem sem jön be Cat frizurája, szerintem is öregíti. Az eljegyzéséről én sem tudtam. A minap nézem a Mindörökké sorozatot és nagyon ismerősnek találtam a kis szőke csajt, de nem tudtam hová tenni. Aztán a neve alapján beugrott. Sam barátnője / ha még az/. Nem igazán követem a bulvárt. Abban a sorozatban aranyos karaktere van.

Beri! A cikket én is olvastam, ahogy azt is, amit egyszer én láttam az Origon a kiltről és itt meg is osztottam veletek.

Idézet
2018.03.01. 13:41
beri

Köszi Ani!

Megnéztem, és egy kicsit utána is néztem a vőlegénynek hogy ki is az aki elrabolta a kedvenc színésznőnk szívét? (szerintem sok rajongó reménykedett egy kicsit, hogy ez  Sam lesz). Nem sokat találtam, de azt megosztom:

Tony McGill  zeneszerző.  Ezenkívül a "Combo Fiasco" társalapítója is, amely az ausztráliai Melbourne egyik zenés kabarészínháza. Ezen információk kivételével szinte semmit nem lehet tudni Tonyról és az ő munkájáról, nagyon védi a magánéletét. Catrionaval való kapcsolata miatt a jelentések azt sugallják, hogy három évvel idősebb, azaz 41 éves és  ír femenőkkel rendelkezik.

2018. január 7-én az Arany Globe-ban egy ujjával csillogó gyűrűt mutatott Cat és  azt mondta az embereknek, hogy nagyon boldog.
Mi is gratulálunk nekik!
Idézet
2018.03.01. 12:25
Ani
Kedves Beri! Itt is meg tudod nėzni. https://starity.hu/magazin/72216-menyasszony-lett-caitriona-balfe/
Idézet
2018.03.01. 11:56
beri

Szia Ani!

Cat új frizúrája nekem sem jött be igazán. Úgy látom az új dízájnt követi, rövid frufru és kleopátrás rövidség. Claire egy nagyon elbűvölő, természetes szépség, ez egy kicsit szerintem öregbíti. Nem tudom ki öltözteti, de mostanában egy-két olyan képet láttam róla, ahol a ruhája stílusa nem igazán passzolt az egyéniségéhez.

Az eljegyzéséről nem tudtam. Tudsz valami közelebbit is?

Idézet
2018.03.01. 11:13
Ani
Kedves Beri! Megnėztem a linket, amit küldtėl. Nagyon ėrdekesnek talâltam, de többė-kevėsbė ismertem. Tiszteletremėltó, hogy ennyit utâna olvastál Ezzel nem vagy egyedül, mert ėn is a film hatâsâra olvastam utâna a törtėnelemnek, a skót szokâsoknak. Szerintem a törtėnet kimondottan izgalmas, hisz gondolom mindenki eljâtszott mâr a gondolattal, hogy mi lenne ha visszamehetne az idöben, hogyan ėlte vol a meg az adott helyzetet. Én pėldaul - amikor Claire visszament az idöben- konkrėtan betojtam volna a fėlelemtöl. Nem tudok angolul, nėztem volna ki a fejemböl, mint egy kis birka. Az irónö hihetetlen fantasztikus, hogy ilyen frankón megoldotta az idöbeli ės tėrbeli dolgokat. Mit szóltok Cat mostani frizurâjâhoz? Nekem igy nem tetszik annyira! És mit szóltok ahhoz, hogy eljegyeztėk?
Idézet
2018.03.01. 09:34
beri

Lányok!

Én nagy Outlander rajongó vagyok. IMÁDOM!  Többször elolvastam a könyveket, megnéztem a sorozatokat. A barátnőmmel rendszeresen meg is beszéljük egy-egy jelenet történéseit, a bonyolult kusza szálakat, kapcsolatokat, a gyógynövények hatásait. Utánaolvastam és megtanultam a 18. századi skót történelmet,  ahhoz hogy az akkori politikai érával is tisztában legyek, és azt tapasztaltam, hogy az írónő nagyon hűen visszadja ezt könyvben. Sikeremnek könyvelem el azt is, hogy már több embernek kölcsönadtam a könyveket, el is olvasták, és eggyel több a közös témánk. Szinte mindenkinek felcsillan az arca amikor beszélgetünk róla.

Ezt az oldalt is rendszeresen felkeresem, de csak ritkán nyilatkozom. Amit az utóbbi időben tapasztaltam itt, azt jelenti számomra, hogy ezt az oldalt egyesek a sérelmeik kifejezésére használják. és nem arra, amiért létrejött. Pedig én próbálkoztam az eredeti mederbe visszaterelni a témát, egy lentebbi hozzászólással és egy -szerintem érdekes -  linkkel. Reakció, válasz nincs, ebből is látszik hogy ez a téma már lehet hogy lejárt lemez? 

Amíg meg nem nyugszanak a kedélyek,  legyen itt egy kedvenc idézetem az Outlanderből:

"Elég minden napnak a maga baja."

Idézet
2018.02.28. 16:45
Ani
Timi! Termėszetesen itt vagyok, de ha nagy a csend, arra nem tudok mit irni. A veszekedėst kėrlek ne nekem emlitsd, ha figyelmesen megnėzted a hozzászólâsokat nem ėn vagyok a kezdemėnyezö. Csak remėlni tudom, hogy MOSTANTÔL újból az egyedüli tėma az Outlander lesz.
Idézet
2018.02.28. 16:08
Timi

Két hozzászólásom elszállt ez meg dupla lett. Bocsi

Idézet
2018.02.28. 16:06
Timi

Szia Ani! Hát te is hallatsz magadról? Jó lenne ha a vitáitokat nem itt rendeznétek és végre újra azé lehetne a főszerep, amiért ez az oldal létre jött. Én személy szerint NAGYON VÁRLAK vissza benneteket!!! Kedves jó Vera kérlek ide is írd meg a könyvel és a sorozattal kapcsolatos meglátásaidat. És Ani te is. LÉGYSZI!!

Idézet
2018.02.28. 16:06
Timi

Szia Ani! Hát te is hallatsz magadról? Jó lenne ha a vitáitokat nem itt rendeznétek és végre újra azé lehetne a főszerep, amiért ez az oldal létre jött. Én személy szerint NAGYON VÁRLAK vissza benneteket!!! Kedves jó Vera kérlek ide is írd meg a könyvel és a sorozattal kapcsolatos meglátásaidat. És Ani te is. LÉGYSZI!!

Idézet
2018.02.28. 11:40
Ani
Birigli mėg egy utolsó megjegyės! Önkėnt léptėl ki a csoportból, igy nem is ėrtem, hogy minek hozod fel ezen az oldalon. A 2 barátnõd helyett pedig nem neked kellene kardoskodnod. Icuka (aki szerinted fėrfi), tudta a csoportunkon belül törtėnt esemėnyeket. És mivel a csoportunkban nem volt fėrfi, ebböl is látszik, hogy valami nagyon büdös.... Szerintem az itt lėvö embereket nem az ėrdekli, hogy te milyen vėlt - valós sėrelmek elszenvedöje voltál/ vagy, ha nem a közös ėrdeklödės, az Outlander. Zaphire-nek pedig szìve-joga, hogy működteti a facebook oldalát vagy sem. Én örülök annak is ės köszönet ėrte, hogy ezt az oldalt tovâbbra is felvállalta, pedig irta, hogy nagyon sok egyėb dolga van. A jövöben pedig ėn nem óhajtok felelni semmilyen hozzászólâsodra.
Idézet
2018.02.27. 22:09
Ani
Birigli nem kellene ennyi baromsâgot irnod. Ez az oldal nem rólad szól, ha nem az Outlanderröl. Te töröltėl bennünket a facebook oldaladrol, nem csoda hogy ezek utân letiltottunk. Ha azt akarod, hogy Vera megossza ezen a fórumon is az Outlander törtėnėseket, akkor fogd vissza magad. Engem nem ėrdekel, hogy a kicsoda ės milyen nemű Icuka, KIZÁRÔLAG az Outlander ėrdekel. Vėgül, de nem utoljâra: Vera minden szempontból korrekt, ezen az oldalon ės a csoportunkban is. Sokunknak szerzett örömet azzal, h elmesėlte a törtėnetet elöre, továbbâ, minden kėrdėsünkre vâlaszolt. Próbálj meg leszállni a földre ės hagyd mâr vėgre bėkėn Verât ės a csoportot is.
Idézet
2018.02.27. 12:04
beri

Lányok!

Találtam ma egy igazán érdekes cikket a skót öltözékekről. Van benne egy-két általunk is ismert név, és a végén meglepetésként a kedvenc Outlander színészeink képe.  Bemásolom a linket, inkább  olvassátok el, és ne veszekedjetek!   https://index.hu/i2/#bloghu/contrapasso2/2018/02/26/skot_viseletek_a_xviii_szazadban 

Idézet
2018.02.26. 19:34
Birigli

Nem vagyok a "magyar hangod" VERA, soha nem is akartam a lenni, lévén miattad léptem ki az FB oldalról.
Én nem akarok tudni semmiről - főleg ami veled kapcsolatos -, mert Icukát is neked köszönhettük!
Lévén, hogy egyáltaln nincs még elképzelésed sem Icuka személyéről, tudásáról, technikai lehetőségeiről, így felmérni sem tudod, hogy milyen mértékű 'szórakoztatásodról' sikerült lebeszélnem. És mindezt azért kaptad volna, mert - a távozásom után - kiraktad az FB oldalról az általam hozott 2, de addig passzív tagot, ezzel meg sem adva nekik lehetőséget, hogy aktívak legyenek. Ugyanakkor izibe' felvettél egynéhány idegent.

 

Idézet
2018.02.22. 15:05
Birigli

Létezik!

Idézet
2018.02.22. 15:03
Birigli

Hahóóóóó...
Létezik, hogy elszállt egy hozzászólásom?

Idézet
2018.02.18. 21:51
Timi

Jajj, de jó Vera!

Kérlek maradj itt /is/ velünk, mint régen . Annyi jó kérdésre tudtál nekünk korrektül válaszolni és jó volt a többiekkel is is eszmecserét folytatni. Akkora most itt a pangás, pedig régen naponta néztem az oldalra, de most semmi.

Idézet
2018.02.18. 17:40
Vera
Sziasztok, én élek és néha felnézek ide, de látom, hogy itt is nagy a csend. Mostanában elég sok a dolgom, de talán a jövő héttől jobban ráérek. A történteket nem kívánom különösebben kommentálni. Akárki is volt, Icuka egy jellemtelen alak, Birigli pedig továbbra sem a magyar hangom. Hogy miért azt ő pontosan tudja. Ha meg tudja állni, hogy helyettem nyikatkozzon majd jelentkezem.
Idézet
2018.02.16. 11:00
Timi

Na jó, most lettem igazán kíváncsi erre az "Icukára" ! Hogy az ördögbe keveredett egy pasi erre az oldalra, bár tudom, sok férfi is nézi a sorozatot?

Mondjuk Birigli a keménymaggal nem értek egyet, mert maradtunk páran, akik azt anyagilag nem engedhetjük meg magunknak, hogy elutazzunk Skóciába a sorozat helyszíneire. Sokan csak olvassák a kommenteket, de nem írnak. Mondjuk ha én megengedhetnék magamnak egy ilyen utazást, nem hiszem ,hogy kimondottan egy ilyen túrára mennék, mert teljesen más dolgokra vagyok kíváncsi Skóciában. És különben is arról volt szó, hogy abban a csoportban csak az utazás szervezését és egymás megismerését tervezitek. Valahol az évek és a tapasztalat miatt gondoltam már előre, hogy ennek jó vége nem lesz és nem is lett. 

Idézet
2018.02.15. 21:56
Birigli

Timi!  "Icuka" hímnemű (volt).
Azt engedd meg nekem, hogy ne mondjam el, hogyan és miért keveredett ide (és máshová is).

...és igen, azt én is sajnálom, hogy Vera összefoglalóit nem olvashatom. De nincs okom leszegett fejjel más nick-név mögé bújni. A véleményalkotás mindenki szuverén joga - ha téved, ha nem.

...és igen, jó kis társaság volt itt, és a keménymagból jött létre a facebookos oldal - egy skóciai outlanderes utazás reményében.

Az én dühöm most Zaphire outlanderes Facebook oldalának hiánya miatt van. Elolvastam, amit erről ide írt. Végtelenül sajnálom, de valahol megértem, hogy - legalábbis egyelőre - nincs kedve újraépíteni az oldalt.

Idézet
2018.02.15. 20:59
Timi

Ez nagyon szomorú hír és gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz a dolog mögött. Talán ha megadnám Verának az email címemet írna nekem. Sajnálom, hogy ez lett a vége az utazós csoport külön vonulásának. Nem tudom ki lehetett ez az Icuka, de jól megkeverte itt a sz...t, pedig milyen jó kis rajongói közösség volt itt. Én csak az itteni alpári kommentjeit láttam, de az is elég volt belőle. Nagyon sajnálom a többiek jó kis hozzászólásait. A sorozatkibeszélőben kevesen olvasták a könyveket /még ha azt állítják is/, mert ez lejön a kommentekből. Amit meg mi nem tudtunk elolvasni, azt megkaptuk Verától. Most nagyon dühös vagyok!!!

Idézet
2018.02.14. 20:26
Birigli

Sziasztok!
ESZTER! Outlanderes cuccokat nem csak USÁ-ba meg Kanadába szállítanak. Én is rendeltem egy "sassenach" feliratú pólót és meg is kaptam.
A mamád 50. szülinapjára tervezett úttal kapcsolatban: nagyon sok tanáccsal, ötlettel tudok Neked szolgálni, de ahhoz fel kellene vennünk közvetlen a kapcsolatot. Írj nekem - ha érdekel - a birigli@freemail.hu e-mail címre és azonosíts be magad, légyszi.

ÉS MINDENKINEK, így Timinek is:
Ha észrevettétek távozott az oldalról, de legalábbis nem posztol ide Vera, Ani és Juli (akinek a nick-nevére már nem is emlékszem. Röviden az okokról:
Én vagyok az, aki elhagytam a facebookos 'Sassenach Hungary' oldalt, mert...  Ugyanakkor ismét megjelentem itt és velem szinte egyszerre "Icuka", aki rendesen adta itt az ívet.
Nos, ezek a fent nevezett hölgyek azt találták ki, hogy "Icuka" én vagyok, és ezzel szinte elmebeteggé nyilvánítottak. (Mint ismerőst is kitiltottak a Facebook oldalukról.) A biztosítékot az verte ki náluk végérvényesen, amikor itt, ezen a felületen megírtam, hogy hamarosan megtudom, hogy ki szórakozik "Icuka" nick-név alatt és leállítom. Megértem, hogy ez a kijelentés a hétköznapi emberek számára döbbenetes, de létezik az a valóságsík, az a technika, az az emberi segítség, ahol teljesen reális.
Tehát miután a fent nevezett hölgyek minden bélyegüket rám sütötték, távoztak erről az oldalról.

ÉS MOST ZAPHIRHOZ:
Kedves Zaphire!
Nagyon hiányzik a facebook-os outlanderes oldalad. Látom megszűnt. Nem indítanád újra? Van ennek valami akadálya?

Idézet
2018.02.13. 19:47
Timi

Hol vagy Vera? Nem lesz több összefoglaló az 5. könyvből? Vagy ezt az oldalt már senki nem használja?

Idézet
2018.01.31. 18:51
Kriszti

Én mindegyik Outlander könyvet megvettem és nem töltöttem le az Ncore-ól, mert így nagyobb esélye lesz, hogy a többi részt is kiadják magyarul. Az nagyon rossz lenne, ha a a felénél nem jutnánk tovább és mások leírásából tudnánk meg a történet végét.

Idézet
2018.01.23. 20:40
moha

Sziasztok!  Én is találtam egy filmet. Az Éjszakai szolgált c. sorozat a Dunán most fut. Frank játszik benne. Milyen jó az előző hozzászóló anyukájának. Ez is érv arra, hogy ne várjanak a nők 40 éves korukig a szülésig, mert erre a szép kerek évfordulóra a 10 éves gyerek nem tud Skóciai utat fizetni. Hehehe. Isten éltesse, s drukkoljatok nekem, 4 éve van a családomnak a kuporgatásra.

Idézet
2018.01.23. 11:36
Eszter
Sziaztok:) Kicsit off-topic, de remélem nem zavarok vele senkit:) Édesanyám hatalmas nagy Outlander rajongó és mivel közeleg az 50. szülinapja a család egy skóciai utazással szeretné meglepni. Ahhoz szeretném a segítsegeteket kérni, hogy milyen helyszíneket ne hagyjunk ki a kirándulásból illetve, hogy vannak-e olyan ikonikus tárgyak amiket meg lehet-e vásárolni itthon, egy kis kiegészítésnek az ajándékához (találtam itt az oldalaon egy linket ahol vannak ilyen tárgyak, de ahogy láttam csak az Usa-ba és Kanadába szállítanak.) Minden segítséget köszönök előre is:)
Idézet
2018.01.22. 19:57
hamupipacs

Nem tudom, mennyire tartozik a témához...Szóval Stanley Webber (remélem így dupla b-vel) Britannia sorozatban játszik. Kelták, druidák, gallok, és jönnel a rómaiak. Elég eyecandy szerep. It nem igazán használták ki, mint gonosz karaktert a párizsi részekben. Gondolom ez is a 13 rész következménye. 

Most jöttem rá, hogy milyen magas ez a színész. Hja, Sam mellett mindeki legalább 185 cm, hogy ne töpörtyűnek hasson :-)

Idézet
2017.12.22. 19:33
beri

Kedves Outlander Rajongók!

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok számotokra, és mindazok számára, akik segítettek abban, hogy megismerjük a 3. évadot is.  Külön köszönet Zaphire munkájának és a fordítóknak! Hálásan köszönjük! 

Idézet
2017.12.12. 22:41
Timi

Na ez nagyon ott volt ! Szerintem parádés 3. évadot kaptunk, ami meg kimaradt az kimaradt. Nekem ebben az utolsó részben az a jelenet tetszett a legjobban, amikor a kormányzó megmenti Jamiet. Jó ha az embernek van egy befolyásos barátja. Jól lekapta a tíz körméről Leonard kapitányt. A barlang jelenetben egy kicsit csalódtam, nekem nem volt annyira félelmetes, mint a könyvben. Jamie és Claire jelenetei is jól átjöttek. Tud ez a két színész valamit, mert nagyon hitelesek. Szóval jöhet a 4. évad, ide vele !

Idézet
2017.12.11. 21:50
Parafa

Kövezzetek meg, de nekem nagyon tetszett a sorozat ! Sokkal feszesebb a történetvezetés , de én ezt nagyon is élveztem. Persze más mint a könyv, de ahogy látom nem csak engem nem zavart.

De soká lesz még 2018 ősze !!

Idézet
2017.12.10. 18:44
beri

Egyetértek veled Ani! Igazán mozgalmas, érdekes, frappáns befejezést láttunk. Nagyon-nagyon gratulálok a rendezőknek és a szereplőknek és nem utolsó sorban a fordítóknak!  Igazán jó sorozat jött össze ebből a hosszú könyvből. Igaz itt több eltérést találtunk a könyv és a film között, de Moha írta meg a tutit: "csak élvezni!"  Én így tettem, hétről-hétre élveztem az új részeket, szinte menetrendszerinti volt már a vasárnap délutáni filmnézés. Hiányozni fog! Azt hiszem most az elejétől fogom végignézni újra ezt  az évadot, és várom az új könyvet, meg  az újabb részeket, mert az Outlanderbőll sosem elég!  SZUPER!

 

 

Idézet
2017.12.10. 08:49
Ani
Nos lányok, az utolsó rėsz nagyon ott van! Szuper! Tele ėrzelmekkel ės úgy befejezve, hogy az ember tėpi a haját, hogy mikor lesz megint folytatás?? (hiába tudjuk, hogy mi lesz), más olvasni ės megint más látni. Jó szórakozást mindenkinek!
Idézet
2017.12.07. 15:16
Timi

Jó volt a 12. rész, de továbbra sem tudom eldönteni, hogy G. bolond-e, gonosz-e, vagy csak szimplán megszállott. Én arra szavazok, hogy mindhárom. Már alig várom, hogy megkapja, ami jár neki. A 200 éves gyermek egyértelműen Bree, aki pont annyi idősen született. Kíváncsian várom az utolsó részt.

Idézet
2017.12.05. 21:06
Birigli

Megnéztem - immáron magyar felirattal - a 12. részt. Ez igazán jó volt!
Mozgalmas, eseménydús. Úgy tűnt, hogy ebben a részben elemében volt Sam is és Cait is.

Geillis egy dekát nem hízott, de legalább ronda volt. :-)))
Érdekes arcú, pisze orrú szinésznő alakítja Marsalit, de tetszik. :-)

Hm, jó érzéssel értem a végére ennek a résznek. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az utolsó milyen lesz!?

Idézet
2017.12.05. 18:17
moha

A férjemmel közösen nézzük a sorozatot. Ő nem olvasta a könyvet (még), azt mondta, hogy érthető és izgalmas a sztori. Ezért azt gondolom, nem kell a könyhöz hasonlítgatni, csak élvezni.!  Párkapcsolati hozadéka számomra a következő: Lehet egymás nélkül élni ( mindketten bebizonyították, hogy tudnak) , de minek? Este megnézzük a következő részt, nekem ezt hozta a Mikulás.

 

Idézet
2017.11.29. 20:23
Rita

:) én imádtam ez a részt is! az eleje kicsit tényleg hosszadalmas volt, lehetett volna más fontosabb jelenettel helyettesíteni, de azért ki lehetett bírni! 

nekem a sex jelenetekkel sincs bajom, már rég látták egymást és levestől becsípett Claire :D szerintem aranyosak voltak, én megmosolyogtam a jelenetet! 

beszéltetek régebben Jamie hajáról, hogy mennyit változott, én most viszont Claire haján gondolkoztam el... mennyi ideje van már újra a 18. században? mert nagyon sokat nőtt neki is haja, azóta, hogy visszajött és nem igazán őszül, ahhoz képest, hogy elvileg befestette a nagy út előtt... ha már most ha ennyit nőtt azóta a haja, akkor már ősznek kéne lennie. tudom volt utalás valamelyik részben, amikor Jamie nézegette és mondta, hogy neki tetszik, de még a második évadban a 20. századi jelenetekben is jobban őszült. :)

jaj, nagyon szeretem ezt a sorozatot, sajnálom, hogy nem sokára vége ennek az évadnak is. meg legalább lenne már fent valahol. tényleg az Őszi dobszó, de sehol semmi.

Idézet
2017.11.28. 22:10
beri

Kimaradt a vihar!  És hová tünt Lawrence Stern, a természettudományok doktora?  Nem látta valaki? Kicsit szomorú vagyok!

 

Idézet
2017.11.27. 21:52
Birigli

A 16. perc után már már nagyon jóóó volt!

Kedves Zaphire!
Miért nem jelennek meg a hangulatjelek a szövegben, ami kikerül a fórum oldalára? Ebben a bejegyzésben is használok, és az előzőben is használtam hangulatjeleket.

Idézet
2017.11.27. 21:31
gladiator

Én is most néztem meg a 11. részt. Valóban túlzónak tűnhet Claire bolyongása de napokig kóválygott és majdnem meghalt mire emberek közé jutott... szerintem ezt akarták valahogy velünk érzékeltetni. 

Nekem inkább a sexuális együttléteikkel kezd gondom lenni, mert szép és jó, hogy ennyire vágynak egymásra de ezt lehetne azért - főleg egy hajón - kulturáltabban tenni még akkor is ha ennek a kapcsolatnak az volt annak idején a sava-borsa. Szerintem nem életszerű és főleg nem ildomos ennyi matróz között így romantikázni. 

Fergus esküvője elég vicces volt.

Ezekkel együtt szerettem a mai részt bár én is összecsapottnak érzem, sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből. Nekem még mindig az első évad a kedvencem. 

Idézet
2017.11.27. 21:03
Birigli

Nem, egyszerűen nem hiszem el!!!

Nézem a 11. részt. Jóval több, mint 10 percet szántak Claire bolyongásra a szigeten. Őszintén szólva a 8. percnél már untam. Utána már kifejezetten felháborított, hiszen annyi más értelmesebb epizódot, jelenetet lehetett volna beletenni a sorozatba (azt még nem tudom mondani, hogy ebbe az epizódba, hiszen a 16. percnél járok, de kipukkaszt a méreg  )

Nézem tovább...

Idézet
2017.11.25. 12:04
Parafa

Bocsi, figyelmetlen voltam, már irta Zaphir, hogy 2018 őszét ígéri a kiadó. Jaj, de sokára lesz az még.

 

Idézet
2017.11.25. 12:00
Parafa

Sajnos mindjárt vége a sorozatnak   Lányok nem tudja valaki, hogy az 5. könyv mikor fog megjelenni magyarul ? Egyáltalán van róla szó, hogy kiadja a Moly ?

Idézet
2017.11.23. 23:46
gladiator

Itt ülök az éjszaka csendjében, most néztem meg másodjára az -e heti részt, persze felirattal azért könnyebb volt élvezni. Én hagyom, hogy a film magával ragadjon és próbálom átélni amennyire lehet. Döbbenetes, hogy hogy éltek ezeken a hajókon. Jamie-ért teljesen megszakadt a szivem, voltak pillanatok, amikor azt hittem, meg fog őrülni... a tehetetlenségtől, a bezártságtól, Eliast én is megkönnyeztem, Fergusékat egyszerűen nem éreztem igazi párnak, szerintem a kémia nem annyira jön át velük kapcsolatosan nekem, de összességében nagyon jó kis rész volt megint. Claire helyében nem tudom, hogy mertem volna -e ugrani a sötét és hideg óceánba az éjszaka közepén amikor a cápák éppen bárhol lehetnek.. de ha nincs mit veszíteni, akkor tényleg nem mérlegel az ember, csak teszi amit kell. Nekem nem tetszett az egyik nagy jelenet, amikor Clairrel elfordul a másik hajó és Jamie rájött, hogy elvitték, nem volt nekem meggyőző az a düh és az az egész, jobban is meg lehetett volna csinálni, mert képes lett volna rá. Claire is csak rákérdezett és tette a dolgát. Ez azért nem volt annyira életszerű. Hiszen hogy lehetett elfogadni az egészet, mintha semmi rossz nem történhetne azzal, hogy elszakítják egymástól őket és majd Jamaicában találkoznak... az óceán azért nem a 6-os villamos. Tetszett a barátnősdi a kecskegondozó nővel, szimpatikus volt, őszinte, segítőkész és hálás a férje miatt meg együttérzésből is, jó volt látni a kis cselszövéseit. És még annyit, nem tudom, ti hogy éreztétek, de amikor Jamie mellkasára és arcára a hajó aljában bezárva rásüt a hold, attól azért kész voltam! Gyönyörű volt,  mint régen. Akármennyit hányt is ott lenn, akármennyire is eltelt 20 év, jó volt ránézni. Élete szerepe, kétségem sem fér hozzá. Mint a Hairben Berger, soha többet nem alakított akkorát. 

Idézet
2017.11.19. 22:51
Timi

Nekem is hiányzott a lord. Én sem értem miért hagynak ki fontos részeket, de mondjuk ezt már megszokhattuk. Azt sem értem miért írnak át bizonyos részeket, aminek semmi értelme (szintén megszokhattuk). De a fő kérdésem továbbra is az: hogy mi fog még a maradék 3 részbe beleférni? Mennyi mindent nem fogunk látni a könyvhöz képest? Tudom, hogy szűkíteni kell a tervezett 13 rész miatt mindent,de bizonyos dolgokat túl bő lére eresztenek, míg a lényeges dolgok eltűnnek. Imádom ezt a sorozatot, de sehol sincs benne a könyv humora.

Idézet
2017.11.19. 19:47
Birigli

Csalódott vagyok.
Szerintem egy fontos epizód volt a könyvben Claire és LJG éjszakai beszélgetése a hajón. Hát, ez elmaradt.
Bezzeg a hitvány félszeműre jó sok időt szántak. Nem értem.
Jó lenne belelátni bizonyos szerződésekbe és a költségvetésbe. Miért nem lesz inkább 14 részes a 3. sorozat? ...és akkor beleférne még néhány fontos részlet.

Idézet
2017.11.19. 10:32
Nessa Laura

Ugye nem én vagyok az egyetlen, aki megkönnyezte Elias halálát?

Idézet
2017.11.15. 18:25
Rita

Zsuzsi, már én is hónapok óta várom, hogy megjelenjen digitálisan is a 4. kötet, de eddig sehol semmi. Szerintem tudatosan tartják vissza, van egy olyan sejtésem, hogy meg fogják várni, hogy véget érjen az évad és majd csak utána fog felkerülni, hogy addig hátha minél többen megveszik a könyvet. Tavaly emlékszem, már jóval hamarabb fent volt az elektronikus változat, nyáron olvastam ki (a 3. köetet, amit most adnak megfilmesítve) és ugye ősszel kezdődött a 2. évad. Mondjuk így most élvezetesebb a film, mert nem emlékszek vissza már sok mindenre, például Iannal sem tudom mi lesz, de mindig ahogy jön egy-egy jelenet, akkor beugrik, hogy "ááá, tényleg..." :) Kíváncsi leszek, hogy fogják még a maradék 4 részbe belesűríteni a könyvet, mert szerintem még nagyon nem a vége felé járunk. 
 

Egyébként én is nagyon nagyon imádom az Outlandert, tegnap újra el kezdtem nézni az első évadot, mert nem bírok ki egy hetet nélküle! Ha lenne a könyv, azzal tudnám oltani a szomjam, de így marad a film! :D  

Idézet
2017.11.15. 02:47
Zsuzsi

Sziasztok!

 

Nem tudjatok veletlenul, hogy a 4. kotet magyarul epub / pdf verzioban elerheto-e barhol? Kulfoldon elek, igy a konyv megrendelese kicsit nehezkes lenne, de sehol sem talalok elektronikus verziot. Lassan a 3. konyv vegere erek, es nem tudom mi lesz velem ha nem talalom meg a folytatast. 

Nagyon koszonom a segitseget!! :)

 

 

Idézet
2017.11.14. 15:17
beri

Jó az új intro. Tetszik. Sok mindent sejtet még a maradék részekben.

Nem lesz egy sétagalopp a főhőseink számára.

Idézet
2017.11.11. 22:41
Anka

Belenéztem a magyar szinkronos verzióba. Hát, rettenetesen kiábrándító, nagyon vacak a szinkron és elég sokat kivágtak belőle. Csak kiváncsi voltam.
boaaaaaaaa

Idézet
2017.11.10. 22:04
Birigli

Szerintem mi, nők Jamie miatt (kívül-belül) imádjuk ezt a sorozatot. (na, jó, a könyvben csak "belül", de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hozzá tudjuk tenni a "kívül"-t)
Ilyen pasi csak a mesékben van! Az Outlander pedig egy fantasztikus mese.

Idézet
2017.11.10. 16:29
Parafa

Nagyon jó volt a 8. rész is. Igaz, sok az eltérés a könyvhöz képest, de a lényeget remekül összeszedték. Igy annak is élvezetes, aki nem olvasta a könyvet. Ha a filmben mindent szó szerint benne hagynak, akkor a sorozat, nem csak nagyon drága lett volna, de a rengeteg szereplő miatt el is aprozódik a cselekmény, úgy hogy két hetente lát valaki egy-egy részt igen unalmas és zavaros lenne. Szóval sztem ismét nagyon jó, izgalmas részt láttunk !

És igen, csatlakozom az előző hozzászólókhoz Sam  nekem sem  igazán az esetem (persze csak külsőleg,), de Jamie ! a nők álma ! (kívül-belül)

Ha a bátyád, őcséd nem tudja mi jön be a nőknek, akkor nézessétek meg vele a sorozatot, hátha leesik neki ! :)

 

Idézet
2017.11.08. 19:58
Anka

Timi, tök jó ez a cikk!

