OUTLANDER.ONLINE - Magyarország első számú Outlander rajongói oldala
Sorozatkibeszélő2

Sorozatkibeszélő

>> Archívum <<
/régebbi hozzászólások/

Beszélgess, oszd meg véleményedet, vitasd meg a legújabb részeket, spoilerezz!

Figyelem! Ez a modul spoilereket (főleg könyvbeli) tartalmaz, így csak saját felelősségre olvassátok! 

Kérlek, figyeljünk arra, hogy az oldalt ne húzzuk szét a hozzászólásokkal, bemásolt illetve beillesztett szövegekkel, nektek is könnyebb olvasni, ha rendezett:) Köszönöm!

231 hozzászólás
Idézet
tegnap 14:27
judit

Oh, kedves Timi az még semmi  Nekem a 26-os sorszámú könyv van a kezemben. Én is alig vártam, hogy elkezdjem elolvasni. El is kezdtem olvasni, és hajnali fél háromig fent voltam. Képtelen voltam letenni. Egyszerűen remek.

Idézet
2017.04.25. 11:00
Timi

Itt van a kezemben a 89-es sorszámú kötet !!! Nem hiszem el, hogy végre valahára itt van !!! Alig várom, hogy olvashassam.

Idézet
2017.04.18. 10:07
Timi

Nekem tetszik az egységes fekete borító, szerintem jobb, mint a csiricsáré. És jók a borítón az utalások a tartalomra. Szép a belső kivitelezése is. Összességében egy egységes szép sorozatot alkot.

Jajj, de ezek az új promók nagyon beindítanak. Űber ütős lesz a 3. évad. Remélem ide is hamar felkerül majd. De azt még mindig nem tudom, hogy a második évad egyes részeit miért tiltotta le a szerző ? Ti tudjátok ?

Idézet
2017.04.15. 09:57
Ani
Értem ėn hogy design, de akkor is egyhangú, hogy minden fekete. Termėszetes, hogy nem fog mindenkinek tetszeni az adott boritó, hisz izlėsek ės pofonok... Mindegy, a tartalom kiváló volt ės lesz is, ugy hogy csak hajrá, jöjjön minél elöbb a folytatás.
Idézet
2017.04.14. 21:33
Vera
A Könyvmolyképző szinte összes könyve fekete... ez a design...😳 csak a pöttyök mások piros vagy arany...😞
Idézet
2017.04.14. 08:24
Ani
Nem tetszik a könyvboritó... Miėrt fekete az összes?? Külföldi kiadványok szépek, szinesek, ránėzėsre lehet tudni, hogy melyik kötetet tartod a kezedben. De azėrt persze nagyon vàrom az uj rėszeket ės jó nėzni a forgatásról kėszült ujabb kėpeket. Közeleg az a bűvös szeptember😁😁
Idézet
2017.04.07. 14:57
Timi

Látod Kitti több szem többet lát.

Tegnap vettem észre valamit, amit eddig nem tudtam és ti sem írtátok nekem. Szóval sokat forrongtam a második évad francia párbeszédein, hogy nem feliratozták. De igen csak a régebbi tévénk előtt ülve jöttem rá, hogy az újon nem állítottuk be a magyar feliratot a Digi Tv-n. Igen is feliratozták csak erre most másodjára kellett rájönnöm. Ti meg biztosan nem értettétek miről beszélek. Szóval a technika ördöge kibabrált velem.

Ma a könyvnél már I-II. kötet szerepel, most vehették észre a bibit. Ne aggódjatok a folytatás miatt. 

Idézet
2017.04.05. 20:13
Kitti
Köszi, Timi! Most nézem a képet, de szerintem az nem forgatásról van, vagyis biztos, hogy Nem Outlanderhez kapcsolódik. A színész twitter és instagram profilját nézegettem ahol volt egy kép amely hasonlított Dél-Afrikára ugyan, de mint kiderült a színész Spanyolországban tartózkodott. És emlékszem, hogy Cait-el volt még régebben egy interjú ahol a régi karakterektől való búcsúzásról beszélt, ahol Murtaghot is megemlítette.
Idézet
2017.04.05. 18:48
Timi

Kitti ! Itt a főoldalon is megtalálod az említett képet. Zaphire folyamatosan rukkol elő az újdonságokkal. Én is itt láttam.

Idézet
2017.04.05. 17:51
Kitti
Köszönöm, Ani! Az igazat megvallva nagyon is izgat a 3. kötet mert szinte csak jót hallottam róla, csak az a helyzet, hogy amikor elolvastam a 2. kötetet egy csomó olyan kedvelt jelenet volt benne amit szívesen láttam volna a képernyőn is és kissé csalódott voltam, hogy ez nem így történt. Ne értsetek félre szerintem ahhoz képest, hogy a 2. kötet eléggé összetett, nagyon jól megoldották az adaptációt. Ezért úgy döntottem, hogy nem olvasom el a 3. kötetet így nem lesznek elvárásaim :D.
Idézet
2017.04.05. 17:13
Ani
Üdv Kitti közöttünk! Örülünk, h te is köztünk vagy! Rengeteg kėpet lehet találni a szinėszek oldalàn, facen. Én biztos, hogy olvasom is ės nėzem is a törtėnetet, mert mindkettö nagyon jó. Nem sokára kijön az új kötet, az estėk már tuti foglaltak lesznek. (szerintem az ėjszakám is). 😁😁😁😁
Idézet
2017.04.05. 17:00
Kitti

Köszönöm, Timi! Én csak a 2. kötetig olvastam mert a sorozat után tudtam a könyvekről is és a 2. évadot már úgy néztem, hogy előtte elolvastam a könyvet bár nem tudom szerintem jobb nem tudni mi fog történni ezért nem is szeretném elolvasni a 3. kötetet az évad előtt. Amúgy honnan láttatok képeket a Murtaghot alakító színészről, hogy ott van a forgatáson? 

Idézet
2017.04.05. 16:23
Timi

Szia Kitti !

Itt mindenkinek örülünk, aki szereti ezt a sorozatot.

A könyvről: szerintem mindkét kötet jön mert 1192 oldal szerepel a leírásban és most olvastam el az első 38 oldalt a beleolvasóban, mert már azt is lehet. Lenyűgöző!! Máris beszippantott újból a történet. Aki még nem látta érdemes egy kis ízelitőre.

Idézet
2017.04.05. 16:10
Kitti
Sziasztok! Már nagyon régóta olvasom a csevegést és úgy gondoltam én is csatlakozom hozzátok! A sorozatot nagyon szeretem és természetesen beszélgetni is róla. Remélem szívesen fogadtok be a kis csapatotokba :)
Idézet
2017.04.03. 07:01
Ani

Sziasztok!

Én is ledöbbentem, hogy ez az I. kötet lesz.

Tud valaki valamit, hogy akkor mikor lesz a II. kötet?

Húzzák ám az idegeinket rendesen.  Miért nem lehet egyben küldeni?hócipőm 

Tele a hócipőm ezzel a nyűglődéssel.

Idézet
2017.04.02. 22:02
Timi

Most néztem felkerült végre a könyv borítója is és rajta a felirat, hogy I. kötet. Eddig sehol sem olvastam, hogy ez is két kötetes lesz, mint Az utazó. Még a rendelésnél sem írták és a könyv leírásában sem szerepel, de beleolvasni még mindig nem lehet. Talán majd pár nap múlva. Sőt eddig nem írtam, de ti észrevettétek -e, hogy a címe is változott ? Eddig Az ősz dobjai címen futott, most pedig Őszi dobszó a címe.

Idézet
2017.03.31. 19:21
Ani
No el se hiszem, hogy ezt is megėrtük!! Ilyenkor lassan cammog az idö, de hipp~hopp ės itt lesz a film is. 💗💗💗
Idézet
2017.03.31. 19:02
Kosztovics Józsefné

És igeeennn !  Megrendeltem !

Idézet
2017.03.30. 21:31
Parafa

Na végre ! Elég borúlátó voltam már, azt hittem ujra átvág bennünket a kiadó ! 

Idézet
2017.03.30. 21:10
Timi

Hölgyeim ! A 4. könyv mától előjegyezhető !!! A szállítása várhatóan április 24 a boltokban május 19 a megjelenés! Hajrá!!!

Idézet
2017.03.27. 17:00
Ani
Timi! Nagyon meglepödtem, h Murtagh is Afrikában van. Szerintem a könyvben mėltatlanul el lett hanyagolva. Nagyon birtam Öt ės örültem, h a filmben magas pasi ės nem alacsony, mint a könyvben. Számomra Ö is egy igazi harcos, aki ugyanakkor ėrzöszivű is. A kėpek alapján úgy tűnik, hogy BJR ės Jamie vėgsö harca meg lesz örökitve filmen, nem úgy mint a könyvben, ahol csak kis morzsát kaptunk BJR haláláról. Szóval lesz eltėrės rendesen, kiváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belöle ill. milyen lesz a könyves folytatás.
Idézet
2017.03.27. 14:00
Évi

Jajj ne haragudj,a név miatt , telefonon írtam , és nem vettem észre ,hogy javított. :)


2017.03.27 13:57
Szia Bicigli! Rendben ,ahogy időm engedi olvasok,már csak azért is,mert elcsíptem egy olyasmit,hogy kialakulóban van valami utazás...? Az engem is érdekelne ;) Üdv: Évi
Idézet
2017.03.27. 13:57
Szia Bicigli! Rendben ,ahogy időm engedi olvasok,már csak azért is,mert elcsíptem egy olyasmit,hogy kialakulóban van valami utazás...? Az engem is érdekelne ;) Üdv: Évi
Idézet
2017.03.26. 22:16
Birigli

Szia Évi!

Nyugodtan olvass vissza!
Ezerszer kitárgyaltuk azt a Jamie áll Claire ablaka alatt jelenetet: Jamie szellem ott és akkor.
Diana Gabaldon a 9. kötetben ígért választ.

Idézet
2017.03.25. 14:28
Sziasztok.Ne kérdezzétek mért csak most kerültem ide ,mert nem.tudom :) Mindegy is,most olvasgatok vissza a csevegésben . Teljesen egyet értek,nekem ennél a sorozatnál a szinkron egyáltalán nem tetszik .Abszolút nem passzol a karakterekhez. Na és amit én külön imádok az eredeti szövegben,az akcentus.Annyira imádom ahogy a Sam beszél :) Nem tudok angolul,viszont sok sorozatot nézünk,szinte mindet feliratosan,így azért feltűnik ha valami nem úgy szól mint általában,és az akcentus az ilyen :)
2017.01.21 21:26
Ani
Az elsö ėvadot magyar szinkronnal láttam, igy termėszetes, hogy igy tetszett. A magyar szinkron általában világszinvonalú, mert igenis ezerfėle hangszinben, kifejezėsben tudják leforditani az adott nyelvet. Amikor pedig angolul hallottam a filmet, akkor elöször kiakadtam Claire hangján.... A magyar jobban tetszett. Aztán ahogy már csak angolul hallottam, akkor meg a magyar szinkron volt nagyon furi. Szóval ėrdekes, de egy a lėnyeg, nekem igy is, ugy is jó, de az angol jobban bejön. Az esküvös rėsz szerintem sokunk kedvence, nekem is pulzust növelö pillanat mindig, amikor Jamie bemutatkozik az esküvö elött, de az is amikor elöször megpillantja Clairet a menyasszonyi ruhában.
Idézet
2017.03.25. 13:23
Évi
Sziasztok! Az első megjelenés óta nagy kedvenc ez a sorozat !Egyszerűen elvarázsolt a történet,és azon kevés sorozat közé tartozik,aminek sikerül hozni a könyv színvonalát,sőt ebben az esetben a sorozatot talán egy hangyányival jobban szeretem mint a könyveket.Ott nekem néha kicsit sok az írónő részletessége :) Most míg várunk az új évadra,és az új könyvre,elkezdtem újra nézni az sorit;),épp tegnap értem a 2. Évadhoz:) Amit a 3.könyvben nagyon nehezményeztem ,hogy Murtaghot épp csak említik,ráadásul elég későn .Nekem az ő karaktere nagyon szinaptikus. Viszont egyvalamit egyszerűen nem értek még mindig.Lehet volt is már téma,nem olvastam vissza ... 1/1 : Jamie nézi Clairt az ablakon át. Ezt nem tudom össze rakni. Ha az első "utazás " előtt ment oda,egyrészt hogy ment át a köveken,úgy tudom ő nem tud,másrészt miért nem emlékszik akkor Clairre mikor először találkoznak a "viskóban"? Ha vannak nálam jobban informáltak köztetek kíváncsi vagyok ;)
Idézet
2017.03.17. 21:29
Timi

Birigli ! Lehet, hogy reklám az egész, hiszen Dougal már a 2. évadban és a könyvben is meghal, de a Murtagh szálon még csavarhatnak, ahogy Rupert is életben maradt a sorozatban.

nemjuc08 ! Igen a könyvben még szó esik Murtagh haláláról, de mivel az Afrikában forgatott részek már a Karib térséget idézik abban már nem szerepelhet/ne/. A csata jeleneteit már felvették és valljuk be elég költséges egy ilyen forgatás ahhoz, hogy olyan színészeket is utaztassanak és stb. , aki már nem szerepel többé. Szóval elgondolkodtató.

Idézet
2017.03.17. 10:50
nemjuc08

Sziasztok!

 

A könyvben még van szó Murtagh-ról (halála) amit Jamie mesél !

Idézet
2017.03.16. 21:29
Birigli

Szia Timi!

Én nem gondolom, hogy életben hagyták Murtagh-ot (és Dougal-t sem), de már én is láttam képeket, hogy a stábbal vannak, megjelennek a forgatási helyszíneken.
Szerintem ebben még mindig van reklám, hiszen mi, nézők eddig még csak azokat a részeket láthattuk, amikben ők is szerepelnek.

Idézet
2017.03.16. 19:57
Timi

Most néztem meg a legfrissebb Afrikai forgatási képeket és egy valamit nem értek. Hogy kerül oda Murtagh, illetve az őt alakító színész ? Ez másnak is feltűnt ? Csak nem hagyták életben a sorozatban ? Mondjuk én csíptem ezt a mogorva fickót, de a könyvben ugye meghal a csatában. Miért kell mindig belenyúlni az eredeti sztoriba ?

Idézet
2017.03.16. 19:57
Timi

Most néztem meg a legfrissebb Afrikai forgatási képeket és egy valamit nem értek. Hogy kerül oda Murtagh, illetve az őt alakító színész ? Ez másnak is feltűnt ? Csak nem hagyták életben a sorozatban ? Mondjuk én csíptem ezt a mogorva fickót, de a könyvben ugye meghal a csatában. Miért kell mindig belenyúlni az eredeti sztoriba ?

Idézet
2017.03.15. 23:06
Vera
Sziasztok, itt olvashatjátok az Outlander hivatalos idővonalát: http://www.dgabaldon.de/html/timeline_1e.html
Idézet
2017.03.15. 22:41
Birigli

Szia Dylan!

Claire 1945. május 1-ből 1743-ba érkezik;
1744. januárjában érkeznek Franciaországba, Párizsba;
A gyerek 1744-ben születik (koraszülött - ha jól vettem ki);
1744. őszén tér vissza Jamie és Claire Skóciába;
1746. április 16-ról (a cullodeni csata napja) tér vissza Claire 1948-ba a 2. gyermekével terhesen (tehát 3 évig volt a múltban).

...és igen, a filmben vannak kisebb-nagyobb hibák, amit itt a kibeszélő fórumon sorjában és részletesen kitárgyaltunk.
Ha a végére értél az epizódok megnézésének, javaslom a könyvek elolvasását. Fantasztikus élmény!

Idézet
2017.03.15. 16:49
Dylan

Akkor csak úgy van értelme az egésznek ha 2.01-es epizódban az 1745-ös év elírás, és az valójában 1743 akart lenni. Ekkor érkeztek meg Franciaországba, 1744-ben Párizsba értek, és valamikor 1745-46-ban tér haza Clair 1948-ba, a második gyerekkel. 

 

 

Idézet
2017.03.15. 14:40
Vera
Szia Dylan, igen Claire a 2. gyerekkel megy vissza a jelenbe az első halva születik. A dátum pedig sajnos tényleg elírás... Nézd tovább, minden ki fog derülni.
Idézet
2017.03.15. 13:20
Dylan

Sziasztok!

Előre bocsátanám: Nem olvastam a könyveket, ezért nem is olvasgattam a hozzászólásokat, mert nagyon nem szeretnék spoilerbe ütközni. Most ismerekedek a sorozattal. Ilettve hát nézem az epizódokat. Nagyon tetszik is. Most tartok a 2. évad 2. részénél, és hát össze vagyok zavarodva, remélem meg tudtok nekem magyarázni egy-két olyan dolgot, amit óriási logikai bukfencenek tartok a sorozatban. Sőt nem is bukfencnek, hanem hibának. Nyilván a könyv részletesebb, és pontosabb, és nem tudom mennyiben tér el a sorozat a könyvtől. Kérlek titeket, ha a magyarázat valami spoilrt tartalmaz, akkor ne válaszoljatok! :)

A timeline-al van bajom. Clair 1945-ből kerül vissza az 1743-as skót felföldre. Úgy emlékszem a sorzozat nem jelenít meg pontos dátumokat. Az első évadot elnézve utalás történik arra, hogy Clair nagyjából 8 hónapot tölt el itt, az első évad végéig, amikoris úgy döntenek hogy Franciaországba hajóznak, ahol Clair bejelenti hogy terhes.

Majd jön a 2. évad, és látom hogy Clair visszatért a jelenébe, vagyis egész pontosan 1948-ba. Persze az emberben kérdések merülnek fel, hogy hát ez hogy lehet, hisz éppen Franciaországba tartanak, és miért döntött úgy hogy mégis visszatér. Ez akkor nyer értelmet, ha egy bakugrással, Clair jövőjét látjuk. És így is van, hisz ha jól emlékszem Clair meg is említi hogy 2 évet töltött a múltban, és ugye Frank szempontjából is két éve tűnt el. Látszik is Clair viselkedésén, hogy sok minden történt még vele, mióta utoljára láttuk az első évad végén Franciaország felé hajózva, ugye több mint egy évnyi esemény. DE akkor, hogy lehet hogy még mindig a terhessége elején jár??? Talán már a 2. gyermekét várja Jamie-től???