Brigili, egyetértek, a hosszú vörös lobonc, meg esetleg egy kis borosta... sokkal szexibb, a párizsi részekben simára van borotválva, nekem az sem tetszik. Meg egyébként a személyisége is olyan, hogy női szemmel, hűűű meg haaaa.

Ha megnézitek a hátra nyalt képeket, némelyiken, ha úgy esik a fény, látszik a fejtetőn a ritkulás.

Elkezdtem egyébként a könyvet is, de sajnos nem sok időm van olvasni, ha meg a kezembe kerül alig bírom letenni. :D

Idézet
2017.11.08. 16:24
Timi

Akit érdekel a kilt, van róla egy jó kis cikk az origon "Tudja-e, miért nincs semmi a legendás skót szoknya alatt?" címen. Még egy Outlanderes kép is van a többi között és természetesen megemlítik benne Colludent is. Skócia rajongóknak kötelező!

Idézet
2017.11.08. 14:56
Birigli

ANI, Sam haját a 3.sorozat forgatása után vágták le, hiszen nyáron forgatta azt a filmet, amely miatt rövid lett.

Úgy látom ez a haj-kérdés nem csak nálam kardinálás kérdés.   Nekem Sam nem jön be csak Jamie, a hosszú vörös loboncával. Igazából nem is értem, hogy miért kellett paróka a 3. sorozat első epizódjaiban. Illetve egyetlen gondolatom van, hogy mivel Sam utálta a hosszú frizuráját, olyan hosszúra nem volt hajlandó ismét megnöveszteni, hogy copfba lehessen fogni. A franciaországi jelenetekben a saját haja volt olyan hosszú, látszott is a különbség a mostani részekkel. Igaz, akkor egy olyan filmet forgatott közben, ahol szintén olyan hosszú haja volt, mint a francia jelenetekben.

...és még mindig haj. Láttam olyan fényképeket, amelyekből az sejlett fel bennem, hogy Sam elkezdett kopaszodni a homlokvonalától felfele. Valahogy úgy, hogy egy félkörívben lesz majd kopasz a feje tetején, de még lesz némi pamacs a homlokánál. Ez csak nekem tűnt fel, vagy Nektek is?

Én is nagyon várom a fordítást, sok a párbeszéd a részben és sok dolog ki fog derülni.

Idézet
2017.11.06. 20:44
Timi

Ani tudom, hogy ilyen rövid idő alatt nem nő meg a haja és, hogy egy filmszerep miatt levágták, de ezeket az epizódokat nem most forgatták. Fokozatosan vágták a haját a szerep miatt és lehet ez menet közben készült, de akár póthaj is lehet. Akárhogy is nem olyan mű, mint korábban. Persze ez csak az én véleményem. Jobban áll neki és kész.

Idézet
2017.11.05. 21:46
Anka

:D Jamie haja :D ha már nem annyira rövid, pár tincs műhajjal simán fel lehet tuningolni, csak egy jó fodrász kell hozzá. Twitteren láttam egy riportot, 2 órája lett feltöltve, abban is igencsak rövid a haja, világosbarna és hátra van nyalva.

Jenny-t imádom, nagyszájú, szókimondó és nem fél a pasiktól.

Laoghaire meg ugyanolyan buta liba, csak idősebb kiadásban, mint volt. Ahogyan Murtagh fogalmazott: "Laoghaire kislány és 50 évesen is kislány lesz."- REmélem murtagh visszatér majd, hiányzik, ő pont egy olyan emberke, aki mindig ott volt, ha Claire-t vagy Jamie-t ki kellett húzni a csávából.

Idézet
2017.11.05. 21:22
beri

 

Sziasztok!

Én is megnéztem ma este a 8.részt. Sok mindent nem értettem, túl sok volt a párbeszéd, így izgatottan várom a fordítást. A szereplőkkel kapcsolatban kiváncsian vártam, hogy 20 év után ki milyen lett. Jó volt Ned Gowant újra látni!  (Nekem is jól jönne egy ilyen tapasztalt vén róka, aki jogi ügyekben tanácsot tud adni!)   Bár a könyvben Laoghaire és a báty is ott volt a megbeszélésen. Laoghaire jól megöregedett, és elég harciasan alakítja a szerepét. Jenny és a Claire közötti  viszony elég feszültre sikeredett, de így érthető meg az az helyzet, amit Claire  váratlan felbukkanása okozott. Igazi családi drámát láthattunk ebben a részben.  Folyton egyik bajból a másikba keverednek, alig kimászva az egyikből, rögtön egy másikba cseppennek, Azt én sem tudom hogy a maradék öt részbe még hogy fog beleférni minden, de sejtem hogy a tengeri útból elég sok minden kimarad, nem lesz olyan hosszú kaland mint a könyvben. Jól látjátok szerintem is lányok, Jamie haja sokkal jobb, mint az a parókás kinézetű paróka! 

Idézet
2017.11.05. 18:45
Ani
Timi, szerintem ilyen hamar nem nōl meg a haja. Rövidre lett vágatva egy másik film föszerepe miatt. De szerintem is jól néz ki. A könyvek tartalma ės a filmekė legtöbbször eltėrnek egymástól. Legalább mėg ėrdekesebb lesz..
Idézet
2017.11.05. 18:30
Timi

Megnéztem a 8. részt, ami nagyon jó volt, de van egy aggodalmam. Annyi minden van még hátra a könyv szerint. Hogy fog ez öt részbe beleférni? Vagy az utolsó itt is hosszabb lesz majd? Itt is változtattak a jeleneteken, mert a könyvben Claire elment és nem volt ott, amikor Jamiet meglőtték, ifjú Ian ment utána és hívta vissza. Azért így is jó lett, csak nem értem miért írnak át ilyen dolgokat. Alig várom a feliratot, mert most aztán volt mit megbeszélni. És azt vettem észre, hogy itt már újra Sam eredeti haját láthatjuk. Egy paróka nem ilyen vizesen és nem lobog így a szélben. Mennyivel jobban áll neki.

Idézet
2017.11.05. 11:55
Anka

Muszáj volt megnéznem azonnal a 8adik részt :) annyira nem tudok angolul, meg a felirat sem 100%, és a skót angol nehéz. Nagyon jó az egész, nézném nyomban a következőt :)

Hétfőre megjönnek a könyvek :) úgyhogy olvasni fogom az elejétől, mert már harmadjára nézem a sorozatot.

Viszont remélem Murtagh visszatér majd a 4. évadban, ő annyira pozitív szereplő :)

Idézet
2017.11.03. 19:01
Birigli

Azt olvastam az imént valamelyik outlanderes FB oldalon Diana Gabaldontól, hogy 2018 végére tervezi a 9. kötetet befejezni.

Idézet
2017.11.02. 19:52
Birigli

Nálam még mindig az első évad a kedvenc. Nem is feltétlenül a wedding rész, hanem pl. amikor a boszorkányper zajlik és jön Jamie mentőakciója, majd Claire elmeséli, hogy ki ő és honnan jött. Meg az első és második rész...
A franciaországi rész annyira nem volt a szívem csücske  második évadban. Ennyi cselszövés és konspirálás már sok volt. :-)
Talán úgy tudnám összefoglalni, hogy kifejezetten az igazi skót, a felföldi környezetű részek tetszenek.
Izgalommal várom én is a 308. epizódot. Kiváncsi vagyok ennek a kétnejűségnek a kezelésére, a megoldására, a feloldására!

Idézet
2017.11.02. 14:03
Anka

Sikerült megénznem egymás után kétszer a sorozatot, persze ha rajtam múlna kezdeném előlről- miközben nem is vagyok egy nagy romatikus-fan.
kiváncsian várom az új részeket :) és nagyon türelmetlenül. persze nem ártana mostmár kicsit visszatérni a valóságba, de lehet, hogy még nekifutokk néhányszor, szépen átraktam egy olyan helyre a gépemen, hogy ne töröljem le véletlneül, amikor a letöltéseket válogatom.
bár már azért van fent néhány spoiler, szóval lehet sejteni, mi várható a következő részben, nagyon várom :) egyre inkább meg vagyok győződve, hogy meg kell tanulnom normálisan angolul. ezután a sorozat után amikor azért nem lehet mindent érteni az akcentus miatt, illetve a rengeteg régies kifejezés miatt, fel is húztam magam, mert egy "sima, mezei" szövegnek kb 80%át megértem.
Dougal tényleg fantasztikus, és jót derültem, hogy a valódi neve éppen Mctavish :) valahogy olyan személyiség, hogy amikor ott van, nem lehet nem figyleni rá. Sajnálom, hogy a sorozat szerint meghalt :( és ilyen vége lett.
 

Idézet
2017.11.02. 12:47
Vera
Parafa, Sam súlya inkább közelíti a 90-et.😉 Bár ehhez a magassághoz az sem valami sok. A filmben szerintem direkt olyan beállításokat használnak ahol nagyobb termetűnek látszik. 😊
Idézet
2017.10.31. 23:08
Parafa

Eddig nem nagyon olvastam utána a színészeknek, bár sztem a filmben viselt kócos frizura sokkal jobban állna Samnek, mint a hátranyalt amit mostanában visel, illetve amit láttam a youtubon. 

Szóval azt olvastam, hogy 193 cm magas és 72 !!!! kg ! Ez igaz ? Te jó ég ! Pedig a filmen nem látszik egy csontkollekciónak. Nem elírás ?

Idézet
2017.10.31. 20:26
Birigli

Bizony!
Én nem vagyok egy könyvmoly, anno véletlenül láttam meg Jamie fizimiskáját az AXN White-on amint éppen kavicsokat dobál egy tóba (vagy patakba) - még az első sorozatban. Aztán végignéztem azt a részet, és ennyi volt...
Már mentem is a netre, ütöttem be, hogy "Outlander" és izibe' megtudtam, hogy a Mitsubishinek van egy ilyen terepjárója. :-) Persze aztán megtaláltam amit kerestem...
Akkor még maradéktalanul fennvoltak az indavideón feliratozva az első sorozat részei. Ez egy éve volt... Azóta masszívan függő vagyok. Egy időben rengeteg háttéranyagot kutattam fel a neten. Az sem zavart, hogy nem tudok angolul, mert a translater egészen érthetően lefordította az angol szövegeket. Ezzel a tevékenységemmel azonban eléggé felhagytam. 
Igaz, a 3. sorozatot látva néha lohadni vélem a felajzott érdeklődésemet, mert annyira nem hasonlít a könyvre. Olvasom - fordítóval - a Facebook-os angol kommenteket, hogy nem hasonlítják a sorozatot a show-hoz, külön-külön élvezik mindkettőt, de ez nekem valahogy nem megy.

Ebben a könyvben Claire a címszereplő, de mégis Jamie, pontosabban az őt játszó színész cipeli a hátán a filmet. De összeségében nagyon jó a szereplő-összeállítás. Mekkora fazon volt a Dougalt játszó színész is!

...és ki az aki szereti, ki nem? Ez mindenképpen egy masszívan romantikus történet, amelynek a kora, a történelme, a földrajzi helye mind sikeresen lett megválasztva. Aki erre fogékony, azt teljesen elragadja. Mindenképpen a nők szeretik az ilyet, de már láttam 1-2 férfirajongót is. (Mondjuk a párom nem az: egyetlen óra alatt 6 részt nézett meg az első sorozatból, akkor is többször azt, amikor BJR kínozza Jamie-t a börtönben.)

Idézet
2017.10.31. 17:48
moha

Hihetetlen valóban a hatása ennek a könyvnek és filmnek. Ritkán veszek könyvet, nagyon jó könyvtárunk van s ha olvasni támadt kedvem találtam érdekeseket. Aztán jött az Outlander. Egyszerre megrendeltem a három kötetet, majd a 4. Mikor a futár meghozta őket, átszellemülten simogattam a fedelüket. Az enyémek, csak erre tudtam gondolni. Tegnap hívott a barátnőm, akinek kölcsön adtam, azt mondta muszáj volt a hétvégén megvennie. Mert csak az nyugtatja meg, ha ott van a polcán. Pedig ő még a sorozatot nem is nézi. Mi a titka ennek a könyvnek? Miért tud kiragadni a valóságból bennünket annyira, hogy amikor nem olvassuk elvonási tüneteink vannak? Akinek nem tetszik, miért nem? ( Mert van ám olyan is, tudom).

Idézet
2017.10.31. 13:46
Anka

engem szerencsésen beszippantott, másnap persze agyhalott üzemmódban mentem dolgozni, miután 3ig néztem, majd aludtam vagy 3 órát és kelnem kellett. azóta már másodszorra nézem. így már nem csak a főhősökre koncentrálok, hanem a sztorira, meg ami a háttérben történik. 

láttam egy mémet korábban, az egyik Outlander-oldalon, amiben a pasi otthagyja asszonypajtást, mert már elege van abból hogy állandóan ezt nézi, mire a nő- várj egy kicsit Jamie éppen pucér :) más sorozatokban ennyi meztelen pasit még nem láttam. mindig a nőket mutogatják. érzelmes jelenetekben többet mutatják az épp aktuális férfi arcát, mint Claire-t.

a könyvet szeretném még beszerezni és olvasni, amikor éppen arra várok, hogy kijöjjön az új rész :)

 

Idézet
2017.10.31. 13:26
Parafa

Sajnos úgy tudom sehol. Talán majd egyszer valaki felteszi valamelyik torrent oldalra. Én sem értem, miért nem lehet e-könyvként kapni az Outlander könyveket. Igen terjedelmesek, szóval biztos lenne rá kereslet.

Idézet
2017.10.31. 09:08
Linda

Sziasztok! A 4. könyvet, az Őszi dobszót, hol tudom megvenni e-formátumban (e-pub, mobi)? Köszi: Melinda

 

Idézet
2017.10.29. 20:29
beri

 

A mai rossz időt kihasználva gyorsan letöltöttem a 7. részt és megnéztem. A végén elgondolkodtam és dilemmáztam egy sort, amit szeretnék veletek is megosztani. 1) Diana Gabaldon írónőt egyszerre imádom és haragszom is rá. Imádom, mert ilyen szuper könyvet írt,  és haragszom rá, mert teljesen beszippantott a történet és félek, hogy a vesztemet okozza. A gondolataim minden szabad időmben ott járnak, pedig nekem nem a 18., hanem a 21. században kell helytállnom!  2) Szerintem az Utazó c. könyvből legalább két változat készült, és nekünk egy másikat fordított le a kiadó, mert a film közepéig rá sem ismertem a könyvre. Sajnálom, hogy Claire végzett Sir Percival emberével, ami borzasztó lelkiismeret furdalást okozott neki. Nagyon együtt éreztem vele, már-már azon szurkoltam, hogy megmentse, de tudjuk, hogy másként alakul a történet. Ezeket a váratlan fordulatokat nagyon jól összehozták a filmben, számíthatunk is rájuk, de mindig szolgálnak valamilyen meglepetéssel a filmkészítők, mint például a nyomda felgyújtásának a körülményei.  3) Nagyon jók az új karakterek is.  Kicsi Ian kócos, esetlen, butuska egy kamasz, de nagyon aranyos figura.  Fergus egy imádnivaló kedvenc lesz szerintem nem csak nekem, hanem másoknak is.  Kezd a történet bonyolódni, mindig történik velük valami rendkívüli, Jamie pedig szinte vonzza a bajt. Clairrel együtt a 20 év távlatából is egy erős egységet  alkotnak. Összhang van közöttük, kitartanak egymás mellett. Jó újra együtt látni őket!  Annyi gondolatot vált ki belőlem a történet, hogy órákat tudnék róla regélni. Kiváncsian várom a folytatást, a Ti véleményeteket,  no meg a „jó” magyar nyelvű feliratot!

Idézet
2017.10.26. 22:59
Timi

És utoljára a kedd esti feliratról. Közvetlenül a feltöltés után néztem meg, ahogy elérhető lett, de csak az első link jött be. Nem tudom az mi volt, de higgyétek el az valami katasztrófa volt. Nem is ez a betűtípus volt, ami ugye nem oszt nem szoroz. DE: az összes "a" helyett "egy" volt a névelő. A mondatokban fel voltak cserélve a szavak és a szavak vége is hiányzott, sőt ragok sem voltak. Értelmezhetetlen volt a szöveg. Megjelent a felirat, de aztán ugrott egyet és már tök másról beszéltek, amikor újra megjelent ugyanaz a  szöveg. Vagy egymáson volt kétféle felirat. Én csak ültem a gép előtt és azt hittem elfelejtettem magyarul. A felét nem is értettem. Aztán másnap került fel az indavideós változat, ami már tökéletes. Szóval, aki az első verziót látta az velem együtt látott csodákat. Paródia volt minden szinten!

Egyébként leszögezem, hogy minden csodálatom B. Csilláéknak, mert nagyon profik a fordításaik és élvezem minden percét a munkájuknak. Nem is gondoltam, hogy ez az ő művük volt, de akkor kié? Mert én bizony kedden 22.00-kor egy a fent leírt változatot néztem meg. Sajnos.

Idézet
2017.10.26. 21:03
moha

Sziasztok! Amikor a múltkori hozzászólásomat elküldtem, rá pár percre láttam meg egy képen a sebhelyeket. Sorry! De a könyvben maradandó sérülésként írták le, hogy nem tudta behajlítani az ujjait. Más: Szerintetek Catrione bája és kecsessége nem hasonlatos Sophie Marcaeu-hoz?  A film zenéje is gyönyörű, az autóban sokat hallgaom. Kíváncsian figyelem az új évadot, mikor bukkan fel egy új dallam. Köszönöm az észrevételeket.

Idézet
2017.10.26. 15:06
Parafa

Szupi kis rész volt ! Nagyon élethűen óvatoskodtak, kerülgették egymást.  Simán elhittem, hogy eltelt 20 év és most újra ismerkednek. Remek ez a két színész, na !

Idézet
2017.10.26. 09:44
eda

Kedves moha látszik a sebhely Jamie kezén. Amikor leveszi Clair-ről a sálat két hosszú vörös csik van az újjain hosszában.

Idézet
2017.10.25. 21:31
Birigli

Szia moha!

Ismerek egy "mohá"-t, aki az édesanyját "páfrány"-nak hívta. Nagyon tetszett ez az elnevezés. :-)
Lassan szégyelni kezdem magam, de még mindig nem tudtam elolvasni a 4. kötet két könyvét. Éppen csak beleezdtem az előbe. Úgy vagyok vele, hogy minden betűjét el akarom olvasni - akár többször is -, de az elején nagyon nehezen jutottam túl.

Most néztem meg feliratozva a 6. részt. Hanyatt vagyok esve...  Biztos, hogy ezt a részt is nagyon sokszor meg fogom nézni.

Egy időben gyűjtöttem azokat a képeket, amelyeken Claire és Jamie látható és valami kedvesség van ráírva, mint pl. "vér a véremből", stb. Persze angolul. Ezek a képek a mai napig megvannak. :-)  Remélem lesznek  ebből a 6. részből, illetve a 3. sorozatból is ilyen képek - bár mostanság nagyon a GIF hódí
Jamie kezén nem lszódhat a sérülés, mert Claire valami zöld csodafürdőbe tett, amitől elmúlt. De ez a jelenet a kivágottak közé tartozik. Nem is tudom, hogy a youtube-on, vagy valami más netes összefoglalóban találtam, amely egy csomó kivágott jelenetet tartalmazott.

Igen, Timi, BM-ről beszéltem. Hónapok óta nem jártam itt, bocsi, hogy...
Szerintem csak egy helyen van google fordítás jellegű felirat. Ennyi kell! :-)

Idézet
2017.10.25. 12:28
moha


Kedves Rajongó Társak! Idén februárban "fertőződtem" meg. Azóta figyelemmel kísérem mint az oldalt, mint a fórumot. Szeretném megosztani Veletek pár gondolatomat. Töményen , esténként, egymás után néztem meg az első két évadot. Élmény volt az is, de így, hogy hetente láthatjuk a folytatást  annak van egy fajta  varázsa. Nagyon jó gondolkodni azon,  milyen volt a látott és milyen lesz a következő rész. Jó rá várni. Szép ez a 6. rész. A szemüveg ötletes meoldás, szívesen belehallgattam volna a vacsora alatti beszégetésükbe . Szőrszálhasogats: Jamie kezén nem látszik a sérülés. De ettől egy függő még függő marad, A könyveket kiolvastam, sajnos nincsenek a polcomon, mert a barátnőimnek kölcsön kellett őket adnom. :)

Idézet
2017.10.25. 00:21
Timi

BM-re gondolsz ? Hát neki beszóltam párszor én is. Régi bútordarab vagyok én már itt. Claire haját csak érdekességnek írtam le, de ha megnézed te is látni fogod.

Most néztem meg felirattal az első linket. Háát... Őszintén nem ilyen fordításokhoz voltunk eddig szokva. Tiszta Google fordító és tele van elírásokkal. Hálátlan vagyok, de javítani kéne. Tudom milyen munka ez és ezer köszönet az eddigiekért, de ezt elkapkodták.

Idézet
2017.10.24. 21:02
Birigli

Timi szerintem már a 2. évadban, miután visszamennek Skóciába, már akkor paróka van Sam fején. Igen, az tuti, hogy amikor bújkál a 3. évadban, az a hosszú lobonc az paróka.

Régebben, talán egy éve is van már, volt itt "rajongó", aki elképesztő szőrszálhasogatásaival szórakoztatott minket. Vera idegei bírták a legjobban, hogy újból és újból megmagyarázza ugyanazt, valamint felhívja a figyelmét, hogy az elgondolása miért hibás. Egyébként tény, hogy ennek a szenzációs filmnek nem erőssége a tárgyi pontosság - sem a könyvhöz, sem önmagához, a filmhez - így pl. a 2. évad is rossz évszámmal kezdődik, amikor Claire és Jamie leszállnak hajóról Franciaországban. Volt már olyan érzésem, hogy nem is érteném a filmet, ha nem olvastam volna a könyvet. Ilyenkor gondolok bele, hogy micsoda munka a forgatókönyv írás.

Idézet
2017.10.24. 16:46
Timi

Birigli szerintem már a 3. évadot is parókával játsza. Lehet, hogy az 1. részt még talán nem, de a többinél látszik. Amikor bújkál az a sörény tuti nem eredeti, de ahol a legjobban látszik az a 4. rész. Az a pamacs borzalmas. És most a 6. részben is feltűnt, amikor ágyban van Clairerel, hogy az sem igazi haj. Kár, hogy a filmszerep kedvéért le kellett vágatnia a haját, mert az első két évadban jól állt neki. De valamit Claire hajával is elrontottak, mert csak az 5. részben vallja be a festést és addig hol látszik nála pár ősz hajszál, hol nem. Annyira bizonyosan nem , mint a 2. évad utolsó részében. És ugye, amikor keresték közvetlenül a 2x13 után még ősznek kellene lennie! De ez részemről csak szőrszál hasogatás, nem von le semmit a történetből.

Idézet
2017.10.23. 16:56
Bigli

Láttam egy képet a 4. sorozat forgatásáról - bizonyára Ti is -, ahol Sam hosszú vörös parókában van. Szerintetek mióta játsza Sam Heughan parókában Jamie szerepét? (...mert ugyebár most köztudott, hogy rövid haja van.)

Idézet
2017.10.22. 22:15
Birigli

Sziasztok!
Megérte 2 hetet várni!!!
Először is újra "éltem" az első sorozatból az esküvői részt. Jó volt, hogy szinte ugyanúgy alkották meg - szinte mozdulatonként. Ebből mi következik? :-)  Ismét meg kell néznem az első sorozatot! :-)  Részben vagy egészben, ezt most még nem tudom. :-)

Jól játszák a 20 utáni viszontlátás visszafogottságát is. Nagyon élethű! Hiába, no! Kellenek a jó színészek is a nagyszerű történethez! El se tudnám képzelni másokkal. Mintha Diana Gabaldon nekik írta volna a történetet - pedig 20 évvel ezelőtt még középiskolások voltak. :-)

A kuplerájos madamot nem így képzeltem el. Valahogy rossz érzésem van vele kapcsolatban. Olyan, mintha valami rosszra lehetne tőle számítani.

Kár, hogy nem tudok angolul. :-(  Most gyötör a kíváncsiság, hogy ki volt az a kopasz Jamie kuplerájos szobájában az utolsó képsorokban. Persze könyv szerint tudom, hogy ki is lenne ő, de annyi mindent átírtak már eddig is, hogy a feliratozásig számomra egy talány marad.

Idézet
2017.10.22. 18:35
beri

Hát ez igen!  Ezt vártuk!  Ezt a részt nem lehetett elsietni, elnagyolni, mert  így lett jó.  Aprólékos volt, kicsit túlfűtött szexjelenetekkel, no de 20 év távollét, az 20 év!  Nekem is az első évad esküvője jutott róla eszembe.  Jó ismét együtt látni őket!

Kicsit megint más lett mint a könyvben leírtak. Vártam egy kis csetepatét a fogadóban Mr. Willoughby-val történő találkozáskor. Egy nyugodt karakterrel találkoztunk, pedig én egy kis ugri- bugrinak képzeltem el. Fergussal az utcán történő találkozás tényleg megható volt, és végre megismertük az ifjabb Iant is. Ő nekem egy kicsit még idegen, de remélem jó karakter lesz.  Várom a feliratot, amivel újra megnézem majd, mert most még csak a kevés nyelvtudásomra ésa könyvre támaszkodhatok. Akkor ismét jelentkezem.

 

Idézet
2017.10.22. 18:08
Ani
A kinaira ėn valami rozzant, öreg muksit kėpzeltem el. Nagyon meglepödtem, hogy Jamie rögtön bevallotta, hogy van egy fia. Igen, igazad van Timi! Valóban volt egy kis wedding ėrzetem. Fergussal ėdesek voltak. Kiváncsi lennėk plul olyan kulissza titkokra, hogy mikėpp oldják meg, hogy látszik, amikor könnybe lábadnak a szemeik. Bâr nekem gyanús volt Claire szeme, mint ha a pillái ki lettek volna festve. Na jó, semmi szõrszál hasogatás, nagyon extra jó volt ez a rėsz.
Idézet
2017.10.22. 16:41
Timi

Végre vége minden idők leghosszabb ájulásának. Furán hangzik, de annyira aranyosak voltak, ahogy óvatosan puhatolóztak egymás felé. Hiába no 20 év sok idő. Kicsit éreztem a wedding részt is nyomokban. No és elég korán szóba került Willie is. A kínaira valami kis fiatalabb apró növésű emberkét vártam volna, de ez az én meglátásom, ám Fergus és Claire jelenete nagyon megható volt. Nektek, hogy jött be ?

Idézet
2017.10.22. 10:22
Ani
Na csajok, nem semmi volt a várva vârt rėsz. Kiváncsi vagyok, kinek mi a vėlemėnye. Most mėg nem irom le a sajátomat, hogy mindenki "szüzen" lássa, ėrtelmezze ezt a nagyon-nagyon várt rėszt.
Idézet
2017.10.22. 10:05
Bági

Vera, úgy gondoltam, hogy ugyanabban a változatlan idősíkban nem lehetne visszatérni, szerintem. Már azzal, hogy visszament megkellett volna változnia az idősíknak, de ő nem csak pusztán visszament, hanem erőteljesen változtatni akart a jövőn, ennek valamilyen szinten mutatkoznia kellett volna. Persze lehet olyan felfogás is, hogy azért nem változott semmi, mert alapból úgy alakult az idősík, hogy visszament, szóval, ha Franciaországban nem tesznek keresztbe a jakobita mozgalomnak akkor a sok támogatással megnyerhették volna :D Nah ez elgondolkodtató.

Idézet
2017.10.20. 08:23
beri

Kitartás! Még 2 nap és megkönnyezhetjük a "Nagy találkozás"-t! 

Idézet
2017.10.17. 17:56
Vera
Bági, ebben a soroztban nem lehet 2x ugyanbba az időbe visszamenni és 10x eljátszani ugyanazt az eseményt 10 féle módon . Az idősíkok párhuzamosak és minden szereplő egy adott pillanatban csak egyszer lehet jelen. Visszamenni csak oda lehet ahol még nem járt.
Idézet
2017.10.17. 16:10
Bági

Igen, de skóciában viszon eléggé rákapcsoltak. Ott igazából már nem is tettek az ellen, hogy meghiusítsák a tervet. Talán, ha az elején nem kavarnak be és sikerül támogatókat szerezni akkor nagyobb esélyük lenne vagy inkább lett volna. Talán pont ezért vesztik el a háborút a skótok, Claire miatt? :D Mert ugye úgy is fellehet fogni, hogy a jövőt nem fogja megváltoztatni, mivel az alabból is úgy írodott, hogy visszament az időben. Mert ha nem így lenne akkor elég fura lenne, hogy ugyanoda vissza is tud térni...ahogy ez a 2. évad 1. részében láthattuk...tulajdonképpen semmit nem kavart bele az időbe....aki látta a vissza a jövőben c. filmet és ha józan ésszel gondolkodik, akkor tudja, hogy lehetetlen lenne visszatérni abba a korba változások nélkül.

Idézet
2017.10.17. 14:22
Parafa

Clair óvatosan próbálta elmondani, hogy mi lesz a felkelés követkeménye, de sajnos nem hitt neki senki, csak Jimi. Nem erőltethették, hogy lebeszéljék a clanokat Károly támogatásáról, mert könnyen rájuk süthették volna, hogy Clair angol kém.  Mikor rájöttek, hogy nem megy másképp, úgy próbálták szabotálni a dolgot, hogy Jimi közel került Károly herceghez és próbálta különféle kavarásokkal távol tartani a herceget Skóciától. De sajnos ez sem jött be a véletlenek szerencsétlen összejátszása miatt. Igy vele ment Skóciába, hátha ott meg tudja akadályozni a felkelést. Nem akartam spoilereket irni, de talán igy is érthető voltam. Javaslom, esetleg olvasd el a könyvet, az sokkal részletesebb, jobban meg lehet érteni a szereplők inditékait.

Idézet
2017.10.17. 14:11
Bági

Sziasztok!
Segítséget kérnék. A 2. évad 8. részénél elvesztettem a fonalat.
Spoiler veszély:

Eddig azért küzdöttek, hogy a jakobita felkelést megakadályozzák, ennél a résznél meg már egyenesen sereget gyűjtenek....
Miért? Valaki magyarázza el lécci :)

Idézet
2017.10.13. 19:18
beri

Köszi Timi az infót. Az újabb könyv kiadásáig valószínű hogy a 4. évadot is végignézzük filmen.

Idézet
2017.10.12. 21:47
Timi

Beri úgy tudom jövő októberben jön az 5. könyv. Állítólag! A kiadót ismerve ez közel sem biztos. Az első könyvből már a harmadik utánnyomás érhető csak el és a kiadónál a negyedik is elfogyott, csak előjegyeztetni lehet. Szóval a sorozat óta nagyon népszerű.

Bree Fraser és később derül ki igazán,hogy milyen makacs, de a kitartását biztosan az anyjától örökölte. Ebben egyetértek veled.

Idézet
2017.10.11. 22:32
beri

Most néztem meg felirattal az 5. részt. Az érzelmek gazdag tára és szerintem minden a helyén van, minden OK benne. Parafának igaza van, tényleg el kell hogy olvassuk a könyveket ahhoz,  hogy a történek kerekebbek legyen előttünk. Jó a könyv lapjain olvasott dolgokat öss.zekötni a filmbeli karakterekkel Az előző részekben nem sok változást tapasztaltam a könyv és a film között, de itt jócskán van ilyen. A könyvben  a kutatás Jamie után Skóciában zajlik. Ott szövődik a románc Bree és Roger között. Kár hogy egy időre meg kell válnunk tőlük, de szerintem fogunk még velük találkozni, ha máshol nem hát a 4. évadban, ahol a beharangozás szerint az ő karakterük lesz a legmeghatározóbb. Nekem nagyon bejöttek, szimpatikusak annak ellenére, hogy a 2. évadban én is idegenkedtem Briannától. Ott kicsit nagyképűnek láttam, aki irányítani szerette volna az anyját.  Bree a filmben azt mondja Clairnek, hogy ő az anyja lánya. Szerintem a makacssága az apjáé, a kitartása pedig az anyjáé. Ti hogy látjátok?  A meggyőződése, hogy az anyjának vissza kell mennie, segítte Claire-t abban a döntésben amiben Joe is támogatta.  A végén lévő nagy találkozást, a Jamie arcára kiült döbbenetet, majd az ájulást én sem hagytam volna ki semmi pénzért. Most már gyorsan legyen 22-e!

Az Outlander könyvek számomra szerelem volt az első olvasásra. Szerintem ebben az évben nem is olvastam mást, de ezeket többször is. Tudtok-e valami hírt arról, hogy tervezik-e kiadni az 5. kötetet, és ha igen, akkor mikor?

Idézet
2017.10.11. 20:31
Parafa

Naggyon tetszett az 5. rész is. Valaki irta a facen, hogy neki túl gyorsak a részek, szeretné, ha részletesebb lenne. Sztem meg nagyon is jól összeszedték a lényeget. A tetszéstől függetlenül, szerintem a könyvet is el kell olvasni, kevés csak a filmet látni. Azonban a szereplők annyira jók, hogy a könyvet olvasva már őket látom magam elött. :)

 

Idézet
2017.10.11. 19:51
Timi

Na az tette volna  be a nagy kaput !!! Reméltem, hogy ennyire azért nem "kegyetlenek". Most néztem meg felirattal. Annyira, de annyira jó volt. Legyen már jövő vasárnap.

Idézet
2017.10.11. 12:08
Ani
Ki van ez találva. Folyamatosan magas szinten tartjâk az ėrdeklödėst. Kėpzeljėtek el, hogy milyen pocsėk lett volna, ha azt mutatjâk, hogy Claire benyit az ajtón ės kiirnák, hogy folytatâs 2 hėt múlva😁😁. Igy legalâbb kaptunk egy kis elözetest a forró pillanatokból.
Idézet
2017.10.10. 21:34
Timi

Hát Beri duzzogunk ezért mi is szerintem. Két hét pont most! Erre a részre, vagy inkább, ami most jön várunk sokan. Tűkön ülök!!!

Idézet
2017.10.10. 21:21
beri

Hát megnéztem! A végén kicsordult a könny a szememből. Nagyon tetszett, bár itt is elég sok változást tapasztaltam a könyvhöz képest, de ezek nem rontják el, sőt egy kicsit változatossá teszik a történetet. Egyedül az ismételt átkelést a köveken keresztül  hiányoltam. Egy kis Skócia még kellett volna Boston mellett, de lehet hogy egy kicsit túl érzelgős lettem a film után. Szóval már nagyon várom a feliratot, amivel újra megnézem, de még jobban az újabb epizódot!  Miért a legjobb részeknél hagyják abba!

Idézet
2017.10.10. 20:36
Zaphire

Kedves rajongók, látogatók!

A nem ideillő bejegyzéseket kérlek mellőzzük. Ez a menüpont a következő metódus szerint működik: Beszélgess, oszd meg véleményedet, vitasd meg a legújabb részeket, spoilerezz!

Kérlek, tartsuk ezt tiszteletben. 

Köszönöm szépen!

Zaphire, szerkesztő

/A sorozattól eltérő beszélgetések moderálva lesznek. Köszönöm a megértéseteket./

 
Idézet
2017.10.10. 19:49
Vera
Beri, szívesen.
Idézet
2017.10.10. 18:40
beri

Sziasztok!

Én még csak ez után fogom megnézni az 5. részt, mert eddig nem volt rá lehetőségem, de előtte egy kicsit szemezgettem az előzetesekből és a hozzászólásokból.   Mivel már korábban is írtam nem tökéletes az angol tudásom, így nagyon örülök, hogy Vera kisegíti nem csak én, hanem mások kiváncsiságát is. Köszönjük Neked! Továbbra is számítunk itt  Rád, mivel szerintem többen is vannak olyanok,  akik nem csoporttagok, de nagy Outlander rajongók.  Ez az oldal pedig jó lenne, ha csak erről szólna! 

Idézet
2017.10.10. 16:58
Vera
Timi, tudni nem tudta, az csak egy megérzés volt. Majd a barlangban fog ráeszmélni, amikor megöli, hogy az Geillis koponyája volt, amit Joe mutatott neki és, hogy ő volt a gyilkosa. A csoport valóban az utazás miatt jött létre, de gondolod ahol ennyi Outlander rajongó van, ott nem kerül szóba az éppen zajló sorozat? 😁 Ha kapok( értelmes😜) kérdéseket, itt is mindig válaszolok. De valahogy itt mostanában sajnos elég ritkák a hozzászólások,azok amik vannak pedig még mindig nemigen a filmről és a könyvekről szólnak...
Idézet
2017.10.10. 16:22
Timi

Köszi Vera !

Kérlek ezeket a dolgokat itt is írd meg, mert talán többen is olvassák, olyanok is akik még sosem szóltak hozzá. Arról volt szó anno, hogy a csoport csak az utazásról és a szervezésről fog szólni a többit majd itt. Ehhez képest te és Ani kivételével eltűntetek. Más. Gondolod,hogy de nem....akkor Claire még nem tudhatta, hogy kié a koponya és, hogy ő ölte meg az illetőt. Most a fordításod ebbe az irányba vitt el. Vagy te erről is tudsz valamit?

Idézet
2017.10.09. 23:11
Vera
Joe egy barátja küldte a csontokat másodlagos vélemenyt (megerősítést)kérve róluk. Negyvenes évei végén járó fehér nő, akinek a maradványait egy Karib-szigeteki barlangban talalták, Claire megérzése szerint meggyilkolták, amit Joe alá is támaszt, mert az egyik nyaki csigolyát éles tárggyal ketté hasították, valaki levágta a fejét... Joe megkérdezi Claire-t, hogy honnan tudta, az pedig megvonja a vállát. Utána Joe a férfiről kérdezi Claire-t aki élete szerelme, hogy miért nem beszélt neki eddig róla. Claire elmondja, hogy ő Bree igazi apja. Joe megkérdezi, hogy még mindig szereti-e, Claire válasza, hogy sosem hagyta abba szeretni. Joe elmondja, hogy 20 éven keresztül látta, hogy szerelem nélkül él, most ha van rá egy második esélye, akkor élnie kell vele. Bree meg fogja érteni.
Idézet
2017.10.09. 23:09
Vera
Arról hablatyol Sandy Clairenek, hogy Franket el kellet volna engednie, mert évekig nem akarta őt igazán. Claire azt feleli ez nem az ő ügye ( mármint nem Sandyé). Sandy tovább folytatja és elmondja, hogy Frank azt mondta neki, hogy csak Bree miatt marad Claire-el, de ő tudta, hogy egy része mindig szerette Clairet és örökre fogja is, annak ellenére, hogy Claire mennyire összetörte a szívét. Ő pedig elfogdta ezt a helyzetet mert annyira szerette Franket, hogy egy másodhegedűs szereppel is beérte. Frank volt élete szerelme, de mégsem tudta boldoggá tenni. Azt mondja Claire önző, mert mindent magának akart. Claire 20 évet élt így le, Sandy pedig mindent feladna csak még egy plusz napért Frankkel.
Idézet
2017.10.09. 23:04
Vera
Timi, nekem nagyon tetszet ez a rész. Szerencsémre én értem a párbeszédeket. Amit a csoportunkba feltettem( mert ott sem állt meg az élet, most jókedv és béke van😊), 2 párbeszéd , (Sandy-Claire, és Joe-Claire között)rögtönzött fordítását ( a teljesség igénye nélkül), itt is megoszthatom. 😊Az 5. könyv összegzéseit most elhalasztanám amig tart a sorozat. Utána majd folytatom.
Idézet
2017.10.09. 22:42
Timi

Lányok ezt tényleg nem itt kellene megvitatnotok. Mindamellett, hogy nem léptem be a csoportba én nagyon drukkolok nektek és remélem jó utatok lesz.

Mit szóltok az 5. részhez ? Nagyon várom a feliratot, mert sok párbeszédre vagyok kíváncsi / Claire- Roger, Claire- Bree, Claire- Sandy/. Óh, de sajnáltam volna, ha Jamie ájulása kimarad! Kár, hogy most két hetet várni kell. Tényleg hosszabb lesz a 6. rész? És Vera mikor lesz időd egy kis beszámolóra az 5. könyv következő részéből? Már nagyon várjuk. Inkább azt beszéljük ki. Előre is köszi.

Idézet
2017.10.08. 11:24
Adena

Hmmm....még 2 hét...

Idézet
2017.10.07. 22:18
Ani
Nem tudom mit kell látni, DE egy a lėnyeg! Vera kėrėse az volt, hogy a zárt csoport dolgai itt ne legyenek napi renden! Kėrlek Birigli ezt tartsd tiszteletben!
Idézet
2017.10.07. 20:43
Birigli

  Jesszusom!
Hát nem bántam meg a távozást a csoportból!


2017.01.21 21:45
Andi
https://www.pinterest.se/pin/434034482820933985/ Remelem elobujik a kep ezt latnotok kell.
Idézet
2017.10.07. 20:05
Vera
Igen Helen, mint már írtam neked erős gyanú merült fel a csoportban Icuka kilétét illetően. Nagyon sajnálom, hogy ha rövid időre is, de gyanúba keveredtél. A véletlen úgy hozta, hogy egy viharos időben vettelek fel, és a sajnálatos egybeesések rád terelték a gyanút. Igazán nem felteteleztem először a másik eshetőséget, amit itt nem is említenék mert elég gáz. Arra szeretnek mindenkit mégyegyszer kérni, hogy a csoportunk dolgai ne legyenek itt napirenden hisz ez az oldal nem erről szól. Köszönöm
Idézet
2017.10.07. 15:25
helen

Sajnálom, ha azt hiszitek, hogy én vagyok a hunyó. Nem ismerem Icukát, az infót nem tőlem kapta. Engem tegnap vettél fel, kicsit olvasgattam nálatok, főleg azt a hölgyet, aki épp Skóciába utazik. Velem Vera nem osztottál meg semmilyen infót, felvettél, én megköszöntem, aztán mentem a dolgomra. Tegnap este óta 80 éves anyukámon kívül egy lélekkel sem beszéltem, és vele sem a csoportban olvasottakról. Szóval máshol keresd az emberedet és nem vagyok egy bajkeverő és különösen nem egy olyan csoportban, ahová pár órája kerültem be.

 

Idézet
2017.10.07. 13:13
Vera
Icuka, te valahol nagyon el vagy tévedve. A fb csoportnak egyenlőre még én vagyok az adminja. Bármilyen a csoporttal kapcsolatos bejelentésre én vagy valamelyik csoporttagunk jogosult. A hozzászólásod alapján már tudom kitől kaptad az infókat, ha ez örömödre szolgál már ő sem tagja a csoportunknak... Légyszíves a negtív megnyilvánulásaidat tartogasd másnak. Ez egy Outlander kibeszélő fórum ahol ennek nincs helye csakúgy mint a fb csoportunk is kiveti azokat akik nem tudnak beilleszkedni... Sajnálom Helen
Idézet
2017.10.07. 11:43
Icuka

Vera kedves, bocsánat, de nem a leírtakról volt szó az fb-oldalon. Kicsivel következetessebb lehetnél. Főleg mert nem ez az első alkalom, hogy ellentmondásba keverdsz magaddal.

Idézet
2017.10.06. 23:36
Vera
Aninak teljesen igaza van. Icuka, a tagfelvétel a csoport, és nem egy ember döntése továbbra sem. Olyan jelentkezők kerülhetnek esetlegesen be akik minimum imádjak Skóciát és feltett szándékuk oda, az outlanderes helyszínekre eljutni valaha. Olyanok akik ezt komolyan gondolják. A kilépett tagunk elvesztését sajnáljuk, mert színes egyénisége hianyozni fog, de ez az ő egyedüli, racionális döntése volt. A továbbiakban nem kívánok erről itt beszélgetni. Köszönöm
Idézet
2017.10.06. 21:05
Ani
Nem egy tagon múlik, hogy a csoport bõvül vagy sem. Ezt csak azėrt irtam, mert Icuka igy fogalmazta meg. Volt egy tag, aki bizonyos feltėtelek esetėn bõvitette volna csak a csapatot. Szuszifiksz!! Az az igazsâg, hogy a levendulâról - az a bizonyos dolog óta- mindig BJR jut eszembe
Idézet
2017.10.06. 20:30
Icuka

Sziasztok! Új lehetőségek nyíltak a Sassenach Hungary csoportba belépéshez. Kilépett az a tag aki eddig ellenezte a létszámbővítést.

Idézet
2017.10.06. 00:41
szuszifiksz

Kedves Vera!

Hálás köszönetem már majdnem lemondtam Jamieről. Köszi hogy megmentetted nekem a sorozatot. Imádom bár nem olvastam a könyveket, de azért a levendula olajtól még most is kitőr a frász :)

Idézet
2017.10.05. 23:50
Vera
Szuszifiksz. Szerintem a katonák között előfordul gyakrabban a homoszexualitás márcsak a nőhiány miatt is. Jamie pedig tudja, hogy Isobelnek tetszik Grey és mivel Isobel lesz a kicsi mostohaanyja feltételezhető, hogy Grey lesz a mostohaapa idővel. Jamie részéről ez egy teszt. Később amikor Clairrel beszél az estről azt mondja, ha John igent mondott volna neki, akkor megöli, hogy ne lehessen egy megbízhatatlan alak, aki kihasználja mások kiszolgáltatotságát, Willie mostohapja.
Idézet
2017.10.05. 13:58
szuszifiksz

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek nem akarok megsérteni senkit, de tegnap ledaráltam a 4 részt egybe mert nem birtam abbahagyni és van pár fájó pontom ebben a történetben. Imádom a sorozatot főleg az első évadot! Amit nem tudok megemészteni az jelentkezik a 3 évadban is. Szóval ti kik bölcsebbek vagytok nálam kérnék egy kis infót. Az első problémám az hogy nem tudtam hogy ennyi meleg volt a brit katonaságban  ( félreértés ne essék nincs velük bajom, de hogy minddel Jamie fut össze az már durva!) Szerintem az írónő kitalálhatott volna más fordulatot mert ez nekem már kicsit más irányba viszi el a bulit. Az i-re nekem az rakja fel a pontot mikor fel is kinálja magát Lord Greynek. Hát nálam vissza lépett kettőt Jamie mert hát van annak a gyereknek nagymama, nagypapa, nagynéni nem egy árva csóró gyerek szóval ez nálam kivágta a kert kaput! Nem olvastam a könyveket szóval segítsetek ugye nem megyünk el a másik oldal felé?

Idézet
2017.10.05. 12:35
Krealma

Sziasztok!

 

Egy hét múlva utazom a párommal Skóciába 5 napra, és természetesen jó pár Outlander helyszínt beleszőttem kötelező látnivalóként az útitervbe. Első nap már rögtön Lallybrochban kezdünk, mert magamat ismerve úgysem tudnám nyugodtan végig élvezni az utazást, ha az utolsó napra hagynánk és végig csak azt várnám :D

Kérdésem, hogy esetleg volnátok-e kedvesek felvenni az FB-csoportba (K. Judit)? Esetleg tudnék fotókat, hasznos infókat is adni a későbbi utazásotokhoz. :)

Idézet
2017.10.05. 09:09
Adena

Szerintem a következő részben csak a pillantásig jutnak, és utána várhatunk 2 hetet az igazi találkozásig :D. Én is jelentkeztem a csoportban S.G. monogrammom. :)

Idézet
2017.10.04. 22:33
Vera
Parafa, szerintem már forgatás miatt van Cait és Sam is Skóciaban.
Idézet
2017.10.04. 22:31
Vera
Helen, milyen néven? Most épp van négy jelentkezőnk. Tudnom kell mi a fb neved.
Idézet
2017.10.04. 19:46
Parafa

Bocsi a kissé szertelen hozzászólásért, de most néztem meg a 4. részt és teljesen fel vagyok villanyozva !

Idézet
2017.10.04. 19:44
Parafa

 

Húúúú, már nagyon várom az 5. részt, a promo szerint talán abban lesz a nagy találkozás !!

Nekem az eddigi részek is nagyon tetszettek. Engem egyáltalán nem zavarnak a könyvtől való kisebb eltérések. Elképesztő, hogy képi világgal, arckifejezésekkel hány könyv oldal szöveget tudnak megjeleniteni.ú

Bree-t játszó szinésznő eleinte nem tetszett, de már kibékültem vele, sőt most már tetszik. Na és Lord Gray ! Naaggyon jóképű szinészt szerződtettek a szerepre. Sztem jobb, mint amit a könyv alapján képzeltem. 

Nem tudjátok, most is lesz szünet a forgatáson ? 

Idézet
2017.10.04. 06:19
helen

Köszi Vera! Megtaláltam ls jelentkeztem hozzátok. :)

 

 

Idézet
2017.10.03. 19:45
Vera
Adena, az időutazás majdnem mindig 202 évvel visz vissza, de bizonyos drágakövekkel és rituálékkal lehet módosítani az időpontot. Nem mindegy az sem, hogy az a szemely akire gondol az utazó utazás közben, az mikor élt. Ha rosszul sül el az utazás akkor bentragad az átjáróban az utazó. Geillis írt jegyzeteket róla.
Idézet
2017.10.03. 19:37
Vera
Helen, a Sassenachs Hungary egy teljesen magyar oldal... én nyitottam. 😘
Idézet
2017.10.03. 16:03
helen

Sziasztok... ez a sassenachs hungary oldal angol nyelvű... akkor hol szervezitek a magyar rajongóknak a skóciai utazást?

Más: az első évadtól követem a jelenlegi oldalt, régen innen néztem meg a sorozat részeit, de most csak 3. évad 1. részét találtam meg itt. Tök véletlenül az indavideon találtam meg a 2-3. részt magyar felirattal, (a 4. részt nem találom). Ezen az oldalon a média alatt nem jelennek meg a következő részek úgy, mint a korábban?

Idézet
2017.10.03. 08:56
Adena

Felmerült bennem egy kérdés, de lehet, hogy már beszéltétek. Ha Claire és Giellis szinte egy időben mentek át (jó..pár hét eltelt), akkor hogy lehet, hogy Geillis jóval korábbra érkezett meg, még Claire első utazása elé, míg Claire másodszorra a 20 év utáni időpontra érkezik. :D

Idézet
2017.10.03. 07:16
Ani
Bizonyâra nehëz lett volna elmondani Breenek, hogy ki az igazi apja, de szerintem "csak" annyit tudott volna tenni Claire, hogy bebizonyitja (a könyv szerint leveleket kapott Claire a barátnöktöl, hogy engedje elmenni Franket) a hűtlenkedėseket. Persze Bree mâr felnõtt, ki tudja mikėppen reagâlt volna a helyzetre. Egy a lėnyeg, hogy a törtėnet, ahogy mi tudjuk, izgalmas ės jó választâsa volt az irónönek, hogy kiderüljön sok titok. Szerintem most az 5.rėszben vėgre ujra láthatjuk Jamiet ės Clairet együtt. Szuper lesz💗
Idézet
2017.10.02. 22:58
Timi

Nos én arra gondoltam konkrétan, hogy Frank válni akart, Angliába költözni és vinni magával Breet. Ha nem hal meg nyilván kitör a botrány, mert Claire nem engedte volna el a lányát vele, de Frank már annyira a maga oldalára állította a lányt, hogy ki tudja mi lett volna. Ez csak úgy megfordult a fejemben. Persze ismerjük a sztorit így már nem következhetett be. Most néztem meg a 4. részt és már alig várom feliratosan. Nem úgy néz ki, hogy kapunk egy sírköves jelenetet. De hát azt kihagyni már tényleg bűn ! Mikor lesz végre a nagy találkozás ? Örülök, Hogy Verának is Duncan jutott eszébe Murtaghról, szóval nem volt hülye ötlet.

Idézet
2017.10.02. 09:35
Ani
Timi! Ha Frank nem halt volna meg, akkor Claire sem mondta volna el Breenek a Jamie fėle dolgot, hisz abban állapodtak meg, hogy nem keresi, nem kutatja, amig ėl Frank. Murtagh lesz Duncan, ėrdekes megoldás, de biztos jó lesz. Sokszor van, hogy a könyv ės a film csak a fõvonalakat tartja meg ės egyėbkėnt változásokat tesznek be, hisz a film is csak egy show, ės a nėzõket le kell bilincseln i. Nos, szerintem bennünket Outlanderes rajongókat rendesen elvarázsolnak hetente.Szerintem az is nagyon jó volt, hogy BJR halálát bemutatták, a könyv nagyon röviden utalt csak râ. Szóval sokszor jó a változás, mėg ha nėha meglepõ is.
Idézet
2017.10.01. 00:02
Vera
Gladiátor, ha a fb csoporthoz szeretnél csatlakozni akkor v. itt írd le az ottani neved v. ott jelezd, hogy te vagy Gladiátor, különben nem tudunk azonosítani. Köszi
Idézet
2017.09.30. 23:34
gladiator

Többször meg kellett nézzem az új évad eddigi részeit, hogy ezeket a szürke éveket élvezni tudjam. Nagyon szeretem, úgy mint régen. Csak már pörgetném az időt... Szívesen csatlakoznék a facebookos közösséghez is, mert érdekelne a véleményetek minden egyes rész ill. történés kapcsán és lehet hogy a skóciai útra is betársulnék a barátnőmmel ha megoldható.

A kezdetek óta hűséges és elkötelezett Outlander fan vagyok, ki nem hagynék egyetlen könyvet és egyetlen részt sem. 

 

 

 

 

Idézet
2017.09.30. 20:50
Vera
Sziasztok, szerintem is Murtagh, Duncan szerepét fogja átvenni, ez elég kézenfekvő lenne. *MÁS* Van itt valaki aki Nagyné Kiss Mária nevre hallgat? Ő szeretne csatlakozni a fb csoporthoz, de mi csak itteni kommentelőket veszünk be. Ha nicknéven van itt kérjük jelezze. Köszi
Idézet
2017.09.28. 22:52
Timi

Ani, igen jó. Ebbe a történetbe már sokszor belekutyultak, lásd Rupert esetét, akit végül csak eltettek láb alól. Ki tudja Murtagh átveszi-e valamelyik skót szerepét /pl. Innes/, de az is lehet, hogy mire Claire visszatér a múltba már halott lesz. Nem tudjuk mi a szándék vele, de én csíptem őt. Ma megnéztem feliratosan a 3. részt. Nagyon jó volt. Azért kiváncsi lettem volna, ha Frank nem hal meg Claire mit csinált volna? Elmondja a lányának, hogy ki az igazi apja? És akkor Bree ellene fordult volna? Persze ezt már sosem tudjuk meg. Most már végre jöhet a kutatás!

Hová tűnt mindenki ? Azt hittem ha indul az új évad jobban felpezsdül itt az élet. Ennyire megfogyatkoztunk ?

Idézet
2017.09.28. 07:38
Ani
Milyen jó, hogy mások vagyunk, nem egyforma szemszögböl nézzük ugyanazt a filmet! 😁 Én nem örültem, hogy ėl Murtagh!! A kedvencem volt, de a könyv szerint meghalt Cullodennėl. Ez pedig durva átirasa a törtėnetnek. Biztos igy is jó lesz az, mert pozitiv szereplö, de akkor is, neee mâáâ.... Frank szerintem a maga önzö módjân ėrthetõen cselekedett. majd 20 ėvnyi hâzasságban ėlt egy olyan növel, aki nem szerette szerelemmel ės ez miatt magányos volt. Imádta Breet, miatta nem rúgta fel a házasságot (ami azėrt Clairenek jó ės kėnyelmes volt társadalmi szempontból). Fėrfi volt, jókėpű, persze hogy volt nõ az ėletėben. Nekem az a furcsa, hogy a filmben sokkal inkâbb a pozitivabb oldalát emeltėk ki, mint a könyvben. Persze ettöl függetlenül Bree elszakitási terve az anyjâtól baromsâg, kegyetlensėg volt. No de hát Ô csak Frank.... Tobias remek szinėsz, piszok jól alakitotta mindkėt szerepėt.
Idézet
2017.09.24. 23:46
Timi

Ugye mondtam én, hogy Murtaghot még láthatjuk a 3. évadban is. Én nagyon örültem neki. Viszont bocsássátok meg nekem, de Franket továbbra sem sikerült megkedvelnem és ez a mai epizód, pont azt hozta belőle, amitől utáltam. Itt volt az ideje, hogy...

Idézet
2017.09.21. 00:32
Vera
Zsanna, természetesen lehet a csoporthoz csatlakozni (Sassenachs Hungary) kérd a felvételed és felvétel után szeretnénk egy kis bemutatkozást olvasni rólad. Minden tanácsot szívesen fogadunk, de némi tapasztalattal már mi is rendelkezünk. (Ma 6:20-kor indulok Glasgowba. 😍 Tavaly 2x voltam Edinburghban. )
Idézet
2017.09.20. 19:06
Zsanna

Sziasztok,

olvastam a hozzászólások között, hogy szerveztek Outlanderes Skóciai utat. Én már voltam Skóciába és tanúsítom, hogy élőben is olyan gyönyörű mint a sorozatban :) 

Lehet még csatlakozni az úthoz? Szívesen segítek a szervezésben is. :) 

Idézet
2017.09.13. 22:15
Ani
Magyar felirattal lett csak igazán klassz a film. (kivėtel aki tud perfekt angolul). Szóval nem is ėrtem hogy hogyan lehet valamit ennyire tökėletesen megcsinálni. Érzelmek sokasága, jó kėp beállitások... ės a vėgėn a növėr kėrdėse... egy pillanatnyi boldogság illúziója tört jeges darabokra. Szinte hallottam a csattanását...
Idézet
2017.09.12. 22:31
beri

Nagyon szívszorító és megható az első rész. A lelkemig hatolt. A színészek bravúros alakítása nagyban emeli a film színvonalát. Várom a folytatást és a magyar felíratot, mert én is csak tapogatózom az angol nyelv területén. Szerintem még sokan vagyunk így, de ennek ellnére is megnézzük, akár többször is. Aki olvasta a 3. kötetet, annak szerintem nem okoz gondot, hogy nem teljesen érti amit mondanak. A veszekedésre Claire és Randall között azért kiváncsi vagyok! Segítsen ki valaki!

Idézet
2017.09.12. 22:30
beri

Nagyon szívszorító és megható az első rész. A lelkemig hatolt. A színészek bravúros alakítása nagyban emeli a film színvonalát. Várom a folytatást és a magyar felíratot, mert én is csak tapogatózom az angol nyelv területén. Szerintem még sokan vagyunk így, de ennek ellnére is megnézzük, akár többször is. Aki olvasta a 3. kötetet, annak szerintem nem okoz gondot, hogy nem teljesen érti amit mondanak. A veszekedésre Claire és Randall között azért kiváncsi vagyok! Segítsen ki valaki!

Idézet
2017.09.11. 08:42
Timi

Csatlakozom Ani. Jó kis meglepi volt. Bár még konyhanyelven sem beszélem az angolt, amit értek belőle az csak általános és amit ebből a sorozatból a feliratozás miatt fölszedtem, de mivel olvastam a könyvet így is szuper volt. Nem tudtam várni a feliratig, amivel szintén sokszor fogom majd megnézni. Nagyon jó kezdés volt. És B.J.R. -t külön köszönöm az alkotóknak. A könyvben is szívesen olvastam volna róla. Nagyon várom a folytatást.

Idézet
2017.09.11. 00:21
Ani
Bitang jó kezdės volt a 3. ėvad elsö rėsze. Kétszer egymás után megnėztem. Bravúrosan játszanak az ėrzelmekkel. Szuppppper 💗💗💗💗💗💗
Idézet
2017.09.03. 13:05
Vera
Sominko, ha szeretnéd felvehetünk a Sassenachs Hungary zárt fb csoportba, ami direkt egy jövő évi skóciai outlanderes út miatt jött létre. Ha más nevet használsz a fb- on akkor a jelentkezéskor hivatkozz az itteni nevedre különben nem fogunk felismerni.
Idézet
2017.09.03. 13:00
Vera
Az előbb lemaradt a vége. 'Nem tudta mit akar a hadnagy, amiért a sátrába hívta, ezért húzta az időt. Claire rájött erre, és arra is, hogy még jól jöhet, hogy Roger nem katolikus. Jamie talán ezért sem erőltette, hogy átkeresztelkedjen."
Idézet
2017.09.03. 12:54
Vera
Sziasztok itt egy újabb összefoglaló( ez a fejezet egy kicsit hosszú, így több részre szedtem) :) A dolgok közepébe vágva (In medias res) 1.Boldog a menyasszony a nap süt rá (folytatás) A hegy túloldalán dobok hallatszottak és a 67. Felföldi ezred masírozott a hideg, ködös időben feléjük. Claire mielőtt lefeküdt este aludni, arra számított, hogy ébredés után a forró kávét és a bőséges reggelit követően két esküvő, három keresztelő, két fogeltávolítás, egy fertőzött lábköröm levétele és más whisky-t igénylő szórakozás fog következni. Ezzel ellenben már a kávé helyett a sereg élén Archibald Hayes hadnagy előlépett és kihirdette a kormányzó William Tryon közleményét, miszerint az előző hónapban Hillsboroughban nagyszámú, a kormány és György király elleni lázadás történt. Ezeket az embereket felelősségre kell vonni és napnyugtáig várja a sátrában azokat, akik információval szolgálhatnak vagy feladják magukat. Mivel ez a felföldiek találkozója volt, akik közül sokakat pont a korona száműzött a koloniákra és Hayes az előző esti beszélgetésekből pontosan tudta az álláspontjukat, most negyven katona elött mégsem mondhatott mást, mint a hivatalos álláspont, de a körülötte levő mintegy négyszáz felföldinek sem mutathatott ki érzelmeket. A környező arcok lehettek volna merevek és fagyosak a hideg miatt is… Hayes 12 évesen esett az angolok fogságába amikor az apja mellett harcolt Cullodennél. Az apja meghalt, őt pedig délre szállították. Hűséget esküdött a koronának és beállt a hadseregbe, ahol idővel szépen előre lépett az angol hadsereg skót ezredében. A kormányzó pontosan tudta, hogy egy ilyen üzenetet csak a felföldi ezred katonáival továbbíthat egy nagyszámú skót gyülekezetnek. Jamie szerint Hayes nem vár igazából jelentkezőket, de kötelessége volt a felhívást közzé tenni. Ezután folytatódnak az esküvői előkészületek és egy pillanatnyi intimitásban Jamie felfedezi, hogy Claire gyapjú alsószoknya helyett csak egy vékony vásznat visel. Claire azt mondja neki, hogy ne akarja tudni miért . Ekkor a kétéves Germain, kihasználva, hogy Marshali az újszülött Joannal van elfoglalva, a katonák után leskelődve belecsúszik a fagyos patakba. Az egyik katona segít Fergusnak kihorgászni onnan. Brianna elveszi Joant Marshali kezéből Jamie pedig a kabátját nyújtja, hogy a gyerekre borítsa és mondja Marshalinak, hogy hívja meg reggelire hozzájuk a katonát. Jamie miután kabát nélkül maradt, (mert a másik, ünnepi kabátját Rogernek adta az esküvő miatt) megjegyzi az alsószoknya nélkül levő Claire-nek, hogy lehet, hogy együtt fognak megfagyni. Roger elment beszélni a pappal, mivel ő nem katolikus, a papnak fenntartásai lehetnek az esküvő miatt. A papnak egy feltétele volt, miután meggyőződött arról, hogy Roger nem maga az antikrisztus, hogy a gyereket is katolikusnak kell keresztelni. Az esküvő közeledik, ám ekkor Hayes katonát küld Jamiért, hogy menjen a sátrába, mert beszélni akar vele. Jamie vonakodik és más elfoglaltságra hivatkozva nemet mond először, hiszen a felhívás miatt nem akarja, hogy a többiek azt lássák egyedül bemegy a hadnagy sátrába, ám a katona elmondja neki, hogy nemcsak őt hanem a többi valamit is számító férfit is( Farquard Campbelll, Andrew MacNeill, Gerald Forbes, Duncan Innes, Randall Lillywhite és Jamie) behívatta a sátrába Hayes. Jamie csakúgy, mint a már esküvői ruhába öltözött Duncan nem megy azonnal a hadnagyhoz. Jamie segít Clairnek a pataknál tisztába tenni Jemmyt, ekkor veszi észre mi történt a meleg gyapjú( emiatt jó nedvszívó) alsószoknyájával. A hideg és a három apróság miatt, nem volt elég a pelenka… Jamie aggódott Hayes mondanivalója miatt, mert ő csak a kormányzó jóvoltából kaphatott földet. Hivatalosan csak presbiteriánusoknak járt. Amíg a kormányzó mellette áll nincs gond, de lehet, hogy ezért vár is valamit cserébe. Most a találkozón többen is láthatták, hogy katolikusok az esküvői és a keresztelési előkészületek miatt. Nem tudta mit akar a hadnagy, amiért a sátrába hívta, ezért húzta az időt. C
Idézet
2017.09.03. 08:11
Ani
Sominko! Micsoda felajánlás😁😁😁 Szerintem itt minden Outlander rajongó elmenne túrára, sõt megkockáztatom, hogy valamennyien Skócia szerelmesek vagyunk. Mėg nem voltam Skóciában, de remėlem ennek is eljön az ideje. Bakancslistámon elökelõ helyen toporog, várva a beteljesülėst. Mimi! Igazad van! Vera a jószivűsėge miatt számunkra egy ISTENNÔ💗💗 Biztos vagyok abban, hogy más is olvasta angolul a regėnyeket, de ezt a preciz forditást egyedül Vera vállalta fel. Ezer köszönet ėrte. Az elözeteseket nėzve nagyon jó, izgalmas ėvad elė nėzünk ės MÁR CSAK PÁR NAP VAN HÁTRA😍😍
Idézet
2017.09.02. 19:44
Sominko

Sziasztok! Teljesen magával ragadott a könyv, és vele együtt a film is, azt hiszem kevés nagyszerű olvasmányt tudtak eddig méltón megfilmesíteni, de ez abszolút közéjük tartozik. Hónapok óta nézem az oldalt és olvasom a hozzászólásokat, ma eszembe jutott, hogy milyen jó lenne egy ilyen "bandával" végigjárni az UTAT Skóciában. Erre mit olvasok ma???? Szerveztek egy utazást? Ez fantasztikus ötlet, én csak egy dolgot szeretnék kérni: VIGYETEK MAGATOKKAL!!!! (főzök, mosok, takarítok)

 

Idézet
2017.09.01. 19:12
mimi
Én mar teljesen tűkön ülök.... Nagyon várom mar 10.-et! Szerintetek milyen hamar kerül fel a netre? Ani, szem Vera nem fel, hanem teljes isten 😉
Idézet
2017.08.13. 11:39
Parafa

Kedves Vera, BOCSÁNAT ! Most láttam, hogy már rakod fel az 5. rész tartalmát.