A zavaromat tovább fokozza a múltba való most már visszaemlékezés: Azt látjuk, hogy Clair megérkezik Franciaországba, és kapunk egy dátum megjelölést: "1745". Ez mégis hogyan lehet?  Hol telt el több mint egy év? Több mint egy évig tartott a hajó út? Nyilván nem, hisz még mindig terhes. Vagy talán már 1745 volt akkor is mikor elindultak Franciaroszágba? Két évig tartott volna az első évad cselekménye? Mikor telt el annyi idő? Szóval Franciaországba érkezve Clair és Jamie eldönti hogy Párizsba megy. Erre jön a 2. évad 2. epizódja, megérkeznek Párizsba, és kapunk egy dátum megjelölést: "1744". És Clair még mindig terhes. 

Ez mi??? 1745-ben megérkeznek Franciaországba, és 1744-ben pedig Párizsba? Lehetséges volna hogy ekkora hibát vétettek a sorozat alkotói? Valaki magyarázza ezt el nekem. Előre is köszönöm.

Idézet
2017.03.13. 20:37
Birigli

Sziasztok!

Köszi, vera, az új összefoglalót!

Szerintem az első évadban éppen az lehetett a "reklám", hogy hagyták a nézőket ábrándozni, hogy Cait és Sam az életben valóban együtt van-e?
Most, hogy a harmadik évad bemutatása szeptemberig tolódik, az a "reklám", hogy előrukkoltak holmi párokkal. Pl. Cody Kennedy több, mint egy évig volt Sammel, de a média nem igazán kapta fel a kapcsolatukat.
Ezzel a M. Mauzyval való "kapcsolata" nekem nagyon bűzlik. Pl. a Twitteren kitett egy skót tájképet, amiért leba...ta valami 'Outlander.....' regisztráció, hogy ilyen képet posztolni Sam dolga. Aztán hogy ellensúlyozza a leba...ást, megdícsérte, hogy a BAFTA díjátadón jól nézett ki.
Aztán a különböző oldalakon való kóborlásaim során láttam egy képet - Sam és Mauzy - és a kommentelők azzal támadták a nőt, hogy mennyit fizetett Samnek a képért? 50 dollárt?
Aztán valahol láttam egy telefonnal készített kisfilmet, ahol Sam kedvesen autogrammokat oszt, Mauzy meg szorosan mellette. Ezért is támadták rendesen, hogy így akar felkapaszkodni?  (Mondjuk az tény, hogy Cody Kennedy otthagyta Samet, amikor egy halloween partyra érkezve autogrammokat osztott és szintén felvették telefonnal.)
Lehet, hogy ez a Mauzy egy "fizetett reklám"?

Cait pasija - tetszik nekünk vagy nem - régebbi darab.  

 

Idézet
2017.03.13. 07:40
Ani
Szia Vera! Köszönöm szėpen! Ez a hėt már jól indul😘😘😘
Idézet
2017.03.13. 02:04
Vera

Sziasztok, egy kicsit megkésve ugyan, de két futóverseny között, két gyerekszoba kifestése, az udvarunk letérkövezése és egy pár utazós fordítás után végre volt egy kis időm erre is. 
DOA
20. A fehér holló
1767 október
Jamie és Ian a házépítéssel foglalkozik, közben Marcus Aurelius nézeteiről beszélgetnek, miszerint a „Test, lélek, értelem: a testnek vannak érzetei, a léleknek ösztönei, az értelemnek alapelvei. Érzéki benyomásokat felfogni az állatok is tudnak; a vágyaknak ösztönösen engedni a vadállatok is képesek” Jamie viszont inkább a munkára koncentrálna, de Ian gondolatai ekörül forognak. Elejtik a kezükben levő farönköt Ian pedig úgy gondolja a nagybátyja biztos megéhezett. Ekkor veszik észre, hogy társaságuk érkezett. Mielőtt bármelyikük fegyvert ragadhatott volna Claire megnyugtatja őket, hogy ez csak a korábbi ivócimborájuk Nacognaweto (a medve vadász), látogatáshoz öltözve. Most nem a fiai, hanem három nő volt vele. A legfiatalabb olyan tinédzserforma, a középső harminc év körüli nyilván a lány anyja, a legidősebb tiszta fehér hajú viszont a dédanyja lehetett. Mindannyian ünneplőbe öltözve. Jamie szólt Claire-nek, hogy gyorsan húzzon ő is rendes ruhát és ő is besietett felvenni a kiltjét, majd elébe ment a vendégeknek, akik eddig tisztes távolból várakoztak, Claire utána sietett. Franciául mutatkoztak be egymásnak, amiből arra következtetésre jut Claire, hogy a nő Gabrielle biztos félvér lehet és kiderült az idős hölgy
Nayawenne még annál is öregebb, mint ahogy Claire gondolta, nem a fiatal lány Berthe, hanem, inkább Nacognaweto dédanyja lehetett. A hivatalos bemutatkozás után odaadták a hozott ajándékokat, amik többnyire élelmiszerek voltak, Claire legnagyobb örömére, mert ezekkel könnyebben fogják átvészelni a közelgő telet. Gabrielle fordított Claire és Nayawenne között, aki alaposan megvizsgálta Claire-t. Kiderült, hogy Berth apja nem Nacognaweto, hanem egy francia volt, de már meghalt, ők pedig Anna Ooka faluból jöttek. Eközben Jamie Ian és Nacognaweto az építkezésről beszélgettek. Claire ginzeng gyökeret ad a nőknek az idős hölgy pedig amulettet ad Claire-nek. Gabrielle elmondja, hogy ő egy sámán. Gabrielle tolmácsolja Claire-nek, hogy a férje dédmamájának volt egy álma róla. Pont ezen a helyen voltak, éjszaka volt a fehér holló repült vissza és egy tojást tett a tenyerébe, a tojás szétnyílt és egy csillogó kő volt a belsejében. Másnap talált egy nagy zafír követ az erdőben. Nayawenne kinyitotta a nyakában lógó zacskót és elővette a követ, a rettenthetetlen követ, ami erősíti a lelket, ezáltal elősegíti a gyógyulást. Claire megnézte majd visszaadta neki. Nayawenne megfogja Claire haját és azt mondja, hogy van gyógyító képessége, de még több lesz, ha a haja fehér lesz. Majd figyelmezteti Claire-t, hogy a betegségek istentől származnak, ne hibáztassa majd magát. Claire vissza kérdez Mi nem az ő hibája, de az öreg nő nem mond többet.

Idézet
2017.03.11. 14:16
Timi

A Y-on láttam egy beszélgetős műsorban /hosszabb és rövidebb formában is/, hogy a forgatásról, magánéletről és a 3. évadról beszélnek. Válaszoltak sok rajongói kérdésre is.

Kedves Vera te is láttad ? Nem tudnád nekünk leírni a lényegét ? Mert a fordítástól a hajam is kihullik,de sok jó infó van, illetve lenne benne. Köszi.

Idézet
2017.03.11. 13:42
Ani

Hamupipacs!

Szerintem az elsőévad film történet szempontjából biztos arra "vajazottˇ", hogy minél többen beszéljenek róla.

Mivel az első évad sokunk kedvence lett, természetes hogy az érdeklődés is megnövekedett az összes szinész iránt.

De Birigli feltevése teljesen helytálló és én sem tudom, hogy most miért öntötte el a világot a sok infó a főhőseink magánéletéről.

Amikor elkezdtem kutakodni, nekem  az volt fura, hogy már nem tinédzser a két főszereplő és egyiknek sincs férje, felesége és főleg gyereke. 

Valahol sajnálom őket, mert nagyon rossz lehet, hogy nem tudnak nyugodtan, önfeledten önmaguk lenni, csak a saját otthonukban esetleg.

Persze, most jól jön nekik a hirverés, meg biztos igyekeznek a legtöbb jó lehetőséget kihasználni a még nagyobb világhirnév érdekében.

Én sokáig azt hittem, hogy Sam tényleg ilyen vörös, de aztán a fényképek alapján rá kellett döbbennem, hogy nem ez az eredeti hajszine. Bár nekem mindig igy fog tetszeni: vörösen, hosszú, göndör hajjal. Egyem a kis szivét:)

Cait nekem tetszik, szerintem jól játsza a szerepét, az életben is egy helyes nő. A pasija nekem nem jön be, de hát ugye izlések és pfonok....

Idézet
2017.03.11. 11:29
Hamupipacs
Két dolgot szerettem volna mondani. Egyszer, kicsit marketinges szempontból nézve az első évad adásba kerülésekor az volt a lényeg, hogy minél többen halljanak róla, lássák. Ez esetben az a legbiztosabb, ha egy filmsorozat valamilyen, pár szóban összefoglalható. Mindennek ezt a célt kell szolgálnia. Egy szerelem történeténénél az addig szélesebb körben ismeretlen színészek magánéletét nem érdemes bemutatni.
Idézet
2017.03.11. 09:13
Ani
Hamupipacs! Bocs.,lehet velem van a baj, de nem ėrtem, hogy mit akartál mondani ezzel a bejegyzėseddel?? Timi! Egyetėrtek Veled. Valóban sokszor lehetett hallani, hogy a szerzödėsük miatt nem tehettek meg sok mindent a szinėszek. Szerintem eddig nagyon sokan drukkoltak azėrt, hogy az ėletben is egy pár legyen Cait ės Sam. Az ën buksikám nem fogja fel, hogy mi ez a nagy fordulat, higy most ennyi mindent láthatunk a magánszfėrájukból. Egy biztos: mėg több mindenben tudunk mazsolázni😁😁😁.
Idézet
2017.03.11. 02:53
hamupipacs

A film történetében is ahhoz értek, amikor 20 évre szétválnak útjaik. És mások is feltűnnek mellettük. Másrészt már egy bevezetett brandről, sorozatról, nevekről van szó.

Idézet
2017.03.08. 19:54
Ani
Ha rajtam múlna, akkor ėn megpróbáltam volna titokban tartani, h kinek ki a párja. Igy egy kicsit csalódás nekem. Cait párja nem tetszik, Sam mellett mindig hasonló sárga hajú csajok vannak, mėg ez a Mackenzie a legcsinibb. Szerintem egy ilyen sorozatnál nagyon jó, ha nem tudunk semmit a magánėletükröl, ės különfėle vad vagy szelid elkėpzelėseket tudunk generálni😁😁😁
Idézet
2017.03.07. 13:39
Vera
Azt olvastam, hogy Starz Amerikában, szeptember 15-ig folyamatosan adja az első két évadot, hogy a 3. évad megjelenéséig könnyebben teljen az idő. Tehát ha jól értem 🤔szeptember 15. a hivatalos időpont. 😃
Idézet
2017.03.07. 12:50
Timi

Nem tudom mi volt a szándéka a Starz-nak, de addig is tovább nő az érdeklődés a két főszereplő iránt. Talán ez az indok, vagy az, hogy kicsit hihetetlen volt, hogy mindketten szinglik. De gyanús, hogy most egyszerre mindketten előrukkoltak egy kapcsolattal és pont akkor, amikor bejelentik a sorozat csúszását. Szerintem marketing fogás az egész, bár ki tudja. A pénz nagy úr és nem tudjuk mi áll a szerződésekben. Lehet az első évadoknál kikötés volt, hogy nem jelenhetnek meg nyilvánosan senkivel. A rajongók meg csak reménykedjenek, hogy a két főszereplő egy pár. Filmeknél és sorozatoknál is van ilyen egy csomószor. Évekkel később derül ki, hogy sosem volt közük egymáshoz.

A könyvet már én is nagyon várom, azzal azért majd telik az idő és itt van a tv-ben az újabb ismétlés a következő évadig. És már alig várom a hivatalos promóját is.

Idézet
2017.03.06. 22:38
Birigli

Kedves Zaphire!
Gratulálok az oldal új designjához! Nagyon szép lett!

Mikor jelenik már meg végre a 4. kötet? Mondjuk az én "hangulatom"-nak az sem tett jót, hogy a 3. évad vetítésének kezdetét áttették szeptemberre. Nem mintha megérteném az angol anyanyelvűeket skót akcentussal , de a történetet ismerem a könyvből, tehát zavartalanul nézhetném a filmet.

Ért itt valaki a tömegmarketinghez? Mi vezérelhette a Starz-ot, hogy a két főszereplő előrukkolt a párjaikkal? Miért tették? Mit várnak ettől? Kinek jó ez?
Érdekelne a véleményetek!

 

Idézet
2017.03.06. 08:14
Andi
Sziasztok! Zaphire, gratulalok nagyon szep lett az uj fejlec, nagyon jo kepeket talaltal roluk.
Idézet
2017.03.05. 18:41
Timi

Na azért ennyit a könyvkiadó fogadkozásáról. Továbbra is nézem mikortól lehet a könyvet előjegyezni és még mindig csak az olvasók bejegyzései vannak a honlapon, de választ azt bezzeg még senkinek sem adtak. Örülök, hogy legalább az emailre válaszoltak.

Hová tűntél Vera ?

Idézet
2017.03.01. 20:21
Nita11

Köszi Vera, akkor megkerestek titeket facebook-on.

Én most olvasom a harmadik kötetet, így az április már nincs is olyan messze.

Láttátok a képeket Sam-ről még Cait-ről az Oscaron?

Nem is tudtam, hogy Caitnek is van párja, főleg, hogy a nyilvánosság előtt mutatkoztak.

Idézet
2017.02.28. 21:41
Birigli

Ezt el sem hiszem! A legszebb szülinapi ajándék.... A sorozat 4. kötete!

Olvasom közben a hozzászólás ablak mellett a nemistudommit, amely szerint március 7-től az AXN White-on elkezdik ismételni az első évadot! Remek!

Egy kicsit pangás van errefelé... Mindenki várakozik, a már megélt élményeiből él, és reménykedik a 4. kötet mihamarabbi megjelenésében.

Tudom, hogy Verának mostanság bőven akad dolga, de úgy várom a következő tartalmi kivonatot!

 

Idézet
2017.02.28. 21:00
Timi

Köszi Ani! A rendezkedés azért "erős", de írtam egy nagyon szigorú hangú " tanárnénis" levelet, amelyben megkérdeztem miért nem veszik figyelembe az olvasóikat és miért tart Magyarországon minden ennyi ideig. Elismerték, hogy tényleg nem válaszoltak semmilyen kérdésre és módfelett ígérgettek. És mint már azt írtam mindig a könyvek hosszával és nyelvezetével van baj. Blabla...

Idézet
2017.02.28. 20:54
nemjuc08

Sziasztok , már alig várom a könyvet már csak április 20.-ig kell várni  mert akkor van a Könyvfesztivál !

Az nagyon jó lenne ha többi részt is kiadnák 

 

Juca

 

 

Idézet
2017.02.28. 20:38
Ani
Timi szuper csaj vagy! Ha kell össze foghatunk ės mi is csaphatunk cirkuszt a kiadónàl! Köszi, higy rendezkedtėl!! 👍👍👍👍
Idézet
2017.02.28. 18:33
Timi

Sziasztok!

A 4. könyv megjelenésével kapcsolatban az alábbi választ kaptam a kiadótól :

A fordítás elkészült, jelenleg a szerkesztőnél van. A megjelenés tervezett időpontja még mindig  a Könyvfesztivál, remélik tudják tartani a határidőt. Megint jöttek a nagyon nehéz és terjedelmes dumával.

Az 5. könyv és az egész sorozat magyar megjelenését tervezik és a lecseszésemre reagálva a saját honlapjukon az olvasói kérdésekre is válaszolni fognak. Ha már van nekik ilyen! Eléggé visszafogtam magam, de azért a számonkérés nem maradt el. Azt kérték folyamatosan figyeljem a honlapjukat, /mintha eddig nem ezt tettem volna/ ! Szóval van remény.

Idézet
2017.02.27. 19:21
Ani
Szia Birigli ės Hamupipacs! A trónok harca nekem tetszik, egy izgalmas fantasy film.Ser Jorah = Iain Glen nekem annyira nem hasonlit Jamiehez. Fiatalabb ėnje nekem bejön, de itt elėg leharcolt állapotban van/lesz. Cait pasija nekem nem tetszik, fura Cait oldalán látni. Sam baràtnöje viszont csinos. Mi a vėlemėnyetek? Hamarosan megjelenik a könyv folytatása! Már nagyon vârom!! Ti is?
Idézet
2017.02.27. 09:50
Vera
Szasztok, a fb csoportunkba jelentkezett Berszán Fanni. Ismeri valaki közületek? Ha nicknéven vagy itt kedves Fanni akkor azt jelezd nekünk légyszíves, mert a csoportba idegeneket nem akarunk felvenni. Köszi! Nitta11, ha érdekel az utazás lehetősége szívesen látunk a fb- on!
Idézet
2017.02.24. 20:59
Nita11

Értem. Köszönöm a válaszod Birigli!

Én is kacérkodtam a gondolattal a sorozat nézése közben, hogy milyen jó lenne élőben is látni azokat a helyeket ahol játszódik a történet. De persze sok mindentől függ egy ilyen utazás. A legfőbb dolog gondolom, hogy az ember elhatározza magát, hogy belevág 

Idézet
2017.02.24. 20:06
Birigli

Szia Nita!

Ebben nem teljesen egyezik a csoporttagok véleménye:
- az én véleményem szerint igen, hiszen lényegében mást sem csinálunk, mint erről beszélünk, ötletelünk, tervezgetünk, véleményeket fogalmazunk meg, stb.
- Vera szerint más is lehet a csoport tagja, mint aki tudja, hogy jönni akar a skóciai útra, mert idő közben hátha megjön a kedve.

De az tény, hogy a FB oldal a sóciai út miatt jött létre.

Idézet
2017.02.24. 19:51
Nita11

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy csak az lehet csoport tag a facebook-on, aki megy az outlanderes skóciai útra?

Idézet
2017.02.23. 23:45
Birigli

Szia Hamupipacs!
Megnéztem a pasi képeit. Tényleg, igazad van! Egészen jamies és szintén skót.
Elég lelakott ábrázata van, de ahogy néztem a születési dátumát, csak 19 évvel idősebb Sam-nél.

Én nem láttam a Trónok harcát. Milyen? Érdemes belenézni addig is, amíg történik valami outlander ügyben?

Idézet
2017.02.23. 21:19
Hamupipacs

Sziasztok!

Most kezdtem el a Trónok harcát nézni és az egyik színész, Iain Glen tisztára Jamie típusa, ahogyan a filmben megismerhettük. Csak kb. 30 évvel idősebb.

Mondjuk ő tud énekelni:-)

Feltűnt valaki másnak is esetleg?

Idézet
2017.02.22. 23:52
nemjuc08

 

Vera, nagyon köszönöm,  wow .....  megtaláltam ....és téged is  

 

 

Juca

 

 

Idézet
2017.02.22. 23:25
Vera
Juca, a megosztáskor ez a link jött elő, talán ezt bemásolva megtalálsz minket.: https://www.facebook.com/groups/1821243161450279/
Idézet
2017.02.22. 23:21
Vera
Nemjuc08, ööö izé, Németh Julianna rengeteg van, és egyiknek sincs semmilyen kutyus a profillképén. Engem Máté Zsoltné Vera néven találsz meg. Talán így sikerül.
Idézet
2017.02.22. 21:06
nemjuc08

 

Szia Vera!

 

 

Ha lehetséges írj messengeren nekem mert nem tudom a nevedet így én nem tudok írni 

A nevem Németh Julianna a profilképemen egy fehér és egy fekete óriás uszkár van 

 

Köszi

Juca

 

 


2017.02.22 12:49
Vera
Nemjuci08, ha írsz nekem a face-n, akkor tudok direkt linket küldeni. 😉
Idézet
2017.02.22. 20:17
Birigli

Juca és Vera!
Én azt gondolom, hogy mivel zárt csoport, ezért nem találja Juca a FB oldalunkat. Oda csak meghívással lehet bejutni és nem kereséssel, jelentkezéssel.

Tehát Juca! Írj messengerben Verának, ő innen tudni fogja a neved és fel fog tudni venni a csoportba!
 

 

Idézet
2017.02.22. 15:17
nemjuc08

 

Szia Vera, írd meg email-en légyszives a neved :)

 

 

Juca

Idézet
2017.02.22. 12:49
Vera
Nemjuci08, ha írsz nekem a face-n, akkor tudok direkt linket küldeni. 😉
Idézet
2017.02.22. 09:48
nemjuc08

Sziasztok!

 

Már nagyon várom a könyvet, tud valaki infót mikor jlenik meg?

Már jó párszor elolvastam a könyveket , meg a sorozatot is megnéztem egyszer-kétszer  

Nem gondoltam volna, de már én is Outlander fan vagyok teljesen   most hogy ilyen esős idő van rohanok fel a kutyákkal és olvasom a könyveket!! 

 

Vera...azt hiszem bennem van a hiba de így sem találom....ezt írja ki a fb :

"Semmit nem sikerült találni a következő kereséssel: Sassenachs Hungary
Embereket vagy bejegyzéseket keresel? Próbálj beírni nevet, helyet, vagy használj más szavakat."
 
Üdv
Juca
 
 
Idézet
2017.02.22. 08:56
Andi
Bingooooo, megvan a megfejtes. Mar el is valt a holgy , nem volt hosszu a hazassaga.Igy mar kavarhatnak Samyvel, de en akkor is Caitriona oldalan latnam szivesen.Na bye bye👋🏻👋🏻🍀🌹
Idézet
2017.02.22. 08:31
Andi
Sziasztok! A Starity -n azt irjak a leanykarol hogy ferjezett. Lehetseges ez marmint hogy ferjezett es kozben Samyvel kavar? Igaz az Outlanderben is van ilyesmire pelda.
Idézet
2017.02.21. 20:58
Vera
Birigli, izé, most néztem utánna pontosan, hogy a Mackenzie valóban lehet keresztnév is... 😳 Elsőre nekem egyértelműnek tűnt, hogy fordítva van. 🙊
Idézet
2017.02.21. 20:49
Vera
Birigli, ha a Mauzy a vezetékneve, akkor a Mackenzie a keresztneve?? 🤔És igen Amerikai állampolgár a hölgyemény, de skót származású, mint Mackenzie...😘
Idézet
2017.02.21. 20:26
Nita11

Sziasztok!

Én nem olyan régen fedeztem fel a sorozatot és a könyveket, mondanom sem kell nagy rajongó lettem. 

Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt és a fórumot, így talán könnyebben kibìrom amíg folytatódik a sorozat és megjelennek végre a könyvek is.

Idézet
2017.02.21. 20:07
Birigli

Igen, én is olvastam, láttam fényképeket, hogy Sam-nek ez a szőkeség a legújabb barátnője. A BAFTA díjátadón ott volt Sam-mel, ott ült mellette, miközben kedvencünk búbánatosan merev arccal vette tudomásul, hogy ő nem kapta meg a díjat csak Cait.

Mauzy jelen esetben a családneve és  - bocs Vera -, de én azt olvastam, hogy amerikai, Greensboro-ban, Észak-Karolinában született. 28 éves, tehát ő is oszlopos tagja lehet Sam általában 8-12 évvel fiatalabb barátnőinek.

Olvastam azt is, hogy pletyka szerint Cait is a barátnője volt 2014-ben. Nos, vagy igaz, vagy nem, de az tuti, hogy rendesen odatették magukat a filmben is és az interjúk során is. És találtam olyan képeket is a neten, amikor rejtett felvételek készültek, akkor is ölelgették egymást magánemberként.
Érdekes azonban, hogy a mostanság adott interjúkban (karácsonykor, a People's Choice Awards díjak megnyerése után, meg 1-2 hete Edinburghben egy filmpremieren) semmi ölelgetés, puszi. Ezzel szemben viszont van távolság... Ez lenne az új marketing?

Idézet
2017.02.21. 17:39
Vera
Timi, igen Sam (ha minden igaz😜 )együtt van Mauzy Mackenzi- vel, aki egy szőke skót szinésznő.
Idézet
2017.02.21. 17:34
Vera
Nemjuci08 ezt keresd : Sassenachs Hungary
Idézet
2017.02.21. 15:00
Timi

A második könyv elején találja meg Claire a sírokat és nem a harmadikban. Mint azt már régebben írtam szerintem a kutatás során bukkannak majd rá a sorozatban. Nem hiszem, hogy kimarad, mert ez fontos dolog kár lenne ha hagynák veszni, de annyi mindent átírtak itt már, hogy bizonytalan. Egy biztos utólag már nem fogják megjelölni egymást, ezt már csak a könyv olvasói élvezhetik. Viszont láttam egy filmet a Y-on és ott Samnek van barátnője, vagy csak rosszul értelmeztem mivel nem beszélek angolul. Mondjuk furcsa is volt, hogy ennyire nincs senkijük, semmi magánéleti dolog nem derül ki róluk.

Idézet
2017.02.21. 10:11
nemjuc08

Sziasztok!

 

Nem találom az oldalt a fb.-on.. segítsetek légysziiii!

Előre is köszönöm

 

Juca

 

Idézet
2017.02.21. 06:27
Ani
Vėgülis, lehet. De a filmben mâr kicsit elörevetitettek, hisz a fiatalok felfedeztėk, hogy nem halt meg Jamie a csata után. A könyvben pedig miután megtalálta a sirokat Claire, akkor kezdödik minden.. Szóval be lehet mėg illeszteni, de a hatás már mâs lesz.
Idézet
2017.02.21. 00:06
Birigli

Ani! Amikor Claire megtalálja BJR és Jamie sírját, az a 3. kötetben van. Nem? Akkor illene benne lennie majd a 3. sorozatban!

...és tegnap este "nagy szomorúság" ért. Kiolvastam immáron a 3. kötet mindkét részét. Most mi lesz velem? Így "szárazon", a 4. kötet nélkül?
Azon gondolkodom, hogy el kellene kezdeni előlről, az alső kötettől olvasni.

Aztán meg találtam 3 érdekes, törölt jelenetet a youtube-on. De hát nem tudok linket idemásolni.
Pedig az egyikben Jamie és Geillis konfrontálódik...

Aztán egy másik kérdés: jól értelmezem a Translate-tel való fordítást? Amerikában nem nagy siker az Outlander filmsorozat?

Idézet
2017.02.20. 15:11
Ani
Sokat gondolkodtam, hogy amikor a számomra fontos mozzanat (amikor Claire megtalálja BJR majd Jamie sirját) kimaradt a filmböl, azt hogyan fogjâk majd helyre tenni. Mert ugye Vera azt mondta, h egyszer kiderül, h az hamis sir. És egyėbkėnt a BJR sirja valoban ott van? Ki derül, hogy miėrt van oda temetve?
Idézet
2017.02.20. 07:58
Andi
😭😭😭😭😭😭
Idézet
2017.02.18. 18:39
Birigli

Jól van, Vera, meggyőztél!

Akkor tehát az outlanderes úttal kacérkodókat is várjuk!
...és abban is van némi igazság, hogy élesen elválasztani nem lehet a dolgokat, de a fő csapásirányokat meghagynám a helyükön.

...és Zaphire-t azért várnánk az oldalunkra, mert felötlött bennünk, hátha szívesen velünk tartanál.

 

Idézet
2017.02.18. 15:28
Timi

Köszönöm mindenkinek a hozzáállását. Ne haragudjatok a  FB miatt nagyon szeretnélek benneteket megismerni, de akkor olyan emberek is megtalálnak megint, hogy akkor inkább az FBI . Szóval nem veletek van a baj ! Ezért remélem senki nem haragudott meg rám / ránk /. És továbbra is köszönet Zaphirenak az oldal szerkesztéséért. Nagyon jó az itteni kis közösség.

Idézet
2017.02.18. 00:57
Zaphire

Kedves rajongók!:)

Olvastam az utóbbi hozzászólásokat és én csak örülök annak, hogy ennyien kedvelitek a sorozatot és nyugodjatok meg, az oldal marad ugyanígy, mindig lesz itt hely a hozzászólásoknak és a legfrissebb hírek a sorozatról továbbra is kikerülnek a főoldalra illetve az oldal Facebook oldalára (https://www.facebook.com/Outlander-Magyarorsz%C3%A1g-1568758426679101/)

Zaphire, szerkesztő

Idézet
2017.02.17. 22:31
Vera
Birigli, szerintem jöhet bárki olyan is aki csak kacérkodik a gondolattal. Menetközben majd megjön a kedve. A csoportban elég nehéz különválasztani mi az ami nem köthető az utazáshoz, de mégis outlanderes. Én biztos, hogy maradok ezen az oldalon is, hacsak Zaphire ki nem tesz, amiatt mert ennyit írunk a másik csoportról. Szóval a részemről több reklám nincs, és természetesen Zaphire-t is várjuk ott sok-sok szeretettel. Hamarosan jelentkezem egy összegzéssel.
Idézet
2017.02.17. 21:49
Birigli

Bocsánat, hogy a kedves, szép invitálásoknak ellentmondok, DE a FB-on, a zárt csoportban CSAK AZOK bejelentkezését várjuk, akik komolyan gondolják a skóciai outlanderes túrát 2018-ban!  ...és ott csak az utazás legyen a téma!

Álláspontom szerint MINDEN MÁS MARADJON itt!  Így az outlander könyvekkel, filmmel, szereplőkkel, Vera tartalmi kivonataival együtt, stb. kapcsolatos minden mondanivalónk!

Idézet
2017.02.17. 21:05
Ani
Szó sincs arról, hogy elmegyünk erröl az oldalról. Ennek varázsa van, jó ide visszatėrni. De azok akik sűrűn hozzászólnak, azokat szivesen megismernėnk szemėlyesebb formában (is) Termėszetesen senkinek, semmit nem eröltetünk!
Idézet
2017.02.17. 20:58
Timi

Andi én itt maradok. Nem kérek a fb-ból köszönöm.

Vera  a fejezet összefoglalókat itt is szeretnénk és jó lenne ha ez az oldal is megmaradna továbbra is. Mindenképpen szükség van rá, mert a sorozatot is itt szoktam nézni. Nem lenne jó ha mindenki elvonulna, mert félek attól, hogy akkor Zaphire teljesen megszüntet itt mindent és ez nem volna szép tőlünk azok után, amit eddig is tett értünk.

Idézet
2017.02.17. 20:54
Vera
Most itt.😂
Idézet
2017.02.17. 20:50
Ani
Andi! Gyere a facera, tök jóóó!!
Idézet
2017.02.17. 20:17
Andi
Szia Vera , itt vagy?
Idézet
2017.02.17. 19:29
Vera
Valóban megalakult a fb csoport amire bárki jöhet. Nem terveztem semmilyen arculatot, hiszen ez egy rögtönzött zárt csoport és nem célja innen elcsalogatni a hozzászólókat. Remélem nem haragszol Zaphire. Szóval ott bárki megoszthat bármit ami az Outlanderrel és Skóciával kapcsolatos, de ha szeretnétek a fejezet összefoglalókat továbbra is, akkor itt is megosztom. Ott lehet, hogy egyben fent lesznek idővel a fájlok között. Szóval várunk mindenkit.
Idézet
2017.02.17. 18:51
Andi
Most nem mondom hogy sziasztok mert ugy tunik itt maradtam egyedul Hahoooooopihe Van itt valakiiiiiii.? Vagy magammal beszelgetek? Mindenki elhuzott a face re? 😭😭😭😭😭
Idézet
2017.02.17. 18:44
Andi
😭😭😭😭😭
Idézet
2017.02.16. 19:01
Birigli

Vera megalkotta a zárt csoportot a FB-on!  Nagy-nagy köszönet érte!

Timi! Téged is csak arra tudlak buzdítani mint Andit, hogy lépj be az FB-re - ha egyébként komolyan gondolod az outlanderes skóciai utat.
Tudom, sok embernek vannak elvei a Facebook ellen, tiszteletben is tudom őket tartani, de jelen esetben egy célról van szó. Ha egyébként nem vagy aktív, senki nem fog Rád találni, legfeljebb csak a hirdetések.
Azt viszont javaslom, hogy egy arcképet tegyetek fel, hagy kezdjük egymást - látásból - megismerni.

Sassenachs Hungary

Idézet
2017.02.16. 17:36
Timi

Vera boldog szülinapot !Mikor jön a következő fordítás ?

Én sem vagyok a FB-on így ez kimarad. Kedvcsinálónak az utazóknak, de lehet láttátok is már egy kis szösszenet a Y-n: Outlander Filming Locations Scotland. Itt van pár forgatási helyszín magyarázattal. 

Idézet
2017.02.16. 13:24
Birigli

Huhh, Vera! Az a busz csak 7 személyes!  

Ha már megengeded, hogy bejelöljünk ismerősnek, akkor nem szeretnéd Te létrehozni azt a zárt csoportot? Kifejezetten az utazás szervezése érdekében?  ...és hogy az ottani posztokat csak a tagok láthassák!
...és van még egy gondolatom, hogy miért lenne jobb jövőre utazni: ha közös nevezőre jutunk, hogy mit is szeretnénk, akkor van időnk összespórolni a pénzt rá. (Nem tudjuk, ki milyen anyagi helyzetben van.)

Ha Zaphire nem segít ennek a zárt csoportnak a létrehozásában, akkor Andi, nem tudnál csak ebből a célból visszajelentkezni az FB-re? 

Idézet
2017.02.16. 12:11
Vera
Andi, nem is vettem észre, hogy leléptél a faceről...😳😮😘GM csak nyugodtan. Lányok lehet, hogy kellene csinálni egy zárt outlanderes fb csoportot? Zaphire? Lehetne a te oldaladhoz csatolni? Vagy legyen egy külön? Pl. Sassenachs Hungary 😜😍
Idézet
2017.02.16. 08:36
Andi
Sziasztok! Vera, Istern eltessen nagyon sokaig egeszsegben , boldogsagban , bekessegben.🍾💐🍀😘🎂🍹 A konyvkiadassal kapcsolatban talaltam egy cikket a Molykepzo kiadorol miszerint tavaly elott kapott 27 misi adobirsagot , mert nem jo helyre konyvelte a termekeit. Puffneki. Az azert nem keves penz egy nem tul nagy kiadonak.Sok konyv van elokeszuletben valoszinuleg ezert halad lassan a dolog. Szerintem is jobban haladnanak ha egy kotetet akar 3-4 fordito is forditana, pikk pakk a kezunkben lehetne az uj resz. Nekem mar nincsen faces profilom, toroltem magam. Legyen szep napotok 🌺
Idézet
2017.02.16. 08:13
GM

Sziasztok!

ÉN IS, ÉN IS, ÉN IS bejelölném Verát??!!   Vera ha megengeded kérlek írj.

Idézet
2017.02.15. 23:00
Vera
Ani, 🙋 Birigli, ha szeretnél simán bejelölhetsz. 😉A 3. és a 4. könyv külön évadban lesz, csak vannak olyan részek amiket azonos helyszínen forgatnak.
Idézet
2017.02.15. 22:52
Ani

 

Birigli!

Szerintem nem lesz a 3. és a 4. évad egybeszedve.

Igen, én is láttam, hogy csúszik a filmbemutató!

 

Vera!

Ha valóban téged találtalak meg a facén, akkor Biriglinek is mondhatod, hogy bejelölhet:)

 

Idézet
2017.02.15. 22:43
Ani

Hát nem dobtatok fel túlságosan.

Vera!

Sajnos az sem boldogit, hogy Andi az ismerősöd. Én sajnos nem vagyok az:(

Birigli!

Nekem nem lenne olyan , hogy "el kellene viselnünk egymást"...

Én általában mindenkivel jól tudom érezni magam, akivel van valami közös. És ugye bár itt van ami sokunknak közös.

Egy ilyen úton az ember csak ámulna és bámulna, csak pozitiv dolog sülhetne ki belőle.

Ügyes csaj vagy, hogy megtaláltad Verát a facén!

Remélem én is megtaláltam, és nem lőttem mellé ....