Köszi !

Idézet
2017.08.13. 11:28
Parafa

Jelentem befejeztem a 4. könyvet !  Furcsa mód a második kötetbe elég nehezen kezdtem bele, húztam az időt, hogy tovább élvezhessem, mert bevallom teljesen beszippantott a könyv hangulata. Tulajdonképpen bár sok minden történt, valahogy mégsem annyi minden, mint az előző kötetekben, lassabban csordogáltak az események.  Azonban a leírások teljen elvarázsoltak ! Magam előtt láttam a környéket a tanyát, az embereket, mindent ! Többnyire igyekeztem akkor olvasni, amikor a család eltűnt a közelemből, hogy teljesen átadhassam magam a regénynek.Nagyon sokat dühöngtem, hogy olyan nyögve nyelősen ment a kiadása, de megérte, a fordítás nekem nagyon tetszik !

Szerintetek lesz még magyarul kiadva kötet ?

Verácska, ha néha néha ráérsz kérlek zanzásítva ird le az 5. regény történéseit !  Engem egyáltalán nem zavart, hogy korábbi hozzászólásodból a 4. rész nagyobb történéseket megismerhettem. Szerintem mást sem zavarna, ha mégis, átpörgetheti ezeket a részeket.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kiderül-e ki az apa !

Előre is köszönöm, 

Idézet
2017.08.02. 22:56
beri

Kedves Parafa!

És fog is vele történni elég sok minden! Csak olvass tovább!

Én már nagyon várom a filmet és természetesen az 5. könyvet.

Vera nagyon felcsigázta az érdeklődésemet, de azt hiszem még sokáig kell várnunk a kiadásra is, mint ahogy azt megszoktuk a kiadótól.

 

Idézet
2017.08.01. 14:08
Parafa

Most kezdtem olvasni a 4. könyv 2. részét. És bosszant Brianna felkészületlensége. Clair annak idején nem választhatott, másodjára elég jól felkészült, amennyire lehetett az átkelésre. De Brianna ...! Semmi ! Szerintetek nem kellett volna legalább valamit tanulnia aminek hasznát veszi abban az időben ?  Ha mást nem is, legalább egy kis önvédelmet.Vagy vihetett volna valami gyógyszert.  Nem lehetett olyan naiv, hogy pár garassal, és egy 14 éves gyerekkel neki vágjon egy ekkora útnak. Tiszta ideg vagyok, ha belegondolok, mi minden történhet vele az úton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idézet
2017.07.24. 12:21
Ani
Vera! Szerintem sokunk számára minimum egy fėl Istennō vagy, hogy önkėntes forditókėnt enyhited az "ėtvágyunkat". Kōszönöm! 🌷🌹🌻😘
Idézet
2017.07.24. 00:51
Vera
Az 5. rész első összegzése: TÜZES KERESZT I. A dolgok közepébe vágva (In medias res) 1.Boldog a menyasszony a nap süt rá Helikon hegy Észak-Karolina 1770 késő október Az lagzi miatt ( Jocasta és Bree esküvője )a vendégeket sátrakban helyezték el. Claire a sátorvásznon kopogó esőre ébred, olyan érzéssel mintha Frank megcsókolta volna álmában. Hirtelen nem tudja, hogy elrejtse-e az érzést, majd elhessegeti a gondolatot, amit az esküvői előkészületek válthattak ki nála, és Jamie közelsége segít elkergetni azokat. Szerinte Bree annak örülne, ha mindkét apja ott lehetne az esküvőjén. Hideg van, így nehezen kel fel a paplan alól, hogy vízért menjen, inkább visszaalszik az esküvőről álmodozva és hogy Frank mit szólt volna Rogerhez. Végül végleg elhessegeti Franket a gondolataiból egy „kopj le” kijelentéssel. A sok forgolódásával felébreszti Jamie-t is aki arra gyanakszik talán WC-re kellene mennie. Kiderül, hogy Jamie is őrülteket álmodott, lovakról. Előző este Roger elmesélte, hogy Írországban régen úgy választottak királyt, hogy a jelöltnek közösülnie kellett egy fehér kancával, hogy bizonyítsa férfiasságát. Az álomban Jamie volt a lovakért felelős, és a jelöltnek túl rövid volt a lába, nem érte fel a lovat. Először egy sziklára akarta felállítani, de nem bírta el a követ, aztán téglákat akart felhalmozni, de azok homokká őrlődtek, végül a kanca lábát akarták levágni, amit Jamie meg akart akadályozni, de egyszer csak kiderült, hogy a ló nem is fehér hanem fekete, így megpróbálta meggyőzni őket, hogy a fekete lovak sokkal jobbak, mint a fehérek. Megígérte nekik, hogy megmutatja, hogyan kell ezt jól csinálni, így végül ő lett álmában Írország királya. Ekkor felébredt. Claire vigyorogva elmondja, hogy mennyire sajnálja, hogy felébresztette. Az ír királyválasztásról megjegyezte, hogy szegény királynők ezek szerint a lovak után következtek a rangsorban. Jamie pedig kijavította, hogy nem, ez az eljárás csak a képességet volt hivatott bizonyítani, közepébe vágva a dolgoknak Arisztotelész szerint. Claire azt mondja ő nem olvassa Arisztotelész munkáit, mert az azt vallotta, hogy a nők valahol a pondrókkal egyenértékűek. Jamie miközben Claire hátát simogatja, azt mondja, hogy biztos azért mert nem volt dolga nőkkel, különben legalább a csontokat észre kellett volna vennie a testükben. A simogatás más érzéseket is kelt benne, amit Claire elég jól lát a hálóingén keresztül és reméli, hogy nem a lovas álom keltette életre benne. Előbb azonban ki kell mennie oda ahova a király is gyalog jár, Claire pedig tovább ábrándozva várja, hogy visszajöjjön. Amikor viszont visszatér gyors öltözésre kéri Claire-t, mert a patakparton katonákba botlott.
Idézet
2017.07.22. 13:15
Ani
Már el is ment Budapedtröl a kis drâgánk. Röpköd ide - oda. Hol egy filmforgatás, hol egy dij átadás stb. De ez igy jó, hisz most pörög vele az ėlet. A film elözetest bizonyára láttátok, szerintem nagyon jó, várom a szeptemberi kezdėst.
Idézet
2017.07.21. 18:52
Timi

Most, hogy Sam itt forgat nálunk kereste már valaki közülünk ? Az jó buli lenne találkozni vele !

Idézet
2017.07.16. 12:40
mimi
😊
Idézet
2017.07.16. 12:34
Kedves Vera! Igen En vagyok D. Zsuzsa :) Írtam neked üzenetet is, nicknev- rendes név stb., de ezek szerint az egyebekben landolt 😳
Idézet
2017.07.13. 14:21
Vera
Vagy esetleg Sz-né Sz. Eva?
Idézet
2017.07.13. 14:17
Vera
Kedves Mimi! Te vagy D. Zsuzanna? Tőle kaptunk jelentkezést a csoportba. Elég nehéz nicknevek alapján beazonosítani a jelentkezőket.
Idézet
2017.07.10. 07:48
Ani
Kedves Tamara! Mėg mindig az elsö ėvadnàl tartasz? Akkor mire lassan adagolva vėgėre jutsz, már itt is a 3. ėvad😁. Egėsz jó politika. Én már tucadszor megnėztem, âtolvastam, de mėg nem unom.
Idézet
2017.07.09. 15:35
mimi

Hahó ! Van itt valaki?

Nagyon érdekelne, hogy álltok a 18-as Skóciai út szervezésével?

Mi is mennénk a barátnőmmel, akár kettesben is elindulunk, de jó lenne csatlakozni hozzátok😊

Én se találom a faces csoportot.....

Kedves Vera, téged megtaláltalak ,és bejelöltek, remélem nem haragszol érte, és segitesz csatlakozni a csoporthoz.....köszi ☺

Idézet
2017.07.05. 07:54
tamara

Szeptemberig várni kell,bár én még az 1.évadot se néztem végig

 

Idézet
2017.06.10. 13:52
Ani
Judit! Szeptemberben lesz a 3. ėvad filmen, igy nem kell sokat várni. Mivel berendeltėk a 4.ėvadot is, ezėrt optimista vagyok abban, hogy jövöre megint olvashatunk egy ujabb kötetet, ės utána filmen is nėzhetjük.
Idézet
2017.06.08. 14:33
beri

Hali!

Már alig várom a szeptemberben induló 3. évadot.

Remélem a szinkronizálásban nem követnek el olyan bakikat, mint az előző évadokban. Az első gyakorlatilag élvezhetetlen a magázódás miatt, valamint  részek maradtak ki belőle, gondolom azért, hogy a megfelelő időkeretbe beleférjenek.A második évad szinkronja már jobban sikerült, de a feliratos részek itt annyival adnak többet, hogy a francia nyelven elmondottak is feliratozásra kerültek. Így nekem élvezhetőbb volt, mivel a francia szókincsem is gyakorlatilag a nullával egyenlő.

Az én véleményem szerint is,  aki nézni szeretné, mindenképpen a feliratos sorozatot keresse amelyek szerintem is sokkal többet adnak, és eredetiben hallhatjuk a szerpelőket is.

 

 

Idézet
2017.06.06. 02:59
judit

Ani azt hiszem még sokáig csak gondolatban fogod olvasni amilyen tempóban forditják és adják ki.

már alig várom a harmadik évadát a sorozatnak vajon nálunk mikor mutatják be.Én szvesebben látnám feliratosan mert a magyar szinkron csapni való, főleg magázva.Rongyosra néztem már mind a két évadot.

 

Idézet
2017.06.01. 20:49
Ani
Üdv Beri! Judit! Gondolatban már a következö kötetet olvasom! 😁😁
Idézet
2017.06.01. 09:19
beri

Sziasztok!

Én újként itt vagyok és érdeklődve figyelem a hozzászólásokat.

Elolvastam minden kötetet, sőt van amelyiket többször is.

Imádom!!!

 

Idézet
2017.05.31. 14:09
judit

hova letettek mindenki olvassa a negyedik kötetet?  

Idézet
2017.05.13. 16:15
mimi

Köszönöm:)

Azt hiszem teljesen fűggő lettem....a héten megnéztem a sorozat mind két évadát, persze éjszakába nyúlóan,majd 2 napja megvettem a könyv első részét, tegnap a 3. részt,és megrendeltem a 4.-et

Elolvastam a hozzászólásokat,nagyon sok mindent megtudam,és külön nagyon nagy köszi Verának a fordításokért!

Idézet
2017.05.13. 11:44
Ani

Kedves Mimi! 

Űdvözlünk, örülünk Neked! Ismerkedj csak, van ám itt olvasnivaló bőven!!

Idézet
2017.05.12. 15:00
mimi
Sziasztok! En csak most találtam ide, erre az oldalra, nő meg persze az Outlander sorozatra is... ha nem banjatok maradok és ismerkedek, olvasok :)
Idézet
2017.05.05. 23:21
Ani
Szerencsėre nekem nem " fog " a könyvboritója. Én is kiolvastam a könyveket. Az ėjszakák igen rövidek voltak😁😁😁
Idézet
2017.05.05. 21:52
judit

Kiolvastam mind a két kötetet, de újra kezdem mivel egypár dolog nem tiszta.Töbször is visszaolvastam az elöző részeket mert ugy éreztem mintha lenne eltérés a történetben.Brianna és Roger szerelme nagyon meghatott, de nem akarom megelőzni a többiek olvasási élményét, majd akkor beszéljük ki amikor már mindenki elolvasta.Nagyon jó a humora néha könnyesre nevetem magam.A kötettel ill. a boritóval visszont az baj hogy nagyon fog tiszta fekete lett tőle a kezem,nem győztem kezet mosni olvasás közben.A második kötet is ilyen fogos volt. Nektek is ilyen könyv jutott.

Idézet
2017.05.04. 15:18
Parafa

Megtaláltam ! Az enyém a 35-ös ! Még nem kezdtem el, mert az a szokásom, hogy a folytatásoknál elolvasom, vagy megnézem az előzményeket és még nem sikerült újra befejeznem a 3. kötetet.

Idézet
2017.05.04. 15:14
Parafa

Sziasztok, hol látom, hogy hányas számú könyvet kaptam ? Forgattam, forgattam, de nem láttam.

Köszi

Idézet
2017.05.02. 11:11
Timi

Judit 

Én is első nap rendeltem meg, ahogy váltott az árazás alatt előrendelésre. Szóval tényleg találomra postáztak. Én még csak az első könyvnél tartok, de szerintem is jó és végre visszatért az általam hiányolt humor is. A harmadikban valahogy nem találtam, de itt van jó pár vicces szöveg, főleg Jamietől és ez jó.

A technika kicsit érdekes ezen az oldalon. Van olyan kommentem, ami egyszer sem megy el, míg a másik duplán. Mi lehet ennek az oka ?

Idézet
2017.05.01. 01:41
judit

Timi.

ahogy az oldalon megjelent hogy elő lehet rendelni már meg is tettem és ki is fizettem.

már az első kötetet ki is olvastam.Bomba jó! A másodikal egy kicsit még várok hogy az elsőbe újra bele olvassak.Sok humoros rész van benne kicsi Ian jóvoltából

Mindenkinek jó olvasást remélem az ötödik részre már nem kell ennyit várni .

Idézet
2017.04.30. 22:03
Timi

Judit nekem is nagyon tetszik, amit eddig olvastam belőle. Te mikor rendelted meg, hogy a 26-ost kaptad ? Vagy csak úgy találolomra dobálják bele a dobozba ? Mert az enyém egy kicsit megkaristolódott, amit szívből utálok egy könyvnél. Én nagyon tudok vigyázni a borítókra / ez a mániám / és ez most kicsit bosszant.

Idézet
2017.04.30. 22:03
Timi

Judit nekem is nagyon tetszik, amit eddig olvastam belőle. Te mikor rendelted meg, hogy a 26-ost kaptad ? Vagy csak úgy találolomra dobálják bele a dobozba ? Mert az enyém egy kicsit megkaristolódott, amit szívből utálok egy könyvnél. Én nagyon tudok vigyázni a borítókra / ez a mániám / és ez most kicsit bosszant.

Idézet
2017.04.29. 14:27
judit

Oh, kedves Timi az még semmi  Nekem a 26-os sorszámú könyv van a kezemben. Én is alig vártam, hogy elkezdjem elolvasni. El is kezdtem olvasni, és hajnali fél háromig fent voltam. Képtelen voltam letenni. Egyszerűen remek.

Idézet
2017.04.25. 11:00
Timi

Itt van a kezemben a 89-es sorszámú kötet !!! Nem hiszem el, hogy végre valahára itt van !!! Alig várom, hogy olvashassam.

Idézet
2017.04.18. 10:07
Timi

Nekem tetszik az egységes fekete borító, szerintem jobb, mint a csiricsáré. És jók a borítón az utalások a tartalomra. Szép a belső kivitelezése is. Összességében egy egységes szép sorozatot alkot.

Jajj, de ezek az új promók nagyon beindítanak. Űber ütős lesz a 3. évad. Remélem ide is hamar felkerül majd. De azt még mindig nem tudom, hogy a második évad egyes részeit miért tiltotta le a szerző ? Ti tudjátok ?

Idézet
2017.04.15. 09:57
Ani
Értem ėn hogy design, de akkor is egyhangú, hogy minden fekete. Termėszetes, hogy nem fog mindenkinek tetszeni az adott boritó, hisz izlėsek ės pofonok... Mindegy, a tartalom kiváló volt ės lesz is, ugy hogy csak hajrá, jöjjön minél elöbb a folytatás.
Idézet
2017.04.14. 21:33
Vera
A Könyvmolyképző szinte összes könyve fekete... ez a design...😳 csak a pöttyök mások piros vagy arany...😞
Idézet
2017.04.14. 08:24
Ani
Nem tetszik a könyvboritó... Miėrt fekete az összes?? Külföldi kiadványok szépek, szinesek, ránėzėsre lehet tudni, hogy melyik kötetet tartod a kezedben. De azėrt persze nagyon vàrom az uj rėszeket ės jó nėzni a forgatásról kėszült ujabb kėpeket. Közeleg az a bűvös szeptember😁😁
Idézet
2017.04.07. 14:57
Timi

Látod Kitti több szem többet lát.

Tegnap vettem észre valamit, amit eddig nem tudtam és ti sem írtátok nekem. Szóval sokat forrongtam a második évad francia párbeszédein, hogy nem feliratozták. De igen csak a régebbi tévénk előtt ülve jöttem rá, hogy az újon nem állítottuk be a magyar feliratot a Digi Tv-n. Igen is feliratozták csak erre most másodjára kellett rájönnöm. Ti meg biztosan nem értettétek miről beszélek. Szóval a technika ördöge kibabrált velem.

Ma a könyvnél már I-II. kötet szerepel, most vehették észre a bibit. Ne aggódjatok a folytatás miatt. 

Idézet
2017.04.05. 20:13
Kitti
Köszi, Timi! Most nézem a képet, de szerintem az nem forgatásról van, vagyis biztos, hogy Nem Outlanderhez kapcsolódik. A színész twitter és instagram profilját nézegettem ahol volt egy kép amely hasonlított Dél-Afrikára ugyan, de mint kiderült a színész Spanyolországban tartózkodott. És emlékszem, hogy Cait-el volt még régebben egy interjú ahol a régi karakterektől való búcsúzásról beszélt, ahol Murtaghot is megemlítette.
Idézet
2017.04.05. 18:48
Timi

Kitti ! Itt a főoldalon is megtalálod az említett képet. Zaphire folyamatosan rukkol elő az újdonságokkal. Én is itt láttam.

Idézet
2017.04.05. 17:51
Kitti
Köszönöm, Ani! Az igazat megvallva nagyon is izgat a 3. kötet mert szinte csak jót hallottam róla, csak az a helyzet, hogy amikor elolvastam a 2. kötetet egy csomó olyan kedvelt jelenet volt benne amit szívesen láttam volna a képernyőn is és kissé csalódott voltam, hogy ez nem így történt. Ne értsetek félre szerintem ahhoz képest, hogy a 2. kötet eléggé összetett, nagyon jól megoldották az adaptációt. Ezért úgy döntottem, hogy nem olvasom el a 3. kötetet így nem lesznek elvárásaim :D.
Idézet
2017.04.05. 17:13
Ani
Üdv Kitti közöttünk! Örülünk, h te is köztünk vagy! Rengeteg kėpet lehet találni a szinėszek oldalàn, facen. Én biztos, hogy olvasom is ės nėzem is a törtėnetet, mert mindkettö nagyon jó. Nem sokára kijön az új kötet, az estėk már tuti foglaltak lesznek. (szerintem az ėjszakám is). 😁😁😁😁
Idézet
2017.04.05. 17:00
Kitti

Köszönöm, Timi! Én csak a 2. kötetig olvastam mert a sorozat után tudtam a könyvekről is és a 2. évadot már úgy néztem, hogy előtte elolvastam a könyvet bár nem tudom szerintem jobb nem tudni mi fog történni ezért nem is szeretném elolvasni a 3. kötetet az évad előtt. Amúgy honnan láttatok képeket a Murtaghot alakító színészről, hogy ott van a forgatáson? 

Idézet
2017.04.05. 16:23
Timi

Szia Kitti !

Itt mindenkinek örülünk, aki szereti ezt a sorozatot.

A könyvről: szerintem mindkét kötet jön mert 1192 oldal szerepel a leírásban és most olvastam el az első 38 oldalt a beleolvasóban, mert már azt is lehet. Lenyűgöző!! Máris beszippantott újból a történet. Aki még nem látta érdemes egy kis ízelitőre.

Idézet
2017.04.05. 16:10
Kitti
Sziasztok! Már nagyon régóta olvasom a csevegést és úgy gondoltam én is csatlakozom hozzátok! A sorozatot nagyon szeretem és természetesen beszélgetni is róla. Remélem szívesen fogadtok be a kis csapatotokba :)
Idézet
2017.04.03. 07:01
Ani

Sziasztok!

Én is ledöbbentem, hogy ez az I. kötet lesz.

Tud valaki valamit, hogy akkor mikor lesz a II. kötet?

Húzzák ám az idegeinket rendesen.  Miért nem lehet egyben küldeni?hócipőm 

Tele a hócipőm ezzel a nyűglődéssel.

Idézet
2017.04.02. 22:02
Timi

Most néztem felkerült végre a könyv borítója is és rajta a felirat, hogy I. kötet. Eddig sehol sem olvastam, hogy ez is két kötetes lesz, mint Az utazó. Még a rendelésnél sem írták és a könyv leírásában sem szerepel, de beleolvasni még mindig nem lehet. Talán majd pár nap múlva. Sőt eddig nem írtam, de ti észrevettétek -e, hogy a címe is változott ? Eddig Az ősz dobjai címen futott, most pedig Őszi dobszó a címe.

Idézet
2017.03.31. 19:21
Ani
No el se hiszem, hogy ezt is megėrtük!! Ilyenkor lassan cammog az idö, de hipp~hopp ės itt lesz a film is. 💗💗💗
Idézet
2017.03.31. 19:02
Kosztovics Józsefné

És igeeennn !  Megrendeltem !

Idézet
2017.03.30. 21:31
Parafa

Na végre ! Elég borúlátó voltam már, azt hittem ujra átvág bennünket a kiadó ! 

Idézet
2017.03.30. 21:10
Timi

Hölgyeim ! A 4. könyv mától előjegyezhető !!! A szállítása várhatóan április 24 a boltokban május 19 a megjelenés! Hajrá!!!

Idézet
2017.03.27. 17:00
Ani
Timi! Nagyon meglepödtem, h Murtagh is Afrikában van. Szerintem a könyvben mėltatlanul el lett hanyagolva. Nagyon birtam Öt ės örültem, h a filmben magas pasi ės nem alacsony, mint a könyvben. Számomra Ö is egy igazi harcos, aki ugyanakkor ėrzöszivű is. A kėpek alapján úgy tűnik, hogy BJR ės Jamie vėgsö harca meg lesz örökitve filmen, nem úgy mint a könyvben, ahol csak kis morzsát kaptunk BJR haláláról. Szóval lesz eltėrės rendesen, kiváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belöle ill. milyen lesz a könyves folytatás.
Idézet
2017.03.27. 14:00
Évi

Jajj ne haragudj,a név miatt , telefonon írtam , és nem vettem észre ,hogy javított. :)


2017.03.27 13:57
Szia Bicigli! Rendben ,ahogy időm engedi olvasok,már csak azért is,mert elcsíptem egy olyasmit,hogy kialakulóban van valami utazás...? Az engem is érdekelne ;) Üdv: Évi
Idézet
2017.03.27. 13:57
Szia Bicigli! Rendben ,ahogy időm engedi olvasok,már csak azért is,mert elcsíptem egy olyasmit,hogy kialakulóban van valami utazás...? Az engem is érdekelne ;) Üdv: Évi
Idézet
2017.03.26. 22:16
Birigli

Szia Évi!

Nyugodtan olvass vissza!
Ezerszer kitárgyaltuk azt a Jamie áll Claire ablaka alatt jelenetet: Jamie szellem ott és akkor.
Diana Gabaldon a 9. kötetben ígért választ.

Idézet
2017.03.25. 14:28
Sziasztok.Ne kérdezzétek mért csak most kerültem ide ,mert nem.tudom :) Mindegy is,most olvasgatok vissza a csevegésben . Teljesen egyet értek,nekem ennél a sorozatnál a szinkron egyáltalán nem tetszik .Abszolút nem passzol a karakterekhez. Na és amit én külön imádok az eredeti szövegben,az akcentus.Annyira imádom ahogy a Sam beszél :) Nem tudok angolul,viszont sok sorozatot nézünk,szinte mindet feliratosan,így azért feltűnik ha valami nem úgy szól mint általában,és az akcentus az ilyen :)
2017.01.21 21:26
Ani
Az elsö ėvadot magyar szinkronnal láttam, igy termėszetes, hogy igy tetszett. A magyar szinkron általában világszinvonalú, mert igenis ezerfėle hangszinben, kifejezėsben tudják leforditani az adott nyelvet. Amikor pedig angolul hallottam a filmet, akkor elöször kiakadtam Claire hangján.... A magyar jobban tetszett. Aztán ahogy már csak angolul hallottam, akkor meg a magyar szinkron volt nagyon furi. Szóval ėrdekes, de egy a lėnyeg, nekem igy is, ugy is jó, de az angol jobban bejön. Az esküvös rėsz szerintem sokunk kedvence, nekem is pulzust növelö pillanat mindig, amikor Jamie bemutatkozik az esküvö elött, de az is amikor elöször megpillantja Clairet a menyasszonyi ruhában.
Idézet
2017.03.25. 13:23
Évi
Sziasztok! Az első megjelenés óta nagy kedvenc ez a sorozat !Egyszerűen elvarázsolt a történet,és azon kevés sorozat közé tartozik,aminek sikerül hozni a könyv színvonalát,sőt ebben az esetben a sorozatot talán egy hangyányival jobban szeretem mint a könyveket.Ott nekem néha kicsit sok az írónő részletessége :) Most míg várunk az új évadra,és az új könyvre,elkezdtem újra nézni az sorit;),épp tegnap értem a 2. Évadhoz:) Amit a 3.könyvben nagyon nehezményeztem ,hogy Murtaghot épp csak említik,ráadásul elég későn .Nekem az ő karaktere nagyon szinaptikus. Viszont egyvalamit egyszerűen nem értek még mindig.Lehet volt is már téma,nem olvastam vissza ... 1/1 : Jamie nézi Clairt az ablakon át. Ezt nem tudom össze rakni. Ha az első "utazás " előtt ment oda,egyrészt hogy ment át a köveken,úgy tudom ő nem tud,másrészt miért nem emlékszik akkor Clairre mikor először találkoznak a "viskóban"? Ha vannak nálam jobban informáltak köztetek kíváncsi vagyok ;)
Idézet
2017.03.17. 21:29
Timi

Birigli ! Lehet, hogy reklám az egész, hiszen Dougal már a 2. évadban és a könyvben is meghal, de a Murtagh szálon még csavarhatnak, ahogy Rupert is életben maradt a sorozatban.

nemjuc08 ! Igen a könyvben még szó esik Murtagh haláláról, de mivel az Afrikában forgatott részek már a Karib térséget idézik abban már nem szerepelhet/ne/. A csata jeleneteit már felvették és valljuk be elég költséges egy ilyen forgatás ahhoz, hogy olyan színészeket is utaztassanak és stb. , aki már nem szerepel többé. Szóval elgondolkodtató.

Idézet
2017.03.17. 10:50
nemjuc08

Sziasztok!

 

A könyvben még van szó Murtagh-ról (halála) amit Jamie mesél !

Idézet
2017.03.16. 21:29
Birigli

Szia Timi!

Én nem gondolom, hogy életben hagyták Murtagh-ot (és Dougal-t sem), de már én is láttam képeket, hogy a stábbal vannak, megjelennek a forgatási helyszíneken.
Szerintem ebben még mindig van reklám, hiszen mi, nézők eddig még csak azokat a részeket láthattuk, amikben ők is szerepelnek.

Idézet
2017.03.16. 19:57
Timi

Most néztem meg a legfrissebb Afrikai forgatási képeket és egy valamit nem értek. Hogy kerül oda Murtagh, illetve az őt alakító színész ? Ez másnak is feltűnt ? Csak nem hagyták életben a sorozatban ? Mondjuk én csíptem ezt a mogorva fickót, de a könyvben ugye meghal a csatában. Miért kell mindig belenyúlni az eredeti sztoriba ?

Idézet
2017.03.16. 19:57
Timi

Most néztem meg a legfrissebb Afrikai forgatási képeket és egy valamit nem értek. Hogy kerül oda Murtagh, illetve az őt alakító színész ? Ez másnak is feltűnt ? Csak nem hagyták életben a sorozatban ? Mondjuk én csíptem ezt a mogorva fickót, de a könyvben ugye meghal a csatában. Miért kell mindig belenyúlni az eredeti sztoriba ?

Idézet
2017.03.15. 23:06
Vera
Sziasztok, itt olvashatjátok az Outlander hivatalos idővonalát: http://www.dgabaldon.de/html/timeline_1e.html
Idézet
2017.03.15. 22:41
Birigli

Szia Dylan!

Claire 1945. május 1-ből 1743-ba érkezik;
1744. januárjában érkeznek Franciaországba, Párizsba;
A gyerek 1744-ben születik (koraszülött - ha jól vettem ki);
1744. őszén tér vissza Jamie és Claire Skóciába;
1746. április 16-ról (a cullodeni csata napja) tér vissza Claire 1948-ba a 2. gyermekével terhesen (tehát 3 évig volt a múltban).