Idézet
2017.02.15. 22:09
Birigli

Az, hogy nem ismerjük egymást, részletkérdés.   Ez a közös út olyan lenne, mintha egyébként is befizetnél valami buszos kirándulásra Erdélybe. :-)  Tehát néhány napig biztos elviselnénk egymást - a cél érdekében.
Ha elhatároznánk, akkor biztos megtalálnánk azt a fórumot is, ahol azonosíthatnánk egymást! Esetleg Zaphire is segítene benne. :-)
Azt hiszem az tény, hogy Vera nélkül nem boldogulnánk, tehát nélküle ábrándozni sem érdemes az útról, nemhogy elindulni!
Mehetünk jövőre is, hiszen ha szeptemberben lesz film - én is láttam már több helyen -, akkor 2018. év elején igencsak túlbuzog bennünk a menni-akarás.

Én most csak azt nem értem, hogy a könyv 3. és 4. részéből lesz egy széria, azaz tizenvalahány epizód!?!?!? Le vagyok törve, fel vagyok dúlódva!   Hogy' lehet így zanzásítani kb. 2000 oldalt???

Egyébként megtaláltam Verát a FB-on. Holnap lesz a szülinapja.

Idézet
2017.02.15. 21:57
Vera
Birigli, hm "Szemfényvesztős" Vera..😅akár így is mondhatjuk miután van egy ilyen címen íródott regényem...😉 Ani, Andi már az ismerősöm a fb-on, képeim pedig ált. nyilvánosak. Az még nem biztos, hogy megyek összel Skóciába, hiszen ha túl későn adják meg a helyet és az időpontot tutira nem tudok majd szállást foglalni, hacsak nem fogad be valamelyik skót MPC-s társ..🙄
Idézet
2017.02.15. 21:28
Ani

Nos csajok, a helyzet a következő!!

Ha minden igaz, akkor tavasszal talán lesz könyv! Kiolvassuk, kielemezzük és már itt is az ősz. 

Akkor tizenpár részen  keresztül csöpöghetünk a filmen, hizlalhatjuk szemeinket kedvenceinken.

Azt is jól kibeszéljük és aztán újra jöhet az epekedés a köetkező könyvért stb... Persze közben mi sem leszünk fiatalabbak, de a lelkesedésünk, kitartásunk töretlen marad!

A közös utazás nehezen hozható össze, mert:

1. Nem ismerjük egymást.

2. Nem tudjuk, hogyan lehetne viszonylag olcsón összehozni az utat.Ehhez tudni kellene angolul,

    ismerni a kis kapukat.

3. A szervezést már most el kellene kezdeni, hogy olyan olcsó legyen, mint ahogy azt Vera megirta.

4. Mivel Vera fog menni idén ősszel, igy Ő bizonyára nem fog neki állni a szervezésnek.

Tehát egyelőre igy esélytelennek látom ezt a verziót. Pedig számos előnye lenne:

- megismerhetnénk egymást

- többen megyünk, minden költség kevesebb lenne

 

Kedves Vera!

Valóban igaza van az előttem szólónak! Ha nem ismerünk, nem tudjuk megnézni a képeket, amiket majd felteszel.

Nem tudom, hogy van e lehetőség arra, hogy Zaphire esetleg engedélyezné neked , hogy megkapd azoknak a társainknak az email cimét, akikkel megosztanád a képeket, hogy ezáltal személyesebb lehetőség adódna az ismerkedésre.

Erre azért gondoltam, mert Zaphire tudhatja az email cimeket, hisz Ő engedélyezte, hogy itt lehessünk.

Nagyon sokan vannak, akik olvassák a kibeszélésünket, de nem akarnak megszólalni.

Ezzel a lehetőséggel élve esetleg megválogathatnád, hogy kiknek szavazol bizalmat arra, hogy esetleg a facen is ismerősöd legyen. Én személy szerint egy emberrel vagyok a facen kapcsolatban, aki itt is nyüzsög.

Ha esetleg lükeség az ötletem, akkor nyugodtan mondjátok, széles a vállam:)

 

Idézet
2017.02.15. 20:16
Timi

Birigli abban bizos lehetsz, hogy az 5. részt még nem látta fordító ! Pedig párhuzamosan több fordítóval is dolgozhatnának a könyveken és így talán egy évben akár két könyv is megjelenhetne, mondjuk húsvétra és karácsonyra. Annyira rossz a szervezésük, hogy arra nincsenek szavak ! De mondom engem az bosszant az egészben , hogy le sem sz...ják az olvasóikat. Más sorozatok meg még filmes borítóval is megjelennek újból és utána ott állnak a polcokon. Én általában az Alexandrába járok, de még sosem találkoztam egyszerre mind a hárommal, mert valamelyik mindig hiányzott. Ez van.

Idézet
2017.02.15. 19:28
Birigli

Kedves Vera! Köszönöm szépen a kimerítő tájékoztatást!
Én továbbra is annak a híve vagyok, hogy össze kellene hozni egy ilyen utat! Komolyan! Bárkik is vagyunk, pár napot kibírunk a "cél szentesíti az eszközt" alapon, csak hogy láthassuk álmodozásaink helyeit.

Kedves Vera! A FB-on még nem találtalak meg, de Te a 'szemfényvesztős' Vera vagy?

Belehalok, ha szeptemberig nem lesz film... És még könyv sincs! Egyébként azt én sem értem, hogyan is történik ennek a könyvsorozatnak a fordítása! Meg merném kockáztatni, hogy az 5. részt még fordító nem látta. 

Idézet
2017.02.15. 19:00
Vers
Ha sikerül eljutnom Skóciába megint, és lesznek fotóim, akkor a fb-on fent lesznek.😊Az előbb olvastam a neten, hogy sajnos a 3. évad szeptember elött biztos nem lesz látható.😞
Idézet
2017.02.14. 16:33
Ani
Szerintem itt nem tehet fel kėpeket...
Idézet
2017.02.14. 13:42
Andi

Sziasztok!

 

Vera , akkor valószínüleg Te fogsz talalkozni Sam Huligánnal, nehogy besárguljak az írigységtől. Igérd meg hogy fogsz csinálni vele közös fotókat meg folyamatosan lövöd nekünk a képeket.Légysziiii

Idézet
2017.02.14. 01:57
Vera

Birigli,
tavaly kétszer voltam Skóciában. Először májusban három nap két éjszakát barátokkal, az Edinburgh Marathon Festival-on futottam 5K-t. Ilyenkor a szállás és a repülő is jóval drágább, mint általában, mert sokan érkeznek a versenyre( a szállás rám eső része 66₤ (kb.28000Ft) volt egy 4 fős apartmanban egy ágyért 2 éjjre, a belvárosban. A repjegy 60000 Ft volt oda-vissza londoni átszállással. A szeptemberi utunkat viszont már januárban lefoglaltam, direkt az olcsó időszakokat keresve, hiszen csak az volt fix, hogy szeptember közepe és október közepe között tudunk utazni. Ezt olyan olcsón sikerült, hogy a szállodába érkezéskor a recepciós meg is kérdezte mikor foglaltam a szállást, hogy ilyen jó áron sikerült. Ebben az esetben 6 nap 5 éjszakát voltunk családilag, a szállás a város szélén egy Ibis hotelben volt, de remek villamos közlekedéssel. A két szoba, ahol max. 3 fő lakhat szobánként 125000 Ft volt az 5 éjszakára. A repülőjegy pedig 207000Ft volt az 5 főnek, oda-vissza, szintén londoni átszállással. Szóval 5000Ft/fő/éjj volt a szállás és 41400Ft/fő a retúr repjegy.Szóval ezzel még csak Skóciáig jutottunk el. Az alább mellékelt címen láthatjátok, hogy az outlanderes túrák 1,2,3 vagy négy naposak lehetnek. 350₤( kb 140 000Ft), 675₤(kb.276 000Ft),980₤(kb.401 000Ft) és 1250 ₤( Kb.512 000Ft) az áruk. Ez nem per fő értendő, hanem van egy 7 személyes Mercedes kisbusz aminek a költsége ennyi, tehát ez az összeg hét fele oszlik. Az ár tartalmazza a profi idegenvezető díját, viszont ezen kívül kell fizetni a belépőket, a kaját, az utasbiztosítást és többnapos út esetén a szállást is. Azt írják, hogy tudnak ajánlani szállást ha gond a foglalás. Na, jó számolgatást!
Én remélem szeptemberben újra eljutok Skóciába, mert akkor lesz ott az első hivatalos MPC találkozó, de részleteket még mindig nem tudunk...

Idézet
2017.02.13. 12:54
Timi

Látom álmodozókból nincs hiány. Azt tudja valaki, hogy az indavideón miért vannak bizonyos részek letiltva? Mert nem az összes csak pár rész. A magyar szinkronossal viszont még nem nagyon találkoztam, illetve csak pár résszel. Lesem minden nap a könyv megjelenését is. Továbbra sem ad a kiadó érdemi választ senkinek sem. Hogy ezek mit tudnak üdülni egy könyvön ennyit ? Mikor lesz ebből kész sorozat ? Az mondjuk felháborító, hogy ennyire nem érdklik őket az olvasók, mert biztos van erre egy dolgozó, akinek az lenne a dolga, hogy a feltett kérdésekre válaszoljon. És nem ! És semmi ! Pedig mi vagyunk a vásárlók és belőlünk élnek. Nonszensz.

Idézet
2017.02.12. 21:57
Ani
Na, úgy látom más fantáziája is beindult😀😀. Mėg a vėgėn a tettek mezejėre lėpünk? Nekem is Jamie jön be ės nem Sam, de 007-es ügynöknek nehezen tudom elképzelni..
Idézet
2017.02.12. 20:01
Birigli

Jesszusom, de meglódult az agyam...

Tehát:
Vera vérprofi angolból, és nem mellesleg már eljutott Skóciába, tehát meg tudta szervezni az utat (mint ahogy olvashattunk is tőle némi élménybeszámolót). Ha mi itt nekilódulnánk - és Vera eljön velünk - akkor felőlem angolul is beszélhetnek.
Lenne pár jelentkező az ittlévőkön kívül is. Én is rendesen "mérgezem" a környezetemet.

Kedves Vera! Beavatnál abba, hogy mit jelent, hogy egy Outlander-túra 'nagyon drága'? ...és mennyit jelent, hogy Edinburghbe vagy Glasgowba és onnan busszal?

Úgy emlékszem, hogy 2013-ban írta alá Sam a szerződést. Ő volt az első, aki megvolt a szereposztásból. Ezt a szerepet is ő akarta nagyon, erről még Cait is beszélt.
Egyébként Sam 2010-es. 2011-es fizimiskájáért nem vállalnék be egy hét ajtócsapkodást itthon, de a jamiesért igen. Tehát 007 ügynöknek is akkor jönne be nekem, ha maradna ez a hosszú haja hátrafésülve és kicsit belógva a homlokába.

Idézet
2017.02.12. 19:05
Andi
Sziasztok! Koszi Vera a frissitest, mar nem emlekeztem pontosan de most hogy frissitetted a memoriamat beugrott amit olvastam toled Jamie es Brianna talalkozasarol.Egy kerdes meg hogy mikortol kezdodott a 7 eves szerzodesuk ? Remelem futja meg egy nehany evadra. Ani egy jelenkezod mar van , szolj mikor csomagolni kell , van egy nagyon jo terkepem jelzi azt is hol lehet nagyon finom whiskyt inni. Na tovabbi szep estet mindenkinek 👋🏻👋🏻😜
Idézet
2017.02.12. 14:17
Ani
Ha tudnėk angolul felsöfokon, biztos hogy szerveznėk Outlanderes körutat a magyaroknak. Milyen klassz lenne, ha szemėlyesen is találkoznánk egy ilyen túrán. Ha meg tovább álmodozok, mėg milyen csodás lenne szemėlyesen találkozni valamelyik szereplövel. Az új szereplők mėg nem tudják megmozgatni annyira a fantáziàmat, de a föszereplökön kivül mindegyiknek örülnėk. (na jó Gillis - t nem igazán👊👊)
Idézet
2017.02.12. 00:07
Vera
Birigli, én úgy tudom, hogy Sam-nek és Cait-nek is hét éves szerződése van a Starz csatornával, ami általános időintervallumnak számít Hollywood-ban. Ez nem tiltja, hogy más filmekben is szerepeljenek, (lásd Cait a Money Monsterben), de egyeztetniük kell a csatornával mielött elvállalnak valamit, mivel az nem hátráltathatja a sorozat forgatását. Ezért én úgy gondolom, talán az 5. évad mindenképpen belefér még az eredeti szerződésükbe. A Doctor Who-ról nem hallottam, de a 007-es szerep valóban több fórumon szóba került, de azt hiszem inkább Sam szeretné megkapni és egyenlőre nincs döntés az ügyben.
Skóciában valóban vannak direkt Outlanderes körutak, de azok nagyon drágák. Először el kell utaznod Edinburgh-ba vagy Glasgow-ba( ált. onnan indulnak az 1,2,3 vagy négy napos túrák.http://www.outlandishjourneys.com/
 Ha magad szervezed az utat akkor Edinburgh-ban is megnézhetsz egy csomó Outlanderes helyet, úgy mint a Holyrood Palace, a Royal Mile vagy a The World's End pub. Ha itt befizetsz egy felföldi egynapos utazásra akkor elmentek egy csomó nevezetesség mellett megállás nélkül. Mi láttuk az Eilean Donain( Leoch) kastélyt a buszból és átutaztunk Inverness-en, de a mi utazásunk fő célja a Loch Ness volt nem az Outlanderes helyszínek.( ezek az utak jóvak olcsóbbak)
Andi, igen Jamie és Bree találkozása egy kocsma mögött történik, miután Jamie a folyóügyeit intézte éppen. Jamie valóban azt hiszi Bree magát akarja eladni neki, mert pénzre van szüksége. Amikor megszólítja elmondja, hogy neki van felesége, így a szolgálataira nincs szüksége, de pénzt ajánl neki, hogy tudjon enni valót venni ha azért árulja magát mert éhes. Bree pedig elmondja, hogy ki ő valójában, Jamie pedig csak annyit tud kinyögni, hogy "istenem milyen hatalmas vagy". Bree azt mondja erről Jamie tehet, aki rögtön kijavítja magát, hogy ő csak azért mondta, mert mindig kicsi lányként gondolt eddig rá. 
Idézet
2017.02.11. 20:41
Birigli

Sziasztok!

Régóta nem láttam BM-et, így....., amíg.....

Mostanában több cikket is olvastam, persze Translate-tel. Bár igyekszem az angol szöveget is követni, de nem tudok mindent egyértelműen összerakni.

Kedves Vera! Akkor most mi is van? Te is olvastad ezeket a cikkeket? Sam-et megkínálták a Doctor Who és a 007 főszerepével? Elfogadta?   ....vagy most mi van?  ....és mi lesz Jamie szerepével?  ...és akkor hány sorozatot fognak forgatni az Outlanderből?

...és azt is olvastam, hogy tényleg vannak Outlander-túrák Skóciában, amelyek keretében azokat a helyeket látogatják meg, ahol forgatták a filmet.  Jaaaaj, istenem....! Mit nem adnék egy ilyen túráért - magyar nyelven!!!

 

Idézet
2017.02.11. 12:23
Andi
Sziasztok! Huuuu Ani , azt en is nagyon varom , a konyvben nagyon meghato ahogy sirnak mind a ketten. Visszaolvastam vagy otszor. Nagyon varom majd azt is amikor Brianna fog megerkezni a XVIII szazadba es talalkozik Jamievel. Elfantazialgatok hogy milyen lenne ha a talalkozasukkor Brianna nyujtana a kezet Jamienek es rajta lenne az a gyuru amit Jamie az apjatol orokolt es Clairenek adta amikor visszakuldte ot a csata elott.Biztosan sokkololag hatna . Ha jol emlekszem Vera mar irt nekunk a talalkozasukrol, de mintha az nem lett volna olyan dramai . Ha jol emlekszem egy haz mogott talalkoztak es Jamie azt hitte hogy a szolgalatait kinalja a holgy. Valami ilyesmi? Na abrandozzunk tovabb majdcsak kijon a konyv es elkeszul a filmsorozat . 🌷🌺💐🍀
Idézet
2017.02.10. 23:16
Ani
Én azt a jelenetet várom nagyon, amikor 20 ėv után elöször találkoznak ismėt.
Idézet
2017.02.10. 22:15
judith

remélem a harmadik évadban nem fogják mutatni hogy a seprűforgatóval szexszel mert esküszöm megüt a guta.tudom hogy claire is lefeküdt a Frankal de az valahogy más.Persze husz év az husz év de olyan nehéz elképzelni hogy más nővel is olyan szenvedélyesen tudta csinálni.

Idézet
2017.02.10. 11:17
Andi

Sziasztok!

Na most olvastam  , Jamie mondta Clairenek magyarázatul  a kérdéses állapotra, hogy mikor Franciaországban katonáskodott a sereget kiszolgáló szajhák nagyon gusztustalanok voltak. Magyarul bottal sem nyúlt volna hozzájuk s így nem volt nehéz megőriznie az erényét. Ha jól emlékszem a második évadban az Analise nevű hölgyike már nagyon is alkalmas lett volna egy szűzoltásra, de vele sem keveredett testközeli kapcsolatba. Egyem a szívét olyan kis erkölcsös, nincs még egy ilyen jó hapsi.

 

Idézet
2017.02.09. 22:27
Vera
Szerintem Jamie több okból maradt szűz. Az apja intelmei, Doughal fenyegetése( amikor a lánya körül legyeskedett) és a vallásossága miatt is. Fiatalkorában, amikor Párizsban élt, nem hiszem, hogy olyan jól ment neki a sorsa, hogy kurvákra is futotta volna és hát skót lévén egyébként sem jellemző rá a pénzszórás.
Idézet
2017.02.09. 17:22
Ani
Jajjjjj, már Andi! Azėrt nem, mert Ö egy igazi Uriember! 😀😀😀 És elvei vannak.. Claire mellett is visszafogta magát a bordėlyházba, pedig ott is próbálták behálózni.
Idézet
2017.02.09. 16:42
Andi
Sziasztok! Na oke oke hogy nem szamitott jo partynak de miota vilag a vilag azota leteznek kupik ahol azert tudott volna konnyiteni magan egy sima uzleti megallapodas kereteben . Es senki ember lanya nem varrt volna a nyakaba egy porontyot . Betesz kivesz fizet 😜.Szerintem Vera tudja az igazi okot hogy miert szuzeskedett ilyen sokaig imadott Jamienk.😉Veraaaaaaa legyszi oszd meg veluuuunnnkkk.
Idézet
2017.02.09. 14:52
Ani
Na puff.. Akkoriban nem tájékoztatták a pasikat a megszakitott sexelės lehetösėgėröl? Igaz, szegėny Jamieke azt hitte, hogy csak hátulról szokás.... 😀😀😀 Azt is mondta, hogy nem ideális fėrjjelölt a fejėre kitűzött vėrdij miatt, ezėrt nem számitott jó partinak, hiába szemrevaló legėny.
Idézet
2017.02.08. 18:35
judith

Kedes Andi

Biztos elolvastad  a könyvben hogy az apukája  arra intette hogy ne vessen magot termékeny földbe mert a palántát neki kell gondozni,igy hát azt inkább szélnek eresztette,biztos nem akart kertészkedni.A keze mégis csak kéznél volt.

Idézet
2017.02.08. 13:33
Andi
Sziasztok, szep napot Mindenkinek! Egy kerdes , hogy lehet az hogy egy ilyen jo pasi mint Jamie 24 eves koraig megorizte a szuzesseget. Szerintem meg a XVIII szazadban is szokatlannak szamitott ez a jelenseg. Foleg hogy Jamie sokaig elt Franciorszagban ott meg aztan volt ill lett volna lehetosege a bujalkodasra.Vagy ennyire ovta az erenyet ,tartogatva a leendo asszonyanak? Vera Te olvastad a Virgins novellat? Vagy esetleg valaki olvasta? Gondolom jo sok kalamajkaban reszt vettek a sogoraval mikor meg ifju titanok voltak. Olyan kar hogy csak a fo regenyt adjak ki ,biztosan a novellak is nagyon izgalmasak. ( mondjuk azokat is csiga tempoban) Na sziasztok.
Idézet
2017.02.07. 17:17
Vera
A twitteren írta Diana G., hogy azt tervezi 10 fő része lesz az Outlandernek. + egy előzmény történet Jamie szüleiről, + a The Exil képregény írott változata valamint pár LJG novella. Nézd meg @Writer_DG tweetjét: https://twitter.com/Writer_DG/status/828656912694603777?s=09
Idézet
2017.02.07. 08:10
Ani
Újból megnėztem a 2.ėvad utolsó rėszėt ės ugyanolyan hatással van rám, mint amikor legelöször láttam. Atyavilág, de piszok messze van 2017 nyara... Nagyon vàrom!!!
Idézet
2017.02.06. 19:17
judith

kedves Vera 

az a fontos hogy meggyógyulj,csak aggódtunk érted.Addig is szorgalmasan olvassunk és filmezünk.

 

Idézet
2017.02.06. 18:32
Ani
Kedves Vera! Mielöbbi teljes gyógyulást kivànok!
Idézet
2017.02.06. 12:32
vera
Judith, én spec beteg vagyok, majd jelentkezem...
Idézet
2017.02.04. 22:04
judith

hahó!!!!!!!!!!

mindenki eltünt.napok óta senki nem jelentkezik.Most még BM is hallgat.Vera ugye te még meg vagy?

 

Idézet
2017.02.02. 20:35
Birigli

A Facebook  ' I Love Outlander ' oldalán 2 órával ezelőtt (most 20:35 van, 2017.02.02.) tettek fel egy posztot, amiben évre, hónapra megadják, hogy mikor mi történt.

Idézet
2017.01.29. 23:18
Vera

BM, ott helyesen szerepel a negyvenöt mint évszám, hiszen a Culloden-i csatát megelőző, kiváltó történésekre gondol, amik nagy része még 1745-ben történt.

Idézet
2017.01.28. 22:32
Sol

Sziasztok!

Az első széria 1. része nem elérhető angolul, tudnátok esetleg másik linket ajánlani?

 

Idézet
2017.01.27. 23:36
BM

Az, hogy katasztrófális a szinkron OK

Az, hogy kivágnak egy csomó részt OK  Mondjuk szerintem nem OK

Na de a számokat le lehetne fordítani rendesen:

Azért mondok még egy példát:2 könyv 99.o

Meséltem Jamienek Cullodenről...Negyvenötről, és hogy mi fog történni. Azért mentünk Párizsba........

Ez is 1746 ? Megnéznéd?

Köszi.

BM

 

Idézet
2017.01.26. 23:36
Ani
Olvastátok, hogy a föcim zene eredetileg legėnyröl szól, csak a film miatt változtatták lányra, azėrt h tartalmilag a filmhez passzoljon.. ? Eredetileg hosszabb az ėnek a filmbelitöl ės Bonnie Charlie kimenekitėséröl szól a Cullodeni csatából.
Idézet
2017.01.26. 23:23
Vera

BM, lehet, hogy összetöröm az álmaidat, de ismét sikerült találnod egy kapitális fordítási hibát...( bár ezt még fordítani sem kellett volna hiszen számmal van írva :(  O,o ) Az eredeti szöveg így szól:
"Prince Charlie would meet with disastrous defeat at Culloden in 1746, and the people of the Highlands would suffer the repercussions of defeat for two centuries thereafter."

Idézet
2017.01.26. 22:45
BM

Szia nemjuc08!

Az a problémám, hogy ezt olvastam a 2. könyv 115.oldalán:

Bonnie Prince Charlie vezette csapatok katasztrófális vereséget szenvedtek Cullodennél 1745-ben, és a felföld népe még két évszázadig nyögi majd ennek hatásait..

Roger is ezt mondja Cullodenről: "45" döntő csatája. Bár nem mondja melyik évezred és évszázad.

A lap tetején egy címsor állt:JAKOBITA FELKELÉS 1745,  CULLODEN    2.könyv 16.o.

Vajon ki tudja rosszul? Véletlen lenne ez is?

Esetleg nem e lehet e, hogy Culloden 1745.-ben volt, csak valaki visszament az időben és megváltozott az időpont?

Csak azért gondolom, mert úgy egyébként erről szól a könyv. A történelem megváltoztatásáról.

Nem tudom hogy működik a dolog. Mondta Claire.

BM

 

 

Idézet
2017.01.26. 10:36
nemjuc08

 

A Cullodeni csata 1746.április 16.-án volt ...... (HISTORIC UK)  vagy ők sem tudják jól!

1745 a jakobita felkelés kezdete....

Idézet
2017.01.25. 22:20
GM

Sziasztok!

Kicsit csendesen de én is itt vagyok.

Kedves Vera én is köszönöm szépen a fordítást és a MINDENT.

Én szeretnék kérni BÁRKITŐL egy rövid fordítást a Caitriona és Sam 20 perces (kérdezz-felelek) fb-és riportnak. 

Millió virágcsokor a fordítónak.

 

 

 

Idézet
2017.01.25. 18:47
BM

Inverness 1945

1.könyv 9.o-

BM

Idézet
2017.01.25. 17:02
Vera
Bm, tedd már fel magadnak a kérdést:Vajon 1939 szeptemberében az angolok ott álltak a világháború küszöbén katonák és fegyverek nélkül, vagy esetleg már évekkel korábban elkezdtek katonákat sorozni és repülőket, fehyvereket gyártani? Segítek, az utóbbi a helyes válasz...
Idézet
2017.01.25. 16:02
BM

Sziasztok, megint kihúztam a gyufát?

1.-Könyv:Hat év különélés, tehát a teljes háború  Film: VE day-május 8

2.- Kérdeztelek Titeket:Az kérdeztem, hogy, hogy a túróba megy át Claire május 1.-én. Nem kaptam rá választ, mert nyilván nem a Sztálingrádi csata után járunk, és nem is 1940-ben.

Mondjuk egy ilyen választ vártam

Átmehetett 1945 május 1.-én.

Hisz miről szól a könyv: Megváltoztatni a történelmet. Hát valaki megváltoztatta! Valaki átírja a történelmet..(Átkozott történelem) Minden 6 hónappal eltolódott. Így értelmet nyer Roger kijelentése: Culloden 45 döntő csatája. értelmet nyer , hogy Geillis 1967-ben megy át, és nem 1968-ban.

Tehát mielőtt Valaki belepiszkált volna a történelembe, Culloden 1745 őszén volt nem 1746 tavaszán, Geillis 1967 őszén ment á, és nem 1968 tavaszán, és a 2. Világháború 1944 őszén ért véget, nem 1945 tavaszán. A megváltozott történelemben minden fél évvel később történik.

És így Claire is átmehetett 1945 május 1.-én.

Ez az ősz volt vagy tavasz dilemmája.

Birigli el ne tűnj, Te óriásit löktél a gondolatmenetemen!

BM

Idézet
2017.01.25. 13:13
nemjuc08

Nagyon szépen köszönjük a fordítást!    

 

Idézet
2017.01.25. 13:01
Timi

Köszönjük Vera !

Kedves Birigli fel a fejjel ne vonulj némaságba, mert ezért nem érdemes. Mivel mi nem értjük őt talán egyszer majd alkalmazkodik hozzánk. Vagy nem !.Ha kitartóak leszünk talán veszi a lapot . Vagy nem ! De ez legyen az ő baja és ne a tiéd !

Idézet
2017.01.25. 08:06
Andi
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻Hálás köszönet Vera.
Idézet
2017.01.25. 07:28
Ani
Vera! Újból csak köszönet a forditásėrt! Birigli! Kėrlek ne maradj nėma közöttünk! Amint látod, egyre ritkábban hibàzunk BM-el szemben, elöbb utóbb helyre áll a rend!
Idézet
2017.01.25. 00:28
Vera

folyt.
Duncan és Mayers elmentek és Duncan megígérte tavasszal visszajön. Claire úgy érezte ő volt az utolsó kapocs a civilizációval és most, igazán egyedül maradtak várva a telet. Claire, Jamie, Ian, Rollo és egy malac aki Claire bosszúságára megette az eddig összegyűjtött dióféléket…
 

Idézet
2017.01.25. 00:23
Vera

Kedves Birigli, teljesen igazad van. Azt hiszem BM stilusa az ami irritál engem. Olyan dolgokat állít amiket nem tud, nem ismer pontosan, ugyanakkor megkérdőjelezi a nyilvánvalót. Talán ha kérdésben tenné fel a feltevéseit és elfogadná a válaszaimat(inkat), könnyebben megemésztenénk...és nem éreznénk késztetést arra, hogy rácáfoljunk...
Itt pedig egy kis összefoglaló.

DOA

7.rész - A hegyen

19. Tűzhely áldás

1767 szeptember
Claire az erdőben ébred a szabad ég alatt, mellette Jamie, Ian és Rollo alszik. Hideg van, eső után a fákról még csöpög az eső, elindul a patakhoz mosakodni, közben a jövőről gondolkodik.
 Jamie szerint a két hónapnak, ami van még a hideg beálltáig, elégnek kell lennie, hogy egy kis viskót építsenek, és elegendő húst vadásszanak télire, de szerinte is kemény munka lesz az biztos. Claire bizonytalan, hogy nem lenne-e jobb télire Cross Creek-bemenni és tavasszal visszajönni a hegyekbe, de megérti, hogy Jamie nem akar Jocasta mellett maradni, mert minden nappal több kötődés alakulna ki közöttük, ami miatt egyre nehezebben mondhatna neki nemet. És hát a Mackenzie-k nehezen tűrik, ha nemet mondanak nekik. Az igazi ok viszont, amiért maradnak, az az, hogy Jamie lételeme a hegyvidék. Jamie megkérdezte tőle, hogy bízik-e benne, amire azt válaszolta, hogy az életével és a szívével. Mayers visszament Cross Creek-be, elmondani Jocastának, hogy jól vannak és felszerelést vásárolni, ha tud, még az első hó elött visszaér, ha nem akkor csak tavasszal. Ian maradt, mert segítenie kell a vadászatban, és a kunyhó építésében. Ősz lévén, Claire pedig elkezdett terméseket gyűjteni, diót, mogyorót, bogyókat.
Ahogy a vízparton áll észrevesz két szarvast a túloldalon, akik hirtelen eltűnnek, miközben a madarak is elhallgatnak a közelben. Claire vérszagot érez és megrémül, mozdulni sem mer, mert észreveszi a közeli bozótban a véres mancsát nyalogató nagymacskát. Szerencsére az éppen jól lakott, így ügyet sem vet Claire-re, aki miközben visszamegy a fiúkhoz, újra gondolja, hogy mennyire bízik Jamie-ben és a döntéseiben. Amikor visszaér, azok arról beszélnek, hogy először gyakorlásképpen egy kicsi fészert építenek, ahol ideiglenesen tudnak aludni, később pedig a húsokat tudják füstölni és tárolni benne. Jamie megígéri a második fészer Claire növényei számára fog készülni. Majd megmutatja neki a ház helyét, ahol a telet fogják átvészelni. Két nap múlva az első fészer már állt. Jamie kritikus szemmel nézi, de Claire megnyugtatja, hogy nem kell úgy kinéznie, mint a Buckingham palotának. Kiderül, hogy Jamie még sosem látta a palotát. Jamie azt tervezi, hogy a hegygerincen lesz majd egy nagy házuk. Üvegablakokkal, lépcsőházzal, magas mennyezettel, hogy sose verje be a fejét, dolgozó szobával és konyhával. Claire hozzáteszi álmosan: és egy ággyal. Jamie megígéri, hogy olyan puha ágya lesz, mint bármelyik a palotában.
Mayers egy hónapon belül visszatért hozzájuk Duncan Innes társaságában, három megpakolt öszvérrel. Ekkor már két fészer állt. Jocasta küldött nekik egy derékaljat is, amiért Claire különösen hálás a több heti földön, avaron alvás után. Jamie földet ajánl Duncan-nak cserébe azért, hogy keressen neki bérlőket. Valamint megkéri, hogy figyeljen a nagynénjére és segítse, ha kell. Ahogy pakolják le az öszvéreket Jamie kezébe akad egy fémdarab. Jocasta küldött nekik egy kandalló vasat. Jamie kéri Claire-t, hogy vigyázzon rá, mert ezt el kell temetni a tűzhely alá és meg kell áldani, hogy védve legyen a tűzhelyük és a házuk. Jocasta ezzel akarta azt üzenni Jamie-nek, hogy elfogadja a döntését és nem haragszik rá. Két nappal később megáldották a kandalló vasat. Duncan és Mayers elmentek és Duncan megíg

Idézet
2017.01.24. 21:46
Birigli

Kedves, jóindulatú fanok!

Eddig 2 vagy 3 alkalommal fogadtátok meg, hogy nem reagáltok BM agymenéseire. Ez eddig egyszer sem sikerült.  Tekintsétek át mondjuk pl. az elmúlt egy hónap bejegyzéseit. Szinte (!) másról sem szólnak, minthogy valaki reagál a BM kisebb vagy nagyobb mértékben elszállt fantazmagóriájára.
Tény, hogy a jelenlétem nem emeli jelentősen az oldal szinvonalát, de a magam részéről átmegyek csendes szemlélődőbe és Vera, a könyv olvasása során írt tartalmi kivonatait fogom olvasni (akinek én is nagyon köszönöm ezeket a bejegyzéseket).

További sok sikert kívánok a BM-mel való "küzdelmetek"-hez!

Idézet
2017.01.23. 22:17
Ani
Kiváncsi vagyok, hogy: mikor fogjuk ezt olvasni : Vera! mar megint igazad volt, mea culpa..... 👍👍👍👍
Idézet
2017.01.23. 20:43
Timi

Lányok-lányok ! Nem tanultok még mindig !

Előbb megy át egy teve a tű fokán....,de tényleg Dianának kellene írnia, mert ha neki sem hisz ez nem az ő könyve.

Idézet
2017.01.23. 19:07
Vera
Bm, csak négyet írok: 1. Angliai csata 1940, 2. Amerikai-kanadai partraszállás 1944 június, 3. Párizs felszabadítása 1944 augusztus. Hol szolgált Claire és Frank?? 4. Diana nem hülye, pontosan tudja a dátumokat...
Idézet
2017.01.23. 16:13
Andi
Sziasztok! Én már éppen hiányolni akartalak Vera, de jó hogy hozod a folytatást 😀 Kedves BM ! Már hogy ne beszélnénk , meg is kérdezem hogy ezeket az észrevételeket miért nem Diana személyes oldalán emlited meg , lehet hogy Ö számodra elfogadhatóbb válaszokat adna és utána Te is megszeretnéd ezt a könyvet/sorozatot. Én és szerintem itt mindenki Outlander fun és nem foglalkozunk a hibákkal vagy vélt hibákkal . Nekem , Nekünk igy jó ahogy van teljesen mindegy hogy mi volt elöbb a tyúk vagy a tojás. (Sajnos nem tudok minden betüre megfelelö ékezetet varázsolni , remélem elnézed ) És azt hiszem itt nem haragszik senki senkire . Jól tudom? Szép estét 🤗
Idézet
2017.01.23. 15:50
BM

Kedves Hédi!

Kérlek világosítsd fel a többieket a 2. világháború végének dátumáról. A filmben V.E. day., mert velem épp nem beszélnek.

Amennyiben jól tudom, és 1945 május 8.-án lett vége a 2. világháborúnak Európában, és Claire ezek után még 6 hónapig együttélt Frank-kel, akkor kérdezd meg a többieket, hogy, hogy a viharba ment vissza Claire 1945 május 1.-én Beltane ünnepén?????

Mert ugye:

1945 május 8.+ 6 hónap az nem egyenlő 1945 május 1.-ével.Q.E.D.

Hat év különélés, és hat hónap együttélés után a férjem még mindig idegennek tűnt egy kicsit  1.könyv 41,o.

Mindjárt itt a Beltane, közel járunk a tavaszi napéjegyenlőséghez.1.könyv 21.o.

Arról már nem is beszélve, hogy a tavaszi napéjegyenlőség márc.21.

Köszi! BM

Tényleg úgy gondoljátok, hogy Diana ennyire figyelmetlen, hogy nem tudja mikor ért véget a 2. világháború?