...és igen, a filmben vannak kisebb-nagyobb hibák, amit itt a kibeszélő fórumon sorjában és részletesen kitárgyaltunk.
Ha a végére értél az epizódok megnézésének, javaslom a könyvek elolvasását. Fantasztikus élmény!

Idézet
2017.03.15. 16:49
Dylan

Akkor csak úgy van értelme az egésznek ha 2.01-es epizódban az 1745-ös év elírás, és az valójában 1743 akart lenni. Ekkor érkeztek meg Franciaországba, 1744-ben Párizsba értek, és valamikor 1745-46-ban tér haza Clair 1948-ba, a második gyerekkel. 

 

 

Idézet
2017.03.15. 14:40
Vera
Szia Dylan, igen Claire a 2. gyerekkel megy vissza a jelenbe az első halva születik. A dátum pedig sajnos tényleg elírás... Nézd tovább, minden ki fog derülni.
Idézet
2017.03.15. 13:20
Dylan

Sziasztok!

Előre bocsátanám: Nem olvastam a könyveket, ezért nem is olvasgattam a hozzászólásokat, mert nagyon nem szeretnék spoilerbe ütközni. Most ismerekedek a sorozattal. Ilettve hát nézem az epizódokat. Nagyon tetszik is. Most tartok a 2. évad 2. részénél, és hát össze vagyok zavarodva, remélem meg tudtok nekem magyarázni egy-két olyan dolgot, amit óriási logikai bukfencenek tartok a sorozatban. Sőt nem is bukfencnek, hanem hibának. Nyilván a könyv részletesebb, és pontosabb, és nem tudom mennyiben tér el a sorozat a könyvtől. Kérlek titeket, ha a magyarázat valami spoilrt tartalmaz, akkor ne válaszoljatok! :)

A timeline-al van bajom. Clair 1945-ből kerül vissza az 1743-as skót felföldre. Úgy emlékszem a sorzozat nem jelenít meg pontos dátumokat. Az első évadot elnézve utalás történik arra, hogy Clair nagyjából 8 hónapot tölt el itt, az első évad végéig, amikoris úgy döntenek hogy Franciaországba hajóznak, ahol Clair bejelenti hogy terhes.

Majd jön a 2. évad, és látom hogy Clair visszatért a jelenébe, vagyis egész pontosan 1948-ba. Persze az emberben kérdések merülnek fel, hogy hát ez hogy lehet, hisz éppen Franciaországba tartanak, és miért döntött úgy hogy mégis visszatér. Ez akkor nyer értelmet, ha egy bakugrással, Clair jövőjét látjuk. És így is van, hisz ha jól emlékszem Clair meg is említi hogy 2 évet töltött a múltban, és ugye Frank szempontjából is két éve tűnt el. Látszik is Clair viselkedésén, hogy sok minden történt még vele, mióta utoljára láttuk az első évad végén Franciaország felé hajózva, ugye több mint egy évnyi esemény. DE akkor, hogy lehet hogy még mindig a terhessége elején jár??? Talán már a 2. gyermekét várja Jamie-től???

A zavaromat tovább fokozza a múltba való most már visszaemlékezés: Azt látjuk, hogy Clair megérkezik Franciaországba, és kapunk egy dátum megjelölést: "1745". Ez mégis hogyan lehet?  Hol telt el több mint egy év? Több mint egy évig tartott a hajó út? Nyilván nem, hisz még mindig terhes. Vagy talán már 1745 volt akkor is mikor elindultak Franciaroszágba? Két évig tartott volna az első évad cselekménye? Mikor telt el annyi idő? Szóval Franciaországba érkezve Clair és Jamie eldönti hogy Párizsba megy. Erre jön a 2. évad 2. epizódja, megérkeznek Párizsba, és kapunk egy dátum megjelölést: "1744". És Clair még mindig terhes. 

Ez mi??? 1745-ben megérkeznek Franciaországba, és 1744-ben pedig Párizsba? Lehetséges volna hogy ekkora hibát vétettek a sorozat alkotói? Valaki magyarázza ezt el nekem. Előre is köszönöm.

Idézet
2017.03.13. 20:37
Birigli

Sziasztok!

Köszi, vera, az új összefoglalót!

Szerintem az első évadban éppen az lehetett a "reklám", hogy hagyták a nézőket ábrándozni, hogy Cait és Sam az életben valóban együtt van-e?
Most, hogy a harmadik évad bemutatása szeptemberig tolódik, az a "reklám", hogy előrukkoltak holmi párokkal. Pl. Cody Kennedy több, mint egy évig volt Sammel, de a média nem igazán kapta fel a kapcsolatukat.
Ezzel a M. Mauzyval való "kapcsolata" nekem nagyon bűzlik. Pl. a Twitteren kitett egy skót tájképet, amiért leba...ta valami 'Outlander.....' regisztráció, hogy ilyen képet posztolni Sam dolga. Aztán hogy ellensúlyozza a leba...ást, megdícsérte, hogy a BAFTA díjátadón jól nézett ki.
Aztán a különböző oldalakon való kóborlásaim során láttam egy képet - Sam és Mauzy - és a kommentelők azzal támadták a nőt, hogy mennyit fizetett Samnek a képért? 50 dollárt?
Aztán valahol láttam egy telefonnal készített kisfilmet, ahol Sam kedvesen autogrammokat oszt, Mauzy meg szorosan mellette. Ezért is támadták rendesen, hogy így akar felkapaszkodni?  (Mondjuk az tény, hogy Cody Kennedy otthagyta Samet, amikor egy halloween partyra érkezve autogrammokat osztott és szintén felvették telefonnal.)
Lehet, hogy ez a Mauzy egy "fizetett reklám"?

Cait pasija - tetszik nekünk vagy nem - régebbi darab.  

 

Idézet
2017.03.13. 07:40
Ani
Szia Vera! Köszönöm szėpen! Ez a hėt már jól indul😘😘😘
Idézet
2017.03.13. 02:04
Vera

Sziasztok, egy kicsit megkésve ugyan, de két futóverseny között, két gyerekszoba kifestése, az udvarunk letérkövezése és egy pár utazós fordítás után végre volt egy kis időm erre is. 
DOA
20. A fehér holló
1767 október
Jamie és Ian a házépítéssel foglalkozik, közben Marcus Aurelius nézeteiről beszélgetnek, miszerint a „Test, lélek, értelem: a testnek vannak érzetei, a léleknek ösztönei, az értelemnek alapelvei. Érzéki benyomásokat felfogni az állatok is tudnak; a vágyaknak ösztönösen engedni a vadállatok is képesek” Jamie viszont inkább a munkára koncentrálna, de Ian gondolatai ekörül forognak. Elejtik a kezükben levő farönköt Ian pedig úgy gondolja a nagybátyja biztos megéhezett. Ekkor veszik észre, hogy társaságuk érkezett. Mielőtt bármelyikük fegyvert ragadhatott volna Claire megnyugtatja őket, hogy ez csak a korábbi ivócimborájuk Nacognaweto (a medve vadász), látogatáshoz öltözve. Most nem a fiai, hanem három nő volt vele. A legfiatalabb olyan tinédzserforma, a középső harminc év körüli nyilván a lány anyja, a legidősebb tiszta fehér hajú viszont a dédanyja lehetett. Mindannyian ünneplőbe öltözve. Jamie szólt Claire-nek, hogy gyorsan húzzon ő is rendes ruhát és ő is besietett felvenni a kiltjét, majd elébe ment a vendégeknek, akik eddig tisztes távolból várakoztak, Claire utána sietett. Franciául mutatkoztak be egymásnak, amiből arra következtetésre jut Claire, hogy a nő Gabrielle biztos félvér lehet és kiderült az idős hölgy
Nayawenne még annál is öregebb, mint ahogy Claire gondolta, nem a fiatal lány Berthe, hanem, inkább Nacognaweto dédanyja lehetett. A hivatalos bemutatkozás után odaadták a hozott ajándékokat, amik többnyire élelmiszerek voltak, Claire legnagyobb örömére, mert ezekkel könnyebben fogják átvészelni a közelgő telet. Gabrielle fordított Claire és Nayawenne között, aki alaposan megvizsgálta Claire-t. Kiderült, hogy Berth apja nem Nacognaweto, hanem egy francia volt, de már meghalt, ők pedig Anna Ooka faluból jöttek. Eközben Jamie Ian és Nacognaweto az építkezésről beszélgettek. Claire ginzeng gyökeret ad a nőknek az idős hölgy pedig amulettet ad Claire-nek. Gabrielle elmondja, hogy ő egy sámán. Gabrielle tolmácsolja Claire-nek, hogy a férje dédmamájának volt egy álma róla. Pont ezen a helyen voltak, éjszaka volt a fehér holló repült vissza és egy tojást tett a tenyerébe, a tojás szétnyílt és egy csillogó kő volt a belsejében. Másnap talált egy nagy zafír követ az erdőben. Nayawenne kinyitotta a nyakában lógó zacskót és elővette a követ, a rettenthetetlen követ, ami erősíti a lelket, ezáltal elősegíti a gyógyulást. Claire megnézte majd visszaadta neki. Nayawenne megfogja Claire haját és azt mondja, hogy van gyógyító képessége, de még több lesz, ha a haja fehér lesz. Majd figyelmezteti Claire-t, hogy a betegségek istentől származnak, ne hibáztassa majd magát. Claire vissza kérdez Mi nem az ő hibája, de az öreg nő nem mond többet.

Idézet
2017.03.11. 14:16
Timi

A Y-on láttam egy beszélgetős műsorban /hosszabb és rövidebb formában is/, hogy a forgatásról, magánéletről és a 3. évadról beszélnek. Válaszoltak sok rajongói kérdésre is.

Kedves Vera te is láttad ? Nem tudnád nekünk leírni a lényegét ? Mert a fordítástól a hajam is kihullik,de sok jó infó van, illetve lenne benne. Köszi.

Idézet
2017.03.11. 13:42
Ani

Hamupipacs!

Szerintem az elsőévad film történet szempontjából biztos arra "vajazottˇ", hogy minél többen beszéljenek róla.

Mivel az első évad sokunk kedvence lett, természetes hogy az érdeklődés is megnövekedett az összes szinész iránt.

De Birigli feltevése teljesen helytálló és én sem tudom, hogy most miért öntötte el a világot a sok infó a főhőseink magánéletéről.

Amikor elkezdtem kutakodni, nekem  az volt fura, hogy már nem tinédzser a két főszereplő és egyiknek sincs férje, felesége és főleg gyereke. 

Valahol sajnálom őket, mert nagyon rossz lehet, hogy nem tudnak nyugodtan, önfeledten önmaguk lenni, csak a saját otthonukban esetleg.

Persze, most jól jön nekik a hirverés, meg biztos igyekeznek a legtöbb jó lehetőséget kihasználni a még nagyobb világhirnév érdekében.

Én sokáig azt hittem, hogy Sam tényleg ilyen vörös, de aztán a fényképek alapján rá kellett döbbennem, hogy nem ez az eredeti hajszine. Bár nekem mindig igy fog tetszeni: vörösen, hosszú, göndör hajjal. Egyem a kis szivét:)

Cait nekem tetszik, szerintem jól játsza a szerepét, az életben is egy helyes nő. A pasija nekem nem jön be, de hát ugye izlések és pfonok....

Idézet
2017.03.11. 11:29
Hamupipacs
Két dolgot szerettem volna mondani. Egyszer, kicsit marketinges szempontból nézve az első évad adásba kerülésekor az volt a lényeg, hogy minél többen halljanak róla, lássák. Ez esetben az a legbiztosabb, ha egy filmsorozat valamilyen, pár szóban összefoglalható. Mindennek ezt a célt kell szolgálnia. Egy szerelem történeténénél az addig szélesebb körben ismeretlen színészek magánéletét nem érdemes bemutatni.
Idézet
2017.03.11. 09:13
Ani
Hamupipacs! Bocs.,lehet velem van a baj, de nem ėrtem, hogy mit akartál mondani ezzel a bejegyzėseddel?? Timi! Egyetėrtek Veled. Valóban sokszor lehetett hallani, hogy a szerzödėsük miatt nem tehettek meg sok mindent a szinėszek. Szerintem eddig nagyon sokan drukkoltak azėrt, hogy az ėletben is egy pár legyen Cait ės Sam. Az ën buksikám nem fogja fel, hogy mi ez a nagy fordulat, higy most ennyi mindent láthatunk a magánszfėrájukból. Egy biztos: mėg több mindenben tudunk mazsolázni😁😁😁.
Idézet
2017.03.11. 02:53
hamupipacs

A film történetében is ahhoz értek, amikor 20 évre szétválnak útjaik. És mások is feltűnnek mellettük. Másrészt már egy bevezetett brandről, sorozatról, nevekről van szó.

Idézet
2017.03.08. 19:54
Ani
Ha rajtam múlna, akkor ėn megpróbáltam volna titokban tartani, h kinek ki a párja. Igy egy kicsit csalódás nekem. Cait párja nem tetszik, Sam mellett mindig hasonló sárga hajú csajok vannak, mėg ez a Mackenzie a legcsinibb. Szerintem egy ilyen sorozatnál nagyon jó, ha nem tudunk semmit a magánėletükröl, ės különfėle vad vagy szelid elkėpzelėseket tudunk generálni😁😁😁
Idézet
2017.03.07. 13:39
Vera
Azt olvastam, hogy Starz Amerikában, szeptember 15-ig folyamatosan adja az első két évadot, hogy a 3. évad megjelenéséig könnyebben teljen az idő. Tehát ha jól értem 🤔szeptember 15. a hivatalos időpont. 😃
Idézet
2017.03.07. 12:50
Timi

Nem tudom mi volt a szándéka a Starz-nak, de addig is tovább nő az érdeklődés a két főszereplő iránt. Talán ez az indok, vagy az, hogy kicsit hihetetlen volt, hogy mindketten szinglik. De gyanús, hogy most egyszerre mindketten előrukkoltak egy kapcsolattal és pont akkor, amikor bejelentik a sorozat csúszását. Szerintem marketing fogás az egész, bár ki tudja. A pénz nagy úr és nem tudjuk mi áll a szerződésekben. Lehet az első évadoknál kikötés volt, hogy nem jelenhetnek meg nyilvánosan senkivel. A rajongók meg csak reménykedjenek, hogy a két főszereplő egy pár. Filmeknél és sorozatoknál is van ilyen egy csomószor. Évekkel később derül ki, hogy sosem volt közük egymáshoz.

A könyvet már én is nagyon várom, azzal azért majd telik az idő és itt van a tv-ben az újabb ismétlés a következő évadig. És már alig várom a hivatalos promóját is.

Idézet
2017.03.06. 22:38
Birigli

Kedves Zaphire!
Gratulálok az oldal új designjához! Nagyon szép lett!

Mikor jelenik már meg végre a 4. kötet? Mondjuk az én "hangulatom"-nak az sem tett jót, hogy a 3. évad vetítésének kezdetét áttették szeptemberre. Nem mintha megérteném az angol anyanyelvűeket skót akcentussal , de a történetet ismerem a könyvből, tehát zavartalanul nézhetném a filmet.

Ért itt valaki a tömegmarketinghez? Mi vezérelhette a Starz-ot, hogy a két főszereplő előrukkolt a párjaikkal? Miért tették? Mit várnak ettől? Kinek jó ez?
Érdekelne a véleményetek!

 

Idézet
2017.03.06. 08:14
Andi
Sziasztok! Zaphire, gratulalok nagyon szep lett az uj fejlec, nagyon jo kepeket talaltal roluk.
Idézet
2017.03.05. 18:41
Timi

Na azért ennyit a könyvkiadó fogadkozásáról. Továbbra is nézem mikortól lehet a könyvet előjegyezni és még mindig csak az olvasók bejegyzései vannak a honlapon, de választ azt bezzeg még senkinek sem adtak. Örülök, hogy legalább az emailre válaszoltak.

Hová tűntél Vera ?

Idézet
2017.03.01. 20:21
Nita11

Köszi Vera, akkor megkerestek titeket facebook-on.

Én most olvasom a harmadik kötetet, így az április már nincs is olyan messze.

Láttátok a képeket Sam-ről még Cait-ről az Oscaron?

Nem is tudtam, hogy Caitnek is van párja, főleg, hogy a nyilvánosság előtt mutatkoztak.

Idézet
2017.02.28. 21:41
Birigli

Ezt el sem hiszem! A legszebb szülinapi ajándék.... A sorozat 4. kötete!

Olvasom közben a hozzászólás ablak mellett a nemistudommit, amely szerint március 7-től az AXN White-on elkezdik ismételni az első évadot! Remek!

Egy kicsit pangás van errefelé... Mindenki várakozik, a már megélt élményeiből él, és reménykedik a 4. kötet mihamarabbi megjelenésében.

Tudom, hogy Verának mostanság bőven akad dolga, de úgy várom a következő tartalmi kivonatot!

 

Idézet
2017.02.28. 21:00
Timi

Köszi Ani! A rendezkedés azért "erős", de írtam egy nagyon szigorú hangú " tanárnénis" levelet, amelyben megkérdeztem miért nem veszik figyelembe az olvasóikat és miért tart Magyarországon minden ennyi ideig. Elismerték, hogy tényleg nem válaszoltak semmilyen kérdésre és módfelett ígérgettek. És mint már azt írtam mindig a könyvek hosszával és nyelvezetével van baj. Blabla...

Idézet
2017.02.28. 20:54
nemjuc08

Sziasztok , már alig várom a könyvet már csak április 20.-ig kell várni  mert akkor van a Könyvfesztivál !

Az nagyon jó lenne ha többi részt is kiadnák 

 

Juca

 

 

Idézet
2017.02.28. 20:38
Ani
Timi szuper csaj vagy! Ha kell össze foghatunk ės mi is csaphatunk cirkuszt a kiadónàl! Köszi, higy rendezkedtėl!! 👍👍👍👍
Idézet
2017.02.28. 18:33
Timi

Sziasztok!

A 4. könyv megjelenésével kapcsolatban az alábbi választ kaptam a kiadótól :

A fordítás elkészült, jelenleg a szerkesztőnél van. A megjelenés tervezett időpontja még mindig  a Könyvfesztivál, remélik tudják tartani a határidőt. Megint jöttek a nagyon nehéz és terjedelmes dumával.

Az 5. könyv és az egész sorozat magyar megjelenését tervezik és a lecseszésemre reagálva a saját honlapjukon az olvasói kérdésekre is válaszolni fognak. Ha már van nekik ilyen! Eléggé visszafogtam magam, de azért a számonkérés nem maradt el. Azt kérték folyamatosan figyeljem a honlapjukat, /mintha eddig nem ezt tettem volna/ ! Szóval van remény.

Idézet
2017.02.27. 19:21
Ani
Szia Birigli ės Hamupipacs! A trónok harca nekem tetszik, egy izgalmas fantasy film.Ser Jorah = Iain Glen nekem annyira nem hasonlit Jamiehez. Fiatalabb ėnje nekem bejön, de itt elėg leharcolt állapotban van/lesz. Cait pasija nekem nem tetszik, fura Cait oldalán látni. Sam baràtnöje viszont csinos. Mi a vėlemėnyetek? Hamarosan megjelenik a könyv folytatása! Már nagyon vârom!! Ti is?
Idézet
2017.02.27. 09:50
Vera
Szasztok, a fb csoportunkba jelentkezett Berszán Fanni. Ismeri valaki közületek? Ha nicknéven vagy itt kedves Fanni akkor azt jelezd nekünk légyszíves, mert a csoportba idegeneket nem akarunk felvenni. Köszi! Nitta11, ha érdekel az utazás lehetősége szívesen látunk a fb- on!
Idézet
2017.02.24. 20:59
Nita11

Értem. Köszönöm a válaszod Birigli!

Én is kacérkodtam a gondolattal a sorozat nézése közben, hogy milyen jó lenne élőben is látni azokat a helyeket ahol játszódik a történet. De persze sok mindentől függ egy ilyen utazás. A legfőbb dolog gondolom, hogy az ember elhatározza magát, hogy belevág 

Idézet
2017.02.24. 20:06
Birigli

Szia Nita!

Ebben nem teljesen egyezik a csoporttagok véleménye:
- az én véleményem szerint igen, hiszen lényegében mást sem csinálunk, mint erről beszélünk, ötletelünk, tervezgetünk, véleményeket fogalmazunk meg, stb.
- Vera szerint más is lehet a csoport tagja, mint aki tudja, hogy jönni akar a skóciai útra, mert idő közben hátha megjön a kedve.

De az tény, hogy a FB oldal a sóciai út miatt jött létre.

Idézet
2017.02.24. 19:51
Nita11

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy csak az lehet csoport tag a facebook-on, aki megy az outlanderes skóciai útra?

Idézet
2017.02.23. 23:45
Birigli

Szia Hamupipacs!
Megnéztem a pasi képeit. Tényleg, igazad van! Egészen jamies és szintén skót.
Elég lelakott ábrázata van, de ahogy néztem a születési dátumát, csak 19 évvel idősebb Sam-nél.

Én nem láttam a Trónok harcát. Milyen? Érdemes belenézni addig is, amíg történik valami outlander ügyben?

Idézet
2017.02.23. 21:19
Hamupipacs

Sziasztok!

Most kezdtem el a Trónok harcát nézni és az egyik színész, Iain Glen tisztára Jamie típusa, ahogyan a filmben megismerhettük. Csak kb. 30 évvel idősebb.

Mondjuk ő tud énekelni:-)

Feltűnt valaki másnak is esetleg?

Idézet
2017.02.22. 23:52
nemjuc08

 

Vera, nagyon köszönöm,  wow .....  megtaláltam ....és téged is  

 

 

Juca

 

 

Idézet
2017.02.22. 23:25
Vera
Juca, a megosztáskor ez a link jött elő, talán ezt bemásolva megtalálsz minket.: https://www.facebook.com/groups/1821243161450279/
Idézet
2017.02.22. 23:21
Vera
Nemjuc08, ööö izé, Németh Julianna rengeteg van, és egyiknek sincs semmilyen kutyus a profillképén. Engem Máté Zsoltné Vera néven találsz meg. Talán így sikerül.
Idézet
2017.02.22. 21:06
nemjuc08

 

Szia Vera!

 

 

Ha lehetséges írj messengeren nekem mert nem tudom a nevedet így én nem tudok írni 

A nevem Németh Julianna a profilképemen egy fehér és egy fekete óriás uszkár van 

 

Köszi

Juca

 

 


2017.02.22 12:49
Vera
Nemjuci08, ha írsz nekem a face-n, akkor tudok direkt linket küldeni. 😉
Idézet
2017.02.22. 20:17
Birigli

Juca és Vera!
Én azt gondolom, hogy mivel zárt csoport, ezért nem találja Juca a FB oldalunkat. Oda csak meghívással lehet bejutni és nem kereséssel, jelentkezéssel.

Tehát Juca! Írj messengerben Verának, ő innen tudni fogja a neved és fel fog tudni venni a csoportba!
 

 

Idézet
2017.02.22. 15:17
nemjuc08

 

Szia Vera, írd meg email-en légyszives a neved :)

 

 

Juca

Idézet
2017.02.22. 12:49
Vera
Nemjuci08, ha írsz nekem a face-n, akkor tudok direkt linket küldeni. 😉
Idézet
2017.02.22. 09:48
nemjuc08

Sziasztok!

 

Már nagyon várom a könyvet, tud valaki infót mikor jlenik meg?

Már jó párszor elolvastam a könyveket , meg a sorozatot is megnéztem egyszer-kétszer  

Nem gondoltam volna, de már én is Outlander fan vagyok teljesen   most hogy ilyen esős idő van rohanok fel a kutyákkal és olvasom a könyveket!! 

 

Vera...azt hiszem bennem van a hiba de így sem találom....ezt írja ki a fb :

"Semmit nem sikerült találni a következő kereséssel: Sassenachs Hungary
Embereket vagy bejegyzéseket keresel? Próbálj beírni nevet, helyet, vagy használj más szavakat."
 
Üdv
Juca
 
 
Idézet
2017.02.22. 08:56
Andi
Bingooooo, megvan a megfejtes. Mar el is valt a holgy , nem volt hosszu a hazassaga.Igy mar kavarhatnak Samyvel, de en akkor is Caitriona oldalan latnam szivesen.Na bye bye👋🏻👋🏻🍀🌹
Idézet
2017.02.22. 08:31
Andi
Sziasztok! A Starity -n azt irjak a leanykarol hogy ferjezett. Lehetseges ez marmint hogy ferjezett es kozben Samyvel kavar? Igaz az Outlanderben is van ilyesmire pelda.
Idézet
2017.02.21. 20:58
Vera
Birigli, izé, most néztem utánna pontosan, hogy a Mackenzie valóban lehet keresztnév is... 😳 Elsőre nekem egyértelműnek tűnt, hogy fordítva van. 🙊
Idézet
2017.02.21. 20:49
Vera
Birigli, ha a Mauzy a vezetékneve, akkor a Mackenzie a keresztneve?? 🤔És igen Amerikai állampolgár a hölgyemény, de skót származású, mint Mackenzie...😘
Idézet
2017.02.21. 20:26
Nita11

Sziasztok!

Én nem olyan régen fedeztem fel a sorozatot és a könyveket, mondanom sem kell nagy rajongó lettem. 

Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt és a fórumot, így talán könnyebben kibìrom amíg folytatódik a sorozat és megjelennek végre a könyvek is.

Idézet
2017.02.21. 20:07
Birigli

Igen, én is olvastam, láttam fényképeket, hogy Sam-nek ez a szőkeség a legújabb barátnője. A BAFTA díjátadón ott volt Sam-mel, ott ült mellette, miközben kedvencünk búbánatosan merev arccal vette tudomásul, hogy ő nem kapta meg a díjat csak Cait.

Mauzy jelen esetben a családneve és  - bocs Vera -, de én azt olvastam, hogy amerikai, Greensboro-ban, Észak-Karolinában született. 28 éves, tehát ő is oszlopos tagja lehet Sam általában 8-12 évvel fiatalabb barátnőinek.

Olvastam azt is, hogy pletyka szerint Cait is a barátnője volt 2014-ben. Nos, vagy igaz, vagy nem, de az tuti, hogy rendesen odatették magukat a filmben is és az interjúk során is. És találtam olyan képeket is a neten, amikor rejtett felvételek készültek, akkor is ölelgették egymást magánemberként.
Érdekes azonban, hogy a mostanság adott interjúkban (karácsonykor, a People's Choice Awards díjak megnyerése után, meg 1-2 hete Edinburghben egy filmpremieren) semmi ölelgetés, puszi. Ezzel szemben viszont van távolság... Ez lenne az új marketing?

Idézet
2017.02.21. 17:39
Vera
Timi, igen Sam (ha minden igaz😜 )együtt van Mauzy Mackenzi- vel, aki egy szőke skót szinésznő.
Idézet
2017.02.21. 17:34
Vera
Nemjuci08 ezt keresd : Sassenachs Hungary
Idézet
2017.02.21. 15:00
Timi

A második könyv elején találja meg Claire a sírokat és nem a harmadikban. Mint azt már régebben írtam szerintem a kutatás során bukkannak majd rá a sorozatban. Nem hiszem, hogy kimarad, mert ez fontos dolog kár lenne ha hagynák veszni, de annyi mindent átírtak itt már, hogy bizonytalan. Egy biztos utólag már nem fogják megjelölni egymást, ezt már csak a könyv olvasói élvezhetik. Viszont láttam egy filmet a Y-on és ott Samnek van barátnője, vagy csak rosszul értelmeztem mivel nem beszélek angolul. Mondjuk furcsa is volt, hogy ennyire nincs senkijük, semmi magánéleti dolog nem derül ki róluk.

Idézet
2017.02.21. 10:11
nemjuc08

Sziasztok!

 

Nem találom az oldalt a fb.-on.. segítsetek légysziiii!

Előre is köszönöm

 

Juca

 

Idézet
2017.02.21. 06:27
Ani
Vėgülis, lehet. De a filmben mâr kicsit elörevetitettek, hisz a fiatalok felfedeztėk, hogy nem halt meg Jamie a csata után. A könyvben pedig miután megtalálta a sirokat Claire, akkor kezdödik minden.. Szóval be lehet mėg illeszteni, de a hatás már mâs lesz.
Idézet
2017.02.21. 00:06
Birigli

Ani! Amikor Claire megtalálja BJR és Jamie sírját, az a 3. kötetben van. Nem? Akkor illene benne lennie majd a 3. sorozatban!

...és tegnap este "nagy szomorúság" ért. Kiolvastam immáron a 3. kötet mindkét részét. Most mi lesz velem? Így "szárazon", a 4. kötet nélkül?
Azon gondolkodom, hogy el kellene kezdeni előlről, az alső kötettől olvasni.

Aztán meg találtam 3 érdekes, törölt jelenetet a youtube-on. De hát nem tudok linket idemásolni.
Pedig az egyikben Jamie és Geillis konfrontálódik...

Aztán egy másik kérdés: jól értelmezem a Translate-tel való fordítást? Amerikában nem nagy siker az Outlander filmsorozat?

Idézet
2017.02.20. 15:11
Ani
Sokat gondolkodtam, hogy amikor a számomra fontos mozzanat (amikor Claire megtalálja BJR majd Jamie sirját) kimaradt a filmböl, azt hogyan fogjâk majd helyre tenni. Mert ugye Vera azt mondta, h egyszer kiderül, h az hamis sir. És egyėbkėnt a BJR sirja valoban ott van? Ki derül, hogy miėrt van oda temetve?
Idézet
2017.02.20. 07:58
Andi
😭😭😭😭😭😭
Idézet
2017.02.18. 18:39
Birigli

Jól van, Vera, meggyőztél!

Akkor tehát az outlanderes úttal kacérkodókat is várjuk!
...és abban is van némi igazság, hogy élesen elválasztani nem lehet a dolgokat, de a fő csapásirányokat meghagynám a helyükön.

...és Zaphire-t azért várnánk az oldalunkra, mert felötlött bennünk, hátha szívesen velünk tartanál.

 

Idézet
2017.02.18. 15:28
Timi

Köszönöm mindenkinek a hozzáállását. Ne haragudjatok a  FB miatt nagyon szeretnélek benneteket megismerni, de akkor olyan emberek is megtalálnak megint, hogy akkor inkább az FBI . Szóval nem veletek van a baj ! Ezért remélem senki nem haragudott meg rám / ránk /. És továbbra is köszönet Zaphirenak az oldal szerkesztéséért. Nagyon jó az itteni kis közösség.

Idézet
2017.02.18. 00:57
Zaphire

Kedves rajongók!:)

Olvastam az utóbbi hozzászólásokat és én csak örülök annak, hogy ennyien kedvelitek a sorozatot és nyugodjatok meg, az oldal marad ugyanígy, mindig lesz itt hely a hozzászólásoknak és a legfrissebb hírek a sorozatról továbbra is kikerülnek a főoldalra illetve az oldal Facebook oldalára (https://www.facebook.com/Outlander-Magyarorsz%C3%A1g-1568758426679101/)

Zaphire, szerkesztő

Idézet
2017.02.17. 22:31
Vera
Birigli, szerintem jöhet bárki olyan is aki csak kacérkodik a gondolattal. Menetközben majd megjön a kedve. A csoportban elég nehéz különválasztani mi az ami nem köthető az utazáshoz, de mégis outlanderes. Én biztos, hogy maradok ezen az oldalon is, hacsak Zaphire ki nem tesz, amiatt mert ennyit írunk a másik csoportról. Szóval a részemről több reklám nincs, és természetesen Zaphire-t is várjuk ott sok-sok szeretettel. Hamarosan jelentkezem egy összegzéssel.
Idézet
2017.02.17. 21:49
Birigli

Bocsánat, hogy a kedves, szép invitálásoknak ellentmondok, DE a FB-on, a zárt csoportban CSAK AZOK bejelentkezését várjuk, akik komolyan gondolják a skóciai outlanderes túrát 2018-ban!  ...és ott csak az utazás legyen a téma!