 

 

Idézet
2017.01.23. 15:04
Vera
Sziasztok,
a filmbeli magázás engem is zavar, teljesen felesleges, és nem is illik Jamie és Claire kapcsolatához, a Sassenach-ot lefordítani pedig hülyeség volt.
Azoknak, akik még mindig kétkednek Jamie 1945-ben tett inverness-i szellemként való megjelenése miatt, ma Diana Gabaldon a twitter oldalán ismét leírta, hogy akkor és ott Jamie szelleme jelenik meg. Itt meg tudjátok nézni: 
https://twitter.com/Writer_DG/status/823479860735528960
Hamarosan írok egy újabb fejezet-összefoglalót.
Idézet
2017.01.22. 21:08
Ani
Timi! Na ezt hagytam ki a mondanivalomból. A magàzódás... Piszkosul idegesitett.
Idézet
2017.01.22. 20:45
Timi

Nem vagyunk egyformák, de nekem is bejön a magyar szinkron. Ráadásul Götz Annának nagyon szép hangja van és kifejező. Az első évadot, mint Ani én is szinkronosan láttam először, akkor még nem találtam rá erre az oldalra. A Sassenachért tényleg kár, de engem a magázódásuk jobban idegesített, mert a könyvben is tegezték egymást. Bár ha jól tudom az angolban nincs is igazi magázódás. Az viszont pozitívum, hogy legalább a skótot hagyták eredetiben, ami viszont a franciánál kifejezetten zavart. Még egy nyamvadt feliratot sem tettek alá. A bemutatkozós rész jó-jó, de az én személyes kedvencem a 3. részben van, amikor Claire megnézi Jamie sebét. Ahogy egymásra néznek az mindent visz ! És még szinkronizálni sem kellett.

Érdekes, hogy mindenki Jamie ablak alatti álldogálását kutatja. Majd kapunk rá magyarázatot, de addig én nem lovagolok a témán. Ki fog derülni. Ha megérjük az utolsó könyvet és ha Vera elmondja nekünk, mert magyarul én már ilyen tempónál nem biztos, hogy olvashatom. 

Idézet
2017.01.22. 10:09
Andi

Sziasztok!

 

Hédi, ja ja én is nagyon utáltam hogy lefordították a Sassenach megnevezést, annyira balfékül hangzik hogy "idegen". Én most elkezdtem újra olvasni az első kötetet, érdekes hogy a film mennyire felülírta a könyv tartalmát . Szinte csak a filmre emlékszem és az újdonság erejével hat rám az első kötet, úgy hogy nagyon élvezem.

 

A pint amit küldtem  megnéztétek? Szegény Jamie teljesen átalakult , nagyon csúnyára   photoshopozták, a forgatási képeken meg nem is látszik az öregedés.

 

    

Idézet
2017.01.21. 23:01
Hédi

Most tértem nemrég rá a 3. könyv második kötetére. :) Az elsőben mikor Jamienek mit kell kiállnia hát. Egyszerűen alig bírtam. + franken lepődtem meg kicsit bár aztán rájöttem, hogy valamilyen szempontból megértem. :( 

Eredetileg az 1. könyv felét olvastam eddig csak, mivel nemrég vettem őket meg mind a 3 kötetet:) Ekezdtem az 1.-t majd nem bírtam tovább a 2. évad után és muszáj volt gyorsan nekiugranom a 3. könyvnek:PAztán majd visszatérek a többire:P

A magyar szinkronban mikor Jamie folyton "idegennek" nevezi Claire-t ( a falramászom tőle).Minek kellett lefordítani? :S Angolul jobb, sőt még a franciák sem fordították le h : Sassenach-t! :S + Még hogy a magyar szinkron nem hangsúlyozza a skót akcentust! Szerintem is a szinkronban is figyelhettek volna rá. Összségében a hangokra figyeltem: Jamie alig múlt húsz szal neki megfelelő fiatal hangja van, és így tovább. :) 

Amin még elgondolkodtam, hogyan kerül jamie az 1. évad elején Claire ablaka alá. ( ha jól olvastam ti is agyaltatok már rajta). Hát én úgy képzeltem most, hogy miközben Jamie barlangban/ börtönben volt valahogy a lelke elvándorolt :) Kis fantáziát vittem bele. :P 

 

Idézet
2017.01.21. 21:45
Andi
https://www.pinterest.se/pin/434034482820933985/ Remelem elobujik a kep ezt latnotok kell.
Idézet
2017.01.21. 21:26
Ani
Az elsö ėvadot magyar szinkronnal láttam, igy termėszetes, hogy igy tetszett. A magyar szinkron általában világszinvonalú, mert igenis ezerfėle hangszinben, kifejezėsben tudják leforditani az adott nyelvet. Amikor pedig angolul hallottam a filmet, akkor elöször kiakadtam Claire hangján.... A magyar jobban tetszett. Aztán ahogy már csak angolul hallottam, akkor meg a magyar szinkron volt nagyon furi. Szóval ėrdekes, de egy a lėnyeg, nekem igy is, ugy is jó, de az angol jobban bejön. Az esküvös rėsz szerintem sokunk kedvence, nekem is pulzust növelö pillanat mindig, amikor Jamie bemutatkozik az esküvö elött, de az is amikor elöször megpillantja Clairet a menyasszonyi ruhában.
Idézet
2017.01.21. 19:31
Birigli

...és tegnap délután megérkezett amit már nagyon vártam: a sassenachos póló amerikából. Igaz, nem olyan színben, nem olyan mintával ahogy megrendeltem, de megjött! :-)))  Úgy látszik, az amerikaiak sem tökéletesek!  Egyébként is ez a póló úgyis  "csak"  ereklye, a vén fejjel elkövetett gyermeki lelkesedésem ékes bizonyítéka.

Én is a 3/1. kötetnél tartok, Hédi! ...és én is szoktam utána olvasni dolgoknak. Egy ilyennel kapcsolatos élményemet le is írtam ezen az oldalon. Viszont abban nem értünk egyet, hogy a magyar szinkronhang illik a főszereplőkhöz. Nem egyezik az izlésünk, amivel nincs semmi gond, de én pl. képtelen vagyok megnézni magyarul. Szerintem a főszereplők hangszíne olyan széles sávban mozog, amit a magyar szinkon messze nem ad vissza. Pl. amikor Jamie bemutatkozik Clairenek közvetlen az esküvő előtt... Ha nem néztem meg ezt az 1 perces részletet vagy 20-szor, akkor egyszer sem, de még mindig libabőrös leszek, amikor elmondja a teljes nevét.

Idézet
2017.01.21. 17:26
Hédi

Sziasztok!

Ahogy haladok a 3. könyvben egyre jobban lesek valami dátumot, hogy mikorra jelentik be a filmet!:D Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy valszeg tavasszal jelenik meg a 4. könyv( célzásnak, hogy megvehetné). Bár a pasiknak célozgatni...nem veszik a lapot!:D

Én is majdnem mindent angolul vagy franciául nézek magyar vagy francia felírattal. Az outlander kifejezetten angolul jobb mint magyarul. ( bár a magyar szinkron is jó szerintem)Tegnap belenéztem francia szinkronnal. hát de mennyire nem jöttek be a szinkronok:D és totál fura volt az egész. 

Egyébként csak leírtam, hogy egy könyv, vagy film ösztönöz, hogy megismerjek valami újat. Ez sosem jelenti, hogy maximálisan elhiszem, hogy valóban minden úgy történt vagy bizonyos szereplők tényleg léteztek stb..Vegyük pl A. Dumas regényeiből D'Artagnant. Szépen leírja ki volt, mit csinált stb.. D'Artagnan valóban létezett de kevés köze volt a regénybeli önmagához! :) Ahogy pl Robert Merle és Steven Saylor is, és még sok író változtat egy kicsit, hogy a regény izgalmas és kerek legyen. Ha megtudok valamit ami nem úgy történt akkor ez van. Nem történelmi lexikon. Elintézem mindig annyival az ilyet: milyen érdekes, hogy x, y író így írja le a karaktert, kort és valóságban ez volt. Szerintem ez a történet éppen azért is izgalmas mert romantikus, és a történelmen kívül van benne egy kis fantasy, "kitaláció!:) Ahogy mi csajok szeretjük!:)

Olvastam, hogy beírtad hibának, hogy a fák ugyan olyanok a kőkör körül. Ezt észre se vettem! Nem azt figyeltem, hanem ahogy Claire hogy megy vagy épp rohan vissza a körhöz stb.. , és csak az jött le, hogy a kövek fák, növények között van:)Szerintem nem nagy hiba;)

Az interjúkban pedig nyilván mondanak olyat ami kapcsolatban van a történettel, vagy "reklámoznak " valamit ( Ezt arra írom, hogy említetted, hogy milyen érdekes h ez meg az a kedvenc könyve és ilyenek). Vagy elhiszem vagy nem. ha tévesen is elolvasom a könyvet akkor is tanulok valami újat. ha kételkedek akkor jobban utánanézek a színésznek és kész!:)

Idézet
2017.01.20. 16:18
Ani
Törtėnelmi háttėr kutakodás és a nyelvtanulás nem azonos a film hibàinak folyamatos keresėsėvel....
Idézet
2017.01.20. 15:14
BM

Na most egyetértek néhány előttem szólóval.!

1, Tényleg óriási színészek!

Csak a kezemet figyeljétek! Vigyázat csalok!

Százszor elmondják, és mégis átverik a fél világot.

Titeket is.

Mindezt röhögés nélkül.

Oszkárt Nekik! Dianának is. Életmű Oszkárt!

Minden irónia nélkül. Tényleg!

2,-Hédi!! Szerintem semminek ne nézz utána, mert én is ezt tettem, és én lettem  a közellenség. És csak élvezd a történetet.

3,- De vedd figyelembe, hogy a romantikus történet tényleg csak hab a tortán.

BM

Idézet
2017.01.20. 11:11
Ani
Hėdi! Nekem nagyon szimpi amit irtál magadról. Arra gondolok, h ha erdekel egy uj film, akkor utana olvasol, nyelveket tanulsz. A nyelvtanulast kivėve ėn is szivesen olvasok az adott film utàn. A nyelvtanulâs nàlam abban nyilvánul meg, hogy angol beszėddel, magyar felirattal nėzem. Most mar minden zenėt angol ės magyar felirattal nėzek, igy ragad rám valami kevės. A pasik sokszor mondjak a nökre, h csak buta, szerelmes nyálas filmeket néznek. Pedig ez nem igaz. Az Outlanderben rengeteg valós törtėnelem van, amiröl jó utána olvasni. Ja, hogy szerelem is van benne, hát Istenem... Az a hab a tortàn😀😀😀
Idézet
2017.01.20. 00:55
BM

Hát ennek örömére letiltották az Indavideón a B Csillás 2. évadot.

BM

Idézet
2017.01.19. 22:40
Birigli

Igen, kedves Zaphire, tudom, hogy forgatnak...
Azt is tudom, hogy nem kis költségvetésű film, tehát ha otthagyják - akár 2 napra is -, az nagyon sokba kerül.
De jelen esetben felülkerekedett az érzelem az értelmen, mert én is órákat nyomogattam a "szavazógomb"-ot.

Idézet
2017.01.19. 22:21
Ani
🙌🙌🙌🙌💗💗💗💗Edinburghba szeretnėk lenni...
Idézet
2017.01.19. 21:59
GM

Sziasztok!

WOW!!! Én most láttam, hogy nyert a sorozatmind a 4 kategóriában. (Ehhez én is hozzá járultam ugyanis szorgalmasan szavaztam.) 

Idézet
2017.01.19. 21:25
Zaphire

Caitriona Balfe (Claire), Sam Heughan (Jamie) és az egész stáb jelenleg forgat Edinburghban, ezért nem tudtak részt venni a 2017-es People's Choice Awardson.

Idézet
2017.01.19. 20:16
Birigli

Jól értem az angol írásokat???
Rajongásunk "tárgyai" nem voltak ott a díjátadón???
4 kategóriában győztek... Ezeket a győzelmeket mi, Outlander-rajongók hoztuk össze! Ennyit érnek nekik a rajongók???
Piszkosul le vagyok törve!!!

Idézet
2017.01.19. 19:14
Timi

Sok-sok gratula !!! Igazán megérdemelték !!!

Az ősz hajszálak hiányát nem hibának írtam csak feltűnt, hogy nincs . Nem lényeg csak lássuk végre !!!

Idézet
2017.01.19. 15:27
Birigli

....és iggennnnnn!!!!!!!!!!!!
Ma éjjel volt a People's Choice Awards 2017. díjátadója, és természetesen nyert az Outlander a TV sci-fi/fantasy sorozat jelöltjei közül, valamint Sam Heughan és Caitriona Balfe is nyert ebben a kategóriában, mint legjobb színész és színésznő.

Idézet
2017.01.19. 11:29
Hédi

Sziasztok!

Nekem is feltünt, hogy a képeken nem látszódnak az öregítések. A könyvben viszont valóban leírja mikor találkoznak, hogy mennyit változtak. Jamie pl teljesen máshogy írja le Claire haját mint régen pont az ősz hajszálak miatt. 

Hát, ha ezt ki is hagyják az csak egy kis részlet( legalábbis nekem), nem igazán fontos. 

Idézet
2017.01.18. 19:45
Parafa

Hát nézve a képeket, tényleg remek választás volt Sam és Caitriona, simán el tudják játszani a fiatal és az öregebb énjüket is !

Viszont én is attól félek, hamarabb fogjuk látni a filmeket, mint ahogy olvasni fogjuk tudni magyarul a regényeket ! Remélem mindegyik könyvet megfilmesitik, nagyon jó lenne, bár félek iszonyú pénzekbe fog kerülni, de remélem a rajongók az egész világon kitartanak !

Idézet
2017.01.18. 19:10
Timi

Elnézve a 3. évad forgatási képeit itt valahogy nem látszik sem Caitriona sem Sam öregítése. Valahogy eltűntek a  2. évad végén látott ősz hajszálak. Mondjuk nem is bánom, mert ha jól emlékszem a könyv sem írt hasonlókat / lehet csal a memóriám / . Éppen azon morfondírozok, hogy ha a 4. könyv megjelenése tényleg április, akkor talán már márciusban előjegyezhető elit megjelenésként a kiadónál. De szép is lenne ! De semmilyen választ nem adnak az olvasók egyre sürgetőbb kérdéseire.

Idézet
2017.01.18. 19:04
BM

Birigli!

Te tudatosan, vagy tudat alatt, de velem vagy. A hozzászólásaid abszolut inspirálnak. Mondtam, hogy a különböző jelenetek különböző időkben és helyeken játszódnak Mind a villany lekapcsolása, mind a riasztó egy másik időben játszódó jelenet.Van még egy csomó ilyen. Pl: Német-Porosz kifejezés, az ütőszeges, táras pisztoly, a ceruza, a szemüveg, az alsónemű kifejezés.

És ilyen: Majd felhozom a témát a legközelebbi orvosi etikai értekezleten 2/376 Claire még nem volt orvos.

Kivettem a gyógynövényes csomagot a retikülömből, és letettem a kisasztalra.2/386

Nem, de vidék-felelte Jamie-tiszta, zöld és nincs füst a levegőben, vagy csatorna a lábunk alatt 2/432

Egyik sem 18. századi kifejezés vagy tárgy.

Ja! és a 380 (Volt) amit kivertem. Egy kis Elektrodinamika!

Mint pont erről a lapról értesültem Sam Nikola Teslával vacsizna legszívesebben. Ó drága összeesküvés oldalak!

Nahát véletlenül pont Ő volt az aki rengeteget foglalkozott a magasfeszültséggel és magasfrekvenciával, a vezeték nélüli információ és energiaközvetítéssel, és VÉLETLENÜL az Ő neve fémjelzi a Quantum Generátort. Caitriona kedvence Gore Vidal írt könyvet az Amerikai Elnökökről (honatyákról). Egészen véletlenül a 3 könyvben pont Frank is róluk írt könyvet.

NEM HIBÁK! Még a nyilatkozatoknak is szerepük van.

Egy összerakós elemei, egy Puzzle és egy : itt a piros-hol a piros játék.

Csak Ti még nem játsszátok

MEGJÖTTEM

BM

 

Idézet
2017.01.18. 16:27
Hédi

Sziasztok!

Láttam én is a forgatási képeket. Hát jó lenne ott lenni. remélem közben nem is nagyon zavarják őket, hogy minél hamarabb elkészüljenek!:D

Van olyan "szerencsém/balszerencsém" hogy már elmúltam harminc és mindig olyan híres pasikba botlom akik korom beliek. Beleértve a kedvenc énekesemről , egy, két színészt , sőt még a vőlegényemet is, Így sokszor már el is képzelem magam kapcsolatban velük, vagy mást is. ;) 

Az én napjaim is hasonlóképpen. Felnézek azokra az oldalakra minden nap ahonnan jöhet új hír. újra még nem kezdtem el egyik könyvet se, inkább csak a részeket szoktam én is újranézni. 

Az a rossz szokásom van, hogy ha találok valami érdekes történetet, vagy valakit aki érdekel, hajlamos vagyok mélyebben utánaolvasni a történelembe és sojszor még a nyelvet is elkezdeni tanulni. Így kezdtem el angolul tanulni ( mára már csak társalgásra kopott a szint), így tanultam meg franciául és valamennyit latinul és spanyolul is. 

Idézet
2017.01.18. 14:32
Andi
https://www.pinterest.com/nmhobbs/sam-heughan-and-caitriona-balfe/

 

Idézet
2017.01.18. 13:08
Andi

Sziasztok!

Hédi , Igen szerintem is sokunkat elbűvőlt Sam a sármjával és az ezer arcával ( civil életi fizimiskájára gondolok). A sorozatban mindig ugyan az a jó pasi aki elvarázsolja a szemlélőt. S  pláne ha még tudja róla az ember hogy egy aranyos , szerény és nagyon jóindulatú pasas   hmmm. (mondta róla Caitriona) Lehet hogy lenne az az ajtócsapkodás ami megérné ? Hát álmodozzunk tovább

Egyébként már én is kezdek magam miatt aggódni , meddig normális ez a rajongás ( pedig már régi bringa vagyok) . A napot azzal kezdem hogy nézem az oldalt hogy ki írt ki nem van e valami hír a forgatásról , vagy a könyvröl etc, és nem telik el nap hogy ne néznék egy kicsit valamelyik kedvenc részemből.Most azt fontolgatom hogy kezdem előlről  az első kötetet.

Egyébb iránt meg mélységes aggodalmamat fejezem ki az újabb kötet késlekedése miatt , ha így haladunk nem lesz lefordítva egyhamar a többi kötet s hol vannak még a novellák  és a kapcsolódó könyvek amiből még nem fordítottak egy sort sem a kedves magyar rajongóknak.

  További szép napot  Mindenkinek

Idézet
2017.01.17. 20:51
Ani
Birigli, szerintem nem lehet linket ide tenni. Zaphire szokta felrakni. Egyėbkėnt tényleg sok kėpet láthatunk a facebookon a 3. ėvadrol. Irigykedem, hogy nem lehetek ott a forgatási helyeken. Ott van karnyújtásnyira a civilektöl Sam, ės ėn meg itthon. 😢😢😢
Idézet
2017.01.17. 18:46
Birigli

Mindenki fenn van a Facebook-on?
Elképesztő mennyiségű Outlander  és Sam Heughan oldal található itt. Próbáltam kiválogatni a "normálisabbakat". Így akadtam az Outlander Fans oldalra, ahova 1 órával ezelőtt feltettek egy cikket és ezzel együtt 11 vadi új képet, amely a 3. sorozat forgatásán készült.

Mivel anno nem sikerült tőletek megtudnom, hogy linket hogyan lehet ide bemásolni, így csak javasolni tudom, hogy nézzétek meg ezt az oldalt!

Idézet
2017.01.17. 00:46
Hédi

Sziasztok!

Már egy ideje olvaslak benneteket, és gondoltam, hogy bekapcsolódom a beszélgetésekbe. :) A sorozatra véletlenül találtam rá és kezdtem nézni, mikor már egy ideje kutattam valami érdekes után amit nézhetek. Mikor elkezdtem nézni,rájöttem, hogy már párszor nézegettem, gondolkodtam a könyveken de mindig otthagytam a könyvesboltban. Aztán végül beleszerettem a filmbe és így vele együtt a könyvekbe is. Jelenleg a harmadik könyv felénél tartok és egyszerűen nem bírom letenni! Mivel az angol tudásom az eredeti könyvekhez kevés, úgy gondoltam franciául nézek utána, ők hol tartanak, hogy tudjam tovább olvasni.Bár az is csak fordítás lenne. 

Mindig hallgatok valami zenét miközben olvasok és valahogy a A  hobbit zenéje ( Last Goodbye) Billy Boydtól teljesen a történethez illik ( legalábbis a 3.-hoz amit olvasok). Szerintetek? 

Nekem az volt a furcsa, hogy mikor újranéztem az első évadot  a párom bekapcsolódott és mindig ott ült mellettem és nézte ő is. majd együtt kezdtük a másodikat is. Majd megkérdezte, hogy miért olvasom az 1, 2. kötetet ha filmen már másodszorra nézem. :) mondtam neki, hogy mert érdekel az összes részlet. Csak az a baj azzal, hogy együtt nézzük a sorozatot, hogy engem teljesen lenyűgöz Jamie mármint  (Sam Heughan) és nem szeretném ha látná ezt rajtam. :) Gondoliom ezzel többen így vagytok. 

A kis bevezetőm lehet kicsit hosszúra sikeredett, de remélem betudok kapcsolódni a beszélgetésekbe. :)

Idézet
2017.01.17. 00:13
judith

Kedves Mindenki

Nagyon örülők hogy újra jönnek a hozzászólások és ujabb érdekességeket tudhatok meg (nem hibákat)

Alig várom hogy Vera ujabb összefoglalókkal örvendeztessen meg minket. Ma az orvosi rendelőben, mig vártam a soromra az első kötetet olvastam újra, a mellettem ülö FÉRFI beleolvasott és megkérdezte hol vettem ezt a jó könyvet. Boldogan felvilágositottam,szerezvén egy ujabb rajongót.

Ha valaki tudna segiteni nagyon megköszöném.Az SB röl töltöttem le a sorozat mindkét évadát,de most szerettem volna az első évadot feliratosan letölteni de a  ClipConverter nem müködik, pedig azt használtam eddig.Ami ilyen hasonló convertert találtam az nekem kissé bonyolult. A you tube-on találtam olyan részeket ami nem került bele a sorozatba, csak az a kár hogy angolul van,nincs felirat,de azért megpróbálom kitalálni miről is lehet szó.Engem  még az is nagyon érdekelne hogy amikor szinkronizálták a sorozatot mi alapján  forditottak mert a feliratos részekben eléggé eltér a magyar szöveg.Melyik a szöveghübb.

Idézet
2017.01.16. 21:58
Vera

Oo... Most vettem észre, hogy rosszul írtam a 8. kötet egyik idejét. Természetesen 1980 október -1981 január a helyes idő intervallum. Bocsi

Idézet
2017.01.16. 21:20
Birigli

Romjaimban heverek... Jó értelemben!
Végére értem a második kötetnek. Olvasás közben sokszor azon gondolkodtam, hogy mennyi eltérés van a könyv és a film között!? ...és miért? Részben megadható a válasz, hiszen az, amit a papír elbír nem biztos, hogy egy filmben megvalósítható. Vagy meg szabad valósítani egy pénzorientált világban készülő filmben.
De mégis! Egyes szereplők annyira eltérnek  filmben és a könyvben... Igaz, mellékszereplőkről van szó és az ő "melléktörténeteik"-ről és nem a főszereplőkről.
Tényleg letehetetlenek az Outlander-könyvek! Még ma este nekilátok a 3. kötetnek.

A rajongásom egészen addig elfajzott, hogy a temérdek marketing tárgyakból rendeltem egy sasennach-os pólót. :-))) Természetesen Amerikában készítik őket, Los Angelesben, és hihetetlenül fel vannak készülve. A szombat esti megrendelésemre ma délben már meg is érkezett az e-mail a visszaigazolásról, és a póló várható megérkezéséről.

Beszéltetek a fordításról. A magyar sokkal árnyaltabb nyelv, mint az angol, sokkal szebben tud kifejezni dolgokat, és persze több szóban is. Viszont a fordítás néha nagyon nincs a helyzete magaslatán. Olvastam  - azt hiszem az első kötetben , hogy Claire "lekapcsolta a villanyt". A másodikban pedig azt - Claire megszöktetésekor Sandringham hercegének házából -, hogy Murtagh holmi "sziréná"-t hiányol. Rossz érzéseim vannak ilyenkor a fordítást és a lektorálást illentően is.

 

Idézet
2017.01.16. 20:59
Timi

Vera ! Köszi a választ és a meglátásokat.

Andi ! A Rettenthetetlen valóban nem szerelmes film, de érdemes egy jó kis mozizásra. Azonban Outlander csak egy van, még egy ilyet nem találsz.

Idézet
2017.01.16. 12:50
Andi
Sziasztok, szep napot mindenkinek! Tegnap este megneztem a Rettenthetetlen cimu Mel Gibson filmet. 2.59 perces .Egy skot szabadsagharcosrol szol a film aki valos szereploje volt a skot tortenelemnek a 13. szazadban. Elesen szemlelteti a skotok elnyomottsagat , szegenyseget, nyomorusagat , de meg abban a nehezkes vilagban is bimbozott a szerelem amit az angolok az elso ejszaka jogaval keseritettek meg.A filmben ket szerelmi szal is nyiladozik de sajnos nem tud kiteljesedni egyik sem a kegyetlenkedesek miatt. Jo a tortenet csak sajna a haborurol szol es nem a szerelemrol. Van benne sok sok kilt , van benne Hemis,es kollektivan megmutatjak a harcosok mit viselnek a kilt alatt 🤣5 Oscart zsebelt be annak idejen a film. Tevesen azt irtak a film ismerteteseben hogy a 18 szazadban jatszodik , na gondoltam talan hasonlo lehet a mi szeretett tortenetunkhoz , de neeeeeem. Azert meg lehetett nezni. 🤗🤗🤗
Idézet
2017.01.16. 10:26
Ani
Vera! Köszi a választ. Remélem nem haragszol, hogy "anyánknak" tituláltalak. Ezzel a türelmedre cėloztam.... ės termėszetesen pozitiv ėrtelemben💗
Idézet
2017.01.15. 23:45
Vera
Sziasztok, szerintem az eredeti könyv és a magyar verzió között rengeteg különbség van. Már csak ha megnézitek az oldalszámot, látható, hogy a magyar változat mindig sokkal hosszabb.( persze lehet, hogy a betűméret is nagyobb...)Mindenesetre a magyar nyelv sokkal változatosabb, mint az angol, ezért a fordító szerintem igyekezett ezt kihasználva sokkal cizelláltabb munkát végezni, még az írónál is. Ez nem feltétlenül hátrány, de párszor már kiderült, hogy a nem pontos fordítás a regény későbbi részeinél akár komoly eltérést is okozhat. 
Csatlakozom azokhoz akik nem kívánnak reagálni a későbbiekben BM feltevéseire. Nem volt szándékomban az "anyátok" szerepét játszani, de olykor úgy éreztem reagálnom kell a sok félreinformálásra, hiszen BM meglátásai, sokszor tévesek és féligazságokon alapulnak. Nagyon jó lenne ha ezt a rengeteg energiát a regény szépségeinek megkeresésére fordítaná, nem a hibáira. 
Én azért szeretem az Outlandert, mert Diana zseniálisan leírja a kort és a helyszíneket ahol történik a cselekmény. A szereplők bemutatása, a cselekmény vezetése teljesen naturalista és szemléletes, életszerű. 
A nyolcadik kötet az amerikai függetlenségi háború idején játszódik. 1778 június-1779 január között és azzal párhuzamosan 202 évvel, 1980 október-1980 január között.
Idézet
2017.01.14. 15:09
Ani
Én is kivâncsi vagyok, hogy mennyi ės milyen eltėrės van az eredeti szöveghez kėpest?? Arra is kiváncsi lennėk, hogy a 8.kötet idöben mennyire van elörėbb, mint a 4.kötet?
Idézet
2017.01.14. 13:39
Timi

Azért annak örülök, hogy mi többiek tényleg más miatt szeretjük a könyveket és a sorozatot. 

Egyszer már feltettem ezt a kérdést Verának régebben, de engem komolyan érdekel, hogy mennyi eltérés van az eredeti szöveg és a magyar fordítás között ? Te bizonyára mindkettőt olvastad . Sokat von el a könyv élvezetéből az átirat,  nagyon más így magyarul ? A válaszodat előre is köszönöm .

Valamint az is érdekelne, hogy tud-e valaki olyan dvd megjelenésről a szomszédos országokban, ahol esetleg van az eredeti szöveghez magyar felirat ? Vagy csak nálunk divat a többnyelvű és feliratú megjelenés ? Az angollal bármennyire is nívós nem megyek semmire, de irigylem érte a Verát . 

Idézet
2017.01.13. 22:57
Ani
Sziasztok! Akkor valoszinüleg a legjobb megoldás ha nem reagàlunk BM irásaira. Timinek igaza van abban (is), hogy Bm se vâlaszol a mi kėrdėseinkre. Én nem tudom, hogy mennyi pėnzbe kerül egy könyv forditása, de ez csak nálunk magyaroknál jellemzö, hogy mindig csak az akadályokat látjuk, halljuk. Biztos nagyon nehėz feladat egy forditás, de ha külföldön meg tudják csinálni (plul a nėmetek), akkor nekünk miėrt gond ez?? Szerintem van elėg rajongó Magyarorszãgon, akik garantálják, hogy nem lesz anyagi vesztesėg a könyv kiadása.... ės ėrdemes folytatni. Nálunk valahogy minden nyögve nyelösen megy😢😢😢 De mi itt összetartunk, mert lelkesedėsünk töretlen, ės reméljük folyamatosan kapjuk Verátol a rėszleteket ill. jönnek az ujabb kötetek, ėvadok.
Idézet
2017.01.13. 21:36
Zaphire

Sajnos arról nem tudok, ez az oldal nem áll kapcsolatban a videót feltöltő személlyel.

Idézet
2017.01.13. 20:37
Birigli

Kedves Zaphire!

Valami félreértés van köztünk. Az van letiltva, amely nincs szinkronizálva és BCsilla fordításában olvashatjuk a magyar szöveget. (A szerzői jogvédelemre hivatkozik.)

Idézet
2017.01.13. 20:22
Zaphire

Kedves Birigli!

Nincsenek letiltva, egyszerűen csak még nem kerültek fel az elérhetőségi linkek az oldalra.

Idézet
2017.01.13. 19:45
Birigli

Kedves Zaphire!

Köszönöm az útbaigazítást a régebbi hozzászólásokról! Valóban elkerülte a figyelmemet!

...még egy kérdésem lenne. (vagy ez is elkerülte a figyelmem?) Miért vannak letiltva a 2. évad angol szövegű filmjei? (igen, azt olvasom, amit kiír, de mi van mögötte?)

 

Sziasztok!
Igyekszem BM-mel kapcsolatban megnyugodni, de tény, hogy borzasztóan irritál, hogy csak fújja a magáét - akár ugyanazt többszörösen. Győzöm átugrani a bejegyzéseit. Csak az a baj, hogy másoké érdekel(ne), de mindig van köztetek valaki áldott jó lélek, aki megpróbálja elmagyarázni BM-nek, hogy.......  Tehát inkább az archívum!

Idézet
2017.01.13. 19:17
Timi

Ani !

Az a baj, hogy igen is van probléma. Létezik egy ember, aki nem képes felfogni, hogy ez egy regény és ez egy tévés sorozat. A regény egy fiktív történet, ami szerintem kiváló, de ő már lassan élőnek hiszi a szereplőket. Lassan családfakutatást kér hozzá. Nem mindegy neked és nekem, hogy Jamie mikor született ? Van és kész ! És, hogy melyik évben hol volt ? " Most " éppen itt van . A sorozatban pedig mindegy hány év különbséggel, de ugyanazt  a fát, bokrot látjuk bizonyos helyeken. Nyilván nem ásták ki csak mert  a korkülönbség miatt annak nem így kell kinéznie. Szóval tényleg nincs minden rendben BM-nél ! Egyébként én is megfogadtam ,hogy nem reagálok az idétlenségeire, mert őt sem érdekli a mi mondandónk, de ez nagyon nehéz néha .

Olvastátok, hogy a 4. könyv megjelenésének  tervezett időpontja most a könyvhét / április / ? Majd hiszem ha látom ! Én folyton nézem a kiadó honlapján a megjelenést és ne tudjátok meg milyen észrevételek vannak az olvasók részéről ! Állítólag már a fordító sem szimpi sokaknak . Szóval ez is jól indul.

Idézet
2017.01.12. 22:45
Ani

Timi!

Jót nevettem a hozzászólásodon. Nekem még az is nagyon tetszne, ha elmehetnénk megvizsgálni, hogy nincs e véletlenül látható nyoma a sok idősiknak, esetleg valamelyik Jamienek a kivetülését megleshetnénk...:)

 

Birigli!

Remélem megnyugodtál, hogy meg van az elmúlt két év anyaga. Zaphire nagyon jól szerkeszti az oldalt.

BMnél szerintem a legjobb jó módszer az, ha nem reagáltok rá ( ha kibirjátok).

Nem tudom, hány éves, de olyan mint egy lelkes gyerek, aki csak a saját maga igazát látja, láttatja.

Bár ez rajongói oldal, és én tényleg csak élvezem a filmet (már ki tudja hanyadszor), BM éles szeme olyanokat megláttat, amit észre sem vettem. Nincs is ezzel probléma, csak hervasztó, hogy nem hisz a mi "anyánknak" Verának , sőt még Dianának sem.

Idézet
2017.01.12. 20:51
Zaphire

Kedves Birigli!

Ha itt a hozzászólások felett (a Claire-kép alatt) feltekintesz láthatod az alábbi dolgot:

>> Archívum <<
/régebbi hozzászólások/

Tehát itt van az Archívum a régebbi hozzászólások helye. Semmi sem került törlésre. Köszönöm.

Zaphire

 

Idézet
2017.01.12. 19:30
Birigli

Nem kicsit lehangolt vagyok, hogy Zaphire törölte az elmúlt bő két év csevegését itt, a kibeszélő fórumban. Tette mindezt azért, mert a szövegbemásolások miatt szétesett az oldal. (Ezt olvashatjátok is az oldal fényképe alatt.)

DE!

Képes lennék Zaphire-nak 'megbocsájtani', ha kitiltaná innen BM-et! Nálam már kiverte a 380-at. :-(((

Idézet
2017.01.12. 18:25
Timi

Megfogadtam, hogy nem reagálok, de mégis kell ! Ha valaha összejönne bárkinek is, hogy Skóciában vegyen részt egy Outlanderes túrán, kérem, hogy azt a bizonyos göcsörtös fát a kőkör mellett azonnali hatállyal tépesse ki tövestűl és helyette egy aktuális kornak megfelelő fát ültessen helyette. Továbbá a rossz helyen nőtt összes fát irtassa ki / mit nekünk ökoszisztéma / a sorozat nézői kedvéért, mert zavarja az idősíkokat ! Valamint kikérem magamnak a Trója című film azon jeleneteit, amikben Brad Pitt az ókori romok között edz, mert akkor azok még nem voltak azok, nagyon is szép épületeket akarok látni. Felháborító ez a sok elcseszett díszlet !

Idézet
2017.01.12. 12:50
nemjuc08

 

Könyörgöm a 200 év egy regényben nem pontosan napra+órára jelenti az időt!!!

A könyvet élvezni kell nem kiragadni belőle dátumokat,napokat!

Ez nem egy dokumentum hanem egy regény ..

 

 

 

Idézet
2017.01.11. 21:57
BM

Még egy kis hozzászólás, és egy darabig nem hallotok-láttok, kicsit elutazok.

Látom a sóhajokat.

1/1

1945???-ben Claire felmegy a kövekhez. .Felfelé mentében elmegy egy szép göcsörtös fa mellett.

A gáz csak az, hogy miután átment a köveken, ugyanezen fa mellett szalad lefelé is. Csak nem ősszel, hanem tavasszal.

Nem hiszem, hogy 200 -202 évvel 1945 előtt ez a helyes kis göcsörtös fa ugyanígy nézett volna ki.

Ki ment fel-ki jött le? És melyik tér-idő dimenzióban?