Álláspontom szerint MINDEN MÁS MARADJON itt!  Így az outlander könyvekkel, filmmel, szereplőkkel, Vera tartalmi kivonataival együtt, stb. kapcsolatos minden mondanivalónk!

Idézet
2017.02.17. 21:05
Ani
Szó sincs arról, hogy elmegyünk erröl az oldalról. Ennek varázsa van, jó ide visszatėrni. De azok akik sűrűn hozzászólnak, azokat szivesen megismernėnk szemėlyesebb formában (is) Termėszetesen senkinek, semmit nem eröltetünk!
Idézet
2017.02.17. 20:58
Timi

Andi én itt maradok. Nem kérek a fb-ból köszönöm.

Vera  a fejezet összefoglalókat itt is szeretnénk és jó lenne ha ez az oldal is megmaradna továbbra is. Mindenképpen szükség van rá, mert a sorozatot is itt szoktam nézni. Nem lenne jó ha mindenki elvonulna, mert félek attól, hogy akkor Zaphire teljesen megszüntet itt mindent és ez nem volna szép tőlünk azok után, amit eddig is tett értünk.

Idézet
2017.02.17. 20:54
Vera
Most itt.😂
Idézet
2017.02.17. 20:50
Ani
Andi! Gyere a facera, tök jóóó!!
Idézet
2017.02.17. 20:17
Andi
Szia Vera , itt vagy?
Idézet
2017.02.17. 19:29
Vera
Valóban megalakult a fb csoport amire bárki jöhet. Nem terveztem semmilyen arculatot, hiszen ez egy rögtönzött zárt csoport és nem célja innen elcsalogatni a hozzászólókat. Remélem nem haragszol Zaphire. Szóval ott bárki megoszthat bármit ami az Outlanderrel és Skóciával kapcsolatos, de ha szeretnétek a fejezet összefoglalókat továbbra is, akkor itt is megosztom. Ott lehet, hogy egyben fent lesznek idővel a fájlok között. Szóval várunk mindenkit.
Idézet
2017.02.17. 18:51
Andi
Most nem mondom hogy sziasztok mert ugy tunik itt maradtam egyedul Hahoooooopihe Van itt valakiiiiiii.? Vagy magammal beszelgetek? Mindenki elhuzott a face re? 😭😭😭😭😭
Idézet
2017.02.17. 18:44
Andi
😭😭😭😭😭
Idézet
2017.02.16. 19:01
Birigli

Vera megalkotta a zárt csoportot a FB-on!  Nagy-nagy köszönet érte!

Timi! Téged is csak arra tudlak buzdítani mint Andit, hogy lépj be az FB-re - ha egyébként komolyan gondolod az outlanderes skóciai utat.
Tudom, sok embernek vannak elvei a Facebook ellen, tiszteletben is tudom őket tartani, de jelen esetben egy célról van szó. Ha egyébként nem vagy aktív, senki nem fog Rád találni, legfeljebb csak a hirdetések.
Azt viszont javaslom, hogy egy arcképet tegyetek fel, hagy kezdjük egymást - látásból - megismerni.

Sassenachs Hungary

Idézet
2017.02.16. 17:36
Timi

Vera boldog szülinapot !Mikor jön a következő fordítás ?

Én sem vagyok a FB-on így ez kimarad. Kedvcsinálónak az utazóknak, de lehet láttátok is már egy kis szösszenet a Y-n: Outlander Filming Locations Scotland. Itt van pár forgatási helyszín magyarázattal. 

Idézet
2017.02.16. 13:24
Birigli

Huhh, Vera! Az a busz csak 7 személyes!  

Ha már megengeded, hogy bejelöljünk ismerősnek, akkor nem szeretnéd Te létrehozni azt a zárt csoportot? Kifejezetten az utazás szervezése érdekében?  ...és hogy az ottani posztokat csak a tagok láthassák!
...és van még egy gondolatom, hogy miért lenne jobb jövőre utazni: ha közös nevezőre jutunk, hogy mit is szeretnénk, akkor van időnk összespórolni a pénzt rá. (Nem tudjuk, ki milyen anyagi helyzetben van.)

Ha Zaphire nem segít ennek a zárt csoportnak a létrehozásában, akkor Andi, nem tudnál csak ebből a célból visszajelentkezni az FB-re? 

Idézet
2017.02.16. 12:11
Vera
Andi, nem is vettem észre, hogy leléptél a faceről...😳😮😘GM csak nyugodtan. Lányok lehet, hogy kellene csinálni egy zárt outlanderes fb csoportot? Zaphire? Lehetne a te oldaladhoz csatolni? Vagy legyen egy külön? Pl. Sassenachs Hungary 😜😍
Idézet
2017.02.16. 08:36
Andi
Sziasztok! Vera, Istern eltessen nagyon sokaig egeszsegben , boldogsagban , bekessegben.🍾💐🍀😘🎂🍹 A konyvkiadassal kapcsolatban talaltam egy cikket a Molykepzo kiadorol miszerint tavaly elott kapott 27 misi adobirsagot , mert nem jo helyre konyvelte a termekeit. Puffneki. Az azert nem keves penz egy nem tul nagy kiadonak.Sok konyv van elokeszuletben valoszinuleg ezert halad lassan a dolog. Szerintem is jobban haladnanak ha egy kotetet akar 3-4 fordito is forditana, pikk pakk a kezunkben lehetne az uj resz. Nekem mar nincsen faces profilom, toroltem magam. Legyen szep napotok 🌺
Idézet
2017.02.16. 08:13
GM

Sziasztok!

ÉN IS, ÉN IS, ÉN IS bejelölném Verát??!!   Vera ha megengeded kérlek írj.

Idézet
2017.02.15. 23:00
Vera
Ani, 🙋 Birigli, ha szeretnél simán bejelölhetsz. 😉A 3. és a 4. könyv külön évadban lesz, csak vannak olyan részek amiket azonos helyszínen forgatnak.
Idézet
2017.02.15. 22:52
Ani

 

Birigli!

Szerintem nem lesz a 3. és a 4. évad egybeszedve.

Igen, én is láttam, hogy csúszik a filmbemutató!

 

Vera!

Ha valóban téged találtalak meg a facén, akkor Biriglinek is mondhatod, hogy bejelölhet:)

 

Idézet
2017.02.15. 22:43
Ani

Hát nem dobtatok fel túlságosan.

Vera!

Sajnos az sem boldogit, hogy Andi az ismerősöd. Én sajnos nem vagyok az:(

Birigli!

Nekem nem lenne olyan , hogy "el kellene viselnünk egymást"...

Én általában mindenkivel jól tudom érezni magam, akivel van valami közös. És ugye bár itt van ami sokunknak közös.

Egy ilyen úton az ember csak ámulna és bámulna, csak pozitiv dolog sülhetne ki belőle.

Ügyes csaj vagy, hogy megtaláltad Verát a facén!

Remélem én is megtaláltam, és nem lőttem mellé ....

Idézet
2017.02.15. 22:09
Birigli

Az, hogy nem ismerjük egymást, részletkérdés.   Ez a közös út olyan lenne, mintha egyébként is befizetnél valami buszos kirándulásra Erdélybe. :-)  Tehát néhány napig biztos elviselnénk egymást - a cél érdekében.
Ha elhatároznánk, akkor biztos megtalálnánk azt a fórumot is, ahol azonosíthatnánk egymást! Esetleg Zaphire is segítene benne. :-)
Azt hiszem az tény, hogy Vera nélkül nem boldogulnánk, tehát nélküle ábrándozni sem érdemes az útról, nemhogy elindulni!
Mehetünk jövőre is, hiszen ha szeptemberben lesz film - én is láttam már több helyen -, akkor 2018. év elején igencsak túlbuzog bennünk a menni-akarás.

Én most csak azt nem értem, hogy a könyv 3. és 4. részéből lesz egy széria, azaz tizenvalahány epizód!?!?!? Le vagyok törve, fel vagyok dúlódva!   Hogy' lehet így zanzásítani kb. 2000 oldalt???

Egyébként megtaláltam Verát a FB-on. Holnap lesz a szülinapja.

Idézet
2017.02.15. 21:57
Vera
Birigli, hm "Szemfényvesztős" Vera..😅akár így is mondhatjuk miután van egy ilyen címen íródott regényem...😉 Ani, Andi már az ismerősöm a fb-on, képeim pedig ált. nyilvánosak. Az még nem biztos, hogy megyek összel Skóciába, hiszen ha túl későn adják meg a helyet és az időpontot tutira nem tudok majd szállást foglalni, hacsak nem fogad be valamelyik skót MPC-s társ..🙄
Idézet
2017.02.15. 21:28
Ani

Nos csajok, a helyzet a következő!!

Ha minden igaz, akkor tavasszal talán lesz könyv! Kiolvassuk, kielemezzük és már itt is az ősz. 

Akkor tizenpár részen  keresztül csöpöghetünk a filmen, hizlalhatjuk szemeinket kedvenceinken.

Azt is jól kibeszéljük és aztán újra jöhet az epekedés a köetkező könyvért stb... Persze közben mi sem leszünk fiatalabbak, de a lelkesedésünk, kitartásunk töretlen marad!

A közös utazás nehezen hozható össze, mert:

1. Nem ismerjük egymást.

2. Nem tudjuk, hogyan lehetne viszonylag olcsón összehozni az utat.Ehhez tudni kellene angolul,

    ismerni a kis kapukat.

3. A szervezést már most el kellene kezdeni, hogy olyan olcsó legyen, mint ahogy azt Vera megirta.

4. Mivel Vera fog menni idén ősszel, igy Ő bizonyára nem fog neki állni a szervezésnek.

Tehát egyelőre igy esélytelennek látom ezt a verziót. Pedig számos előnye lenne:

- megismerhetnénk egymást

- többen megyünk, minden költség kevesebb lenne

 

Kedves Vera!

Valóban igaza van az előttem szólónak! Ha nem ismerünk, nem tudjuk megnézni a képeket, amiket majd felteszel.

Nem tudom, hogy van e lehetőség arra, hogy Zaphire esetleg engedélyezné neked , hogy megkapd azoknak a társainknak az email cimét, akikkel megosztanád a képeket, hogy ezáltal személyesebb lehetőség adódna az ismerkedésre.

Erre azért gondoltam, mert Zaphire tudhatja az email cimeket, hisz Ő engedélyezte, hogy itt lehessünk.

Nagyon sokan vannak, akik olvassák a kibeszélésünket, de nem akarnak megszólalni.

Ezzel a lehetőséggel élve esetleg megválogathatnád, hogy kiknek szavazol bizalmat arra, hogy esetleg a facen is ismerősöd legyen. Én személy szerint egy emberrel vagyok a facen kapcsolatban, aki itt is nyüzsög.

Ha esetleg lükeség az ötletem, akkor nyugodtan mondjátok, széles a vállam:)

 

Idézet
2017.02.15. 20:16
Timi

Birigli abban bizos lehetsz, hogy az 5. részt még nem látta fordító ! Pedig párhuzamosan több fordítóval is dolgozhatnának a könyveken és így talán egy évben akár két könyv is megjelenhetne, mondjuk húsvétra és karácsonyra. Annyira rossz a szervezésük, hogy arra nincsenek szavak ! De mondom engem az bosszant az egészben , hogy le sem sz...ják az olvasóikat. Más sorozatok meg még filmes borítóval is megjelennek újból és utána ott állnak a polcokon. Én általában az Alexandrába járok, de még sosem találkoztam egyszerre mind a hárommal, mert valamelyik mindig hiányzott. Ez van.

Idézet
2017.02.15. 19:28
Birigli

Kedves Vera! Köszönöm szépen a kimerítő tájékoztatást!
Én továbbra is annak a híve vagyok, hogy össze kellene hozni egy ilyen utat! Komolyan! Bárkik is vagyunk, pár napot kibírunk a "cél szentesíti az eszközt" alapon, csak hogy láthassuk álmodozásaink helyeit.

Kedves Vera! A FB-on még nem találtalak meg, de Te a 'szemfényvesztős' Vera vagy?

Belehalok, ha szeptemberig nem lesz film... És még könyv sincs! Egyébként azt én sem értem, hogyan is történik ennek a könyvsorozatnak a fordítása! Meg merném kockáztatni, hogy az 5. részt még fordító nem látta. 

Idézet
2017.02.15. 19:00
Vers
Ha sikerül eljutnom Skóciába megint, és lesznek fotóim, akkor a fb-on fent lesznek.😊Az előbb olvastam a neten, hogy sajnos a 3. évad szeptember elött biztos nem lesz látható.😞
Idézet
2017.02.14. 16:33
Ani
Szerintem itt nem tehet fel kėpeket...
Idézet
2017.02.14. 13:42
Andi

Sziasztok!

 

Vera , akkor valószínüleg Te fogsz talalkozni Sam Huligánnal, nehogy besárguljak az írigységtől. Igérd meg hogy fogsz csinálni vele közös fotókat meg folyamatosan lövöd nekünk a képeket.Légysziiii

Idézet
2017.02.14. 01:57
Vera

Birigli,
tavaly kétszer voltam Skóciában. Először májusban három nap két éjszakát barátokkal, az Edinburgh Marathon Festival-on futottam 5K-t. Ilyenkor a szállás és a repülő is jóval drágább, mint általában, mert sokan érkeznek a versenyre( a szállás rám eső része 66₤ (kb.28000Ft) volt egy 4 fős apartmanban egy ágyért 2 éjjre, a belvárosban. A repjegy 60000 Ft volt oda-vissza londoni átszállással. A szeptemberi utunkat viszont már januárban lefoglaltam, direkt az olcsó időszakokat keresve, hiszen csak az volt fix, hogy szeptember közepe és október közepe között tudunk utazni. Ezt olyan olcsón sikerült, hogy a szállodába érkezéskor a recepciós meg is kérdezte mikor foglaltam a szállást, hogy ilyen jó áron sikerült. Ebben az esetben 6 nap 5 éjszakát voltunk családilag, a szállás a város szélén egy Ibis hotelben volt, de remek villamos közlekedéssel. A két szoba, ahol max. 3 fő lakhat szobánként 125000 Ft volt az 5 éjszakára. A repülőjegy pedig 207000Ft volt az 5 főnek, oda-vissza, szintén londoni átszállással. Szóval 5000Ft/fő/éjj volt a szállás és 41400Ft/fő a retúr repjegy.Szóval ezzel még csak Skóciáig jutottunk el. Az alább mellékelt címen láthatjátok, hogy az outlanderes túrák 1,2,3 vagy négy naposak lehetnek. 350₤( kb 140 000Ft), 675₤(kb.276 000Ft),980₤(kb.401 000Ft) és 1250 ₤( Kb.512 000Ft) az áruk. Ez nem per fő értendő, hanem van egy 7 személyes Mercedes kisbusz aminek a költsége ennyi, tehát ez az összeg hét fele oszlik. Az ár tartalmazza a profi idegenvezető díját, viszont ezen kívül kell fizetni a belépőket, a kaját, az utasbiztosítást és többnapos út esetén a szállást is. Azt írják, hogy tudnak ajánlani szállást ha gond a foglalás. Na, jó számolgatást!
Én remélem szeptemberben újra eljutok Skóciába, mert akkor lesz ott az első hivatalos MPC találkozó, de részleteket még mindig nem tudunk...

Idézet
2017.02.13. 12:54
Timi

Látom álmodozókból nincs hiány. Azt tudja valaki, hogy az indavideón miért vannak bizonyos részek letiltva? Mert nem az összes csak pár rész. A magyar szinkronossal viszont még nem nagyon találkoztam, illetve csak pár résszel. Lesem minden nap a könyv megjelenését is. Továbbra sem ad a kiadó érdemi választ senkinek sem. Hogy ezek mit tudnak üdülni egy könyvön ennyit ? Mikor lesz ebből kész sorozat ? Az mondjuk felháborító, hogy ennyire nem érdklik őket az olvasók, mert biztos van erre egy dolgozó, akinek az lenne a dolga, hogy a feltett kérdésekre válaszoljon. És nem ! És semmi ! Pedig mi vagyunk a vásárlók és belőlünk élnek. Nonszensz.

Idézet
2017.02.12. 21:57
Ani
Na, úgy látom más fantáziája is beindult😀😀. Mėg a vėgėn a tettek mezejėre lėpünk? Nekem is Jamie jön be ės nem Sam, de 007-es ügynöknek nehezen tudom elképzelni..
Idézet
2017.02.12. 20:01
Birigli

Jesszusom, de meglódult az agyam...

Tehát:
Vera vérprofi angolból, és nem mellesleg már eljutott Skóciába, tehát meg tudta szervezni az utat (mint ahogy olvashattunk is tőle némi élménybeszámolót). Ha mi itt nekilódulnánk - és Vera eljön velünk - akkor felőlem angolul is beszélhetnek.
Lenne pár jelentkező az ittlévőkön kívül is. Én is rendesen "mérgezem" a környezetemet.

Kedves Vera! Beavatnál abba, hogy mit jelent, hogy egy Outlander-túra 'nagyon drága'? ...és mennyit jelent, hogy Edinburghbe vagy Glasgowba és onnan busszal?

Úgy emlékszem, hogy 2013-ban írta alá Sam a szerződést. Ő volt az első, aki megvolt a szereposztásból. Ezt a szerepet is ő akarta nagyon, erről még Cait is beszélt.
Egyébként Sam 2010-es. 2011-es fizimiskájáért nem vállalnék be egy hét ajtócsapkodást itthon, de a jamiesért igen. Tehát 007 ügynöknek is akkor jönne be nekem, ha maradna ez a hosszú haja hátrafésülve és kicsit belógva a homlokába.

Idézet
2017.02.12. 19:05
Andi
Sziasztok! Koszi Vera a frissitest, mar nem emlekeztem pontosan de most hogy frissitetted a memoriamat beugrott amit olvastam toled Jamie es Brianna talalkozasarol.Egy kerdes meg hogy mikortol kezdodott a 7 eves szerzodesuk ? Remelem futja meg egy nehany evadra. Ani egy jelenkezod mar van , szolj mikor csomagolni kell , van egy nagyon jo terkepem jelzi azt is hol lehet nagyon finom whiskyt inni. Na tovabbi szep estet mindenkinek 👋🏻👋🏻😜
Idézet
2017.02.12. 14:17
Ani
Ha tudnėk angolul felsöfokon, biztos hogy szerveznėk Outlanderes körutat a magyaroknak. Milyen klassz lenne, ha szemėlyesen is találkoznánk egy ilyen túrán. Ha meg tovább álmodozok, mėg milyen csodás lenne szemėlyesen találkozni valamelyik szereplövel. Az új szereplők mėg nem tudják megmozgatni annyira a fantáziàmat, de a föszereplökön kivül mindegyiknek örülnėk. (na jó Gillis - t nem igazán👊👊)
Idézet
2017.02.12. 00:07
Vera
Birigli, én úgy tudom, hogy Sam-nek és Cait-nek is hét éves szerződése van a Starz csatornával, ami általános időintervallumnak számít Hollywood-ban. Ez nem tiltja, hogy más filmekben is szerepeljenek, (lásd Cait a Money Monsterben), de egyeztetniük kell a csatornával mielött elvállalnak valamit, mivel az nem hátráltathatja a sorozat forgatását. Ezért én úgy gondolom, talán az 5. évad mindenképpen belefér még az eredeti szerződésükbe. A Doctor Who-ról nem hallottam, de a 007-es szerep valóban több fórumon szóba került, de azt hiszem inkább Sam szeretné megkapni és egyenlőre nincs döntés az ügyben.
Skóciában valóban vannak direkt Outlanderes körutak, de azok nagyon drágák. Először el kell utaznod Edinburgh-ba vagy Glasgow-ba( ált. onnan indulnak az 1,2,3 vagy négy napos túrák.http://www.outlandishjourneys.com/
 Ha magad szervezed az utat akkor Edinburgh-ban is megnézhetsz egy csomó Outlanderes helyet, úgy mint a Holyrood Palace, a Royal Mile vagy a The World's End pub. Ha itt befizetsz egy felföldi egynapos utazásra akkor elmentek egy csomó nevezetesség mellett megállás nélkül. Mi láttuk az Eilean Donain( Leoch) kastélyt a buszból és átutaztunk Inverness-en, de a mi utazásunk fő célja a Loch Ness volt nem az Outlanderes helyszínek.( ezek az utak jóvak olcsóbbak)
Andi, igen Jamie és Bree találkozása egy kocsma mögött történik, miután Jamie a folyóügyeit intézte éppen. Jamie valóban azt hiszi Bree magát akarja eladni neki, mert pénzre van szüksége. Amikor megszólítja elmondja, hogy neki van felesége, így a szolgálataira nincs szüksége, de pénzt ajánl neki, hogy tudjon enni valót venni ha azért árulja magát mert éhes. Bree pedig elmondja, hogy ki ő valójában, Jamie pedig csak annyit tud kinyögni, hogy "istenem milyen hatalmas vagy". Bree azt mondja erről Jamie tehet, aki rögtön kijavítja magát, hogy ő csak azért mondta, mert mindig kicsi lányként gondolt eddig rá. 
Idézet
2017.02.11. 20:41
Birigli

Sziasztok!

Régóta nem láttam BM-et, így....., amíg.....

Mostanában több cikket is olvastam, persze Translate-tel. Bár igyekszem az angol szöveget is követni, de nem tudok mindent egyértelműen összerakni.

Kedves Vera! Akkor most mi is van? Te is olvastad ezeket a cikkeket? Sam-et megkínálták a Doctor Who és a 007 főszerepével? Elfogadta?   ....vagy most mi van?  ....és mi lesz Jamie szerepével?  ...és akkor hány sorozatot fognak forgatni az Outlanderből?

...és azt is olvastam, hogy tényleg vannak Outlander-túrák Skóciában, amelyek keretében azokat a helyeket látogatják meg, ahol forgatták a filmet.  Jaaaaj, istenem....! Mit nem adnék egy ilyen túráért - magyar nyelven!!!

 

Idézet
2017.02.11. 12:23
Andi
Sziasztok! Huuuu Ani , azt en is nagyon varom , a konyvben nagyon meghato ahogy sirnak mind a ketten. Visszaolvastam vagy otszor. Nagyon varom majd azt is amikor Brianna fog megerkezni a XVIII szazadba es talalkozik Jamievel. Elfantazialgatok hogy milyen lenne ha a talalkozasukkor Brianna nyujtana a kezet Jamienek es rajta lenne az a gyuru amit Jamie az apjatol orokolt es Clairenek adta amikor visszakuldte ot a csata elott.Biztosan sokkololag hatna . Ha jol emlekszem Vera mar irt nekunk a talalkozasukrol, de mintha az nem lett volna olyan dramai . Ha jol emlekszem egy haz mogott talalkoztak es Jamie azt hitte hogy a szolgalatait kinalja a holgy. Valami ilyesmi? Na abrandozzunk tovabb majdcsak kijon a konyv es elkeszul a filmsorozat . 🌷🌺💐🍀
Idézet
2017.02.10. 23:16
Ani
Én azt a jelenetet várom nagyon, amikor 20 ėv után elöször találkoznak ismėt.
Idézet
2017.02.10. 22:15
judith

remélem a harmadik évadban nem fogják mutatni hogy a seprűforgatóval szexszel mert esküszöm megüt a guta.tudom hogy claire is lefeküdt a Frankal de az valahogy más.Persze husz év az husz év de olyan nehéz elképzelni hogy más nővel is olyan szenvedélyesen tudta csinálni.

Idézet
2017.02.10. 11:17
Andi

Sziasztok!

Na most olvastam  , Jamie mondta Clairenek magyarázatul  a kérdéses állapotra, hogy mikor Franciaországban katonáskodott a sereget kiszolgáló szajhák nagyon gusztustalanok voltak. Magyarul bottal sem nyúlt volna hozzájuk s így nem volt nehéz megőriznie az erényét. Ha jól emlékszem a második évadban az Analise nevű hölgyike már nagyon is alkalmas lett volna egy szűzoltásra, de vele sem keveredett testközeli kapcsolatba. Egyem a szívét olyan kis erkölcsös, nincs még egy ilyen jó hapsi.

 

Idézet
2017.02.09. 22:27
Vera
Szerintem Jamie több okból maradt szűz. Az apja intelmei, Doughal fenyegetése( amikor a lánya körül legyeskedett) és a vallásossága miatt is. Fiatalkorában, amikor Párizsban élt, nem hiszem, hogy olyan jól ment neki a sorsa, hogy kurvákra is futotta volna és hát skót lévén egyébként sem jellemző rá a pénzszórás.
Idézet
2017.02.09. 17:22
Ani
Jajjjjj, már Andi! Azėrt nem, mert Ö egy igazi Uriember! 😀😀😀 És elvei vannak.. Claire mellett is visszafogta magát a bordėlyházba, pedig ott is próbálták behálózni.
Idézet
2017.02.09. 16:42
Andi
Sziasztok! Na oke oke hogy nem szamitott jo partynak de miota vilag a vilag azota leteznek kupik ahol azert tudott volna konnyiteni magan egy sima uzleti megallapodas kereteben . Es senki ember lanya nem varrt volna a nyakaba egy porontyot . Betesz kivesz fizet 😜.Szerintem Vera tudja az igazi okot hogy miert szuzeskedett ilyen sokaig imadott Jamienk.😉Veraaaaaaa legyszi oszd meg veluuuunnnkkk.
Idézet
2017.02.09. 14:52
Ani
Na puff.. Akkoriban nem tájékoztatták a pasikat a megszakitott sexelės lehetösėgėröl? Igaz, szegėny Jamieke azt hitte, hogy csak hátulról szokás.... 😀😀😀 Azt is mondta, hogy nem ideális fėrjjelölt a fejėre kitűzött vėrdij miatt, ezėrt nem számitott jó partinak, hiába szemrevaló legėny.
Idézet
2017.02.08. 18:35
judith

Kedes Andi

Biztos elolvastad  a könyvben hogy az apukája  arra intette hogy ne vessen magot termékeny földbe mert a palántát neki kell gondozni,igy hát azt inkább szélnek eresztette,biztos nem akart kertészkedni.A keze mégis csak kéznél volt.

Idézet
2017.02.08. 13:33
Andi
Sziasztok, szep napot Mindenkinek! Egy kerdes , hogy lehet az hogy egy ilyen jo pasi mint Jamie 24 eves koraig megorizte a szuzesseget. Szerintem meg a XVIII szazadban is szokatlannak szamitott ez a jelenseg. Foleg hogy Jamie sokaig elt Franciorszagban ott meg aztan volt ill lett volna lehetosege a bujalkodasra.Vagy ennyire ovta az erenyet ,tartogatva a leendo asszonyanak? Vera Te olvastad a Virgins novellat? Vagy esetleg valaki olvasta? Gondolom jo sok kalamajkaban reszt vettek a sogoraval mikor meg ifju titanok voltak. Olyan kar hogy csak a fo regenyt adjak ki ,biztosan a novellak is nagyon izgalmasak. ( mondjuk azokat is csiga tempoban) Na sziasztok.
Idézet
2017.02.07. 17:17
Vera
A twitteren írta Diana G., hogy azt tervezi 10 fő része lesz az Outlandernek. + egy előzmény történet Jamie szüleiről, + a The Exil képregény írott változata valamint pár LJG novella. Nézd meg @Writer_DG tweetjét: https://twitter.com/Writer_DG/status/828656912694603777?s=09
Idézet
2017.02.07. 08:10
Ani
Újból megnėztem a 2.ėvad utolsó rėszėt ės ugyanolyan hatással van rám, mint amikor legelöször láttam. Atyavilág, de piszok messze van 2017 nyara... Nagyon vàrom!!!
Idézet
2017.02.06. 19:17
judith

kedves Vera 

az a fontos hogy meggyógyulj,csak aggódtunk érted.Addig is szorgalmasan olvassunk és filmezünk.

 

Idézet
2017.02.06. 18:32
Ani
Kedves Vera! Mielöbbi teljes gyógyulást kivànok!
Idézet
2017.02.06. 12:32
vera
Judith, én spec beteg vagyok, majd jelentkezem...
Idézet
2017.02.04. 22:04
judith

hahó!!!!!!!!!!

mindenki eltünt.napok óta senki nem jelentkezik.Most még BM is hallgat.Vera ugye te még meg vagy?

 

Idézet
2017.02.02. 20:35
Birigli

A Facebook  ' I Love Outlander ' oldalán 2 órával ezelőtt (most 20:35 van, 2017.02.02.) tettek fel egy posztot, amiben évre, hónapra megadják, hogy mikor mi történt.

Idézet
2017.01.29. 23:18
Vera

BM, ott helyesen szerepel a negyvenöt mint évszám, hiszen a Culloden-i csatát megelőző, kiváltó történésekre gondol, amik nagy része még 1745-ben történt.

Idézet
2017.01.28. 22:32
Sol

Sziasztok!

Az első széria 1. része nem elérhető angolul, tudnátok esetleg másik linket ajánlani?

 

Idézet
2017.01.27. 23:36
BM

Az, hogy katasztrófális a szinkron OK

Az, hogy kivágnak egy csomó részt OK  Mondjuk szerintem nem OK

Na de a számokat le lehetne fordítani rendesen:

Azért mondok még egy példát:2 könyv 99.o

Meséltem Jamienek Cullodenről...Negyvenötről, és hogy mi fog történni. Azért mentünk Párizsba........

Ez is 1746 ? Megnéznéd?

Köszi.

BM

 

Idézet
2017.01.26. 23:36
Ani
Olvastátok, hogy a föcim zene eredetileg legėnyröl szól, csak a film miatt változtatták lányra, azėrt h tartalmilag a filmhez passzoljon.. ? Eredetileg hosszabb az ėnek a filmbelitöl ės Bonnie Charlie kimenekitėséröl szól a Cullodeni csatából.
Idézet
2017.01.26. 23:23
Vera

BM, lehet, hogy összetöröm az álmaidat, de ismét sikerült találnod egy kapitális fordítási hibát...( bár ezt még fordítani sem kellett volna hiszen számmal van írva :(  O,o ) Az eredeti szöveg így szól:
"Prince Charlie would meet with disastrous defeat at Culloden in 1746, and the people of the Highlands would suffer the repercussions of defeat for two centuries thereafter."

Idézet
2017.01.26. 22:45
BM

Szia nemjuc08!

Az a problémám, hogy ezt olvastam a 2. könyv 115.oldalán:

Bonnie Prince Charlie vezette csapatok katasztrófális vereséget szenvedtek Cullodennél 1745-ben, és a felföld népe még két évszázadig nyögi majd ennek hatásait..

Roger is ezt mondja Cullodenről: "45" döntő csatája. Bár nem mondja melyik évezred és évszázad.

A lap tetején egy címsor állt:JAKOBITA FELKELÉS 1745,  CULLODEN    2.könyv 16.o.

Vajon ki tudja rosszul? Véletlen lenne ez is?

Esetleg nem e lehet e, hogy Culloden 1745.-ben volt, csak valaki visszament az időben és megváltozott az időpont?

Csak azért gondolom, mert úgy egyébként erről szól a könyv. A történelem megváltoztatásáról.

Nem tudom hogy működik a dolog. Mondta Claire.

BM

 

 

Idézet
2017.01.26. 10:36
nemjuc08

 

A Cullodeni csata 1746.április 16.-án volt ...... (HISTORIC UK)  vagy ők sem tudják jól!

1745 a jakobita felkelés kezdete....

Idézet
2017.01.25. 22:20
GM

Sziasztok!

Kicsit csendesen de én is itt vagyok.

Kedves Vera én is köszönöm szépen a fordítást és a MINDENT.

Én szeretnék kérni BÁRKITŐL egy rövid fordítást a Caitriona és Sam 20 perces (kérdezz-felelek) fb-és riportnak. 

Millió virágcsokor a fordítónak.

 

 

 

Idézet
2017.01.25. 18:47
BM

Inverness 1945

1.könyv 9.o-

BM

Idézet
2017.01.25. 17:02
Vera
Bm, tedd már fel magadnak a kérdést:Vajon 1939 szeptemberében az angolok ott álltak a világháború küszöbén katonák és fegyverek nélkül, vagy esetleg már évekkel korábban elkezdtek katonákat sorozni és repülőket, fehyvereket gyártani? Segítek, az utóbbi a helyes válasz...
Idézet
2017.01.25. 16:02
BM

Sziasztok, megint kihúztam a gyufát?

1.-Könyv:Hat év különélés, tehát a teljes háború  Film: VE day-május 8

2.- Kérdeztelek Titeket:Az kérdeztem, hogy, hogy a túróba megy át Claire május 1.-én. Nem kaptam rá választ, mert nyilván nem a Sztálingrádi csata után járunk, és nem is 1940-ben.

Mondjuk egy ilyen választ vártam

Átmehetett 1945 május 1.-én.

Hisz miről szól a könyv: Megváltoztatni a történelmet. Hát valaki megváltoztatta! Valaki átírja a történelmet..(Átkozott történelem) Minden 6 hónappal eltolódott. Így értelmet nyer Roger kijelentése: Culloden 45 döntő csatája. értelmet nyer , hogy Geillis 1967-ben megy át, és nem 1968-ban.

Tehát mielőtt Valaki belepiszkált volna a történelembe, Culloden 1745 őszén volt nem 1746 tavaszán, Geillis 1967 őszén ment á, és nem 1968 tavaszán, és a 2. Világháború 1944 őszén ért véget, nem 1945 tavaszán. A megváltozott történelemben minden fél évvel később történik.

És így Claire is átmehetett 1945 május 1.-én.

Ez az ősz volt vagy tavasz dilemmája.

Birigli el ne tűnj, Te óriásit löktél a gondolatmenetemen!

BM

Idézet
2017.01.25. 13:13
nemjuc08

Nagyon szépen köszönjük a fordítást!    

 

Idézet
2017.01.25. 13:01
Timi

Köszönjük Vera !

Kedves Birigli fel a fejjel ne vonulj némaságba, mert ezért nem érdemes. Mivel mi nem értjük őt talán egyszer majd alkalmazkodik hozzánk. Vagy nem !.Ha kitartóak leszünk talán veszi a lapot . Vagy nem ! De ez legyen az ő baja és ne a tiéd !

Idézet
2017.01.25. 08:06
Andi
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻Hálás köszönet Vera.
Idézet
2017.01.25. 07:28
Ani
Vera! Újból csak köszönet a forditásėrt! Birigli! Kėrlek ne maradj nėma közöttünk! Amint látod, egyre ritkábban hibàzunk BM-el szemben, elöbb utóbb helyre áll a rend!
Idézet
2017.01.25. 00:28
Vera

folyt.
Duncan és Mayers elmentek és Duncan megígérte tavasszal visszajön. Claire úgy érezte ő volt az utolsó kapocs a civilizációval és most, igazán egyedül maradtak várva a telet. Claire, Jamie, Ian, Rollo és egy malac aki Claire bosszúságára megette az eddig összegyűjtött dióféléket…
 

Idézet
2017.01.25. 00:23
Vera

Kedves Birigli, teljesen igazad van. Azt hiszem BM stilusa az ami irritál engem. Olyan dolgokat állít amiket nem tud, nem ismer pontosan, ugyanakkor megkérdőjelezi a nyilvánvalót. Talán ha kérdésben tenné fel a feltevéseit és elfogadná a válaszaimat(inkat), könnyebben megemésztenénk...és nem éreznénk késztetést arra, hogy rácáfoljunk...
Itt pedig egy kis összefoglaló.

DOA

7.rész - A hegyen

19. Tűzhely áldás

1767 szeptember
Claire az erdőben ébred a szabad ég alatt, mellette Jamie, Ian és Rollo alszik. Hideg van, eső után a fákról még csöpög az eső, elindul a patakhoz mosakodni, közben a jövőről gondolkodik.
 Jamie szerint a két hónapnak, ami van még a hideg beálltáig, elégnek kell lennie, hogy egy kis viskót építsenek, és elegendő húst vadásszanak télire, de szerinte is kemény munka lesz az biztos. Claire bizonytalan, hogy nem lenne-e jobb télire Cross Creek-bemenni és tavasszal visszajönni a hegyekbe, de megérti, hogy Jamie nem akar Jocasta mellett maradni, mert minden nappal több kötődés alakulna ki közöttük, ami miatt egyre nehezebben mondhatna neki nemet. És hát a Mackenzie-k nehezen tűrik, ha nemet mondanak nekik. Az igazi ok viszont, amiért maradnak, az az, hogy Jamie lételeme a hegyvidék. Jamie megkérdezte tőle, hogy bízik-e benne, amire azt válaszolta, hogy az életével és a szívével. Mayers visszament Cross Creek-be, elmondani Jocastának, hogy jól vannak és felszerelést vásárolni, ha tud, még az első hó elött visszaér, ha nem akkor csak tavasszal. Ian maradt, mert segítenie kell a vadászatban, és a kunyhó építésében. Ősz lévén, Claire pedig elkezdett terméseket gyűjteni, diót, mogyorót, bogyókat.
Ahogy a vízparton áll észrevesz két szarvast a túloldalon, akik hirtelen eltűnnek, miközben a madarak is elhallgatnak a közelben. Claire vérszagot érez és megrémül, mozdulni sem mer, mert észreveszi a közeli bozótban a véres mancsát nyalogató nagymacskát. Szerencsére az éppen jól lakott, így ügyet sem vet Claire-re, aki miközben visszamegy a fiúkhoz, újra gondolja, hogy mennyire bízik Jamie-ben és a döntéseiben. Amikor visszaér, azok arról beszélnek, hogy először gyakorlásképpen egy kicsi fészert építenek, ahol ideiglenesen tudnak aludni, később pedig a húsokat tudják füstölni és tárolni benne. Jamie megígéri a második fészer Claire növényei számára fog készülni. Majd megmutatja neki a ház helyét, ahol a telet fogják átvészelni. Két nap múlva az első fészer már állt. Jamie kritikus szemmel nézi, de Claire megnyugtatja, hogy nem kell úgy kinéznie, mint a Buckingham palotának. Kiderül, hogy Jamie még sosem látta a palotát. Jamie azt tervezi, hogy a hegygerincen lesz majd egy nagy házuk. Üvegablakokkal, lépcsőházzal, magas mennyezettel, hogy sose verje be a fejét, dolgozó szobával és konyhával. Claire hozzáteszi álmosan: és egy ággyal. Jamie megígéri, hogy olyan puha ágya lesz, mint bármelyik a palotában.
Mayers egy hónapon belül visszatért hozzájuk Duncan Innes társaságában, három megpakolt öszvérrel. Ekkor már két fészer állt. Jocasta küldött nekik egy derékaljat is, amiért Claire különösen hálás a több heti földön, avaron alvás után. Jamie földet ajánl Duncan-nak cserébe azért, hogy keressen neki bérlőket. Valamint megkéri, hogy figyeljen a nagynénjére és segítse, ha kell. Ahogy pakolják le az öszvéreket Jamie kezébe akad egy fémdarab. Jocasta küldött nekik egy kandalló vasat. Jamie kéri Claire-t, hogy vigyázzon rá, mert ezt el kell temetni a tűzhely alá és meg kell áldani, hogy védve legyen a tűzhelyük és a házuk. Jocasta ezzel akarta azt üzenni Jamie-nek, hogy elfogadja a döntését és nem haragszik rá. Két nappal később megáldották a kandalló vasat. Duncan és Mayers elmentek és Duncan megíg

Idézet
2017.01.24. 21:46
Birigli

Kedves, jóindulatú fanok!

Eddig 2 vagy 3 alkalommal fogadtátok meg, hogy nem reagáltok BM agymenéseire. Ez eddig egyszer sem sikerült.  Tekintsétek át mondjuk pl. az elmúlt egy hónap bejegyzéseit. Szinte (!) másról sem szólnak, minthogy valaki reagál a BM kisebb vagy nagyobb mértékben elszállt fantazmagóriájára.
Tény, hogy a jelenlétem nem emeli jelentősen az oldal szinvonalát, de a magam részéről átmegyek csendes szemlélődőbe és Vera, a könyv olvasása során írt tartalmi kivonatait fogom olvasni (akinek én is nagyon köszönöm ezeket a bejegyzéseket).

További sok sikert kívánok a BM-mel való "küzdelmetek"-hez!

Idézet
2017.01.23. 22:17
Ani
Kiváncsi vagyok, hogy: mikor fogjuk ezt olvasni : Vera! mar megint igazad volt, mea culpa..... 👍👍👍👍
Idézet
2017.01.23. 20:43
Timi

Lányok-lányok ! Nem tanultok még mindig !

Előbb megy át egy teve a tű fokán....,de tényleg Dianának kellene írnia, mert ha neki sem hisz ez nem az ő könyve.

Idézet
2017.01.23. 19:07
Vera
Bm, csak négyet írok: 1. Angliai csata 1940, 2. Amerikai-kanadai partraszállás 1944 június, 3. Párizs felszabadítása 1944 augusztus. Hol szolgált Claire és Frank?? 4. Diana nem hülye, pontosan tudja a dátumokat...
Idézet
2017.01.23. 16:13
Andi
Sziasztok! Én már éppen hiányolni akartalak Vera, de jó hogy hozod a folytatást 😀 Kedves BM ! Már hogy ne beszélnénk , meg is kérdezem hogy ezeket az észrevételeket miért nem Diana személyes oldalán emlited meg , lehet hogy Ö számodra elfogadhatóbb válaszokat adna és utána Te is megszeretnéd ezt a könyvet/sorozatot. Én és szerintem itt mindenki Outlander fun és nem foglalkozunk a hibákkal vagy vélt hibákkal . Nekem , Nekünk igy jó ahogy van teljesen mindegy hogy mi volt elöbb a tyúk vagy a tojás. (Sajnos nem tudok minden betüre megfelelö ékezetet varázsolni , remélem elnézed ) És azt hiszem itt nem haragszik senki senkire . Jól tudom? Szép estét 🤗
Idézet
2017.01.23. 15:50
BM

Kedves Hédi!

Kérlek világosítsd fel a többieket a 2. világháború végének dátumáról. A filmben V.E. day., mert velem épp nem beszélnek.

Amennyiben jól tudom, és 1945 május 8.-án lett vége a 2. világháborúnak Európában, és Claire ezek után még 6 hónapig együttélt Frank-kel, akkor kérdezd meg a többieket, hogy, hogy a viharba ment vissza Claire 1945 május 1.-én Beltane ünnepén?????

Mert ugye:

1945 május 8.+ 6 hónap az nem egyenlő 1945 május 1.-ével.Q.E.D.

Hat év különélés, és hat hónap együttélés után a férjem még mindig idegennek tűnt egy kicsit  1.könyv 41,o.

Mindjárt itt a Beltane, közel járunk a tavaszi napéjegyenlőséghez.1.könyv 21.o.

Arról már nem is beszélve, hogy a tavaszi napéjegyenlőség márc.21.

Köszi! BM

Tényleg úgy gondoljátok, hogy Diana ennyire figyelmetlen, hogy nem tudja mikor ért véget a 2. világháború?

 

 

Idézet
2017.01.23. 15:04
Vera
Sziasztok,
a filmbeli magázás engem is zavar, teljesen felesleges, és nem is illik Jamie és Claire kapcsolatához, a Sassenach-ot lefordítani pedig hülyeség volt.
Azoknak, akik még mindig kétkednek Jamie 1945-ben tett inverness-i szellemként való megjelenése miatt, ma Diana Gabaldon a twitter oldalán ismét leírta, hogy akkor és ott Jamie szelleme jelenik meg. Itt meg tudjátok nézni: 
https://twitter.com/Writer_DG/status/823479860735528960
Hamarosan írok egy újabb fejezet-összefoglalót.
Idézet
2017.01.22. 21:08
Ani
Timi! Na ezt hagytam ki a mondanivalomból. A magàzódás... Piszkosul idegesitett.
Idézet
2017.01.22. 20:45
Timi

Nem vagyunk egyformák, de nekem is bejön a magyar szinkron. Ráadásul Götz Annának nagyon szép hangja van és kifejező. Az első évadot, mint Ani én is szinkronosan láttam először, akkor még nem találtam rá erre az oldalra. A Sassenachért tényleg kár, de engem a magázódásuk jobban idegesített, mert a könyvben is tegezték egymást. Bár ha jól tudom az angolban nincs is igazi magázódás. Az viszont pozitívum, hogy legalább a skótot hagyták eredetiben, ami viszont a franciánál kifejezetten zavart. Még egy nyamvadt feliratot sem tettek alá. A bemutatkozós rész jó-jó, de az én személyes kedvencem a 3. részben van, amikor Claire megnézi Jamie sebét. Ahogy egymásra néznek az mindent visz ! És még szinkronizálni sem kellett.

Érdekes, hogy mindenki Jamie ablak alatti álldogálását kutatja. Majd kapunk rá magyarázatot, de addig én nem lovagolok a témán. Ki fog derülni. Ha megérjük az utolsó könyvet és ha Vera elmondja nekünk, mert magyarul én már ilyen tempónál nem biztos, hogy olvashatom. 

Idézet
2017.01.22. 10:09
Andi

Sziasztok!

 

Hédi, ja ja én is nagyon utáltam hogy lefordították a Sassenach megnevezést, annyira balfékül hangzik hogy "idegen". Én most elkezdtem újra olvasni az első kötetet, érdekes hogy a film mennyire felülírta a könyv tartalmát . Szinte csak a filmre emlékszem és az újdonság erejével hat rám az első kötet, úgy hogy nagyon élvezem.

 

A pint amit küldtem  megnéztétek? Szegény Jamie teljesen átalakult , nagyon csúnyára   photoshopozták, a forgatási képeken meg nem is látszik az öregedés.

 

    

Idézet
2017.01.21. 23:01
Hédi

Most tértem nemrég rá a 3. könyv második kötetére. :) Az elsőben mikor Jamienek mit kell kiállnia hát. Egyszerűen alig bírtam. + franken lepődtem meg kicsit bár aztán rájöttem, hogy valamilyen szempontból megértem. :( 

Eredetileg az 1. könyv felét olvastam eddig csak, mivel nemrég vettem őket meg mind a 3 kötetet:) Ekezdtem az 1.-t majd nem bírtam tovább a 2. évad után és muszáj volt gyorsan nekiugranom a 3. könyvnek:PAztán majd visszatérek a többire:P

A magyar szinkronban mikor Jamie folyton "idegennek" nevezi Claire-t ( a falramászom tőle).Minek kellett lefordítani? :S Angolul jobb, sőt még a franciák sem fordították le h : Sassenach-t! :S + Még hogy a magyar szinkron nem hangsúlyozza a skót akcentust! Szerintem is a szinkronban is figyelhettek volna rá. Összségében a hangokra figyeltem: Jamie alig múlt húsz szal neki megfelelő fiatal hangja van, és így tovább. :) 

Amin még elgondolkodtam, hogyan kerül jamie az 1. évad elején Claire ablaka alá. ( ha jól olvastam ti is agyaltatok már rajta). Hát én úgy képzeltem most, hogy miközben Jamie barlangban/ börtönben volt valahogy a lelke elvándorolt :) Kis fantáziát vittem bele. :P 

 

Idézet
2017.01.21. 21:45
Andi
https://www.pinterest.se/pin/434034482820933985/ Remelem elobujik a kep ezt latnotok kell.
Idézet
2017.01.21. 21:26
Ani
Az elsö ėvadot magyar szinkronnal láttam, igy termėszetes, hogy igy tetszett. A magyar szinkron általában világszinvonalú, mert igenis ezerfėle hangszinben, kifejezėsben tudják leforditani az adott nyelvet. Amikor pedig angolul hallottam a filmet, akkor elöször kiakadtam Claire hangján.... A magyar jobban tetszett. Aztán ahogy már csak angolul hallottam, akkor meg a magyar szinkron volt nagyon furi. Szóval ėrdekes, de egy a lėnyeg, nekem igy is, ugy is jó, de az angol jobban bejön. Az esküvös rėsz szerintem sokunk kedvence, nekem is pulzust növelö pillanat mindig, amikor Jamie bemutatkozik az esküvö elött, de az is amikor elöször megpillantja Clairet a menyasszonyi ruhában.
Idézet
2017.01.21. 19:31
Birigli

...és tegnap délután megérkezett amit már nagyon vártam: a sassenachos póló amerikából. Igaz, nem olyan színben, nem olyan mintával ahogy megrendeltem, de megjött! :-)))  Úgy látszik, az amerikaiak sem tökéletesek!  Egyébként is ez a póló úgyis  "csak"  ereklye, a vén fejjel elkövetett gyermeki lelkesedésem ékes bizonyítéka.

Én is a 3/1. kötetnél tartok, Hédi! ...és én is szoktam utána olvasni dolgoknak. Egy ilyennel kapcsolatos élményemet le is írtam ezen az oldalon. Viszont abban nem értünk egyet, hogy a magyar szinkronhang illik a főszereplőkhöz. Nem egyezik az izlésünk, amivel nincs semmi gond, de én pl. képtelen vagyok megnézni magyarul. Szerintem a főszereplők hangszíne olyan széles sávban mozog, amit a magyar szinkon messze nem ad vissza. Pl. amikor Jamie bemutatkozik Clairenek közvetlen az esküvő előtt... Ha nem néztem meg ezt az 1 perces részletet vagy 20-szor, akkor egyszer sem, de még mindig libabőrös leszek, amikor elmondja a teljes nevét.

Idézet
2017.01.21. 17:26
Hédi

Sziasztok!

Ahogy haladok a 3. könyvben egyre jobban lesek valami dátumot, hogy mikorra jelentik be a filmet!:D Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy valszeg tavasszal jelenik meg a 4. könyv( célzásnak, hogy megvehetné). Bár a pasiknak célozgatni...nem veszik a lapot!:D

Én is majdnem mindent angolul vagy franciául nézek magyar vagy francia felírattal. Az outlander kifejezetten angolul jobb mint magyarul. ( bár a magyar szinkron is jó szerintem)Tegnap belenéztem francia szinkronnal. hát de mennyire nem jöttek be a szinkronok:D és totál fura volt az egész. 

Egyébként csak leírtam, hogy egy könyv, vagy film ösztönöz, hogy megismerjek valami újat. Ez sosem jelenti, hogy maximálisan elhiszem, hogy valóban minden úgy történt vagy bizonyos szereplők tényleg léteztek stb..Vegyük pl A. Dumas regényeiből D'Artagnant. Szépen leírja ki volt, mit csinált stb.. D'Artagnan valóban létezett de kevés köze volt a regénybeli önmagához! :) Ahogy pl Robert Merle és Steven Saylor is, és még sok író változtat egy kicsit, hogy a regény izgalmas és kerek legyen. Ha megtudok valamit ami nem úgy történt akkor ez van. Nem történelmi lexikon. Elintézem mindig annyival az ilyet: milyen érdekes, hogy x, y író így írja le a karaktert, kort és valóságban ez volt. Szerintem ez a történet éppen azért is izgalmas mert romantikus, és a történelmen kívül van benne egy kis fantasy, "kitaláció!:) Ahogy mi csajok szeretjük!:)

Olvastam, hogy beírtad hibának, hogy a fák ugyan olyanok a kőkör körül. Ezt észre se vettem! Nem azt figyeltem, hanem ahogy Claire hogy megy vagy épp rohan vissza a körhöz stb.. , és csak az jött le, hogy a kövek fák, növények között van:)Szerintem nem nagy hiba;)

Az interjúkban pedig nyilván mondanak olyat ami kapcsolatban van a történettel, vagy "reklámoznak " valamit ( Ezt arra írom, hogy említetted, hogy milyen érdekes h ez meg az a kedvenc könyve és ilyenek). Vagy elhiszem vagy nem. ha tévesen is elolvasom a könyvet akkor is tanulok valami újat. ha kételkedek akkor jobban utánanézek a színésznek és kész!:)

Idézet
2017.01.20. 16:18
Ani
Törtėnelmi háttėr kutakodás és a nyelvtanulás nem azonos a film hibàinak folyamatos keresėsėvel....
Idézet
2017.01.20. 15:14
BM

Na most egyetértek néhány előttem szólóval.!

1, Tényleg óriási színészek!

Csak a kezemet figyeljétek! Vigyázat csalok!

Százszor elmondják, és mégis átverik a fél világot.

Titeket is.

Mindezt röhögés nélkül.

Oszkárt Nekik! Dianának is. Életmű Oszkárt!

Minden irónia nélkül. Tényleg!

2,-Hédi!! Szerintem semminek ne nézz utána, mert én is ezt tettem, és én lettem  a közellenség. És csak élvezd a történetet.

3,- De vedd figyelembe, hogy a romantikus történet tényleg csak hab a tortán.

BM

Idézet
2017.01.20. 11:11
Ani
Hėdi! Nekem nagyon szimpi amit irtál magadról. Arra gondolok, h ha erdekel egy uj film, akkor utana olvasol, nyelveket tanulsz. A nyelvtanulast kivėve ėn is szivesen olvasok az adott film utàn. A nyelvtanulâs nàlam abban nyilvánul meg, hogy angol beszėddel, magyar felirattal nėzem. Most mar minden zenėt angol ės magyar felirattal nėzek, igy ragad rám valami kevės. A pasik sokszor mondjak a nökre, h csak buta, szerelmes nyálas filmeket néznek. Pedig ez nem igaz. Az Outlanderben rengeteg valós törtėnelem van, amiröl jó utána olvasni. Ja, hogy szerelem is van benne, hát Istenem... Az a hab a tortàn😀😀😀
Idézet
2017.01.20. 00:55
BM

Hát ennek örömére letiltották az Indavideón a B Csillás 2. évadot.

BM

Idézet
2017.01.19. 22:40
Birigli

Igen, kedves Zaphire, tudom, hogy forgatnak...
Azt is tudom, hogy nem kis költségvetésű film, tehát ha otthagyják - akár 2 napra is -, az nagyon sokba kerül.
De jelen esetben felülkerekedett az érzelem az értelmen, mert én is órákat nyomogattam a "szavazógomb"-ot.

Idézet
2017.01.19. 22:21
Ani
🙌🙌🙌🙌💗💗💗💗Edinburghba szeretnėk lenni...
Idézet
2017.01.19. 21:59
GM

Sziasztok!

WOW!!! Én most láttam, hogy nyert a sorozatmind a 4 kategóriában. (Ehhez én is hozzá járultam ugyanis szorgalmasan szavaztam.) 

Idézet
2017.01.19. 21:25
Zaphire

Caitriona Balfe (Claire), Sam Heughan (Jamie) és az egész stáb jelenleg forgat Edinburghban, ezért nem tudtak részt venni a 2017-es People's Choice Awardson.

Idézet
2017.01.19. 20:16
Birigli

Jól értem az angol írásokat???
Rajongásunk "tárgyai" nem voltak ott a díjátadón???
4 kategóriában győztek... Ezeket a győzelmeket mi, Outlander-rajongók hoztuk össze! Ennyit érnek nekik a rajongók???
Piszkosul le vagyok törve!!!

Idézet
2017.01.19. 19:14
Timi

Sok-sok gratula !!! Igazán megérdemelték !!!

Az ősz hajszálak hiányát nem hibának írtam csak feltűnt, hogy nincs . Nem lényeg csak lássuk végre !!!

Idézet
2017.01.19. 15:27
Birigli

....és iggennnnnn!!!!!!!!!!!!
Ma éjjel volt a People's Choice Awards 2017. díjátadója, és természetesen nyert az Outlander a TV sci-fi/fantasy sorozat jelöltjei közül, valamint Sam Heughan és Caitriona Balfe is nyert ebben a kategóriában, mint legjobb színész és színésznő.

Idézet
2017.01.19. 11:29
Hédi

Sziasztok!

Nekem is feltünt, hogy a képeken nem látszódnak az öregítések. A könyvben viszont valóban leírja mikor találkoznak, hogy mennyit változtak. Jamie pl teljesen máshogy írja le Claire haját mint régen pont az ősz hajszálak miatt. 

Hát, ha ezt ki is hagyják az csak egy kis részlet( legalábbis nekem), nem igazán fontos. 

Idézet
2017.01.18. 19:45
Parafa

Hát nézve a képeket, tényleg remek választás volt Sam és Caitriona, simán el tudják játszani a fiatal és az öregebb énjüket is !

Viszont én is attól félek, hamarabb fogjuk látni a filmeket, mint ahogy olvasni fogjuk tudni magyarul a regényeket ! Remélem mindegyik könyvet megfilmesitik, nagyon jó lenne, bár félek iszonyú pénzekbe fog kerülni, de remélem a rajongók az egész világon kitartanak !

Idézet
2017.01.18. 19:10
Timi

Elnézve a 3. évad forgatási képeit itt valahogy nem látszik sem Caitriona sem Sam öregítése. Valahogy eltűntek a  2. évad végén látott ősz hajszálak. Mondjuk nem is bánom, mert ha jól emlékszem a könyv sem írt hasonlókat / lehet csal a memóriám / . Éppen azon morfondírozok, hogy ha a 4. könyv megjelenése tényleg április, akkor talán már márciusban előjegyezhető elit megjelenésként a kiadónál. De szép is lenne ! De semmilyen választ nem adnak az olvasók egyre sürgetőbb kérdéseire.

Idézet
2017.01.18. 19:04
BM

Birigli!

Te tudatosan, vagy tudat alatt, de velem vagy. A hozzászólásaid abszolut inspirálnak. Mondtam, hogy a különböző jelenetek különböző időkben és helyeken játszódnak Mind a villany lekapcsolása, mind a riasztó egy másik időben játszódó jelenet.Van még egy csomó ilyen. Pl: Német-Porosz kifejezés, az ütőszeges, táras pisztoly, a ceruza, a szemüveg, az alsónemű kifejezés.

És ilyen: Majd felhozom a témát a legközelebbi orvosi etikai értekezleten 2/376 Claire még nem volt orvos.

Kivettem a gyógynövényes csomagot a retikülömből, és letettem a kisasztalra.2/386

Nem, de vidék-felelte Jamie-tiszta, zöld és nincs füst a levegőben, vagy csatorna a lábunk alatt 2/432

Egyik sem 18. századi kifejezés vagy tárgy.

Ja! és a 380 (Volt) amit kivertem. Egy kis Elektrodinamika!

Mint pont erről a lapról értesültem Sam Nikola Teslával vacsizna legszívesebben. Ó drága összeesküvés oldalak!

Nahát véletlenül pont Ő volt az aki rengeteget foglalkozott a magasfeszültséggel és magasfrekvenciával, a vezeték nélüli információ és energiaközvetítéssel, és VÉLETLENÜL az Ő neve fémjelzi a Quantum Generátort. Caitriona kedvence Gore Vidal írt könyvet az Amerikai Elnökökről (honatyákról). Egészen véletlenül a 3 könyvben pont Frank is róluk írt könyvet.

NEM HIBÁK! Még a nyilatkozatoknak is szerepük van.

Egy összerakós elemei, egy Puzzle és egy : itt a piros-hol a piros játék.

Csak Ti még nem játsszátok

MEGJÖTTEM

BM

 

Idézet
2017.01.18. 16:27
Hédi

Sziasztok!

Láttam én is a forgatási képeket. Hát jó lenne ott lenni. remélem közben nem is nagyon zavarják őket, hogy minél hamarabb elkészüljenek!:D

Van olyan "szerencsém/balszerencsém" hogy már elmúltam harminc és mindig olyan híres pasikba botlom akik korom beliek. Beleértve a kedvenc énekesemről , egy, két színészt , sőt még a vőlegényemet is, Így sokszor már el is képzelem magam kapcsolatban velük, vagy mást is. ;) 

Az én napjaim is hasonlóképpen. Felnézek azokra az oldalakra minden nap ahonnan jöhet új hír. újra még nem kezdtem el egyik könyvet se, inkább csak a részeket szoktam én is újranézni. 

Az a rossz szokásom van, hogy ha találok valami érdekes történetet, vagy valakit aki érdekel, hajlamos vagyok mélyebben utánaolvasni a történelembe és sojszor még a nyelvet is elkezdeni tanulni. Így kezdtem el angolul tanulni ( mára már csak társalgásra kopott a szint), így tanultam meg franciául és valamennyit latinul és spanyolul is. 

Idézet
2017.01.18. 14:32
Andi
https://www.pinterest.com/nmhobbs/sam-heughan-and-caitriona-balfe/

 

Idézet
2017.01.18. 13:08
Andi

Sziasztok!

Hédi , Igen szerintem is sokunkat elbűvőlt Sam a sármjával és az ezer arcával ( civil életi fizimiskájára gondolok). A sorozatban mindig ugyan az a jó pasi aki elvarázsolja a szemlélőt. S  pláne ha még tudja róla az ember hogy egy aranyos , szerény és nagyon jóindulatú pasas   hmmm. (mondta róla Caitriona) Lehet hogy lenne az az ajtócsapkodás ami megérné ? Hát álmodozzunk tovább

Egyébként már én is kezdek magam miatt aggódni , meddig normális ez a rajongás ( pedig már régi bringa vagyok) . A napot azzal kezdem hogy nézem az oldalt hogy ki írt ki nem van e valami hír a forgatásról , vagy a könyvröl etc, és nem telik el nap hogy ne néznék egy kicsit valamelyik kedvenc részemből.Most azt fontolgatom hogy kezdem előlről  az első kötetet.

Egyébb iránt meg mélységes aggodalmamat fejezem ki az újabb kötet késlekedése miatt , ha így haladunk nem lesz lefordítva egyhamar a többi kötet s hol vannak még a novellák  és a kapcsolódó könyvek amiből még nem fordítottak egy sort sem a kedves magyar rajongóknak.

  További szép napot  Mindenkinek

Idézet
2017.01.17. 20:51
Ani
Birigli, szerintem nem lehet linket ide tenni. Zaphire szokta felrakni. Egyėbkėnt tényleg sok kėpet láthatunk a facebookon a 3. ėvadrol. Irigykedem, hogy nem lehetek ott a forgatási helyeken. Ott van karnyújtásnyira a civilektöl Sam, ės ėn meg itthon. 😢😢😢
Idézet
2017.01.17. 18:46
Birigli

Mindenki fenn van a Facebook-on?
Elképesztő mennyiségű Outlander  és Sam Heughan oldal található itt. Próbáltam kiválogatni a "normálisabbakat". Így akadtam az Outlander Fans oldalra, ahova 1 órával ezelőtt feltettek egy cikket és ezzel együtt 11 vadi új képet, amely a 3. sorozat forgatásán készült.

Mivel anno nem sikerült tőletek megtudnom, hogy linket hogyan lehet ide bemásolni, így csak javasolni tudom, hogy nézzétek meg ezt az oldalt!

Idézet
2017.01.17. 00:46
Hédi

Sziasztok!

Már egy ideje olvaslak benneteket, és gondoltam, hogy bekapcsolódom a beszélgetésekbe. :) A sorozatra véletlenül találtam rá és kezdtem nézni, mikor már egy ideje kutattam valami érdekes után amit nézhetek. Mikor elkezdtem nézni,rájöttem, hogy már párszor nézegettem, gondolkodtam a könyveken de mindig otthagytam a könyvesboltban. Aztán végül beleszerettem a filmbe és így vele együtt a könyvekbe is. Jelenleg a harmadik könyv felénél tartok és egyszerűen nem bírom letenni! Mivel az angol tudásom az eredeti könyvekhez kevés, úgy gondoltam franciául nézek utána, ők hol tartanak, hogy tudjam tovább olvasni.Bár az is csak fordítás lenne. 