Mégegyszer: Quantum Elektro Dinamika!

BM

 

 

 

Idézet
2017.01.11. 21:51
Ani
BM! Szerintem felesleges a tovâbbiakban meggyözni tėged a számokról, az esemėnyrkröl, mert megszállottan mondod a magadėt, akkor is folytatod, amikor minden szavadat megcáfolja valaki. Igy ėn mkst már nem is reagálok semmit, mert teljesen felesleges. Diana Gabaldon pedig fantasztikusan nėz ki 65 ėvesen. Boldog szülinapot kivánok neki, legalabb 15 ėvet letagadhatna.
Idézet
2017.01.11. 21:42
BM

Most is hisztek Dianának? Csúcs a nő!!!!

BM

Idézet
2017.01.11. 21:41
BM

Hát akkor most hiszek Diana Gabaldonnak!

Volt egyszer hol nem volt csak kétszáz év múlva.

Azt mondtam ezerkilencszáztizennyolcban. Kétszáz év múlva.

Tehát Claire 1718-ban mondja el Jamienek, hogy a jövőből jött.

Volt egyszer hol nem volt kétszáz évvel ezelőtt:

Kétszáz éve nem temettek ide senkit, a templomot 1800-ban nyilvánították szentségtelennek.

Tehát Claire, Roger és Brianna 2000-ben járnak a St. Kildában.

1746: Ha kétszáz évnyi purgatóriumot is kell elviselnem.

Kétszáz évet nélküled.

Vagy Claire nem 1948-ban érkezett haza, vagy a Cullodeni csata nem 1746-ban volt.

1968:Az ég szerelmére kétszáz év telt el: akár meghalt Cullodennél, akár nem, már biztosan halott.

Tehát vagy Culloden volt 1768-ban vagy nem 1968-ban vagyunk, hanem 1946-ban

1948: Mondtam neked: keresztül mentem egy kövön, és kétszáz évvel ezelőttre kerültem.

Akkor ez a Claire 1748-ba- került vissza. vagy 1943.ban vagyunk.

1968: Boston:Roxbury bizonyos részei éppen annyira veszélyesek voltak manapság, mint bármelyik párizsi sikátor, amiben kétszáz évvel ezelőtt jártam. Claire 2 szer volt Párizsban 1943-ban a II. VH-ban, és 1744, esetleg 1745-ben.

Tehát nem 1968 van, hanem vagy 2168, vagy 1944-1945.

Ja és miért mondja Roger, a Cullodeni csatára, hogy: 1745 döntő csatája?

Megnézte valaki, hogy mikor volt Culloden?   Vicceltem.

Most is h

Idézet
2017.01.11. 21:33
Timi

Bocsánat a tegnapi kirohanásomért, de van az a pont és az az ember, akinél ez sikerül. Pedig legendás  a türelmem. Olyan embereket képeztem és oktattam,akiknek hússzor is elmondtam egymás után a témát és még akkor is újra tudtam kérdezni, hogy most már oké, vagy mondjam el még egyszer. Ők nem azért nem tudták mert nem akarták, hanem mert tényleg nem tudták felfogni. De ez a dac, amivel itt szemben állunk már sok. Kár itt minden szóért és kár az érvekért. Egy óvodás jut róla eszembe, aki a lábával toppant miközben azt mondja, hogy: azért se !

Vera köszi értettem az üzenetet.

Idézet
2017.01.11. 10:04
Andi
Sziasztok! BM furcsán rajongassz a könyv iránt 🤥
Idézet
2017.01.11. 09:41
Ani
Az igazi nagy hir az lenne a tavaszi könyv kiadással kapcsolatban, ha egyben beharangoznák: már forditás alatt a következö regėny... 😁😁😁 A hozzâszólásokról meg csak annyit, hogy fogom a fejem sokszor, hogy ne essen le. BM szerintem a mi szörnyülködėseinkbōl meriti az energiáját. Vera pedig, mint ha az anyánk lenne, türelmesen magyaráz a lökött gyerekėnek😕😕😕
Idézet
2017.01.11. 09:41
Ani
Az igazi nagy hir az lenne a tavaszi könyv kiadással kapcsolatban, ha egyben beharangoznák: már forditás alatt a következö regėny... 😁😁😁 A hozzâszólásokról meg csak annyit, hogy fogom a fejem sokszor, hogy ne essen le. BM szerintem a mi szörnyülködėseinkbōl meriti az energiáját. Vera pedig, mint ha az anyánk lenne, türelmesen magyaráz a lökött gyerekėnek😕😕😕
Idézet
2017.01.11. 01:02
Vera

BM, olvastad az Outlandish Companion-t? Talán kellene, ott magyarázza el Diana a Q.E.D. jelentését. 100%, hogy aquod erat demonstrandum = bebizonyítottuk, amit be kellett.( következtetésképpen) értelmezésben kell használni, tudod Q.E.D. tehát Diana által írásban hitelesítve, de látom, most jött el az a pillanat amikor Dianának sem hiszel... Jamie is azért tartja magánál az ólom betűket, hogy emlékeztessék rá mindig. Bebizonyítottuk amit be kellett, be lehetett, amit nem kell, nem lehet bizonyítani abban pedig hiszünk. Ugyanúgy, mint ahogy a termodinamika I. törvénye is Jamie szerint nem más mint a hit.
Timi,

Idézet
2017.01.10. 22:53
Timi

BM !

Te elmebeteg vagy  !!! Ha mód van rá tartsd meg a hülyeségeidet magadnak !!! Azt hiszem régen eljött az ideje, hogy találj magadnak egy másik oldalt ahová írogathatsz mielőtt közösen felszólítunk erre. Ez egy rajongói oldal és úgy látom neked nincs helyed közöttünk. 

Idézet
2017.01.10. 22:18
BM

Esküvő:1712. Rá 4 hónapra született Willie, majd 5 év múlva született Jamie, tehát 1717-nél régebben született  3/1 könyv/ 70.o

A nem egyenlő C vel.

Ködösítés a köbön

BM

 

 

Idézet
2017.01.10. 22:16
BM

 

Már most nem stimmel

VERA!

Lord John Grey:

1745-ben 16 éves:William Greynek hívták, Viscount Melton második fia volt.

Tehát 1729 ban született

1755 február

Grey őrnagy valóban fiatal volt, nem több huszonhat évesnél,

Tehát majdnem 1929 ben született A Ti majdnemetek, vagy az enyém? Mert ha a Tietek akkor akár 3 évvel is lehet fiatalabb

Tíz év telt el azóta, hogy Hector meghalt Cullodennél, darabokra szabdalta egy felföldi pallos    Tehát kilenc év telt el elvileg, akkor vagy Culloden nem 1746. ban volt, vagy nem 1755 van

1755 márc 7

Nouvelle Heloise megjelenésének dátuma 1761

Tehát 1761 után vagyunk

És egyáltalán  melyik apukáról beszélünk:

 „John… vagyis Lord John Grey, jelentős befolyással bíró családból származik. A mostohaapja de hát ennek semmi jelentősége”, mondta. Mégis volt azonban jelentősége.

Egy tuti: A nem egyenlő C vel

3/2 könyv/123-254.oldal

Ja: Találtam még egy Jamiet.

Nem majdnem, többmint!

1752 november Lallybroch: Mrs. Coker először cselédlány volt, aztán a család házvezetője lett, és azóta szolgált náluk, hogy a szüleik összeházasodtak, több mint negyven évvel azelőtt.

Esküvő:1712. Rá 4 hónapra született

Idézet
2017.01.10. 22:08
BM

A QED 3 jelentése

-QED: The Strange Theory of Light and Matter, Qauntum Elektro Dinamika

Nem véletlenül FURCSA az elmélet!  Szóltak!

-És én is azt mondtam, hogy a QED második jelentése: quod erat demonstrandum és matematikai levezetéseknél használják. Ezt kellett bizonyítani. Azonban ezt kiegészítettem azzal, hogy: A matematikai bizonyítás végét gyakran a ■ jellel (teli fekete négyzet) jelölik, mely (angol nyelvterületen) sírkő (tombstone), A sírkő sokszor nyitva van: □ (üres fekete négyzet). Azt gondolom, ez a nyitva ill. zárva van a kapu kissé jellemző a filmre és a könyvre is. Csak egy kis asszociáció kell hozzá.

És a matek egyenletekről is szóltak!

Nem véletlen, hogy a születési dátumok sem stimmelnek, Jamie mindig máskor születik, Lallybrochot mindig máskor építik. Bree is mindig máskor születik. Tehát pont arra hívják fel mindenki figyelmét, hogy ha: A=B, B=C akkora könyvben nem biztos, hogy A=C

3. jelentése:Q E D  egy Amerikai filmprodukciós iroda egyik legismertebb filmje a Fury 

És ha jól emlékszem a 3 sorozatban a Fury utcában fognak lakni. Szóltak!

Szegény D.G. mit kell még csináljon, hogy hogy a kedves olvasók és nézők rájöjjenek, hogy semmi sem stimmel a könyvben és a filmben. Sem az idők, sem a helyszínek. Amiket leírtá,l az elkövetkező könyvekben azok sem fognak stimmelni.

Az egész egy 10 000 oldalas puzzle, és a kép csak a végén fog összeállni.

Diana egy zseni.

BM

 

 

 

Idézet
2017.01.10. 21:59
BM

Jól feladtátok a házi feladatot. De most akkor hajrá!

Tehát akkor válaszolok. Még az előzőre.

-A pisztolygolyó nem fekete hanem réz színű, hengeres, és kicsit véres.

Igen jól meg lehet különböztetni a fekete, gömbölyű és méretben nagyobb golyóktól, amiket a 9 részben kis papírszerű anyagba csomagolnak.

-A tár pedig a többlövetű pisztolyok golyótartója, van forgótáras, cserélhető táras. Az akkori fegyverek nem voltak tárasak, hanem elöltöltősek. Erre írtam, hogy puskapor, golyó, fojtás. És igen kellett hozzá szikra. Tehát a filmben látott puskák nem tárasak, hanem elöltöltős egylövetűek. Amit a könyvben írt D.G. ( az ütőszeg üres táron) az a 18 században lehetetlen.

Ezt próbáltam elmagyarázni, lehet béna vagyok. Az ütőszeg megjelenésének dátumát már leírtam. A 19.század. Az ütőszeg a töltényre üt rá, amiben már ott a puskapor, és a hüvelyből így lövi ki a golyót. Nem közvetlenül a puskacsőből. Tehát amit D.G. leírt csak a 19 századtól lehetséges. Ja és nem csesz…el!

ÉS:

-A 18. században egyetlen ember volt aki úgy nézett ki mint BJR, és tudhatta, hogy Sandringem hercege sosem nősült meg. És az pedig Frank volt.

Az ugyanis, hogy sosem nősült meg múlt idő, nem mondjuk egy élő emberre, mert még nem múlt el. Lehet a jövő héten megnősül.

Tehát vagy nem ott és akkor vagyunk, mint hisszük, és S már meghalt, vagy BJR mégiscsak Frank, aki mégiscsak átjött a köveken és kicserélte magát BJR-re. És letette a karóráját a borotva mellé. De várom az egyéb variációkat.

Attól pedig, hogy S-nek vanbajabőven, attól még megnősülhet, mint ahogy nem véletlenül van rá példa a könyvben a másik vanbajabővennél

ÉS:

Az utolsó részben is van egy kis lópara: Szerintetek melyik lóval viszi Jamie Clairet a sziklákhoz?   Dougal szürke foltosával, vagy Claire fehér lovával? Melyik lóra ül fel?

ÉS:

Cullodeni Fraser sírnál vannak fák, vagy nincsenek, mert amikor jön Claire nincsenek fák, amikor megy vannak.

Mintahogy a néni háta mögött is, vagy sem.

<

Idézet
2017.01.09. 23:16
Ani
Birigli!! Ez âm a jó hir!! Ez nekem is tetszene. Kellene csinálni egy magyar Outlanderes rajongói kirándulós körutat a forgatâsi helyekre. De szép is lenne....
Idézet
2017.01.09. 22:18
Birigli

Szép volt, Vera!

 

Valahol olvastam a napokban, hogy az Outlandernek hála, Skóciában jelentősen fellendült az idegenforgalom. Ami pedig engem hozott "izgalomba" az az, hogy a skótok már szerveznek outlander-utakat is: azokat a helyeket látogatják meg, amelyek a könyvnek és a filmnek helyszínei. Egy ilyen nagyon érdekelne! :-)

Idézet
2017.01.09. 07:57
Ani
Éėsssss megint ott a pont Veránál.... 😀😀😀😀😀😀
Idézet
2017.01.09. 00:11
Vera

Akkor most én kezdem a sort az új oldalon.  A Q.E.D. valódi magyarázata Diana Gabaldon által:

quod erat demonstrandum = bebizonyítottuk, amit be kellett.( következtetésképpen)

A kifejezés úgy viselkedik, mint az "ergo" „tehát” vagy "így". Ebben az esetben, hogy ha A igaz, és B igaz, akkor azt igazolták, a C is igaz.

Példa levezetve Lord John és a Brotherhood of the Blade:

A: Lord John apja, John 12. születésnapja utáni napon halt meg.

B: Július - egy hónappal apja halála után - egy fogadás alá lett írva a bátyja, Hal által.

C: Q.E.D .: John születésnapjának júniusban kell lennie.

A Voyagerben a Q.E.D. jelentése:

A) A múltban Jamie szokása volt a Q.E.D. kifejezés használata a könyvelés végén, a jövedéki adó

igazolására: Q.E.D.-bizonyítva(hitelesítve)

B) A jelenben megtalált dokumentumon a Q.E.D. aláírás használata Alexander Malcolm nyomtatványán a

bizonyíték Claire számára (saját Q.E.D.) , hogy Jamie valójában Alexander Malcolm, a nyomtató.

Ha A igaz, B igaz, akkor az azt igazolja, Jamie él (Q.E.D).

 
Facebook

 
Következő részek

3. évad 1. rész | 2017. szeptember | Starz
Információk *folyamatosan frissülő hírfolyam

1. és 2. évad szinkronos | AXN White | Ismétlések
Műsor

 
Chat

Szabályzat és Információk:
Ne hirdesd az oldalad, ne reklámozz!
Itt jelentkezhetsz cserének, de előtte Feltételek
Egy szerkesztő van: Zaphire
Ha bármi más kérdésed van: Ask.fm
Ha a sorozatról akarsz bővebben: Sorozatkibeszélő

Spoilert kérlek ne írj a chatbe!
Spoilerchat - Sorozatkibeszélő

 
Galéria - Legújabb képek

 
 
A könyv

Előrendelhető a 4. Outlander könyv magyarul!
Cím: Outlander 4. - Őszi dobszó
Szerző: Diana Gabaldon
Oldalszám: nem ismert
Magyar megjelenés: 2017.05.19.
Spoileres leírás! Brianna felkavaró felfedezést tesz, ami a kőkörhöz vezeti őt, ahol a lány a félelmetes ismeretlenbe veti magát. Miközben anyja és sosem látott apja után kutat, kockára teszi saját jövőjét, hogy megváltoztassa a történelmet… és, hogy megmentse szülei életét. De ahogy Brianna beleveti magát a feltáratlan vadonba, egy szívszorító találkozás folytán talán örökre a múltban ragad… vagy ott, ahol lennie kell, ahová a szíve és lelke kötődik…

Megrendelés | Többi kötet

 
Elite cserék

    
    
    
 

3/18 | Jelentkezz a chatben! | Feltételek vagy Lekerültél?

 
Tudnivalók

Az oldal nem áll kapcsolatban a hivatalos Outlander oldalakkal, se színészekkel. Ez csupán egy rajongói lap. A források fel vannak tűntetve, ahol kell az adott lap alján. Az oldalon található írások és tartalom egésze az outlander-online.gportal.hu tulajdona, kivéve a forrással megjelölt részeket, melyek természetesen az adott linken érhetők el. Mindenfajta másolás illetve lopás komoly következményeket von maga után.

Szerkesztő: Zaphire
Kinézet: Zaphire | 23. Funny Blue | Előző kinézetek
Nyitás: 2014.11.14.
Css kód alap: lindadesign-nonstop.hu
Sosugary téma: glamour-factory.gportal.hu
Források: # # # #
>> Még több infó

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-11-12
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az egyetlen magyar oldal a RIVERDALE címû sorozat szereplõjérõl, COLE SPROUSE-ról!    *****    Ha még nem tetted túl magad a Twilight iránti rajongásodon és írni is szeretsz, gyere! MO egyetlen Twilight FRPG-je!    *****    Brutal Wonderland~ Álarcoshölgy blogja. #kritika #graphics #cikkek #filmek #webkritika #érdekességet katt katt    *****    JÁTÉK A 150000 Ft értékû laptopért!    *****    Újra nyitva a Fitspiration, a Gportal multitémájú blogja. Kattintsatok az új tartalmakért, cikkekért. FITSPIRATION    *****    Autóbontó Blog    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Internetes otthoni munkák!!    *****    antropomorf állatok | internetes szubkultúra | képzeletbeli világ | toleráns emberek    *****    ÚJ!!! Kérdõasztrológia oktatás DÍJMENTESEN, tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon!    *****    Blogger Közösség Facebookon a szerkesztõknek (ismerkedés, vélemények, tanácsok) - Csatlakozz :)    *****    Szeretnék titeket egy játékra hívni,semmi mást nem kell tenned,csak ez a weboldalon jellentkezni: jegvirag.gportal.hu    *****    Keress pénzt ingyen! Napi 2-4 dollár!    *****    Bidista.com    *****    Leighton Meester - Infók és érdekességek Leighton új sorozatáról - Gossip Girl - Leighton Meester - Cikkek, érdekességek    *****    Rendszeres havi stabil jövedelmet biztosító internetes otthoni munkák!    *****    A nemrég nyílt új oldalon még egyelõre nincsen sok dolog, de azért már találsz pár olvasnivalót! Gyere nézz be hozzánk!!    *****    MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB DEMI LOVATOVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA! NAPONTA FRISSÜLÕ HÍREK, CIKKEK, KÉPEK! DEMI LOVATO HUNGARY!    *****    Adóbevallás - hamarosan közeledik az adóbevallás határideje Május 22    *****    Családi pótlék utalás 2018