Mindig hallgatok valami zenét miközben olvasok és valahogy a A  hobbit zenéje ( Last Goodbye) Billy Boydtól teljesen a történethez illik ( legalábbis a 3.-hoz amit olvasok). Szerintetek? 

Nekem az volt a furcsa, hogy mikor újranéztem az első évadot  a párom bekapcsolódott és mindig ott ült mellettem és nézte ő is. majd együtt kezdtük a másodikat is. Majd megkérdezte, hogy miért olvasom az 1, 2. kötetet ha filmen már másodszorra nézem. :) mondtam neki, hogy mert érdekel az összes részlet. Csak az a baj azzal, hogy együtt nézzük a sorozatot, hogy engem teljesen lenyűgöz Jamie mármint  (Sam Heughan) és nem szeretném ha látná ezt rajtam. :) Gondoliom ezzel többen így vagytok. 

A kis bevezetőm lehet kicsit hosszúra sikeredett, de remélem betudok kapcsolódni a beszélgetésekbe. :)

Idézet
2017.01.17. 00:13
judith

Kedves Mindenki

Nagyon örülők hogy újra jönnek a hozzászólások és ujabb érdekességeket tudhatok meg (nem hibákat)

Alig várom hogy Vera ujabb összefoglalókkal örvendeztessen meg minket. Ma az orvosi rendelőben, mig vártam a soromra az első kötetet olvastam újra, a mellettem ülö FÉRFI beleolvasott és megkérdezte hol vettem ezt a jó könyvet. Boldogan felvilágositottam,szerezvén egy ujabb rajongót.

Ha valaki tudna segiteni nagyon megköszöném.Az SB röl töltöttem le a sorozat mindkét évadát,de most szerettem volna az első évadot feliratosan letölteni de a  ClipConverter nem müködik, pedig azt használtam eddig.Ami ilyen hasonló convertert találtam az nekem kissé bonyolult. A you tube-on találtam olyan részeket ami nem került bele a sorozatba, csak az a kár hogy angolul van,nincs felirat,de azért megpróbálom kitalálni miről is lehet szó.Engem  még az is nagyon érdekelne hogy amikor szinkronizálták a sorozatot mi alapján  forditottak mert a feliratos részekben eléggé eltér a magyar szöveg.Melyik a szöveghübb.

Idézet
2017.01.16. 21:58
Vera

Oo... Most vettem észre, hogy rosszul írtam a 8. kötet egyik idejét. Természetesen 1980 október -1981 január a helyes idő intervallum. Bocsi

Idézet
2017.01.16. 21:20
Birigli

Romjaimban heverek... Jó értelemben!
Végére értem a második kötetnek. Olvasás közben sokszor azon gondolkodtam, hogy mennyi eltérés van a könyv és a film között!? ...és miért? Részben megadható a válasz, hiszen az, amit a papír elbír nem biztos, hogy egy filmben megvalósítható. Vagy meg szabad valósítani egy pénzorientált világban készülő filmben.
De mégis! Egyes szereplők annyira eltérnek  filmben és a könyvben... Igaz, mellékszereplőkről van szó és az ő "melléktörténeteik"-ről és nem a főszereplőkről.
Tényleg letehetetlenek az Outlander-könyvek! Még ma este nekilátok a 3. kötetnek.

A rajongásom egészen addig elfajzott, hogy a temérdek marketing tárgyakból rendeltem egy sasennach-os pólót. :-))) Természetesen Amerikában készítik őket, Los Angelesben, és hihetetlenül fel vannak készülve. A szombat esti megrendelésemre ma délben már meg is érkezett az e-mail a visszaigazolásról, és a póló várható megérkezéséről.

Beszéltetek a fordításról. A magyar sokkal árnyaltabb nyelv, mint az angol, sokkal szebben tud kifejezni dolgokat, és persze több szóban is. Viszont a fordítás néha nagyon nincs a helyzete magaslatán. Olvastam  - azt hiszem az első kötetben , hogy Claire "lekapcsolta a villanyt". A másodikban pedig azt - Claire megszöktetésekor Sandringham hercegének házából -, hogy Murtagh holmi "sziréná"-t hiányol. Rossz érzéseim vannak ilyenkor a fordítást és a lektorálást illentően is.

 

Idézet
2017.01.16. 20:59
Timi

Vera ! Köszi a választ és a meglátásokat.

Andi ! A Rettenthetetlen valóban nem szerelmes film, de érdemes egy jó kis mozizásra. Azonban Outlander csak egy van, még egy ilyet nem találsz.

Idézet
2017.01.16. 12:50
Andi
Sziasztok, szep napot mindenkinek! Tegnap este megneztem a Rettenthetetlen cimu Mel Gibson filmet. 2.59 perces .Egy skot szabadsagharcosrol szol a film aki valos szereploje volt a skot tortenelemnek a 13. szazadban. Elesen szemlelteti a skotok elnyomottsagat , szegenyseget, nyomorusagat , de meg abban a nehezkes vilagban is bimbozott a szerelem amit az angolok az elso ejszaka jogaval keseritettek meg.A filmben ket szerelmi szal is nyiladozik de sajnos nem tud kiteljesedni egyik sem a kegyetlenkedesek miatt. Jo a tortenet csak sajna a haborurol szol es nem a szerelemrol. Van benne sok sok kilt , van benne Hemis,es kollektivan megmutatjak a harcosok mit viselnek a kilt alatt 🤣5 Oscart zsebelt be annak idejen a film. Tevesen azt irtak a film ismerteteseben hogy a 18 szazadban jatszodik , na gondoltam talan hasonlo lehet a mi szeretett tortenetunkhoz , de neeeeeem. Azert meg lehetett nezni. 🤗🤗🤗
Idézet
2017.01.16. 10:26
Ani
Vera! Köszi a választ. Remélem nem haragszol, hogy "anyánknak" tituláltalak. Ezzel a türelmedre cėloztam.... ės termėszetesen pozitiv ėrtelemben💗
Idézet
2017.01.15. 23:45
Vera
Sziasztok, szerintem az eredeti könyv és a magyar verzió között rengeteg különbség van. Már csak ha megnézitek az oldalszámot, látható, hogy a magyar változat mindig sokkal hosszabb.( persze lehet, hogy a betűméret is nagyobb...)Mindenesetre a magyar nyelv sokkal változatosabb, mint az angol, ezért a fordító szerintem igyekezett ezt kihasználva sokkal cizelláltabb munkát végezni, még az írónál is. Ez nem feltétlenül hátrány, de párszor már kiderült, hogy a nem pontos fordítás a regény későbbi részeinél akár komoly eltérést is okozhat. 
Csatlakozom azokhoz akik nem kívánnak reagálni a későbbiekben BM feltevéseire. Nem volt szándékomban az "anyátok" szerepét játszani, de olykor úgy éreztem reagálnom kell a sok félreinformálásra, hiszen BM meglátásai, sokszor tévesek és féligazságokon alapulnak. Nagyon jó lenne ha ezt a rengeteg energiát a regény szépségeinek megkeresésére fordítaná, nem a hibáira. 
Én azért szeretem az Outlandert, mert Diana zseniálisan leírja a kort és a helyszíneket ahol történik a cselekmény. A szereplők bemutatása, a cselekmény vezetése teljesen naturalista és szemléletes, életszerű. 
A nyolcadik kötet az amerikai függetlenségi háború idején játszódik. 1778 június-1779 január között és azzal párhuzamosan 202 évvel, 1980 október-1980 január között.
Idézet
2017.01.14. 15:09
Ani
Én is kivâncsi vagyok, hogy mennyi ės milyen eltėrės van az eredeti szöveghez kėpest?? Arra is kiváncsi lennėk, hogy a 8.kötet idöben mennyire van elörėbb, mint a 4.kötet?
Idézet
2017.01.14. 13:39
Timi

Azért annak örülök, hogy mi többiek tényleg más miatt szeretjük a könyveket és a sorozatot. 

Egyszer már feltettem ezt a kérdést Verának régebben, de engem komolyan érdekel, hogy mennyi eltérés van az eredeti szöveg és a magyar fordítás között ? Te bizonyára mindkettőt olvastad . Sokat von el a könyv élvezetéből az átirat,  nagyon más így magyarul ? A válaszodat előre is köszönöm .

Valamint az is érdekelne, hogy tud-e valaki olyan dvd megjelenésről a szomszédos országokban, ahol esetleg van az eredeti szöveghez magyar felirat ? Vagy csak nálunk divat a többnyelvű és feliratú megjelenés ? Az angollal bármennyire is nívós nem megyek semmire, de irigylem érte a Verát . 

Idézet
2017.01.13. 22:57
Ani
Sziasztok! Akkor valoszinüleg a legjobb megoldás ha nem reagàlunk BM irásaira. Timinek igaza van abban (is), hogy Bm se vâlaszol a mi kėrdėseinkre. Én nem tudom, hogy mennyi pėnzbe kerül egy könyv forditása, de ez csak nálunk magyaroknál jellemzö, hogy mindig csak az akadályokat látjuk, halljuk. Biztos nagyon nehėz feladat egy forditás, de ha külföldön meg tudják csinálni (plul a nėmetek), akkor nekünk miėrt gond ez?? Szerintem van elėg rajongó Magyarorszãgon, akik garantálják, hogy nem lesz anyagi vesztesėg a könyv kiadása.... ės ėrdemes folytatni. Nálunk valahogy minden nyögve nyelösen megy😢😢😢 De mi itt összetartunk, mert lelkesedėsünk töretlen, ės reméljük folyamatosan kapjuk Verátol a rėszleteket ill. jönnek az ujabb kötetek, ėvadok.
Idézet
2017.01.13. 21:36
Zaphire

Sajnos arról nem tudok, ez az oldal nem áll kapcsolatban a videót feltöltő személlyel.

Idézet
2017.01.13. 20:37
Birigli

Kedves Zaphire!

Valami félreértés van köztünk. Az van letiltva, amely nincs szinkronizálva és BCsilla fordításában olvashatjuk a magyar szöveget. (A szerzői jogvédelemre hivatkozik.)

Idézet
2017.01.13. 20:22
Zaphire

Kedves Birigli!

Nincsenek letiltva, egyszerűen csak még nem kerültek fel az elérhetőségi linkek az oldalra.

Idézet
2017.01.13. 19:45
Birigli

Kedves Zaphire!

Köszönöm az útbaigazítást a régebbi hozzászólásokról! Valóban elkerülte a figyelmemet!

...még egy kérdésem lenne. (vagy ez is elkerülte a figyelmem?) Miért vannak letiltva a 2. évad angol szövegű filmjei? (igen, azt olvasom, amit kiír, de mi van mögötte?)

 

Sziasztok!
Igyekszem BM-mel kapcsolatban megnyugodni, de tény, hogy borzasztóan irritál, hogy csak fújja a magáét - akár ugyanazt többszörösen. Győzöm átugrani a bejegyzéseit. Csak az a baj, hogy másoké érdekel(ne), de mindig van köztetek valaki áldott jó lélek, aki megpróbálja elmagyarázni BM-nek, hogy.......  Tehát inkább az archívum!

Idézet
2017.01.13. 19:17
Timi

Ani !

Az a baj, hogy igen is van probléma. Létezik egy ember, aki nem képes felfogni, hogy ez egy regény és ez egy tévés sorozat. A regény egy fiktív történet, ami szerintem kiváló, de ő már lassan élőnek hiszi a szereplőket. Lassan családfakutatást kér hozzá. Nem mindegy neked és nekem, hogy Jamie mikor született ? Van és kész ! És, hogy melyik évben hol volt ? " Most " éppen itt van . A sorozatban pedig mindegy hány év különbséggel, de ugyanazt  a fát, bokrot látjuk bizonyos helyeken. Nyilván nem ásták ki csak mert  a korkülönbség miatt annak nem így kell kinéznie. Szóval tényleg nincs minden rendben BM-nél ! Egyébként én is megfogadtam ,hogy nem reagálok az idétlenségeire, mert őt sem érdekli a mi mondandónk, de ez nagyon nehéz néha .

Olvastátok, hogy a 4. könyv megjelenésének  tervezett időpontja most a könyvhét / április / ? Majd hiszem ha látom ! Én folyton nézem a kiadó honlapján a megjelenést és ne tudjátok meg milyen észrevételek vannak az olvasók részéről ! Állítólag már a fordító sem szimpi sokaknak . Szóval ez is jól indul.

Idézet
2017.01.12. 22:45
Ani

Timi!

Jót nevettem a hozzászólásodon. Nekem még az is nagyon tetszne, ha elmehetnénk megvizsgálni, hogy nincs e véletlenül látható nyoma a sok idősiknak, esetleg valamelyik Jamienek a kivetülését megleshetnénk...:)

 

Birigli!

Remélem megnyugodtál, hogy meg van az elmúlt két év anyaga. Zaphire nagyon jól szerkeszti az oldalt.

BMnél szerintem a legjobb jó módszer az, ha nem reagáltok rá ( ha kibirjátok).

Nem tudom, hány éves, de olyan mint egy lelkes gyerek, aki csak a saját maga igazát látja, láttatja.

Bár ez rajongói oldal, és én tényleg csak élvezem a filmet (már ki tudja hanyadszor), BM éles szeme olyanokat megláttat, amit észre sem vettem. Nincs is ezzel probléma, csak hervasztó, hogy nem hisz a mi "anyánknak" Verának , sőt még Dianának sem.

Idézet
2017.01.12. 20:51
Zaphire

Kedves Birigli!

Ha itt a hozzászólások felett (a Claire-kép alatt) feltekintesz láthatod az alábbi dolgot:

>> Archívum <<
/régebbi hozzászólások/

Tehát itt van az Archívum a régebbi hozzászólások helye. Semmi sem került törlésre. Köszönöm.

Zaphire

 

Idézet
2017.01.12. 19:30
Birigli

Nem kicsit lehangolt vagyok, hogy Zaphire törölte az elmúlt bő két év csevegését itt, a kibeszélő fórumban. Tette mindezt azért, mert a szövegbemásolások miatt szétesett az oldal. (Ezt olvashatjátok is az oldal fényképe alatt.)

DE!

Képes lennék Zaphire-nak 'megbocsájtani', ha kitiltaná innen BM-et! Nálam már kiverte a 380-at. :-(((

Idézet
2017.01.12. 18:25
Timi

Megfogadtam, hogy nem reagálok, de mégis kell ! Ha valaha összejönne bárkinek is, hogy Skóciában vegyen részt egy Outlanderes túrán, kérem, hogy azt a bizonyos göcsörtös fát a kőkör mellett azonnali hatállyal tépesse ki tövestűl és helyette egy aktuális kornak megfelelő fát ültessen helyette. Továbbá a rossz helyen nőtt összes fát irtassa ki / mit nekünk ökoszisztéma / a sorozat nézői kedvéért, mert zavarja az idősíkokat ! Valamint kikérem magamnak a Trója című film azon jeleneteit, amikben Brad Pitt az ókori romok között edz, mert akkor azok még nem voltak azok, nagyon is szép épületeket akarok látni. Felháborító ez a sok elcseszett díszlet !

Idézet
2017.01.12. 12:50
nemjuc08

 

Könyörgöm a 200 év egy regényben nem pontosan napra+órára jelenti az időt!!!

A könyvet élvezni kell nem kiragadni belőle dátumokat,napokat!

Ez nem egy dokumentum hanem egy regény ..

 

 

 

Idézet
2017.01.11. 21:57
BM

Még egy kis hozzászólás, és egy darabig nem hallotok-láttok, kicsit elutazok.

Látom a sóhajokat.

1/1

1945???-ben Claire felmegy a kövekhez. .Felfelé mentében elmegy egy szép göcsörtös fa mellett.

A gáz csak az, hogy miután átment a köveken, ugyanezen fa mellett szalad lefelé is. Csak nem ősszel, hanem tavasszal.

Nem hiszem, hogy 200 -202 évvel 1945 előtt ez a helyes kis göcsörtös fa ugyanígy nézett volna ki.

Ki ment fel-ki jött le? És melyik tér-idő dimenzióban?

Mégegyszer: Quantum Elektro Dinamika!

BM

 

 

 

Idézet
2017.01.11. 21:51
Ani
BM! Szerintem felesleges a tovâbbiakban meggyözni tėged a számokról, az esemėnyrkröl, mert megszállottan mondod a magadėt, akkor is folytatod, amikor minden szavadat megcáfolja valaki. Igy ėn mkst már nem is reagálok semmit, mert teljesen felesleges. Diana Gabaldon pedig fantasztikusan nėz ki 65 ėvesen. Boldog szülinapot kivánok neki, legalabb 15 ėvet letagadhatna.
Idézet
2017.01.11. 21:42
BM

Most is hisztek Dianának? Csúcs a nő!!!!

BM

Idézet
2017.01.11. 21:41
BM

Hát akkor most hiszek Diana Gabaldonnak!

Volt egyszer hol nem volt csak kétszáz év múlva.

Azt mondtam ezerkilencszáztizennyolcban. Kétszáz év múlva.

Tehát Claire 1718-ban mondja el Jamienek, hogy a jövőből jött.

Volt egyszer hol nem volt kétszáz évvel ezelőtt:

Kétszáz éve nem temettek ide senkit, a templomot 1800-ban nyilvánították szentségtelennek.

Tehát Claire, Roger és Brianna 2000-ben járnak a St. Kildában.

1746: Ha kétszáz évnyi purgatóriumot is kell elviselnem.

Kétszáz évet nélküled.

Vagy Claire nem 1948-ban érkezett haza, vagy a Cullodeni csata nem 1746-ban volt.

1968:Az ég szerelmére kétszáz év telt el: akár meghalt Cullodennél, akár nem, már biztosan halott.

Tehát vagy Culloden volt 1768-ban vagy nem 1968-ban vagyunk, hanem 1946-ban

1948: Mondtam neked: keresztül mentem egy kövön, és kétszáz évvel ezelőttre kerültem.

Akkor ez a Claire 1748-ba- került vissza. vagy 1943.ban vagyunk.

1968: Boston:Roxbury bizonyos részei éppen annyira veszélyesek voltak manapság, mint bármelyik párizsi sikátor, amiben kétszáz évvel ezelőtt jártam. Claire 2 szer volt Párizsban 1943-ban a II. VH-ban, és 1744, esetleg 1745-ben.

Tehát nem 1968 van, hanem vagy 2168, vagy 1944-1945.

Ja és miért mondja Roger, a Cullodeni csatára, hogy: 1745 döntő csatája?

Megnézte valaki, hogy mikor volt Culloden?   Vicceltem.

Most is h

Idézet
2017.01.11. 21:33
Timi

Bocsánat a tegnapi kirohanásomért, de van az a pont és az az ember, akinél ez sikerül. Pedig legendás  a türelmem. Olyan embereket képeztem és oktattam,akiknek hússzor is elmondtam egymás után a témát és még akkor is újra tudtam kérdezni, hogy most már oké, vagy mondjam el még egyszer. Ők nem azért nem tudták mert nem akarták, hanem mert tényleg nem tudták felfogni. De ez a dac, amivel itt szemben állunk már sok. Kár itt minden szóért és kár az érvekért. Egy óvodás jut róla eszembe, aki a lábával toppant miközben azt mondja, hogy: azért se !

Vera köszi értettem az üzenetet.

Idézet
2017.01.11. 10:04
Andi
Sziasztok! BM furcsán rajongassz a könyv iránt 🤥
Idézet
2017.01.11. 09:41
Ani
Az igazi nagy hir az lenne a tavaszi könyv kiadással kapcsolatban, ha egyben beharangoznák: már forditás alatt a következö regėny... 😁😁😁 A hozzâszólásokról meg csak annyit, hogy fogom a fejem sokszor, hogy ne essen le. BM szerintem a mi szörnyülködėseinkbōl meriti az energiáját. Vera pedig, mint ha az anyánk lenne, türelmesen magyaráz a lökött gyerekėnek😕😕😕
Idézet
2017.01.11. 09:41
Ani
Az igazi nagy hir az lenne a tavaszi könyv kiadással kapcsolatban, ha egyben beharangoznák: már forditás alatt a következö regėny... 😁😁😁 A hozzâszólásokról meg csak annyit, hogy fogom a fejem sokszor, hogy ne essen le. BM szerintem a mi szörnyülködėseinkbōl meriti az energiáját. Vera pedig, mint ha az anyánk lenne, türelmesen magyaráz a lökött gyerekėnek😕😕😕
Idézet
2017.01.11. 01:02
Vera

BM, olvastad az Outlandish Companion-t? Talán kellene, ott magyarázza el Diana a Q.E.D. jelentését. 100%, hogy aquod erat demonstrandum = bebizonyítottuk, amit be kellett.( következtetésképpen) értelmezésben kell használni, tudod Q.E.D. tehát Diana által írásban hitelesítve, de látom, most jött el az a pillanat amikor Dianának sem hiszel... Jamie is azért tartja magánál az ólom betűket, hogy emlékeztessék rá mindig. Bebizonyítottuk amit be kellett, be lehetett, amit nem kell, nem lehet bizonyítani abban pedig hiszünk. Ugyanúgy, mint ahogy a termodinamika I. törvénye is Jamie szerint nem más mint a hit.
Timi,

Idézet
2017.01.10. 22:53
Timi

BM !

Te elmebeteg vagy  !!! Ha mód van rá tartsd meg a hülyeségeidet magadnak !!! Azt hiszem régen eljött az ideje, hogy találj magadnak egy másik oldalt ahová írogathatsz mielőtt közösen felszólítunk erre. Ez egy rajongói oldal és úgy látom neked nincs helyed közöttünk. 

Idézet
2017.01.10. 22:18
BM

Esküvő:1712. Rá 4 hónapra született Willie, majd 5 év múlva született Jamie, tehát 1717-nél régebben született  3/1 könyv/ 70.o

A nem egyenlő C vel.

Ködösítés a köbön

BM

 

 

Idézet
2017.01.10. 22:16
BM

 

Már most nem stimmel

VERA!

Lord John Grey:

1745-ben 16 éves:William Greynek hívták, Viscount Melton második fia volt.

Tehát 1729 ban született

1755 február

Grey őrnagy valóban fiatal volt, nem több huszonhat évesnél,

Tehát majdnem 1929 ben született A Ti majdnemetek, vagy az enyém? Mert ha a Tietek akkor akár 3 évvel is lehet fiatalabb

Tíz év telt el azóta, hogy Hector meghalt Cullodennél, darabokra szabdalta egy felföldi pallos    Tehát kilenc év telt el elvileg, akkor vagy Culloden nem 1746. ban volt, vagy nem 1755 van

1755 márc 7

Nouvelle Heloise megjelenésének dátuma 1761

Tehát 1761 után vagyunk

És egyáltalán  melyik apukáról beszélünk:

 „John… vagyis Lord John Grey, jelentős befolyással bíró családból származik. A mostohaapja de hát ennek semmi jelentősége”, mondta. Mégis volt azonban jelentősége.

Egy tuti: A nem egyenlő C vel

3/2 könyv/123-254.oldal

Ja: Találtam még egy Jamiet.

Nem majdnem, többmint!

1752 november Lallybroch: Mrs. Coker először cselédlány volt, aztán a család házvezetője lett, és azóta szolgált náluk, hogy a szüleik összeházasodtak, több mint negyven évvel azelőtt.

Esküvő:1712. Rá 4 hónapra született

Idézet
2017.01.10. 22:08
BM

A QED 3 jelentése

-QED: The Strange Theory of Light and Matter, Qauntum Elektro Dinamika

Nem véletlenül FURCSA az elmélet!  Szóltak!

-És én is azt mondtam, hogy a QED második jelentése: quod erat demonstrandum és matematikai levezetéseknél használják. Ezt kellett bizonyítani. Azonban ezt kiegészítettem azzal, hogy: A matematikai bizonyítás végét gyakran a ■ jellel (teli fekete négyzet) jelölik, mely (angol nyelvterületen) sírkő (tombstone), A sírkő sokszor nyitva van: □ (üres fekete négyzet). Azt gondolom, ez a nyitva ill. zárva van a kapu kissé jellemző a filmre és a könyvre is. Csak egy kis asszociáció kell hozzá.

És a matek egyenletekről is szóltak!

Nem véletlen, hogy a születési dátumok sem stimmelnek, Jamie mindig máskor születik, Lallybrochot mindig máskor építik. Bree is mindig máskor születik. Tehát pont arra hívják fel mindenki figyelmét, hogy ha: A=B, B=C akkora könyvben nem biztos, hogy A=C

3. jelentése:Q E D  egy Amerikai filmprodukciós iroda egyik legismertebb filmje a Fury 

És ha jól emlékszem a 3 sorozatban a Fury utcában fognak lakni. Szóltak!

Szegény D.G. mit kell még csináljon, hogy hogy a kedves olvasók és nézők rájöjjenek, hogy semmi sem stimmel a könyvben és a filmben. Sem az idők, sem a helyszínek. Amiket leírtá,l az elkövetkező könyvekben azok sem fognak stimmelni.

Az egész egy 10 000 oldalas puzzle, és a kép csak a végén fog összeállni.

Diana egy zseni.

BM

 

 

 

Idézet
2017.01.10. 21:59
BM

Jól feladtátok a házi feladatot. De most akkor hajrá!

Tehát akkor válaszolok. Még az előzőre.

-A pisztolygolyó nem fekete hanem réz színű, hengeres, és kicsit véres.

Igen jól meg lehet különböztetni a fekete, gömbölyű és méretben nagyobb golyóktól, amiket a 9 részben kis papírszerű anyagba csomagolnak.

-A tár pedig a többlövetű pisztolyok golyótartója, van forgótáras, cserélhető táras. Az akkori fegyverek nem voltak tárasak, hanem elöltöltősek. Erre írtam, hogy puskapor, golyó, fojtás. És igen kellett hozzá szikra. Tehát a filmben látott puskák nem tárasak, hanem elöltöltős egylövetűek. Amit a könyvben írt D.G. ( az ütőszeg üres táron) az a 18 században lehetetlen.

Ezt próbáltam elmagyarázni, lehet béna vagyok. Az ütőszeg megjelenésének dátumát már leírtam. A 19.század. Az ütőszeg a töltényre üt rá, amiben már ott a puskapor, és a hüvelyből így lövi ki a golyót. Nem közvetlenül a puskacsőből. Tehát amit D.G. leírt csak a 19 századtól lehetséges. Ja és nem csesz…el!

ÉS:

-A 18. században egyetlen ember volt aki úgy nézett ki mint BJR, és tudhatta, hogy Sandringem hercege sosem nősült meg. És az pedig Frank volt.

Az ugyanis, hogy sosem nősült meg múlt idő, nem mondjuk egy élő emberre, mert még nem múlt el. Lehet a jövő héten megnősül.

Tehát vagy nem ott és akkor vagyunk, mint hisszük, és S már meghalt, vagy BJR mégiscsak Frank, aki mégiscsak átjött a köveken és kicserélte magát BJR-re. És letette a karóráját a borotva mellé. De várom az egyéb variációkat.

Attól pedig, hogy S-nek vanbajabőven, attól még megnősülhet, mint ahogy nem véletlenül van rá példa a könyvben a másik vanbajabővennél

ÉS:

Az utolsó részben is van egy kis lópara: Szerintetek melyik lóval viszi Jamie Clairet a sziklákhoz?   Dougal szürke foltosával, vagy Claire fehér lovával? Melyik lóra ül fel?

ÉS:

Cullodeni Fraser sírnál vannak fák, vagy nincsenek, mert amikor jön Claire nincsenek fák, amikor megy vannak.

Mintahogy a néni háta mögött is, vagy sem.

<

Idézet
2017.01.09. 23:16
Ani
Birigli!! Ez âm a jó hir!! Ez nekem is tetszene. Kellene csinálni egy magyar Outlanderes rajongói kirándulós körutat a forgatâsi helyekre. De szép is lenne....
Idézet
2017.01.09. 22:18
Birigli

Szép volt, Vera!

 

Valahol olvastam a napokban, hogy az Outlandernek hála, Skóciában jelentősen fellendült az idegenforgalom. Ami pedig engem hozott "izgalomba" az az, hogy a skótok már szerveznek outlander-utakat is: azokat a helyeket látogatják meg, amelyek a könyvnek és a filmnek helyszínei. Egy ilyen nagyon érdekelne! :-)

Idézet
2017.01.09. 07:57
Ani
Éėsssss megint ott a pont Veránál.... 😀😀😀😀😀😀
Idézet
2017.01.09. 00:11
Vera

Akkor most én kezdem a sort az új oldalon.  A Q.E.D. valódi magyarázata Diana Gabaldon által:

quod erat demonstrandum = bebizonyítottuk, amit be kellett.( következtetésképpen)

A kifejezés úgy viselkedik, mint az "ergo" „tehát” vagy "így". Ebben az esetben, hogy ha A igaz, és B igaz, akkor azt igazolták, a C is igaz.

Példa levezetve Lord John és a Brotherhood of the Blade:

A: Lord John apja, John 12. születésnapja utáni napon halt meg.

B: Július - egy hónappal apja halála után - egy fogadás alá lett írva a bátyja, Hal által.

C: Q.E.D .: John születésnapjának júniusban kell lennie.

A Voyagerben a Q.E.D. jelentése:

A) A múltban Jamie szokása volt a Q.E.D. kifejezés használata a könyvelés végén, a jövedéki adó

igazolására: Q.E.D.-bizonyítva(hitelesítve)

B) A jelenben megtalált dokumentumon a Q.E.D. aláírás használata Alexander Malcolm nyomtatványán a

bizonyíték Claire számára (saját Q.E.D.) , hogy Jamie valójában Alexander Malcolm, a nyomtató.

Ha A igaz, B igaz, akkor az azt igazolja, Jamie él (Q.E.D).

 
Aktuális rész
4x03
"The False Bride"
2018.11.18.
 
 
Következő rész
4x04
"Common Ground"
2018.11.25.
 
 
Galéria - Legújabb képek

 
 
A könyv

Hamarosan megjelenik az 5. Outlander könyv magyarul!
Tervezett magyar megjelenés: 2018
Cím: Outlander 5. - A lángoló kereszt
Szerző: Diana Gabaldon
Oldalszám: 992
Leírás /vigyázz, spoiler veszély!/: A Korona észak-karolinai gyarmatán a gazdag arisztokrácia és a megélhetésükért küzdő telepesek állnak egymással szemben, törékeny egyensúlyban tartva a kialakult, feszült helyzetet. Közöttük áll Jamie Fraser, egy talpig becsületes és tisztességes férfi. Miután száműzték szeretett hazájából, Skóciából, végre megkapta a földet, ami után áhítozott. Támasza rendkívüli felesége, Claire, a nő egy másik helyről és időből, aki az eljövendő események ismeretének terhes ajándékát hordozza. Korábban ez a tudás veszélyt és áldást is jelentett Jamie és Claire számára. Most talán pislákoló fáklyaként vethet fényt az előttük álló vészterhes éveken át vezető útra – vagy olyan tűzvészt okoz, amiben mindketten hamuvá égnek

Megrendelés | Többi kötet

 
Elite cserék

    
 

3/10 | Jelentkezz a chatben! | Feltételek vagy Lekerültél?

 
Tudnivalók

Az oldal nem áll kapcsolatban a hivatalos Outlander oldalakkal, se színészekkel. Ez csupán egy rajongói lap. A források fel vannak tűntetve, ahol kell az adott lap alján. Az oldalon található írások és tartalom egésze az outlander-online.gportal.hu tulajdona, kivéve a forrással megjelölt részeket, melyek természetesen az adott linken érhetők el. Mindenfajta másolás illetve lopás komoly következményeket von maga után.

>>Sorozatkibeszélő<<

Szerkesztő: Zaphire
Kinézet: Zaphire | 30. In the Woods | Előző kinézetek
Nyitás: 2014.11.14.
Css kód alap: Dienah | pometo.gportal.hu
Sosugary téma: glamour-factory.gportal.hu
Források: # # # #
>> Még több infó

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-11-12
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG